A roma családok segítése a csecsemőmasszázs módszerével. Gyakorlati útmutatás az egyéni és csoportos csecsemőmasszázs oktatásában a roma lakosság körében.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ami a társadalmat összetartja – a generációk együttműködése
Advertisements

Állattartás mindenkinek. Mi a probléma? • Nagyon fontos lenne állatot tartani, mivel – Több, mint 2 millió kutya van Magyarországon – Ez előfutára lehet.
GYERMEKÁGYI HANGULATZAVAR ÉS BABAMASSZÁZS (MILYEN HATÁSSAL VAN AZ ÉRINTÉS A HANGULATZAVARRAL KÜZDŐ ANYÁRA) Schmidt Mihályné: Okleveles Csecsemőmasszázs.
Kapcsolattartás a szülői házzal
Copiright by Y. Kinek jó a több biztosító? Ön benne van a szerencsés 0,5%-ban? Programunk segítségével ellenőrizheti!
Jánosi Beatrix szeptember 08.
Szociális munka a börtönben
Önkéntesség Miért is jó a Nyíregyházi Főiskola diákjaként önkéntes munkát vállalni és miért különösen jó ez egy Tanodában? Készítette: Hajdu Zsolt és Dudás.
Miért boldogabbak az emberek az egyik országban, mint a másikban?
Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
XXX. Jubileumi OTDK Készítette: Szabó Anita Debreceni Egyetem
„EZERARCÚ CSALÁD” A fiatalokkal való kapcsolatfelvétel és sikeres bizalmi kapcsolat kialakításának egyik lehetősége Pistyur Gabriella Sóti Beáta Törzsökné.
A gyermekjóléti alapellátások aktuális kérdései
Köszöntés Download von Funny-Powerpoints.de
Amikor sikerül! Babamasszázs oktatás hátrányos helyzetű szülők számára, az Angyalkert Gyermekházban Zsanda Emília Okleveles csecsemőmasszázs oktató.
Gyerekek a Biztos Kezdet Gyerekházban
Férfivá és nővé teremtve
Bevezetés a tanácsadásba Dr. Dan Brinkman.. Tanácsadás  Nátán esete (2Sám 12:1- 14)
Down dada babamasszázs oktató élményei saját babájával Baráthné Nagy Edina 2010 V. Tudományos Továbbképző Konferencia Csecsemőmasszázs Oktatók Számára.
Napocska Napköziotthon
HATÉKONY EGYÜTTMŰKÖDÉS – CSOPORTFOGLALKOZÁS BEMUTATÁSA AZ INTÉZETBEN
Dr. Blazovich László Volksbank Életút Program Szeged, november 15.
 A kongresszusi részvételt a Janssen Cilag Kft támogatja.
Szociális tanulás formái
Rokszin Mónika Pszichológus
Család Családi kapcsolatok jelentősége a gyermek életében
A gondozás,nevelés egysége
Szabóné Kármán Judit PTE NTI BTK Oktatás és Társadalom Doktori Iskola
A pszichoszociális fejlődés elméletei
Óvodai tanterv a 3 és 7 évesek számára
CSALÁD.
Csecsemők táplálási szokásai Magyarországon
Dr. Szilágyi Klára Szent István Egyetem
Ahogy engem elküldtél a világba, én is elküldtem őket a világba” (János 17:18)
A krónikus kórházi kezelést igénylő gyermek ápolása
A haldokló beteg ápolása
Ahogy engem elküldtél a világba, én is elküldtem őket a világba” (János 17:18) Töltsd be a küldetésed.
♫ Hangszóró szükséges ♫ Hangszóró szükséges Az oldalak kattintásra haladnak tovább. Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved David Brandt.
VÉDŐNŐI PREVENCIÓS SZAKMAI MŰHELY
Biztos Kezdet and the Early Years Foundation Stage
Nevelés és nevelői attitűdök
Speciális célcsoportok a szakmai protokollban Biró Dániel Budapest május 7.
Kapcsolat a vér szerinti családdal © Reménység Nevelőszülői Hálózat, Dél-Dunántúl 3. Nevelőszülői módszertan.
Győr Pláza Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület „SzínStér” Szenvedélybetegek Alacsonyküszöbű Ellátása Győr.
Elfogadás a családban.
Szakfelügyeleti kihívások az alapellátás területén
Jelen és jövő A Budaörsi Nevelési Tanácsadóban. Mi történik a Nevelési Tanácsadóban? Vizsgálunk Szakvéleményt írunk Terápiát végzünk, gyógyítunk (rajz,
Kompetencia bevezetésének tapasztalatai egy” integrált” 1. osztályban
A családközösségek ALAP-PILLÉRE A CSALÁD
1. Anya – gyermek kapcsolat
Az én kedves barátimnak
Személyiségünk szerepe - a lelki-, és energiaegyensúly megtartásában
PROGRAM.
A CSALÁDOK HITVALLÁSA.
 szociális (latin) – társadalmi, társaságra vonatkozó  patológiai (görög) – beteges, nem normális Szociálpatológiai – összefoglaló fogalom a beteges,
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Árvácskák és Móricz Zsigmond
Generációk és család.
Személyközpontú gondozás
Az Élet Vonata Olvastam egy könyvet, ahol az életet egy vonatutazáshoz hasonlították. Nagyon érdekes olvasmány.
Rajta! Távolinak tűnik, hát nem indulunk el, Nehéznek látszik, hát nem emeljük fel, Lehetetlennek látjuk, nem próbáljuk meg. Talán éppen ezért veszünk.
„Ami a lelket megbetegíti, és ami meggyógyítja”. Miért? Bert Hellinger több évtizedes megfigyelései alapján azt vallja, nemcsak saját lelkünk rezdülései.
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS
A SZÜLŐI KOMPETENCIA TÁMOGATÁSA A KAPOSVÁRI EGYETEM GYAKORLÓ ÓVODÁJÁBAN Budapest augusztus 31.
Intenzív családi foglalkozások o családi apartmanok számának bővülése o két napos programok.
A KONSTRUKTÍV ÉLETVEZETÉS MINT NEVELÉSI ÉRTÉK
A bizalmi vagyonkezelés családjogi vonatkozásai szeibert VI
Generációk és család.
SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK „ Az intézményi felelősök felkészítése a Szakképzési Minőségbiztosítási Keretrendszer (SZMBK) követelményeinek figyelembevételével,
Kisgyermekes Anyukáknak, Apukáknak
Előadás másolata:

A roma családok segítése a csecsemőmasszázs módszerével. Gyakorlati útmutatás az egyéni és csoportos csecsemőmasszázs oktatásában a roma lakosság körében.

• A babamasszázs jelentősége nagyon nagy napjainkban, és fontos, hogy minél több társadalmi réteggel megismertessük ezt a hatékony módszert. • A rosszabb sorsú roma anyukáknak és gyermekeinknek egyfajta kiutat jelentene az eddigi életvitelükből. • A babamasszázs a szülő és gyermek viszonyt szorosabbá fűzi, ezzel növelve a szülői felelősségtudatot a gyermek iránt. • A babamasszázs által közvetített benyomások (szeretet, érintések) kihatnak a babák fejlődésének későbbi szakaszára is, megkönnyítve ezzel a roma családok, illetve egyének társadalomba való könnyebb beilleszkedését. • Az anyukák a babamasszás által betekinthetnek egy új életvitelbe, amelyet majd odahaza is alkalmazhatnak, így beépül a családokba a tudatos gyermeknevelés és a családközpontúság.

Bemutatkozás • Kovács Jánosné vagyok 1éve foglalkozom babamasszázs oktatásával. • 25éve dolgozom Borsod megyében Encsen védőnőként. • A babamasszázs oktatását roma családok körében végeztem és saját tapasztalataimat szeretném ismertetni.

• Önmagukhoz saját igényeikhez képest cselekszenek. Pl.: Nem jöttek el a megbeszélt időpontra, érzelmeiket nehezen tudják szabályozni. • A roma családok értékeit állíthattam értéknek maguk igényéhez önmaguk követelmény rendszeréhez viszonyítva. Pl. Tanácsadóba nem jöttek, saját körükből válogatták kikkel vannak egy tanfolyamon. • A romacsaládok érdekében mindent elfogadó szeretettel lehet tenni, elfogadjuk őket nagy tolarenciával, előítéletmentes gondolkodással, elfogadó szemlélettel.

A csecsemőmasszázs hatásai a roma családokra • Ők maguk fogalmazták meg hogy sokkal nyugodtabbak lettek nem csak csecsemőjükkel hanem családtagjukkal szemben is. • Jobban figyelnek egymásra. • Sokkal kevesebb düh kitörésük van gyermekükkel szemben hiszen már a csecsemő sírásból, mozgásából megértik mit akar gyermekük mondani közölni velük.

• Nagyon jó volt látni a tanfolyam végén hogy egymásra hangolódtak szülő és gyermek, hogy erősödött közöttük a bizalmi kapcsolat és érzelmi kötödés. • Munkámat fontosnak tartom, mert hiszem, hogy olyan generációk nőnek majd fel akik képesek lesznek sokkal több szeretet adni embertársaiknak. Megtapasztalják a korai kötödésből fakadó szeretetet, egészséget biztonságot ami kihat az egész életükre.