A foglalkoztatás tervezése a kiváltási Programban

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A fogyatékos személyeknek nyújtott szolgáltatási rendszer átalakítása
Advertisements

A rehabilitációs járadékban részesülő személyek (re)integrációs esélyeinek növelése a munkaügyi központok segítségével Vincze Györgyné Pécs, április.
Új Magyarország Fejlesztési Terv „Foglalkoztatás és növekedés” Cél: Felzárkózni a fejlett országokhoz a foglalkoztatás növelésével és a gazdasági.
Jó gyakorlatok a norvég foglalkozási rehabilitációban Kihívások és válaszok konferencia Szombathely Støren- Váczy Blanka szociálpolitikus.
Gondozási Központ Zalaegerszeg
Az ÉFOÉSZ Támogatott Lakhatási Programja
ORSZÁGOS MUNKAERŐ-PIACI SZOLGÁLTATÓ ÉS SZAKMAI TÁMOGATÓ HÁLÓZAT
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
Mozgáskorlátozott emberek foglalkoztatását, önálló életvitelét segítő eszközfejlesztő műhely és szolgáltatási hálózat  Azonosító szám:TÁMOP /
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hosszú távú stratégiája, kapcsolata a releváns operatív programokkal.
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
Az intézményi férőhely kiváltás program jelenlegi helyzete
FSZK Nonprofit Kft. ügyvezető
Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal
A MENTOROK SZEREPE A KOMPLEX REHABILITÁCIÓ FOLYAMATÁBAN Tengelic.
TÁMOP /A
A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány bemutatása az egyenlő esélyű hozzáférés tükrében Budapest, június 17. Szentkatolnay Miklós.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működése Előadó: Pátkai Andrásné szolgálatvezető Budapest, 2006.október 24.
A TÁMOP /1 projekt működési modelljéről, a megvalósult fejlesztésekről Budapest, november 19.
Kiváltás projektszemmel
TÁMOP /2/B PROJEKT Network-Együttműködés-Tudástár szakmai támogató hálózat kiépítése a Dél-Dunántúli Régióban Szénássy Gábor projektmenedzser 2010.
Ugrás az első oldalra A jövőképtől a megvalósításig Városfejlesztés irányai, feladatok ban Dr. Szaló Péter szakállamtitkár A jövőképtől a megvalósításig.
A pszichiátriai ellátás szervezeti keretei
Közösségi munka. 1. A közösségi munka előnyei az egyéni és családi esetkezeléssel szemben A szociális munkások rendelkezésére álló eszközök rendszerint.
Szaktanácsadás szerepe az óvodák pedagógiai munkájában
PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
A TÁMOP / „FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt Az innovációs foglalkoztatási kezdeményezések tématerületen megvalósuló.
A diákok/fiatalok és az aktív államporság „Civil szervezetek és a közoktatási intézmények közösségi kapcsolatai” Salgótarján, január 29.
1 A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK ÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEI A TERVEZÉSI GYAKORLATBAN A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK.
Munkaasszisztensi tevékenységek Regionális Szociális Forrásközpont Nonprofit Kft. ___________________________ Integrált Foglalkoztatást Segítő Szolgálat.
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
OFA Hálózat évi tevékenységei
Lehetőségek a nagy létszámú
Az Esélyegyenlőség és az ESZA alapelveinek érvényesítése Európai Unió Magyarország -Budapest Európai jogfejlődés Luxemburgi és Lisszaboni folyamat.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
Miért fontos a komplex rehabilitáció az Európai Unió foglalkoztatáspolitikája szempontjából? Budapest, december 3.
Értelmi fogyatékossággal élő személyek támogatott lakhatása
Kitagolás – foglalkoztatás – életminőség Az intézményi kiváltás foglalkoztatási szempontú aspektusai.
A fogyatékos emberek szükségletei a támogatott lakhatási formákban Siketvak személyek szükségletei F ogyatékos E mberek Sz ervezeteinek T anácsa – Királyhidi.
Mentorhálózat a A-11/1 pályázatban A-11/1 „Bentlakásos intézmények kiváltása” Információs nap Budapest, március 1.
Intézmény Férőhely Kiváltást Támogató Program. Mentori szerep december dia A szervezeti-működési szakmentorok a tevékenységük során fogadják.
Mi is az a társadalmi integráció?
Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
A hátrányos helyzetű munkavállalók munkaerő-piaci integrációja, mint a gazdasági stabilitás fontos tényezője Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum.
Intézményi Férőhely Kiváltást Koordináló Országos Testület Titkára
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat
A kiváltás stratégia Emberi Erőforrások Minisztériuma
Dr.Gazsi Adrienn november 6.
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
Bélapátfalva - Mentorteam
HU Phare program: A fogyatékkal élő emberek munkaerőpiacra jutásának elősegítése (A foglalkozási rehabilitáció eszköztárának rendszerszemléletű.
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
TIOP A-11/ Bélapátfalvai Fogyatékosok Otthonának kiváltása
szolgáltatástervezés Dr. Gazsi Adrienn, Kézenfogva Alapítvány
Bentlakásos intézmények kiváltása – TIOP /1
A II. Nemzeti Fejlesztési Terv szociális vonatkozásai Korózs Lajos Politikai Államtitkár Ifjúsági Családügyi Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium.
2008. június 16.foglalkozási rehabilitációs képzés1 Foglalkozási rehabilitációs képzés az ELTE GYFK-n ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai Kar.
TÖBBCÉLÚ KÖZÖSSÉGI TEREK FEJLESZTÉSE –
Szociális ellátást igénybevevők szükségletei – és szolgáltatásai „Eszköztár és kapcsolati háló” Szakmai konferencia Rehabilitációs és Szociális Igazgatóság.
A BMSZki szakmai irányainak tervezett változásairól, vázlatosan
„Kastélykiváltás Berzencén”
KIVÁLTÁS,
A hazai fogyatékosságpolitika aktualitásai
IFKT Excel adatbázis EFOP VEKOP TÁRS projekt.
A kiváltást megvalósító intézmények (pályázók) támogatásának közvetlen módjai a projekttervezés időszakában EFOP VEKOP TÁRS projekt.
Lorem ipsum.
A szervezet bemutatása
A Székesfehérvári Foglalkoztatási StrAtégia Javasolt célrendszere
„Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, 2009.
RSZTOP „Közterületen élők számára természetbeni juttatás biztosítása” Megvalósítás a partneri együttműködés tekintetében a kiegészítő étkezés.
Előadás másolata:

A foglalkoztatás tervezése a kiváltási Programban

Miért kiemelt téma a foglalkoztatás a jelenlegi kiváltási körben? Az előadás témái Miért kiemelt téma a foglalkoztatás a jelenlegi kiváltási körben? A foglalkoztatási komponens megtervezése – IFKT A TÁRS projekt szakmai támogató tevékenysége a foglalkoztatás terén az intézmények számára Az intézményi férőhely kiváltás foglalkoztatási komponensének általános folyamata

Miért kiemelt téma a foglalkoztatás a jelenlegi kiváltási körben? Az előadás témái Miért kiemelt téma a foglalkoztatás a jelenlegi kiváltási körben? A foglalkoztatási komponens megtervezése – IFKT A TÁRS projekt szakmai támogató tevékenysége a foglalkoztatás terén az intézmények számára Az intézményi férőhely kiváltás foglalkoztatási komponensének általános folyamata

Társadalmi és emberjogi szempontból alapvető jog A foglalkoztatás kulcsfontosságú a közösségi életvitel és a társadalmi inklúzió szempontjából Társadalmi és emberjogi szempontból alapvető jog Egyéni szempontból jelentősen segíti a mentális és fizikai állapot fenntartását és/vagy fejlesztését; időstrukturáló és anyagi forrást jelent Fenntartói szempontból a Támogatott Lakhatás hosszútávú működtetésének egyik kulcseleme, támogatja a fenntarthatóságot

