Képeslapok a Dunáról.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mennyire ismered Magyarországot?
Advertisements

Szentendre Épített örökségek. Szentendre a Duna-parton """"A templomokra rávillan az alkony, A kusza város csillag bíborában, Csobban a Duna lassú.
Híres épületek a Reformkorban
Iparművészeti Múzeum A főváros egyik legszebb látnivalója a Lechner Ödön és Pártos Gyula tervezte, Zsolnay kerámiával fedett szecessziós palota. Gyűjteménye.
Pozsony 1919-től használt csehszlovák, majd szlovák elnevezéssel Bratislava) hagyományos magyar koronázó város, jelenleg az 1993-ban létrejött Szlovák.
Világörökségünk A budai vár.
Készítette: Albert Krisztina
A DUNAKANYAR DIÁKSZEMMEL Szentendre
Képeslapok a Duna magyarországi szakaszáról
„A múlt ajándékai a jövőnek..” Készítette: Németh Krisztina
1106 Budapest, Fehér út 68. Telefonszám: + (36) 20 /
Pécs turisztikai marketingje 2356/04 Készítette: Fröhlich Noémi.
Világörökség 2012 A Várnegyed bemutatása. Az örökség olyan érték, amelyet a gyermekek a szüleiktől kapnak, s megőrzik azt saját gyermekeiknek.
Szeged címere. Szeged címere Szeged Magyarország harmadik legnagyobb városa amely nagy történelmi múlttal sok turisztikai látványossággal rendelkezik.
Magyarország természeti kincsei
BUDAPEST, MINT VILÁGVÁROS
Budapest mint világváros
Budapest, mint világváros
Budapest mint világváros
Budapest Mint Világváros
Budavári Palota funkciójának, struktúrájának fejlesztése
Mátyás király, az igazságos
MÁTYÁS, AZ IGAZSÁGOS.
XII: BUDAPESTI SPECIÁLIS SZAKISKOLAI KOMPLEX TANULMÁNYI VERSENY a speciális szakiskolák és az előkészítő szakiskolák évfolyamos diákjai számára.
Szendrő nevezetességei
Világ város születik: BUDAPEST
Budapest a világváros.
Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
Élménypark és Szórakoztató Központ Európában és Magyarországon
Eger vonzerői Készítette: Panghy Bence.
Budapest turisztikai marketingje
Készítette: Greges Dániel
K ESZTHELY TURIZMUSA K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken.
Pécs turizmusa.
Budapest.
Pécs városi turizmusa Andalits Alexandra.
Budapest turisztikai marketingje
Esztergom.
Budapest nevezetességei!
2. Ismerkedés a Damjanich Múzeummal
Vígh Xénia: A reneszánsz művészet
Reneszánsz művészet.
Budapest mint világváros
Budapest mint világváros
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
Budapest legszebb koncertépülete, a pesti Dunakorzó mentén fekvő Vigadó től volt újra látogatható, miután az es szabadságharc során.
BUDAPEST Készítette: Bugyinszki Fruzsi. A közel egy hónapig tartó vásár évente több mint fél millió látogatót vonz Magyarország és Európa minden tájáról.
Készítette: Bujdosó Villő
DEBRECEN I. RÉSZ.
2007. márc.15..
József Nádor élete és munkássága
Automatikus diaváltás A hangszórókat kérem bekapcsolni Most: van A pontos id ő : 19:58
Kultúra a török hódoltság korában
Helytörténeti, néprajzi jellemzői
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
Budapest Turisztikai Marketingje Készítette : Romolhatatlan Norbert.
DUNA A MAGYARORSZÁGI SZAKASZA ÉS DUNAPARTI MAGYAR VÁROSOK.
Eger Télanyók csapata.
Susann Nordströms Orkester - True Love
A világ 7. legszebb villamosvonalán
Világörökségek Magyarországon
UNESCO - Világörökségi Bizottság november 16-án született meg az ezidáig legjelentősebb eszköz földünk egyetemes természeti és kulturális értékeinek.
Vallási emlékek és vallások a mai Magyarországon
Budapest Programajánló
a hét verse József Attila: A Dunánál magyarné ulrich zsuzsa  ajánlja
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
Kolozsvár.
MAGYARORSZÁG SZÉP VAGY, GYÖNYÖRŰ VAGY EGER
Magyar Világörökség Kiemelkedő természeti és kulturális kincseink.
Előadás másolata:

Képeslapok a Dunáról

Nagymaros Nagymaros a Dunakanyarban, a Börzsöny lábánál fekszik. Az uralkodók kedvenc tartózkodási helye volt a középkorban. A XX. században nagy nyilvánosságot kapott a település, ugyanis vízerőművet terveztek a Duna ezen szakaszára, de az építést a kormány 1989-ben leállíttatta.

