Partnereivel együttműködve a Parker sikerrel javítja termelékenységüket és fokozza nyereségüket.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Növekedés-támogatás M27 ABSOLVO. 2 Mi kell a növekedéshez?
Advertisements

Etikai Kódex.
MTA KRTK Regionális Kutatások Intézete A CLLD-LEADER megközelítés helye és lehetősége a magyar fejlesztéspolitikában VIAB Finta István Ph.D.
„A vasúti áruszállítás szerepe a logisztikai rendszerben ”
Válaszok válság idején: hogyan hat a válság a gyógyszeripari piackutatásra? Szerencsés Dóra Egészségügyi kutatások vezetője Millward Brown Healthcare.
E.ON – Versenyben Önökért!
A menedzsment tanácsadás egy tapasztalt ügyfél szemével November 17. Kapus István Senior Tanácsadó– Nestlé Hungária Kft. Üdvözöljük a világában!
Fenntarthatóság – vállalati szemszögből. Fenntartható növekedés - makro  válságot követő stabilizáció  a növekedés mennyiségi/minőségi tényezői  válság.
Trendek a világban /140 ország, tanácsadó/ Dr. Szilágyi Judit.
Analógiák Egészségügyi vezetői konferencia Előadó: Bari András cégvezető.
INNOSTART Nemzeti Üzleti és Innovációs Központ
Karrierfejlesztés lehetőségei és dilemmái
E.ON – Versenyben Önökért!
Tanuló (projekt)szervezet a Magyar Nemzeti Bankban
E-SKILLS (DIGITÁLIS ÍRÁSTUDÁS) AZ ÉRDEKKÉPVISELETI MUNKÁBAN A STRATOSZ SZÁMÁRA KIDOLGOZOTT VÁLTOZAT Készült a MAT támogatásával, az FSZH közreműködésével.
A nemzetközi üzleti élet etikája
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
Könyvtárvezetési stratégiák, vezetési típusok
Családi vállalkozás.
Kulturális tőke (Capital cultural). A kulturális tőke halmozódása, a kultúra (magas kultúra) kialakulása már az ókorban elsősorban városi jellegű, erősen.
Tibai Eszter Indíts el új munkatársat! A képek származási helye: internet és saját.
Hogyan működik ma a világ? Sejt szinten avatkoznak be az életünkbe ! Miért ez a legveszélyesebb támadás az emberiség ellen ???
A HR vezető, mint a Vezérigazgató legfontosabb partnere
Robert S. Kaplan – David P. Norton Csanádi Gábor Tamás C8ITGY 2007.
Lázár László ÉRTÉKEK ÉS MÉRTÉKEK A vállalati erőforrás-felhasználás leképzése és elemzése hazai üzleti szervezetekben.
MagNet Magyar Közösségi Bank Kedvező finanszírozások a fenntarthatóbb jövőért Piac & Profit Klub Pénz de honnan konferencia május 29. Dakó Andrea.
Mentori rendszer a tudásmenedzsment szolgálatában
Fogd A Kezem Alapítvány
Magyar Könyvtárosok Egyesülete 42. Vándorgyűlése ajánlásai.
Minőségdíjak.
Szervezeti kultúra Definíció: a szervezet tagjai által elfogadott közösen értelmezett előfeltevések, értékek, meggyőződések, hiedelmek rendszere Hofstede:
A válság HR tanácsadása – a HR tanácsadás válsága?
Szervezeti viselkedés Bevezetés
Minőség menedzsment 6.előadás
Az EEM helye a menedzsmentben
E-KULTÚRA A MUNKAADÓI ÉRDEKKÉPVISELETBEN Tanulmány + power-point internetes konferencia vázlat OFA - STRATOSZ PROJEKT 2004 internetes konferencia.
A nyomdaipar évi teljesítménye a papírkereskedelem tükrében.
Biztos Kezdet and the Early Years Foundation Stage
Dőry Tibor MTA RKK Nyugat-magyarországi Tudományos Intézet
1 Konferencia a Mezőgazdasági Megoldások és Együttműködés jegyében A Sertéspiac kihívásai - kifejezetten Európában -
Az innováció forrásai.
J. Peterman Company Készítette: Nagy Eszter Novreczky Kamilla.
AIG központ, New York. ALICO központ, Wilmington.
Gondolkodjunk el ! Zene A változások már léteznek!
HÉTFA Kutatóintézet és Elemző Központ A gazdasági növekedés társadalmi feltételei: értékek, intézmények, kizáródás, tudás, egészség - Panelbeszélgetés.
9. Partnerség, érdekérvényesítés, kormányzati-közösségi kapcsolatok.
Külpiacra lépés az Európai Unióban – Gyurácz Németh Iván.
Minek nekünk stratégia? Horváth & Dubecz. “People don’t leave companies, they leave their managers”. „Az emberek nem a vállalatot hagyják ott, hanem a.
BT bemutatkozás Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar Kooperatív délután
WKING PARTNERSÉG BEMUTATÓ. WKing Kereskedőház az Ön cége szolgálatában Tapasztalatunk: 10+ év e-commerce 20+ év kereskedelem 10+ év online marketing tapasztalat.
VI. Országos Tanácsadási Konferencia, BKIK Női Erőforrás Menedzsment Tanácsadás nők, vállalatok számára Dr.habil. Ternovszky Ferenc főiskolai tanár BGF.
A Lear Corporation a Fortune 500-as listában felsorolt vállalat, amelynél tehetséges alkalmazottak sokszínű csapatai világszínvonalú termékeket terveznek.
A magánbiztonsági szektor megérett a változásra, problémáink kulcsa a kezünkben van.
Rugalmas munkavégzési lehetőségek a Grundfosnál
A magyarországi K+F politika
Kereskedelmi Eszközök Specialista
Biyovis a mi üzletünk.
Chugyik Attila villamosmérnöki szak
Lear Corporation Magyarország Kft.
Dr. Beck György Compaq Computer Mo. Kft. Vezérigazgató
Országos nagykereskedelmi menedzser
Sales Back Office Specialista Dolgozz velünk az Élet habos oldalán!
A vállalatok társadalmi felelősségvállalása, mint a fenntarthatóságot támogató szemlélet - Berkesné Rodek Nóra -
Értékesítési képviselő – HoReCa
Értékesítési képviselő – Food
Kérdések a második zh-hoz
Vállalati terv bemutató
Értékesítési képviselő – HoReCa
Értékesítési képviselő – HoReCa
Belső ellenőrzési és pénzügyi menedzser
Előadás másolata:

Partnereivel együttműködve a Parker sikerrel javítja termelékenységüket és fokozza nyereségüket.

Egyedi megoldások a világ legnagyobb műszaki kihívásaira A műszaki kihívásoknak való megfelelőség ébren tartja bennünk az innováció iránti vágyat, ami a cég jövője szempontjából elengedhetetlenül fontos. SzállításVízEnergiaHadiiparKörnyezetInfrastruktúraEgészségügyÉlelmiszerek

Parker Hannifin Corporation A Parker mindenhol megtalálható, ahol mozgás van. Magas szintű mérnöki tudást képviselő termékeink és rendszereink az egész világon nyereséges és termelékeny megoldásokat biztosítanak a mozgató elemek, valamint a folyadékok és gázok kezelése terén. RepülőgépiparLégkondicionálókElektromechanikus berendezések Szűrőrendszer Folyadék- és gázkezelés Hidraulikus berendezések Pneumatikus berendezések FolyamatvezérlésTömítések és védőrendszerek

Stratégia A Parker szigorú és következetes üzletstratégiája (Win Strategy) 2001 óta segíti nemzetközi szinten a vállalat igényeknek megfelelő átformálását és a tevékenységek színvonalának emelését. Sikerünk titka tehetséges és feltörekvő munkatársainkban rejlik, akik egyúttal stratégiánk alappillérei is.

