Pannonicum AZ ENZIMEK SZEREPE EGÉSZSÉGÜNKBEN DR CZINEGE LÁSZLÓ ORVOS – TERMÉSZETGYÓGYÁSZ
Az egészséges táplálkozás a megfelelően összeillesztett részletek együttese, ahol az egyes részek nem helyettesíthetők mással. Pannonicum
Kívánjuk, hogy ezt a kis gyűjteményt olvassa és használja EGÉSZSÉGGEL! A következő diákon nagyon fontos, LÉTFONTOSSÁGÚ információk szerepelnek, melyek csokorba gyűjtéséhez sok okos ember gondolatát vettük kölcsön. Kívánjuk, hogy ezt a kis gyűjteményt olvassa és használja EGÉSZSÉGGEL! Nagyon fontos, hogy MINÉL TÖBB EMBER megértse a következőkben taglaltak jelentőségét, mert az egészség megőrzésének és/vagy visszaszerzésének az alapjairól lesz szó. Ha kétségei vannak igazunkat illetően, kérjük látogasson el országszerte alakuló egészségklubjainkba, ahol előadásokat hallgathat és a további diákon leírtakat már megtapasztalt, a gyakorlatban alkalmazó emberekkel találkozhat. Pannonicum
Pannonicum Ételed legyen orvosságod, orvosságod legyen ételed!” Ne árts! Nil nocere! Hippokratész ( i.e. 460-370 ) Pannonicum
Amikor megszülettünk, nem mellékeltek hozzánk használati utasítást. Amikor megszülettünk, nem mellékeltek hozzánk használati utasítást. Egészségünk, testi állapotunk alakításának meghatározó eleme a táplálkozásunk. Sajnos az emberek többsége nem a szervezete igényeinek megfelelően táplálkozik. Eszik, amit olcsón meg tud venni, amit a közétkeztetésben, vagy a gyorséttermekben megkap. Avagy amit a szupermarketek kínálnak. A családi hagyományaink, hiedelmeink is többnyire gátolnak minket az egészség alapjául szolgáló táplálkozásban. Nemcsak az a baj amit nem tudunk, azzal legalább annyi bajt okozunk, amit rosszul tudunk és hibás meggyőződésből teszünk. Pannonicum
Az Univerzum törvényeinek a be nem tartásuk következményei alól. § Az Univerzum törvényeinek nem ismerése nem mentesít minket a be nem tartásuk következményei alól. Pannonicum
Akár tudunk róla, akár nem, az élet az enzimek révén lehetséges. Enzimek működtetik minden sejtünket, minden szervünket, minden kémiai és élettani folyamatunkat. Az enzimek segítségével nyerjük ki a táplálékból azokat a tápanyagokat, melyekből felépítjük és működtetjük a szervezetünket. Enzimek teszik lehetővé és katalizálják minden biokémiai folyamatunkat, melyek során különböző anyagokat építünk fel, bontunk le, alakítunk át egy másikba. Ha az enzimeink elfogynak, az életünk véget ér. Pannonicum
De miért válunk enzimhiányossá? Honnan és hogyan jutunk enzimekhez? Honnan és hogyan jutunk enzimekhez? Pannonicum
Enzimek előállítására csak az élő szervezetek képesek. Az enzimek molekuláris alapja fehérje váz, melyet mesterségesen is elő lehet állítani, de az élő szervezetekben valami, amit életerőnek nevezhetünk, hozzáadódik ezekhez a molekulákhoz, melytől élővé változnak. Mint egy népmesében, vagy mítoszban: az élő szervezetek életerőt lehelnek a saját maguk által kreált enzimekbe. Ezt a materialista tudomány figyelmen kívül hagyja, nem tárgyalja, mert nem talál rá magyarázatot. Pannonicum
Az életerőnknek az a része, melyet enzimek előállítására fordíthatunk, véges. Tehát CSAK EGY BIZONYOS, DE EGYÉNILEG IS KÜLÖNBÖZŐ mennyiségű enzimet tudunk mi magunk életerővel felruházni és működővé tenni. Ha ezt az energiát feléltük, az életünk véget ér. Az enzimek működés közben kopnak-elhasználódnak. A pótlásukról gondoskodnunk kell. MAGYARÁN: ÉRDEMES ÚGY ÉLNÜNK, HOGY ENZIM-ENERGIÁNKAT MINÉL LASSABBAN ÉLJÜK FEL. Na de hogyan kell ezt a gyakorlatba átültetni? Pannonicum
