Alsónémedi bemutatása

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az iskola otthonai 100 év alatt 1912 Az iskola ideiglenes elhelyezésére a Ciszterci Rend Apáca utcai házának I. emeleti helységeit bérelték ki.
Advertisements

A Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Nagy Melinda 8. c
VANYOLA.
Híres épületek a Reformkorban
Alsónémedi A falu bemutatása
Gyere velem! Sétáljuk végig együtt az iskolámat!
 1709-ben pestisjárvány pusztított a városban. A katolikus templom 1757-ben, a református 1787-ben épült ben újabb járvány, kolera pusztított.
Készítette:Tóth Nikolett
Tarczy Lajos Alapiskola Hetény
Beregszász.
Baczkamadarasi-Kis Gergely Református Gimnázium
Ferenczi Patrícia 8.b Tanár: Hamar Tímea
Értény.
Mondák, dalok útja Zsámbok.
Kárpát-medencei támogatások Gyermekek tanulási támogatása Kalotaszegen Sárvásári iskola és közösségi ház fejlesztése 2008 „Batiz Ágnes emlékére”
Téma:Becse és környéke
Művészettörténet hazai tájon Kulturális emlékek és művészetek hazai tájon.
DÉVAVÁNYA.
JÁSZFÉNYSZARU BEL – ÉS KÜLTERÜLETI, KÖZTÉRI LÁTNIVALÓI
A falu bemutatása Készítette: Szlovicsák Valéria 8.c
HATÁRTALANUL! • A pályázati program célja: minden magyar diák tanulmányai alatt legalább egyszer eljusson határon túli, magyar lakta területekre ( Felvidék,
Készítette: Grolyóné Szabó Éva május10.
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Jobbágy Piroska
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Galacz Adri
TKIKI csapat Ide jön a fénykép a csapatról. „Zene nélkül nincs teljes ember.” „Ahol virágzó zenekultúra volt, az mindig az ének talaján fejlődött.” „Akinek.
GYÖMRŐ VÁROS Készítette: Csernyava Olivér.
Szendrő nevezetességei
Kölcse.
Milota.
Baranya megye Kishajmás Község. A község adatai RégióDél-Dunántúl Rangközség Terület1176 hektár Népesség fő Népsűrűség89,76 fő/km2 Lakósság216.
Óföldeáki erődtemplom
Korai képességgondozás és egészségügy Programok 2011.január1-től 2011 augusztus 31-ig.
Klauzál Gábor Élete és munkássága!
Szent Koronát Szolgálók Szövetsége Szent Korona alapú jogrendszer „Állami jelképekről és ünnepekről” szóló, 3. főtörvény.
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Szarka Zsuzsi
Kazinczy és Csokonai iskolája: a Debreceni Református Kollégium
UTAZÁSSZERVEZÉS ÉS TURISZTIKAI MARKETING BÁCSKOSSUTHFALVA
Felekezeti statisztika Irányító tanár: Hasas Tünde Szerz ő k: Szabó Katalin Kertész Erika Veres Janka Eszter Szent László Római Katolikus Gimnázium Nagyvárad.
Napkor A mi településünk.
Az utazás.
Pályázati beszámoló június Matolcsiné dr. Szimon Ildikó.
Bőcs Község Készítette: Csege Kornélia.
DEBRECEN I. RÉSZ.
Solt I. világháborús helytörténete
Alapiskola A szentpéteri iskolákról, illetőleg keletkezésükről néhány adat áll csak rendelkezésünkre ig csupán egy tanteremből állt az iskola. A.
Helytörténeti, néprajzi jellemzői
BerekfürdőSzórványkonferencia  A Magyaratádi Református Egyházközséghez 3 gyülekezet tartozik (Igal, Kazsok és Büssü).  A Missziói Körzet.
Történelmi vonatkozások
Ekecs-Okoč Ekecs (szlovákul Okoč) község Szlovákiában a Nagyszombati kerületben aDunaszerdahelyi járásban. Közigazgatási területe 63,43 km². A mai község 1976-ban.
Cegléd Prezentáció.
HAJDÚDOROG RÉGÉSZETI LELETEK TANÚSÁGA SZERINT MÁR A RÉZKORBAN IS LAKOTT HELY VOLT. ERRE UTAL A VÁROS HATÁRÁBAN TALÁLT RÉZBALTA, AMI KR.E
HAJDÚDOROG A leletek tanúsága szerint a bronzkortól kezdve lakott területen éltek szarmaták és avarok is. A hét történelmi hajdúváros egyike, a honfoglalás.
Érsekhalma.
Ismerkedés Várgesztessel Készítette: Dienes Zoltán SZIE GTK GM levelező 1szemeszter.
Gyulaj. Gyulaj község Tolna megyében található. Dombóvár és Tamási között félúton. Gyulaj község Tolna megyében található. Dombóvár és Tamási között félúton.
KAPOSMÉRŐ Készítette: Diarráné Kiss Enikő SZIE-GTK Gazdálkodási és Menedzsment Szak Levelező Tagozat I.évf.
Székelykeresztúr Március 15.. Sokan gyűltek össze Székelykeresztúr központjában az 1848– 49-es forradalom és szabadságharc emlékére rendezett.
Nagykároly Készítette:
 Nógrádmarcal Nógrád megyében, Balassagyarmattól 10 km-re található zsák település  A Cserhát hegység északi nyúlványának szélén, az Ipoly völgyének.
DEBRECEN SZÉKELY SZEMMEL Barót-Debrecen,,határtalan’’ program.
Óvodai szakmai programok, továbbképzések bemutatása 2013/2014 Készítette: Grolyóné Szabó Éva szeptember 11. KPSZTI, Óvodavezetői Értekezlet.
Veresegyház.
Református templom dad
Katolikus óvodák létszámának alakulása a katolikus köznevelés rendszerében a 2016/2017-es nevelési évben Készítette:Grolyóné Szabó Éva és Schillingerné.
Készítette: Kis Cintia Csenge 7.a
Szakrális emlékek Tarjánban
Határtalanul program 2018 Felvidék.
A SZEPSI MAGYAR TANNYELVŰ ALAPISKOLA ÉS GIMNÁZIUM RÖVID TÖRTÉNELME
Pesti Nikolett és Nyiri Anna Sára
Nagykároly-i kastély, és Nagyvárad.
Előadás másolata:

Alsónémedi bemutatása Készítette: Korcz Noémi

Szivárvány Napköziotthonos Óvoda 1946-ban megkezdődött az óvodai nevelés, mely napjainkban két épületben folytatódik Óvodáinkba körülbelül 200 kisgyermek jár.

Széchenyi István Általános Iskola Iskolánkban kb. 420 gyermek tanul és emellett kb. 30-35 tanár tanít. Kitűnő tanulóink számára készítettek egy dicsőség falat, melyet Márványtáblának neveznek.

Az iskola emelete Az emeleten van a Széchenyi dombormű és mellette helyezkedik el iskolánk Márványtáblája, amelyen összesen 95 név található.

Akikre büszkék vagyunk Juhász Lászlóné Magdi néninek nagyon sokat köszönhet a majorett csapat. Hat alapítónk már nem jár ide.

A Szent István tér

A Nagygödör A Nagygödörben sok gyermek játszik napjainkban is. Mivel a Marika cuki van vele szemben, gyakran benéznek a fiatalok egy-egy süteményre, üdítőre.

A Szabadság tér A tér az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emléke. A március 15-i ünnepségeket itt rendezik. Polgármesterünk minden évben beszédet mond a falu lakóinak.

Az első világháborús emlékmű

A második világháborús emlékmű

A Római katolikus templom 1458-ban épült az első katolikus templom Alsónémedin, ami elpusztult, s a helyére 1751-ben új templomot emeltek. A régi templomból két emlékünk maradt, az áldoztató rács és a keresztelőkút. Első anyakönyveink 1720-tól vannak. Eddig 26 plébánosa volt a templomnak.

A Református Templom 1631-ben virágzó eklézsia működött Alsónémedin. 1781-87 között a református vallású emberek elhatározták, hogy templomot építenek. Napjainkban évente kb. 20 fiatal konfirmál az egyházban.

Községünkben kb. 5000 fő él. Napjainkban egy óvoda, illetve egy iskola van, amelyek közül az utóbbi felújítás alatt áll. Büszke vagyok arra, hogy ebben a faluban élhetek… Vége