Készítette: Schneider Péter Felkészítő-Tanár:Utassy Andrea Egressy Gábor Kéttannyelvű Műszaki Szakközépiskola 1149 Budapest Egressy út 71.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Napjaink háttértárolói
Advertisements

Elektronikus háttértárak
A számítógép műszaki, fizikai része
Hardver ismeretek Háttértárolók
Napjaink háttértárolói
Pethő Balázs ELTE TTK Oktatástechnika Csoport
A számítógép felépítése
Videó kártyák újdonságai Készítette: Villás Tibor.
Hardver ismeretek: Hordozható számítógépek.
Adattárolási technológiák
Napjaink háttértárolói
Memória.
Külső memóriák.. 1.Hard Disk  Egy számitástechnikai adattároló berendezés. Az adatokat kettes számrendszerben tárolja.  Az adatokat mágnesezhető réteggel.
Az optikai tárolók Az optikai tárolórendszerekre jellemző, hogy az írás és olvasás lézersugárral történik. Az optikai tárolókat több tulajdonságuk markánsan.
Napjaink háttértárolói
Az információ és az adat alapegysége
DISZKréten az adathordozókról
Készítette: Diczházi Attila
Mai Számítógép perifériák
Készítette: Sebestyén Dávid SEDRAAI.ELTE. Az adathordozók Ha nincs hálózatban a két számítógép, amik között adatot szeretnénk átvinni Vagy a digitálisan.
Minden, amit az adathordozókról tudni kell Számítógépes alapismeretek, első beadandó feladat.
Belső memóriák tipusai
Háttértárak.
Informatikai eszközök
A számítógép felépítése
Diczházi Attila munkája alapján
A pendrive.
Háttértárak: Pendrive, GD-Rom
1. A digitális fényképezőgép felépítése
Számítógép memória jellemzői
Mai számítógépes perifériák
Amit az adathordozókról tudni kell
Mai számítógép perifériák
Háttértárak Informatika tananyag.
Napjaink háttértárolói Nevem: Szalóki Tamás Felkészítő tanárom: Somogyi László Iskolám neve: Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Gimnázium.
Memóriák típusai, jellemzői
Vincze Alexandra Napjaink háttértárolói Felkészítő tanár: Bartha Katalin Kossuth Zsuzsa Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium 3300 Eger, Bem tábornok.
A háttértárolók Készítette: Csörnyei Máté
Készítette: Feszt Bernadett 8/a Napjaink háttértárolói Salamon Róza felkészítő tanár Dr. Török Béla Óvoda Általános Iskola és Diákotthon 1142, Budapest.
Felkészítő tanár: Széki Tibor tanár úr
Napjaink háttértárolói Készítette: Asztalos Péter Felkészítő tanár: Ing. Mezei Adrianna Iskola: Stredná priemyselná škola - Ipari Szakközépiskola Komárno.
Damjanich János Általános Iskola
Napjaink háttértárolói
Memóriák típusai, jellemzői
Napjaink Háttértárolói
Napjaink háttértárolói Készítette: Székely Dávid 9. C Felkészítő tanár: Bálint Péter műszaki tanár Iskola: Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskola Jendrassik.
Készítette: Bodor Béla Tanár: Szabó Dániel Iskola: Egressy Gábor Kéttannyelvű Műszaki Szakközépiskola Iskola címe: 1149 Budapest, Egressy út 71. MEMÓRIÁK.
Készítette : Szente Szilvia Spek Krisztina Felkészítő tanár : Spek Krisztina Iskola : Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Gúta.
Napjaink háttértárolói Király Erik Péter Felkészítő tanár:Sári Éva Türr István Gazdasági Szakközépiskola 6500 Baja, Bácska tér 1.
„Én így tanítanám az informatikát”
Média tárolóeszközök. A CD  A CD(compact disk) ált. 700Mb kapacitású  Optikai tároló  Hang, kép, valamint adat digitális formátumú tárolására használatos.
Készítette: Aranyos Edit & Fazekas Sarolta A CD-rom története.
A számítógép teljesítménye
Hardware: (=kemény áru)
A PDA felhasználási területei, jellemzői
Hang anyagok tárolása Magnószalag Magnókazetta Bakelitlemez CD
Minden, amit az adathordozókról tudni kell
Az én kedvenc mobiltelefonom
A számítógép felépítése
A számítógép felépítése
Perifériák és jellemzőik
Minden amit az adathordozókról tudni kell. Történelmi áttekintés.
Készítette: Diczházi Attila. Mágneses Winchester Floppy Optikai CD DVD Egyéb Pendrive Memóriakártyák.
Napjaink háttértárolói
Ismétlés Memória RAM  Véletlen elérésű memória ( Random Access Memory)  Tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatokat.
A nagy mennyiségű adat tárolására alkalmas ki- és bemeneti perifériákat Háttértárolónak nevezzük. Több féle típusa is létezik.
Korszerű háttértárolók Név: Borovicza Péter Felkészítő tanár:PeadDr. Spek Krisztina Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Gúta, Szlovákia.
Ilyen számítógépet szeretnék
Információtechnológiai alapismeretek
Előadás másolata:

Készítette: Schneider Péter Felkészítő-Tanár:Utassy Andrea Egressy Gábor Kéttannyelvű Műszaki Szakközépiskola 1149 Budapest Egressy út 71.

Sokféle memóriakártya létezik. A fejlesztők azon dolgoznak hogy a kártyák mérete csökkenjen, eközben teljesítményük nőljön.

A flash memóriakártyák: Szilárd félvezetőkön Szilárd félvezetőkön alapuló technológiát használnak. Nem tartalmaznak mozgó alkatrészeket. Elészítésük olcsó. Szilárd félvezető Szilárd félvezető technológia a félvezetőn belüli eletromágneses és kvantummechanikai hatások alapján működik.

Típusaik: -CompactFlash (CF) -Secure Digital(SD) -SDHC (Secure Digital High Capacity) -SmartMedia -Memory Stick -xD-Picture Card -MultiMediaCard (MMC) -Játékkonzolok mentéskártyái

Régi digitális fényképezők használták a képek tárolására. Két típusa létezett Type1 és Type2. Ma már csak a Type2 van használatban. 40 tűs IDE portal kapcsolódhat a számítógépekhez is. Nagyjából akkora mint egy gyufás doboz.

Ez a legelterjedtebb manapság mivel sokkal nagyobb a teljesítménye mint elődjének az MMC kártyának. Többféle SD kártya létezik: SD,Mini SD,Micro SD. Ezek között csak méretbeli a különbség. Ezeket mobiltelefonokban, videokamerákban és fényképezőgépekben használják. A kártyákat 4 csoportra osztlyuk: class 2,class 4,class 6 és class 8.Ez azt jelzi hogy hány MB/s-ben dolgozik a kártya.

Ez a megjelölés az SD 2.0-t jelöli.Nagy kapacitású 2-32GB közötti memória kártya. Eredetileg 3 csoprtra osztották:Class2,Class4 és Class6.De már létezik 133x-os kártya ami képes 20MB/s sebeségre.A gyártók tervezik az SDXC verziót aminek a memóriája 64GB felett lesz.

Ez egy elavult kártya.A Toshiba fejlesztette ki.Minimálisan 2MB - Maximális an 128MB memóriája volt.

Ezt a Sony fejlesztette ki és dobta piacra 1998 Októberében. Ezt PSP-k, PDA-k, mobiltelefonok,MP3- lejátszók és digitális fényképezők memóriájának használják. Viszonylag nagy tároló kapacitása van.

Ez egy flash memóriakártya, amelyet a Fuji és az Olympus fejlesztett ki 2002-ben. Ezt szinte csak ennek a két cégnek a készülékei használjak. 18 érintkezős. Az Olympus nemrég kiadta az új High Speed xD-Picture Card-ot ami rengeteg új funkcióval bír.

Az MMC -t a Siemens és a Sandisk fejlesztette ki 1997-ben.Ez az SD kártya elődje. Ezt mobiltelefonokban, MP3lejátszókban és PDA készülékekben használták. 7 érintkezős és soros busz csatlakozója van.

A játékkonzolok ezt a játék profiljainak és mentéseinek tárolására használják. Ezt a mentési megoldást Sony PlayStation konzol első két verziója valamint a Nintendo GameCube használja. A Nintendo következő eszköze a Wii azonban már belső memóriára és SD kártyára is képes menteni.

A memóriakártyák manapság nagyon megbízhatóak, akár 1 millió órás működésre is képesek amennyiben nem károsodnak külsőleg. Ez kb.100 éves folyamatos használat. Fontos megemlítenem hogy szelektív hulladékként lehet kezelni őket ha elromlanak.