teljes érdektelenségével szembesült. Akinek az ideje engedi és többet tud e témával foglalkozni, olvasson bele dr Edward Howell : Enzim táplálkozás című könyvébe, mely alapműnek tekinthető az enzimekkel kapcsolatosan. Dr Howell egész életét az enzimek kutatásának szentelte. Érdekes, hogy ilyen horderejű téma a tudomány és a média teljes érdektelenségével szembesült. A könyvben foglaltak igazságát számos kísérlet és tapasztalat támasztja alá. Pannonicum
Az emberi szervezet friss és nyers ételekkel juthat enzimekhez Az emberi szervezet friss és nyers ételekkel juthat enzimekhez. Az enzimek hőérzékenyek, kicsivel 40 fok felett már elpusztulnak. Ezért minden melegítés (főzés, sütés, grillezés, párolás) elpusztítja az ételekben lévő enzimeket, és sajnos a fagyasztás is nagy károkat okoz bennük. Ha nyers és friss ételt eszünk, az elfogyasztott ételben meglévő enzimek elkezdik az adott étel megemésztését, lebontását. Ilyenkor az ételt gyomrunk felső, emésztőnedveket nem termelő része tárolja, forgatja, megfelelő környezetet biztosítva a táplálékban található enzimek munkájához. Amikor az étel már félig megemésztődött, akkor jut tovább a tápcsatornában és hozzáadódnak a saját magunk által termelt enzimes emésztőnedvek az emésztés teljessé tételéhez. Ráadásként a nyers táplálékban lévő enzimek egy része túléli az utazást és felszívódva a szervezetünk saját enzimkészletei alapanyagául, pótlásául szolgál. Pannonicum
Pannonicum Enzimdús táplálkozás kevés toxin sok tápanyag jó felszívódás alapanyagok az anyagcsere – enzimek számára
Ezzel szemben ha olyan ételt eszünk, melyben bármilyen módon elpusztítottuk az enzimeket (főzés, túl hosszú tárolás, kémiai adalékok hozzáadása, ionizáló sugárzással történő sterilezés), akkor az étel lebontásához MINDEN ENZIMET a szervezetünk tartalékaiból kell előteremteni. Ez egy idő után nem megy, mert az emésztő mirigyeink kimerülnek, és ilyenkor megromlik az emésztésünk. Sajnos a félig emésztett ételek további lebontása ilyenkor a beleinkben lakó mikróbákra marad és ennek puffadás, felszívódási zavarok, gyulladások, vitamin- és ásványi anyag hiányok lesznek a következményei. A belekben az emésztés helyett zajló erjedési és rothadási folyamatok rengeteg károsító anyagot termelnek, melyek mérgezik a szervezetünket, rontják a vér funkcionális állapotát, felborítják a sav-bázis egyensúlyunkat. Pannonicum
Pannonicum Enzimhiányos táplálkozás sok toxin savasodás nehézkes, gyenge emésztés sok toxin savasodás enzimelvonás az anyagcserétől
EMÉSZTŐ ENZIMEKET készítsenek. Az emésztés fenntartása érdekében történik egyéb nemkívánatos dolog is! Ellenben a nyers táplálék fogyasztásával, ahol a szervezet még enzimekhez is jut, az enzimhiányos táplálék emésztéséhez a szervezet az egyéb területeiből (tüdő, szív, izomzat, bőr, stb. ) von el enzimeket, hogy azokból a hasnyálmirigy és az egyéb emésztő mirigyek EMÉSZTŐ ENZIMEKET készítsenek. Ezzel a szervezet meglopja saját magát és a meglopott területeken kialakult enzimhiányok működési zavarokat eredményeznek, majd előre haladottabb esetben az adott terület degenerációja, tönkre menetele következik be.. Pannonicum
Pannonicum MI a megoldás? Enzimdús ételeket kell fogyasztanunk. Enzimdús ételeket kell fogyasztanunk. A legjobb, ha friss és nyers zöldségeket fogyasztunk. Ennek kiegészítésére nagyon jók a csíráztatott magvak, melyek igazi tárházai az értékes növényi enzimeknek. Nélkülözhetetlen zsírokat - a hozzájuk tatozó zsírbontó enzimekkel- tudunk bevinni a hidegen sajtolt növényi olajakkal és halolajjal.. A zsíroktól nem kell félnünk. Ideális tápanyagok. Gond akkor van velük, ha úgy fogyasztjuk őket, hogy tönkretesszük a bennük lévő, az emésztésüket elősegítő lipáz enzimeket. Pannonicum
