KOHÉZIÓS POLITIKA A POLGÁROK SZOLGÁLATÁBAN

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A magyar vállalkozások versenyképessége Pongorné dr. Csákvári Marianna helyettes államtitkár Budapest, november 30.
Advertisements

DSC TÁMOP Munkahelymegőrző támogatás munkaidő csökkentéssel és képzéssel kombinálva 2009.
AZ ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSEK NEMZETGAZDASÁGI ELŐNYEI Knauf Insulation Kft Kanyuk László.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Ruska Mónika – Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat - Fiatalok Lendületben Programiroda.
Áttörés a hazai távközlésfejlesztésben A Matáv első évtizede Hogyan nőtt a hitelünk? Az út finanszírozása ( ) Készítette: Kis Péter.
Bevándorlók társadalmi beilleszkedése európai politika – közép európai valóság Kováts András Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület.
A képzett szakemberekért SZMBK KERETRENDSZER 2.1. előadás.
Készítette: Gondos Borbála
Közlekedésfejlesztés Magyarországon XVII. Nemzetközi Közlekedési Konferencia Szeged Dr. Becsey Zsolt, közlekedésért felelős helyettes államtitkár Nemzeti.
A munkahelymegőrző támogatás. Alapja  Az évi IV. tv. (a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról) 18. §.  A 6/1996. (VII.16.)
Számvitel S ZÁMVITEL. Számvitel Hol tartunk… Beszámoló –Mérleg –Eredménykimutatás Értékelés – – – –2004- –Immateriális javak,
Bemutatkozás Fodor Noémi Gépészmérnök – mérnöktanár Környezetirányítási szakértő TAR-ZERT Auditor Minőségirányítási vezető.
A járműipar gazdasági hatása a Közép- és Nyugat-dunántúli régiók fejlődésére Tóth Péter Győr, május 4.
Európai Foglalkoztatási Stratégia június
Magyarország gyógyfürd ő i és gazdasági vonzata. Magyarország különösen gazdag gyógyvizekben, termál- és gyógyvíz készletei alapján Európa országai közül.
MINTAKÉRDÉSEK. A pénzügyi számvitel információs rendszere elsősorban a gazdálkodó szervezetek vezetőinek információs igényeit elégíti ki. A beszámoló.
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
A kamara szerepe az export vezérelt magyar gazdaság megteremtésében. Eredmények és problémák Dr. Parragh László elnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
JÁRMŰIPAR ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK A KELET-KÖZÉP-EURÓPAI TÉRSÉG ORSZÁGAIBAN Pájer Ivett Győr, május 4.
A gyermekek helyzete és az esélynövelés lehetőségei a mai Magyarországon Előadás a „Programok a gyermekszegénység ellen” Biztos Kezdet konferencián, 2008.
Az új METÁR szabályozás és a biomassza piac
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
„Szeptember végén” A felsőoktatási pályázati tevékenység jelene és jövője Szitáné dr. Kazai Ágnes Semmelweis Pályázati és Innovációs Központ.
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
TÁMOP / „A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban)”
Tájékoztató a munkahelyteremtő pályázati programról
Merre tovább magyar mezőgazdaság?
Muraközy Balázs: Mely vállalatok válnak gazellává?
Dr. Kovács László Főtitkár
Kertészet korszerűsítése - ültetvénytelepítés támogatására öntözés
A FELÜGYELŐBIZOTTSÁG BESZÁMOLÓJA A VSZT
„Csellengő fiatalok” Az ifjúságpolitika komplexitása
Szupergyors Internet Program (SZIP) Jogi akadálymentesítés megvalósítása: Jogalkotással is támogatjuk a fejlesztéseket dr. Pócza András főosztályvezető.
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
A közigazgatással foglalkozó tudományok
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Az Európai Unió közlekedési politikája és a transzeurópai hálózatok
Levegőszennyezés matematikai modellezése
Vörös-Gubicza Zsanett képzési referens MKIK
A magyar gazdaságpolitika eredményeinek rövid bemutatása
SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM
Környezet és Energia Operatív Program Energetikai pályázatai
A HEVES MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJÁNAK 2011
A szociális gazdaság jogi háttere Szlovákiában
A PDCA elv alkalmazása az információvédelmi irányítási rendszerekben 1
dr. Jeney László egyetemi adjunktus Európa regionális földrajza
A évi pályázati felhívás legfontosabb szabályai
„Általunk lesz jobb!” EURÓPAI IFJÚSÁGI HÉT 2008.
A gazdasági növekedés hosszú távú előrejelzése.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
TÁMOGATÁS ÖSSZEGE (Ft)
A nagyváros–vidék kettősség az európai térszerkezetben
Környezeti Kontrolling
Új pályainformációs eszközök - filmek
Szabványok, normák, ami az ÉMI minősítési rendszerei mögött van
Az Európai Unió földrajzi vonatkozásai
a hatékonyabb munkába segítésért
37. AZ EURÓPAI UNIÓ.
Az IFRS-ek bevezetésének kérdőjelei Magyarországon
36. AZ EURÓPAI UNIÓ.
A turizmus tendenciáinak vizsgálata Magyarországon
A nagyváros–vidék kettősség az európai térszerkezetben
Nagyváros–vidék egyenlőtlenség Kelet-Közép-Európában
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
A GWP KKE régió aszálykezelési útmutatója
Scool-Túra Kft Miskolc Széchenyi út 36.
Baranya Megyei Önkormányzat
Generali Alapkezelő beszámolója Gyöngyház Nyugdíjpénztár részére
Dr. Parragh László elnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara
Válság után, válság előtt
Előadás másolata:

KOHÉZIÓS POLITIKA A POLGÁROK SZOLGÁLATÁBAN A 2007–2013-AS IDŐSZAK FŐBB EREDMÉNYEI

346,5 MILLÁRD EURÓ értékű beruházás 2007 és 2013 között A beruházások hozzájárulnak: a régiók közötti különbségek mérsékléséhez a kiegyensúlyozott és fenntartható fejlődés elősegítéséhez a gazdasági, társadalmi és területi kohézió növeléséhez

A 2007–2013-as időszakot vizsgáló független szakértői jelentés szerint: A kohéziós politika eredményeket hozott – valamennyi régióban és az összes uniós országban. A beruházások jelentős pozitív hatást gyakoroltak a pénzügyi és gazdasági válság alatt, amikor az állami finanszírozás korlátozott mértékben állt rendelkezésre a kkv-kra, amikor a magánfinanszírozási lehetőségek beszűkültek a munkahelyteremtésre, a regionális különbségek csökkentésére és a GDP növekedésére

1 euró 2,74 euró 1 millió munkahely 1 billió € 346,5 MILLÁRID EURÓ Pozitív hatások makrogazdasági szinten A 2007–2013-as időszakban a kohéziós politika által biztosított 1 eurós befektetés2023-ra 2,74 eurós GDP-többletnövekedést teremt 1 euró 2,74 euró 2023-ra a GDP többletnövekedésből közel 1 billió € 346,5 MILLÁRID EURÓ nyereség származik majd értékű beruházás 2007 és 2013 között Tartós eredmények valamennyi tagállamban: több mint 4% Bulgáriában, Cipruson, Csehországban, Észtországban, Lengyelországban, Lettországban, Litvániában, Magyarországon, Máltán, Romániában, Szlovákiában, Szlovéniában 1 millió munkahely 1/3-a a vizsgált időszak során létrehozott munkahelyek nettó számának jött létre Európában

Jelentős kiegészítése az állami beruházásoknak A kohéziós politika által biztosított finanszírozás néhány országban az állami beruházás akár 57%-át tette ki 57,1 52,1 50,5 42,5 40,9 39,4 38,7 34,3 27,5 25,1 24,5 18,9 7,1 7 4,4 3,9 2,5 1,7 1,1 1 0,8 0,7 0,4 0,2 A KOHÉZIÓS POLITIKA ÁLTAL NYÚJTOTT FINANSZÍROZÁS A 2007–2013-AS IDŐSZAK ÁLLAMI BERUHÁZÁSAINAK %-ÁBAN KIFEJEZEVE EU 28 = ÁTLAG 6,5%

A polgárok életminőségének javítása Vállalkozásfejlesztés Számos kisvállalkozásnak segített túlélni a gazdasági válságot, támogatást nyújtva: • 121 400 kezdő vállalkozásnak • és a becslések szerint összesen 400 000 kkv- nak Közlekedés Felszámolta a közlekedési rendszerek szűk keresztmetszeteit, csökkentette az utazási időt, és hozzájárult a fenntartható tömegközlekedés fejlődéséhez

A polgárok életminőségének javítása Környezetvédelem Csökkentette a fosszilis tüzelőanyagok felhasználását, hozzájárult a globális felmelegedés elleni küzdelemhez és az energiaköltségek csökkentéséhez Életminőség 6 millió polgárnak biztosított kapcsolódást új/jobb tiszta ivóvízellátáshoz 7 millió polgárnak biztosított kapcsolódást új vagy jobb minőségű szennyvízkezelő létesítményhez

Az alábbi területek szorulnak javításra: Egyes programok nem összpontosítottak eléggé a megvalósítandó eredményekre. A 2014–2020-as időszak programjai nagyobb hangsúlyt fektetnek az eredményorientáltságra annak érdekében, hogy az adófizetők pénzét hatékonyan költsék el.

Az alábbi területek szorulnak javításra: A beruházásoknak a fő témákra kell összpontosítaniuk, amelyek meghatározóak a polgárok életminősége szempontjából. Az uniós támogatásra pályázó projekteknek világosan és őszintén be kell számolniuk arról, hogyan kívánják elérni célkitűzéseiket. Szigorúbban felügyelik a célkitűzések megvalósítása terén tett előrelépéseket, valamint értékelés készül a programok hatásairól.

További információk: http://europa.eu/!pj83Bu @EU_Regional EUinmyregion