A cég története Nagyszerű vállalatunk közel 100 éves története kiváló példája a technológiai változásoknak. Az 1918-ban alapított Parker Appliance Company vállalat Parker Hannifin Corporation vállalatcsoporttá fejlődése az üzleti evolúció és az innováció fejlődésének iskolapéldája. Meggyőződésünk, hogy a növekedés záloga a Parker által eddig mindig nagyra tartott kiválóság és tisztességes üzletmenet.

Vállalati kultúránk Központi értékeink: Sikerorientált vállalati kultúra, eltökélt munkaerő, megbecsült ügyfelek és aktív vezetés. A Parker vállalati kultúrájának gerincét kifinomult erkölcsi elvek mentén dolgozó, elhivatott és tehetséges munkatársak alkotják. Nagy erőkkel támogatjuk a befogadó vállalati kultúrát, amely munkatársaink sokszínűségét és eltérő gondolatvilágát kiaknázva segíti elő az innovatív gondolkodást és a problémamegoldást.

Innováció Lehet, hogy termékeinkre pillantva első gondolata nem a háttérben húzódó műszaki tudás és befektetett energia lesz, azonban a mindennapi életben szinte minden, ami mozog, a kezünk nyomát viseli. A Winovation üzletpolitika egyik alapvető vonása, hogy a Parker közös erőfeszítéseinek köszönhetően a hangsúly az úttörő, a piacon újonnan megjelenő termékek és rendszerek fejlesztésén van, miáltal nagyobb értéket képviselő megoldásokkal segíthetjük ügyfeleink munkáját.

Fenntarthatóság Technológiai tapasztalataink és teljesítőképességünk stratégiai szempontok alapján való vizsgálata mindannyiunk számára fenntarthatóbb jövőt eredményez. Munkatársaink szaktudása és az átgondolt erőforrás-felhasználás iránti elhivatottsága az egész világon hangsúlyossá teszi a vállalat által a helyi környezetre gyakorolt előnyös hatásokat.

Viszonteladói hálózatán keresztül a Parker 104 országban van jelen.

Nemzetközi jelenlét A Parker 48 országban működő, közel 140 egységből és 300 gyártóüzemből álló hálózatában en dolgoznak. A világszerte helyszínen működő, felülmúlhatatlan disztribútori hálózatunk tovább erősíti nemzetközi jelenlétünket.

Az értékrend fontossága A Parker soha nem vált volna sikeres és nemzetközileg elismert vállalattá, ha elhivatott és hivatástudattól hajtott munkatársaink nem mindig a Parker stabil értékrendje szerint jártak volna el. A Parker minden lépését a becsület, a tisztesség és az etikus viselkedés íratlan szabályai határozzák meg.

Munkatársaink A Parker szerint a sikerhez elengedhetetlenül fontos a személyi fejlődés és a karriercélok teljesülése. A felkészült és eredményorientált vállalat stabil fejlődési lehetőségeket kínál a különféle háttérrel és elképzelésekkel rendelkező, tehetséges munkavállalóknak.

Erőforrásainkat egyesítve tovább bővíthetjük az innovatív technológia lehetőségeit.

Fenntartható fejlődés Cégünk története során most vagyunk a legelőnyösebb helyzetben ahhoz, hogy megküzdjünk a gazdasági válság hatására létrejövő kihívásokkal, és a jövő nemzedékei számára is fenntartható növekedési folyamatokat alapozzunk meg. Nettó értékesítés Millió dollár

Parker Hannifin – EMEA-központ Etoy, Svájc Parker Hannifin – ázsiai és csendes-óceáni központ Kowloon, Hongkong Parker Hannifin – latin-amerikai központ Sao Jose dos Campos, Brazília Parker Hannifin – nemzetközi központ Cleveland, Ohio, Egyesült Államok

A Parker a mozgató- és vezérlőelemek vezető nemzetközi gyártójaként hatékony termelékenységjavító és profitnövelő megoldásokat nyújt ügyfeleinek. A Parker márka üzenete