Itt jön még egy kitétel: BIO ZÖLDSÉGET. Sajnos a szokásainkhoz általában jobban ragaszkodunk, mint az egészségünkhöz, vagy az életünkhöz. Aki meg tudja tenni, fogyasszon minél nagyobb mennyiségben friss és nyers zöldségeket. Itt jön még egy kitétel: BIO ZÖLDSÉGET. Mert sajnos az elmúlt évtizedek nagyüzemi mezőgazdasága felélte a talaj tápanyag-tartalmát. A műtrágya alkalmazása csak tovább ront a helyzeten. A tápanyaghiányos talaj tápanyaghiányos, csenevész, gyenge immunrendszerű, folyamatos vegyszerezésre szoruló növényeket ad, melyek fogyasztása nem táplálja a szervezetünket, viszont vegyszerekkel jócskán terheli. Fontos szempont, hogy helyben ( a Kárpát-medencében) termő növényeket együnk. Ezek lebontásához a szervezetünk hozzászokott. A bennük lévő anyagok nem provokálnak immunválaszt. És nem kell őket hetekkel az érési idő előtt leszedni, hogy a szállítást kibírják eladható állapotban. Fontos információ: a növényi enzimek az érés utolsó napjaiban keletkeznek, vagyis a nem éretten szüretelt növényektől ne reméljünk enzimpótlást. Pannonicum
Sajnos a jelenlegi gyakorlat… Pannonicum
Pannonicum TEHÁT ÖSSZEFOGLALVA: NYERS ÉS FRISS HAZAI BIO NYERS ÉS FRISS HAZAI BIO zöldségek és gyümölcsök kell, hogy képezzék enzimkészletünk megóvásának, feltöltésének, rendbe tételének gerincét. Pannonicum
Pannonicum A többségünk mérhetetlen enzimhiányokkal éldegél. Hogyan tudjuk a nagyfokú hiányokat pótolni? Hogyan juthat enzimekhez a gyermekünk, ha nem szereti a zöldségeket? Hogyan juttathatjuk enzimekhez azokat az embereket, akik –bár tudják mit kellene tenniük- nem teszik azt? És itt következnek a PANNONICUM termékcsalád képviselői. Pannonicum
A Pannonicumok zömmel hazai termesztésű (az áfonya, a gránátalma és a citrom, melyek nem teremnek meg Magyarországon, külföldről származnak) bio zöldségekből és gyümölcsökből készülnek olyan eljárással, mely értékes hatóanyagaikat megőrzi. Az alkotóelemek összetétele és aránya úgy lett kialakítva, hogy a bennük lévő értékes anyagok egymás hatását megsokszorozva a legnagyobb segítséget jelentsék szervezetünk számára. Koncentrátumok, vagyis kis mennyiségek fogyasztásával nagy mennyiségű zöldség és gyümölcs fogyasztásával érnek fel. Olyan mennyiségével, melyet az egyébként egészségtudatosan táplálkozók sem biztos, hogy elfogyasztanak. Pannonicum
A PANNONICUM készítmények tartósítószert, hozzáadott cukrot és édesítőszert , valamint szintetikus adalékanyagokat, színezékeket, ízfokozókat, segédanyagokat (E-ket), mesterséges vitaminokat NEM tartalmaznak! Nem lehet őket túladagolni! Gyógyszerek mellett is fogyaszthatók. Pannonicum
A Pannonicum porok előállításához a gyártó a zöldségek és gyümölcsök azon részeit használja fel, amelyek a tudomány által igazolt legjobb élettani hatással bírnak. Ideális: fogyókúrához léböjt kúrához lúgosításhoz ellenálló képesség és energiaszint növeléséhez Pannonicum
Aki pedig egészséges, bio ételekhez szeretne jutni, éljen a MaMi webáruház kínálta lehetőséggel. Nem kell többé a piacon „vadászni”, nem kell biopiac után kutakodni. Az interneten megrendelhetjük Magyarország legegészségesebb táplálékait, egyenesen a termelőktől. Nem utolsó szempont, hogy a hazai, mely magyar embereknek jelent biztos munkát és megélhetést. Pannonicum
A Pannonicum készítménycsalád tagjai az enzimek kiemelkedő hatékonyságú hordozói. Tehát aki Pannonicumot ajánl másnak az küldetést teljesít. Pannonicumot adni annyit jelent, mint egészséget, életet adni. Pannonicum
Enni, vagy nem lenni? Pannonicum Ez itt a kérdés