2. Kezdjük az legérdekesebbnél

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor
Advertisements

A Savaria Egyetemi Könyvtár Katalógusa Böngészés Keresés Találatok megjelenítése Adatbázis választás Olvasói tranzakciók.
Support.ebsco.com Az EBSCOhost bemutatása Oktatóprogram.
Mozgássérültek Interaktív Portál használatának a lépései
BPS Web 2.0 Felhasználói kézikönyv. A szerkesztő főoldala A bejelentkezett felhasználóA szerkesztő főmenürendszere Stílusformázások Nyelv- és nézetváltás.
Szöveg feldolgozása Fontok használata.
A prezentáció művészete
© GfK 2013 | Fogyasztói Bizalom Index | III. negyedév1 Fogyasztói Bizalom Index III. negyedév szeptember.
Változások az iskola pedagógiai programjában (2013/14-től): 1.Nem lesz es rendszer (azaz NYEK-be nem jelentkezhetnek a mostani 5-8. osztályos tanulók)
SStat - Statisztika 2014.
Én így tanítanám a tabulátor használatát
 A Web, kezdeti időszakában csak a szöveges file-okat kezelte.  Ma teljes körű multimédia szolgáltatásokat nyújt  Filmet,  Zenét,  Képeket nézhet.
Microsoft Excel 7. óra Előadó: Jánosik Tamás.
PowerPoint program A PowerPoint programot nyissuk meg a Start menüből.
Számítógépes ismeretek 5. óra
Bekezdésformázás Név: Szarvas Nóra 8/a Felkészítő tanár: Salamon Róza
Kiegészítés a turulmánia 7. részéhez
Savaria Egyetemi Könyvtár Katalógusa Böngészés Keresés Találatok megjelenítése Adatbázis választás Olvasói tranzakciók.
FRAME-k (keretek). FRAME-k A frame-ek (keretek) segítségével a képernyőt felosztva egyszerre jeleníthetünk meg több webes dokumentumot a képernyőn. Fejlec.html.
Történelmi pihenőhely és időszalag kialakítása Iváncsa Főterén
Vizsgalapok oktatói kezelése Készítette: Fekete Tamás.
Kezdhetek mindent elölről…
Készítette: Szobonya Ferenc
Számitástechnikai alapismeretek
A Windows grafikus felülete
Bekezdésformázás.
A HTML alapjai Havlik Barnabás Készítette:
Interaktív tábla és az Easiteach használata
Cím (akár kétsoros, vagy magyar-angol) Arial Bold 60pt RGB 0,85,150 kék (háttér: RGB 242,242,242, általános esetben) TERVEZŐ PÁLYAMŰ TELEFON KONZULENS.
Cím (akár kétsoros, vagy magyar-angol) Arial Bold 60pt RGB 0,85,150 kék (háttér: RGB 242,242,242, általános esetben) TANTÁRGY TÉMA TERVEZŐ KONZULENS SZEMESZTER.
Az MNB hitelezési felmérésének aktuális eredményei IV. negyedév*
Külső egyensúlyi folyamatok a revízió tükrében Antal Judit Pénzügyi elemzések 2009 Szeptember 30.
Új tétel beírásához szükséges általános tudnivalók Új tétel elkészítéséhez űrlapot a felbukkanó ikonra kattintva kérhetünk.
Költségkezelés Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
A projektterv elkészítésének szakaszai
Projektzárással kapcsolatos teendők
Jelentések. Áttekintő jelentések A projektre vonatkozó átfogó információkat foglalhatjuk össze NévJelentés Projekt összefoglalása A projekt aktuális állapotáról.
Képek beillesztése. A beszúrandó képnek abban a mappában kell lennie, ahol a html oldalad forráskódja található! Először mindig a képet szúrjuk be, majd.
Önkormányzati WAP-os megoldások Fejre állított ügymenetek Tózsa István – Budai Balázs Benjámin Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatástudományi Kar Közigazgatás-Szervezési.
2007. január 3. FORGALOM ÉS CSALÁDFA: A következő generáció.
Szociális regiszter publikus felület használata
Cím (akár kétsoros, vagy magyar-angol) Arial Bold 60pt RGB 0,85,150 kék (háttér: RGB 242,242,242, általános esetben) Ennek megfelelően a sorok elválasztás.
Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség:
Support.ebsco.com Az EBSCOhost találati lista Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Oktatóprogram Cikk olvasása az EBSCOhost felületen.
Törzsek-Partnerek A partnerek menüpont alatt végezhetjük a partnerek nyilvántartásával kapcsolatos műveleteket. A partnertörzsben vesszük fel a partnerek.
A regisztráció megkezdése: Kattints a SIGN UP NOW gombra
A feladat : Építsünk AVL-fát a következő adatokból:100,170,74,81,136,185,150,122,52,190,144 (Az AVL-fa olyan bináris keresőfa, amelynek minden csúcsára.
Mélységi bejárás Az algoritmus elve: Egy kezdőpontból kiindulva addig megyünk egy él mentén, ameddig el nem jutunk egy olyan csúcsba, amelyből már nem.
Témazáró dolgozat Kiegészítések.
Az m70.hu Szaknévsor adatlapjának kitöltési folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó.
INNET Az interaktív térkép Duray Zsuzsa. Mi is az interaktív térkép? Olyan kép- és hangzóanyagokat, feladatokat tartalmazó felület, amely bemutatja a.
A prezentáció-készítés szabályai
Mi a kontroll? Projektkontroll alapelvei –A jelentéskészítés – nem egy bürokratikus és hosszan tartó tevékenység –Kontrollkritériumok –Jelentés a tervről.
A böngészőprogram használata. A böngészők értelmezik a html nyelvet, a javascript kódokat és a php kódokat is. Majd ezeket lefuttatja, és azok alapján.
PROJACK használata kivitel 2 gyakorlat
Magyarázatok a forintra váltott gyűjtőszámlahiteles jelzáloghitel elszámoló leveléhez Budapest, május 18.
TÁMOP /1-2F Projektmenedzsment eszközök  Projektirányítás számítógéppel I/13. évfolyam Egyszerű szerkesztési lehetőségek – mezők, határidők,
MINŐSÍTŐ VIZSGÁZTATÁS KATONAI VIZSGAKÖZPONT (ILIAS RENDSZER)
TÁMOP /1-2F Projektmenedzsment eszközök  Projektirányítás számítógéppel I/13. évfolyam Grafikonok Szabó László 2009.
…az élet forrása! Hévíz.hu hirdetési tarifák 2015 A Hévíz.hu weboldal Hévíz városának turisztikai weboldala, melyen minden Hévízről szóló információ megtalálható.
Informatika Oktató: Bock Ádám. Prezentáció készítés PowerPoint program segítségével.
Az Építőipari Piactér Oravecz Péter szóvivő Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.
1 Szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatások, intézmények ágazati azonosítója, országos nyilvántartási rendszere Szociális regiszter publikus.
Lekérdezések Adott tulajdonságú adatok listázásának módja a lekérdezés. A lekérdezések segítségével az adatbázisból megjeleníthetjük, módosíthatjuk, törölhetjük.
Stacionárius és instacionárius áramlás
Oszlopdiagram dr. Jeney László egyetemi adjunktus
Neumann János Informatikai Kar
A Minőségellenőrzési Eljárási Szabályzat
Szociális regiszter publikus felület használata
Előadás másolata:

2. Kezdjük az legérdekesebbnél Segéd a vizualizációHOZ | GÁSPÁR JÁNOS - BUILDECON Hol szeretne kezdeni? (diavetítés/slide show nézetbe kapcsolva a linkek kattinthatóvá válnak) 1. Kezdjük az alapoknál 2. Kezdjük az legérdekesebbnél

Segéd a vizualizációHOZ | GÁSPÁR JÁNOS - BUILDECON érték éves változás A grafikonok vízszintesen párokat alkotnak; bal oldalon a 3 EBI mutatószám (Aktivitás-Kezdés – Teljesítmény – Aktivitás-Befejezés) forintban kifejezett értékei, jobb oldalon a hozzájuk tartozó éves változások láthatóak. A grafikonok vízszintesen párokat alkotnak, bal oldalon a 3 EBI mutatószám (Aktivitás-Kezdés – Teljesítmény – Aktivitás-Befejezés) forintban kifejezett értékei, jobb oldalon a hozzájuk tartozó éves változások láthatók.

Segéd a vizualizációHOZ | GÁSPÁR JÁNOS - BUILDECON A Megfigyelt időszak legördülő menüben lehet választani, hogy a negyedéves adatokat, vagy a legutóbbi 4 negyedév összesen adatait nézzük. A legutóbbi 4 negyedév adatai forintban kifejezve a legutóbbi 4 negyedéves érték adat egyszerű összege. Ezt úgy is el lehet képzelni, hogy minden negyedévben egy éves adatot mutatunk. Az Megfigyelt időszak legördülő menüben lehet választani, hogy a negyedéves adatokat, vagy a legutóbbi 4 negyedév összesen adatait nézzük A legutóbbi 4 negyedév adatai forintban kifejezve a legutóbbi 4 negyedéves érték adat egyszerű összege. Ezt úgyis el lehet képzelni, hogy minden negyedévben egy éves adatot mutatunk.