Komárom Az I. világháború után a várost kettészelte az új határ. A folyó jobb partján található a magyarországi rész. Fekvése miatt fontos kereskedelmi szerepe volt már az ókor óta. Közép-Európa egyik leghíresebb erődrendszere itt található. Nagy jelentősége volt az 1848-49-es szabadságharcban.

Komárom híres szülötte Jókai Mór 1825-ben született Komáromban. Szülővárosa ihlette Az arany ember című regényének egyik helyszínét.

Esztergom Érseki és királyi székhely volt. Itt született Szent István király, akit itt kereszteltek meg. Leghíresebb épülete a Bazilika, amely jelenleg az ország legmagasabb épülete.

A város további nevezetességei: több várrom megmaradt, melyek értékes régészeti lelőhelyek Szent Anna templom Mária Valéria híd, amely Párkányba vezet át

Neves személyek: Vitéz János és Bakócz Tamás esztergomi érsekek Aragóniai Beatrix Balassi Bálint

Visegrád Magyarország egyik legrégebbi városa. 1323-1408 között a magyar királyok hivatalos székhelye. Mátyás király itt hozta létre reneszánsz udvarát. A késő gótikus stílusban átépített palotában Itália után Európában először megjelent a reneszánsz építő- és szobrászművészet is. 

A visegrádi Herkules-kút az ezer forintos címleten is felbukkan.

Szentendre A város a Dunakanyar kapujában terül el. Kedvelt látogatóhely. Főterén a Szentendrei Teátrum előadásait tekinthetik meg az érdeklődők.

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum hazánk népi építészetét, a régmúlt lakáskultúráját, életmódját mutatja be. A város számos múzeuma közül az egyik a Kovács Margit Múzeum.

Budapest Bár fővárosunk története a kelta időkig húzódik vissza, a Budapest név 1873-ban született meg, amikor egyesítették Budát, Pestet, és Óbudát.

 A római időkben a város neve Aquincum volt. A tatárdúlás után a középkorban kezdett újra nyüzsgővé válni a település. A török megszállást követően a Monarchia idején nőtte ki magát világvárossá.

Budapest kedvelt idegenforgalmi célpont Budapest kedvelt idegenforgalmi célpont. Területén több világörökségi helyszín is található, ilyen például a Duna-part látképe, a Budai várnegyed, az Andrássy út, a Hősök tere és a Millenniumi Földalatti Vasút.

Budapest a számok tükrében A teljesség igénye nélkül néhány adat :  223 múzeummal büszkélkedhet Budapest 40 színház, 7 hangversenyterem és 1 operaház működik itt  A városban 80 termálvizes forrás található Emellett neves tudományos könyvtárak, kulturális események, fesztiválok tömkelege, hangulatos kávéházak, gyönyörű épületek teszik varázslatossá Budapestet. Méltán választották meg fővárosunkat a világ 9. legszebb városának.

Végül, de nem utolsósorban… Dunai hajózásunk egyik legszebb látnivalója az Országház, amelyet Steindl Imre tervezett. Kulturális világörök-ség, Európa 2. legnagyobb parlamenti épülete.

Dunaújváros Korábbi neve Sztálinváros volt. A szocializmus korában az erőltetett iparosítás szimbólumává vált. Több múzeuma mellett A Dunai Vasmű ipartörténeti kiállítása is vonzza az ide látogatókat.

Paks Paks Tolna megye 3. legnagyobb városa. Országos ismertségét legfőképp atomerő-művének köszönheti.

Baja Jelentős dunai kikötő és közlekedési csomópont. A török hódoltság alatt a város jelentős erődítmény és kikötő volt, több száz házzal, mecsettel és fürdővel.

Legfőbb látnivalói: Itt található az Eötvös József Főiskola Kálvária-kápolna Ferences templom és kolostor Bunyevác tájház Bajai zsinagóga

Mohács Hazánk legdélebbi Duna-parti települése Mohács. 1526-ban a török sereg megsemmisítő vereséget mért a magyar haderőkre. Az uralkodó, II. Lajos életét vesztette a csatában, tetemének megtalálását örökítette meg Székely Bertalan.

A város legfőbb nevezetessége a busójárás A város legfőbb nevezetessége a busójárás. 2009-ben felvették az UNESCO szellemiörökség-listájára.

A Dunának, mely mult, jelen s jövendő, egymást ölelik lágy hullámai A Dunának, mely mult, jelen s jövendő, egymást ölelik lágy hullámai. A harcot, amelyet őseink vivtak, békévé oldja az emlékezés s rendezni végre közös dolgainkat, ez a mi munkánk; és nem is kevés. (József Attila)