SZIE GTK TTI KFI-csoport

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ADATSZERZÉS, INFORMÁCIÓ HASZNOSULÁS Biztonságtudatos vállalati kultúra Készítette: Jasenszky Nándor egyetemi szakoktató NKE NBI TEH tanszék.
Advertisements

A kollektív munkajogi szabályozás az új munka törvénykönyvében.
Dr. Csorbai Hajnalka stratégiai igazgató Kockázatkezelés a kapcsolatok hálójában.
M ESTERPEDAGÓGUS SZAKTANÁCSADÓK FELADATAI. Megállapodás megkötése-aláírás után a HMPI-nek visszaküldeni, melyet az OFI-ba továbbítunk aláírásra Útiköltség.
A képzett szakemberekért AZ ÖNÉRTÉKELÉS FOGALMA, LÉNYEGE, SZEREPE A MINŐSÉGFEJLESZTÉSBEN 3.2. előadás.
Demográfiai, iskolázási folyamatok és munkaerő kínálat Opponáló gondolatok Hablicsek László és Kutas János zárótanulmányához Készítette: Dr.
A VÉDŐNŐK SZEREPE AZ EMLŐRÁK KORAI FELISMERÉSÉBEN Puskás Gabriella AZ EMLŐRÁK GYÓGYÍTÁSÁÉRT ALAPÍTVÁNY BUDAPEST.
Előkészületek az on-line referensz útján történő orvos-biológiai és egészségügyi információszolgáltatásra.
FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK WEBOMETRICS RANGSORÁNAK VIZSGÁLATA GOOGLE PAGERANK TEKINTETÉBEN DOSz – Tavaszi Szél Konferencia 2016 Losonczi György.
Oktatói elvárások, oktatói vélemények a hallgatókról Cserné dr. Adermann Gizella egyetemi docens DUE.
Projekt módszer óvodai alkalmazásának egy lehetséges változata Encsen „Jó gyakorlat” bemutatása Sárospatak, Léportné Temesvári Ildikó és Zsiros.
Befolyásolásra törő kommunikáció. Az emberi kommunikáció egyik sajátossága és törekvése a befolyásolás. A befolyásolás tartalmi jellege és megjelenési.
Gazdasági informatika - bevezető
Reflexiók a társadalmi és a nonbusiness marketing fogalmi kérdéseihez
vizuális megismerés – vizuális „nyelv” vizuális kultúra
SZIE GTK TTI KFI-csoport
Megjegyzések Dinya László vitaindító tanulmányához
Pedagógus szerep és változásai
A FELÜGYELŐBIZOTTSÁG BESZÁMOLÓJA A VSZT
A közigazgatással foglalkozó tudományok
Iskolaérettség.
A Dél-Alföldi régió innovációs képessége
Fenntartható fejlődés
Észlelés és egyéni döntéshozatal, tanulás
Kockázat és megbízhatóság
Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézet Illik-e üzleti szempontból Isaszegen TEÁOR.
Kompetenciák az osztott tanárképzésben
SZÁMVITEL.
Kommunikáció a könyvvizsgálatban
 Generációk együttműködése az oktatásban, avagy a generációk együttműködésére/együttmozgására utaló jelek tetten érése a Google Trends adatbázisa alapján.
SZÁMVITEL.
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
Környezetgazdaságtan 1
A gyermeki személyiségfejlődés nyomon követése a gyakorlatban
A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet Konferenciája
Innovációs képesség és jólét összefüggései
SZÁMVITEL Dr. Ormos Mihály egyetemi tanár
SZÁMVITEL.
Feladatrendszerek és közszolgáltatások alprogram
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
Önkormányzati Fejlesztések Figyelemmel kísérése II.
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
Munkanélküliség.
Csomagoló Üzemi optimalizáló és Szimulációs rendszer
Adatbázis Hasonlóság- elemzés Előrejelzés Stratégia- elemzés
Közlekedési döntések racionalitásának modellezése avagy a cipzár-elv automatikus alkalmazásának lehetőségei a közlekedés-optimalizálásban Pitlik László.
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Tájékoztatás a évi Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) teljesüléséről az Országos Statisztikai Tanács és a Nemzeti Statisztikai Koordinációs.
Megfigyelés és kísérlet
A szakképző iskolát végzettek iránti kereslet várható alakulása – a 2008-as vizsgálat tanulságai és a 2009-es vizsgálat menete Tóth István János, PhD.
Kutatási alapok és kutatási folyamat
Innovatív oktatás, avagy hasonlóságelemzés a mindennapokban
Szakképzési Önértékelési Modell II. Fejlesztési szint EREDMÉNYEK 4. 8
A turizmus tendenciáinak vizsgálata Magyarországon
Nemzetközi, nyers és modellezett vízgazdálkodási adatok komplex értékelése idősoros és regionális szempontból Pitlik Marcell (BME), Pitlik László (SZIE)
A kutatási projekt címe Név Oktató neve Tanulmányi intézmény neve
beruházás-tervezési ABCD
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 8
A szállítási probléma.
I. HELYZETFELMÉRÉSI SZINT FOLYAMATA 3. FEJLESZTÉSI FÁZIS 10. előadás
Játékosított keretrendszerben történő tanulás log-adatainak elemzése
Az Ipar 4.0. – a tudásmenedzsment legújabb kihívásai az oktatásban avagy esettanulmány az oktatásról a „Jó” fogalmának tudományos értelmezése kapcsán.
A kommunikáció fejlődése, analóg vs. digitális
A tacit tudás tudásmérnöki kezelésének lehetőségei a mesterséges intelligencia-alapú fogalomalkotás keretei között (Knowledge engineering on the field.
Webarchívum mint a tudományos kutatások tárgya
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 7
Az MKET új stratégiája – Szolgáltató MKET
A tehetséggondozás kihívásai
Üzlezi információelemző specializió
A statisztikus elemző specializió
Előadás másolata:

SZIE GTK TTI KFI-csoport  Új üzleti modellek, új generációk viselkedésmintázatainak értelmezése újszerű adatvagyonok és módszertanok alapján avagy a generációk együttműködésére/együttmozgására utaló jelek tetten érése a Google Trends adatbázisa alapján hasonlóságelemzésekre támaszkodva Pitlik László SZIE GTK TTI KFI-csoport http://miau.gau.hu/miau/211/mta_tm_20160427_pl.doc A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA Gazdálkodástudományi Bizottság Tudásmenedzsment Munkabizottsága (www.tudasmenedzsment.org) „SHARING ECONOMY: ÚJ ÜZLETI FILOZÓFIÁK ÉS MODELLEK, ÚJ GENERÁCIÓK TÉRNYERÉSE” című konferencia - 2016.04.27.

Mottó: Csak az a tudás/tudomány, ami forráskódba (robotokba) átírható, minden más emberi képesség: művészet/intuíció! Többlet-értéktermelő potenciál: Az ember-gép szimbiózis garantálja a leghatékonyabb információgazdálkodást/tudásmenedzsmentet! (Tanulni tehát a forráskódba íráshoz vezető utakról mindenkinek illene?)

Elvi keretek I.: Egy társadalom akkor fejlődik fokozatosan/fenntarthatóan, ha a személyiségek önfejlődése keretében a felismert szükségszerűségek válnak a boldogság alapmotívumaivá… (Tanulni tehát a felismerés objektivitásával való megharcolás képességét illető ismeretekről mindenkinek illene?)

Elvi keretek II.: Az emberi tudat, mint olyan, egy intuitív/heurisztikus/asszociatív gépezet, mely a környezetének és önmagának változásait több-kevesebb racionalitással képes lereagálni állandó készültségben létezve… (vö. Konrad Lorenz) (Az önismeretről, mint robotizálható jelenségről tanulni mindenkinek illene?)

AZ ÜZENET : Kísérletek beállítása nem lehetséges minden hipotézis vizsgálatához, tehát a vélelmeket a mindennapok történéseit rögzítő napló-állományok (log, big-data) alapján kell tudni minél inkább (vagyis csak ritkán feketén-fehéren) igazolni. . .

Google Trends Services: A Google Trends adatbázisa egy fajta társadalom-lélektani, kérdőív-pótló, ingyenes adatvagyon, mely bárki számára lekérdezhető, s a világ összes, a Google által végrehajtott keresési műveletének statisztikáját engedi láttatni egyelőre tér-idő-jelenség-típus bontásban…

Kockázatok: Az ember által mért adatvagyon mindenkor korlátos, az ember alkotta módszerek is csak adott célok mentén optimalizálhatók, de vajon maga az emberi intuíció nem hasonlóképpen szelektív az észlelés és a feldolgozás tekintetében?

Jövőkép? A XXI. század technológiai fejlődése előtérbe helyezi az ember-gép szimbiózis képességét. VÁLASZRA VÁRÓ KÉRDÉSEK: Vajon kik azok, aki esetleg máris leszakadtak ebben a folyamatban? Mennyire plasztikus az emberi tanulási képesség? Van-e köze a generációknak, vagyis az időnek magának a tanulási képesség omnipotens jellegéhez? Lehet-e mindenki másként egyformán felkészült a technológiával való együttműködés kapcsán? Ha vannak vesztesei a folyamatnak, mi a teendő? …

Esettanulmány: Igaz-e, hogy a Facebook-buborékok országonkénti mérete és az országok korfájának jellege alapján a fiatalság, mint olyan egy fajta hajtóerőként értelmezhető, vagy az idő nem spontán hat, hanem a kényszerek örök fiatalként őrizhetnek meg minket embereket?

Köszönöm a figyelmet! PPT: http://miau.gau.hu/miau/212/myx_160427_gyor.ppt pitlik@miau.gau.hu http://miau.gau.hu INNOCSEKK 156/2006