Segéd a vizualizációHOZ | GÁSPÁR JÁNOS - BUILDECON A Részpiac legördülő menüben történő választás után, a Szegmens legördülőben csak a választott részpiac(ok) szegmensei jelennek meg. Ezek tetszőleges kombinációja választható. A képen a teljes magasépítés adatai láthatóak (lakás & nem-lakáscélú magasépítés) Sajnos 3 kifejezést angolul kellett hagyni, mert a magyar egyelőre nem támogatott nyelv a Tableau-ban: all = mind | multiple values = több mint egy kiválasztott elem | and x more = és még x további (elem) A Részpiac legördülő menüben történő választás után, a Szegmens legördülőben csak a választott részpiac(ok) szegmensei jelennek meg. Ezek tetszőleges kombinációja választható. A képen a teljes magasépítés adatai láthatók (lakás & nem lakáscélú magasépítés) Sajnos 3 kifejezést angolul kellett hagyni, mert a magyar egyelőre nem támogatott nyelv a Tableau-ban: all = mind | multiple values = több mint egy kiválasztott elem | and x more = és még x további (elem)

Segéd a vizualizációHOZ | GÁSPÁR JÁNOS - BUILDECON Az oszlopokra mozgatva az egeret, megjelennek az adott adatponthoz tartozó értékek, leírások. A bal oldali grafikonok közül a Kezdés és Befejezés esetében az érték mellett a darabszám is megjelenik ezekben az elemleírásokban. Az oszlopokra mozgatva az egeret megjelennek az adott adatponthoz tartozó értékek, leírások Az bal oldali grafikonok esetében a érték mellett a darabszám is megjelenik ezekben az elemleírásokban Az oszlopokra mozgatva az egeret megjelennek az adott adatponthoz tartozó értékek, leírások Az bal oldali grafikonok esetében a érték mellett a darabszám is megjelenik ezekben az elemleírásokban

Segéd a vizualizációHOZ | GÁSPÁR JÁNOS - BUILDECON Egy adott oszlopra kattintva az összes (korábbi vagy későbbi) év ugyanazon időszakához tartozó adat látszik kiemelve; a fenti képen a 3. negyedéves adatok vannak kiemelve. A kiemelés megszüntetéséhez legjobb, ha még egyszer rákattintunk a korábban kattintott oszlopra.

Segéd a vizualizációHOZ | GÁSPÁR JÁNOS - BUILDECON A legutolsó megfigyelt időszak utáni adatokat is mutatunk (szürke oszlopok - a mostani esetben 2018. 3. negyedév utáni adatok). Az fontos, hogy ez NEM előrejelzés. Ez a jövőről jelenleg, a jelentés készítésének időpontjában rendelkezésre álló információ. Úgy is lehet mondani, ezek a számok azt mutatják, hogy alakulna a Teljesítmény és a Befejezés, ha egyetlenegy projekt kivitelezése sem indul meg a legutóbb megfigyelt időszak után. A legutólsó megfigyelt időszak utáni adatokat is mutatunk (szürke oszlopok - a mostani esetben 2018 3. negyedév utáni adatok). Az fontos, hogy ez NEM előrejelzés. Ez a jövőről jelenleg, a jelentés készítésének időpontjában rendelkezésre álló információ. Úgy is lehet mondani, ezek a számok azt mutatják, hogy alakulna a Teljesítmény és a Befejezés, ha egyetlenegy projekt kivitelezése sem indul meg a legutóbb megfigyelt időszak után.

Segéd a vizualizációHOZ | GÁSPÁR JÁNOS - BUILDECON A negyedéves adatok közül a fekete keretben lévők jelennek meg a kapcsolódó - jelen esetben a 2018. 3. negyedéves - jelentésben (minden szegmensről, minden részpiacról) A negyedéves adatok közül a fenti képen fekete keretben lévők jelennek meg a jelentésben (minden szegmensről).

Mit tud a jelentéshez képest? Segéd a vizualizációHOZ | GÁSPÁR JÁNOS - BUILDECON Mit tud a jelentéshez képest? idősorokat nézve könnyebben megérthetőek a folyamatok. Pl. amikor azt írjuk a jelentésben, hogy az Aktivitás-Kezdés már két egymást követő negyedévben visszaesett, akkor itt azt is meg lehet nézni, hogy ez milyen mértékű volt, milyen hatással volt eddig a teljesítmény alakulására. Mivel a három mutatószámunk adatait egymás alatt mutatjuk, a kapcsolat közöttük jobban érthető. Először a Kezdés változtat irányt, ezt követi a Teljesítmény irányváltása, és végül a Befejezés. A korábbi csúcsok és völgyek példáján lehet a leginkább bemutatni, hogy a Kezdés változásaiból milyen Teljesítmény és befejezés változások adódtak. Tehát a Kezdésből lehet következtetni a Teljesítmény várható alakulására.

Segéd a vizualizációHOZ | GÁSPÁR JÁNOS - BUILDECON Kezdés csúcs 4 negyedévvel megelőzte a Kezdés csúcs a Teljesítmény csúcsot Teljesítmény csúcs Befejezés csúcs Például, igy néznek ki az útépítés három mutatójának hullámai a legutóbbi csúcsévekből (2014-2015)

Ezek pedig az irodaépítés mutatóinak válság előtti hullámai Segéd a vizualizációHOZ | GÁSPÁR JÁNOS - BUILDECON 2 negyedévvel megelőzte a Kezdés csúcs a Teljesítmény csúcsot Ezek pedig az irodaépítés mutatóinak válság előtti hullámai

Az EBI mutatószámok kialakításáról szóló módszertani leírás ezen a linken elérhető Beszéljünk, ha kérdése van, vagy megjegyzése: janos.gaspar@buildecon.com