A TINIK LEMONDANAK A DOHÁNYZÁSRÓL REFORMÁTUS KOLLÉGIUM KÉZDIVÁSÁRHELY Október - December 2011.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Dohányzás Európában az elkerülhető halálesetek kiváltó okainak listáját a dohányzás vezeti. A dohánytermékek egészségkárosító hatásával azonban egyre többen.
Advertisements

A pedagógusok munkaidő beosztása
Dohányzás a fiatalkorúak körében
A gyakornokok beilleszkedése
Copiright by Y. Kinek jó a több biztosító? Ön benne van a szerencsés 0,5%-ban? Programunk segítségével ellenőrizheti!
Dohányzás.
Hogyan segíthet városán, településén? Az egészséges életmód szemlélet beiktatásával a település életébe.  Étkezési tanácsadással  Dohányzás ellenes.
A HÁROM FA.
Európai Lányok prezentációja Révai Miklós Gimnázium és Kollégium Győr,
Készítette: Sági Richárd 10.A
A tehetség és felelősség
Ifjúsági és szabadidős programok Legyen az esély egyenlő- esélyteremtés a Sásdi kistérségben
Hargita Megye Tanácsa, azzal a céllal indította a Barangoljunk Székelyföldön! című, természetjárásra ösztönző programsorozatát, hogy minél több gyerek.
KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN.
A „TINIK LEMONDANAK A DOHÁNYZÁSRÓL” BARÓTI SZABÓ DÁVID ISKOLAKÖZPONT BARÓT Február - Március 2011.
A feladatokat az április 14-i Repeta-matek adásában fogjuk megoldani
2008. október 30.Európai Fogyasztói Központ Magyarország Morvay György.
Rokonok. Sok - sok évvel ezelőtt, amikor 23 éves voltam, hozzámentem egy özvegyhez, aki olyan gyönyörű volt, hogy az csak na. Ennek az özvegynek volt.
A gondozás,nevelés egysége
Közösségi portálok használata
A feledés definíciója: 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 2. az - idáig érzett - szeretetnek.
Ismertető prezentáció a dohányzásról
Milyen öregek vagyunk?. Az idei egyetemi gólyák közül sokan 1988-ban születtek... Ekkor Te már tudtál osztani, szorozni, sőt egyenleteket megoldani...
A jó cselekedet Egy pohár tej Egy nap, egy fiatal legény házról házra járt, mivel nagyon éhes volt. Nem volt már egy fillére sem, mert minden pénzét.
Szűcs Norbert A SIP oktatási tapasztalatai Magyarországon.
Veszélyes webes világ? Aggódnak-e a szülők gyermekük internethasználata miatt?
Jól látható, hogy a vendéglátás-idegenforgalom, és a mezőgazdasági szakmacsoportok a legelérhetőbbek, illetve legkeresettebbek. Ezeket a gépészet és a.
Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon
Dohányzás okozta mrgbetegedések és halálozás
SERDÜLŐKORÚAK DOHÁNYZÁSI SZOKÁSAI, ISMERETEI
A három fa. Egy magas hegy tetején volt három fa. Egy szép napon beszélgetni kezdtek vágyaikról, reményeikről, álmaikról.
Középiskolai szűrések – tapasztalatok, tervek –
Halmazok. Legyen A={a; a=4k 2 -2k+1; kЄ N} – Legyen B={b; b=(8m 3 +1)/(4m 2 -2m+1), m ЄN} – Adja meg az A halmaz elemeit k=1,3,5,7-re, a B halmaz elemeit.
Ökoiskolai beszámoló 2010/2011
R. M. Á. I. Kazinczy Ferenc Tagiskola Kincsesbánya TÁMOP – – 11/2 – A kincsesbányai Kazinczy Ferenc Tagiskola felkészülése a kistérségi.
TÁMOP / jelű Együtt, hogy jobb legyen című projekt Kettős mentorálás Készítette: Bagi Lászlóné február 24. Hódmezővásárhely.
Felekezeti statisztika Irányító tanár: Hasas Tünde Szerz ő k: Szabó Katalin Kertész Erika Veres Janka Eszter Szent László Római Katolikus Gimnázium Nagyvárad.
A N emzetközi Gy ermekmentő Sz olgálat Magyar Egyesület pápai számítógépes klubjának Safer Internet tevékenysége és megvalósulási formái Készítette: Nagy.
TEHETSÉGPONTOK HÁLÓZATA SZÉKELYFÖLDÖN Székelyföldi Tehetségnap Szeptember 27., Marosvásárhely 1.
Dr. Schiffer Csilla A család és az iskola kapcsolatának fejlesztése
Pályaválasztás Pályaválasztás
A tanulók felkutatásának és beiskolázásának folyamata Iskolai, önkormányzati kapcsolati táblázat Névtáblázat (adatbázis) Települési útvonal Tájékozató.
kollégiumi nevelőtanári szak
Készítette: A No cigi csapata
Hogyan válasszunk iskolát, tudnivalók iskolaválasztás előtt! 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek tartandó értekezletre 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek.
 Iskolák magatartása  Tanulók motiváltsága  Szülők elhivatottsága  Gyermekjóléti Szolgálatok, családsegítők, gyámok, nevelőszülők véleménye JULI.
Fiatalok szegmentálása táplálkozási szokásaik szerint
Debreceni Egyetem Kompetencia-alapú tanítási-tanulási programok elterjesztése a Hajdú-Bihar megyei pedagógusképzésben. HEFOP / /1.0.
A pénz nem boldogít . Egy ember, akinek 3 milliárdja van, semmivel sem boldogabb, mint az, akinek csak kettő van…!
A káros szenvedélyek hatása egy fiatal szervezetre
A dohányzás szenvedély és betegség Ma a lakosság 38 százaléka - a férfiak 41, a nők 27 százaléka - dohányzik, és sajnálatos módon egyre inkább terjed a.
S AJÁT MODUL ÖS TANÉVBEN D ROGPREVENCIÓ Szegedi Károlyné.
2. A dohányzás okozta betegségek- következmények, hatások.
Idegenforgalmi, Kereskedelmi és Vendéglátó Szakképző Iskola Sopron Kompetencia mérések azok visszajelzései és hatása a napi munkára.
MIÉRT „JÓ” DOHÁNYOZNI ÉS MIK A VESZÉLYEI ? D R. E GERSZEGI S ÁNDOR OSZTÁLYVEZETŐ FŐORVOS U ZSOKI U TCAI K ÓRHÁZ T ÜDŐOSZTÁLY.
4. A passzív dohányzás káros hatásai. A passzív dohányzás káros hatásai A cigarettázó ember nem csak a saját, hanem a szoros környezetében élők, azaz.
Wesselényi Miklós Középiskola, Szakiskola és Kollégium Nyíregyháza.
A dohányzás megelőzése
Művészeti szülői értekezlet
Káros szenvedélyek Dohányzás.
Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola
„SZÜLŐI KLUB” – DÉLUTÁNI FOGLALKOZÁSOK
Móricz Zsigmond Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium
Regionális konferencia
Kakusziné Körtvélyesi Anikó
Pályaválasztást segítő mentortanár és közösségfejlesztő program
Minimális intervenció az alapellátásban
Mit tehet az alapellátás a dohányzás visszaszorításában?
Bolyai Farkas Szakképző Iskola
Előadás másolata:

A TINIK LEMONDANAK A DOHÁNYZÁSRÓL REFORMÁTUS KOLLÉGIUM KÉZDIVÁSÁRHELY Október - December 2011

EREDMÉNYEK • Az résztvevő fiatal száma: húsz és év közötti. • A Projekt a Kézdivásárhelyi Református Kollégiumban valósult meg. • A húsz XI. osztályos tanuló vett részt a projektben, közülük tizennégy lány és hat fiú. Nyolc dohányzó lány és hat nemdohányzó, valamint négy dohányzó fiú és két nemdohányzó. • Körülbelül 15 évesen kezdtek cigarettázni, vagy kipróbálni a cigarettázást.

EREDMÉNYEK • A nyolc dohányzó lányból kettő teljesen elhagyta a dohányzást a 2. kurzus után ahol bemutatásra kerültek a dohányzás által okozott betegségek, amelyek nagyon elgondolkodtatták őket és közösen elhatározták, hogy lemondanak e káros szokásról. • A nemdohányzó tanulók a kurzus végére határozottan állították, hogy akik eddig soha nem dohányoztak ezután sem fognak, akik pedig kipróbálták ezután soha többé nem fogják újra kezdeni - ezzel mutatva jó példát a többi tanulónak. • Az eredmények ellenőrzése szénmonoxid mérés segítségével.

MÁS POZITÍV EREDMÉNYEK • A dohányzásról, meg a cigarettákról való információk szerzése; • Pozitív visszajelzések; • A fiatalok szórakoztak és más hasznos információkhoz is hozzájutottak, mint az iskolákban. • Könnyen elfogadták a későbbiekben való együttműködést.

MÁS POZITÍV EREDMÉNYEK • A tanulóknak általában negatív a véleményük a cigarettázásról. • Elgondolkodtak az új információk hallatán: - a cigaretta összetevőiről; - a cigaretta összetevőiről; - mennyire egészségtelen szokás a dohányzás; - mennyire egészségtelen szokás a dohányzás; - tüdőrákról, impotenciáról, érszűkületről; - tüdőrákról, impotenciáról, érszűkületről; - a vízipipa veszélyeiről. - a vízipipa veszélyeiről. • A fenti információk nagy hatással voltak a tanulókra úgy a dohányzókra, mint a nemdohányzókra, elmondásuk szerint eddig nem tudtak ezekről a dolgokról és nagyon jónak látták a felvilágosítást.

MÁS POZITIV EREDMÉNYEK A felnőtt, beteg dohányzókról a következőket gondolják: • felelőtlenek; • a cigaretták káros hatásaiból kiindulva minden ember meg kellene fontolja, hogy abbahagyja a dohányzást; • nem tartják normális dolognak a dohányzást; • sajnálják a dohányzókat; • pénzpazarlásnak tartják a cigaretta vásárlást; • határozatlanok azok az emberek, akik nem tudnak lemondani a dohányzásról;

MÁS POZITÍV EREDMÉNYEK • A kurzus végén mindenki nagyon elgondolkodott a dohányzás okozta káros hatásokról: a rák, a tüdőrák és az érszűkület. • A szülők a dohányzással kapcsolatos álláspontjai befolyásolják általában a gyerekek véleményét is.

Egyéb információk a “Tinik lemondanak a dohányzásról” megtalálhatók a következő weboldalon:

Elérhetőségek: • Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság • Sepsiszentgyörgy, Gödri Ferenc utca, 12 szám • Egészségügyi Nevelés Iroda • Tel •