A foglalkoztatás kulcsfontosságú a közösségi életvitel és a társadalmi inklúzió szempontjából A Kormány 1023/2017. (I. 24.) Korm. határozatával elfogadta a fogyatékossággal élő személyek számára ápolást-gondozást nyújtó szociális intézményi férőhelyek kiváltásáról szóló 2017- 2036. évekre vonatkozó hosszú távú koncepcióját és elrendelte, hogy a 2017–2036. közötti években megvalósuló férőhely kiváltási folyamatot az abban foglaltak szerint kell végrehajtani. http://www.kormany.hu/download/c/23/f0000/kiv%C3%A1lt%C3%A1sr%C3%B3l%20sz%C3%B3l%C3%B3%20koncepci%C3%B3.pdf

A koncepció néhány alapgondolata: A foglalkoztatás kulcsfontosságú a közösségi életvitel és a társadalmi inklúzió szempontjából A koncepció néhány alapgondolata: a kiváltás folyamata generálja az intézményben – majd a TL-ban – a foglalkoztatás és a foglalkozási rehabilitáció megújulását új szemléletmód, új eszközök, újszerű együttműködések kialakítását és bevezetését kívánja meg mind intézményi, mind rendszerszinten a koncepció célja a foglalkoztatás vonatkozásában, hogy a kiváltásban érintett fogyatékos személyek egyéni szükségleteiknek megfelelő legoptimálisabb és lehetőség szerint integrált foglalkoztatásban vegyenek részt

Miért kiemelt téma a foglalkoztatás a jelenlegi kiváltási körben? Az előadás témái Miért kiemelt téma a foglalkoztatás a jelenlegi kiváltási körben? A foglalkoztatási komponens megtervezése – IFKT A TÁRS projekt szakmai támogató tevékenysége a foglalkoztatás terén az intézmények számára Az intézményi férőhely kiváltás foglalkoztatási komponensének általános folyamata

IFKT és foglalkoztatás http://fszk.hu/wp-content/uploads/2017/01/ifkt_modszertani_utmutato_201703.pdf TL a cél, de először a tervezésre kell fókuszálni most kell megtervezni mindazt, ami azt segíti, hogy a majdani TL jól működjön IFKT 211.o.

IFKT és foglalkoztatás Lakók Munkatársak Szolgáltatási környezet Ingatlanok Kommunikáció Pénzügyi tervezés IFKT

Miért kiemelt téma a foglalkoztatás a jelenlegi kiváltási körben? Az előadás témái Miért kiemelt téma a foglalkoztatás a jelenlegi kiváltási körben? A foglalkoztatási komponens megtervezése – IFKT A TÁRS projekt szakmai támogató tevékenysége a foglalkoztatás terén az intézmények számára Az intézményi férőhely kiváltás foglalkoztatási komponensének általános folyamata

TÁRS – Foglalkoztatási Munkacsoport Legfontosabb feladataink foglalkozási rehabilitációs fejlesztő eszközök összegyűjtése, bevezetésének szakmai támogatása – pl. lakók foglalkoztatását segítő képzések, fejlesztő módszerek   a különböző foglalkoztatási lehetőségekhez, valamint a foglalkozási rehabilitációs szolgáltatásokhoz való hozzáférés támogatása – pl. információs füzetek készítése, konzultációk biztosítása a foglalkozási rehabilitáció gyakorlati tapasztalatainak közvetítése a szakpolitika szereplői felé a rendszerszintű fejlesztés érdekében

TÁRS – Foglalkoztatási Munkacsoport Hogyan tudjuk támogatni az intézmények munkáját? intézményi koordinátorokon keresztül közvetlenül Milyen témákban lehetünk az intézmények segítségére? példák Miért fontos a foglalkoztatás? Milyen fejlesztésekben lehet/érdemes gondolkodni? Milyen típusú tevékenységek kapcsolódhatnak a foglalkoztatás fejlesztéséhez?

TÁRS – Foglalkoztatási Munkacsoport Milyen témákban lehetünk az intézmények segítségére? példák Milyen költség és humánerőforrás-szükséglet merülhet fel a foglalkoztatással és a foglalkozási rehabilitáció területével összefüggésben? Miért fontosak a foglalkoztathatósághoz kapcsolódó minősítések, mire jogosítanak? Hogyan tudjuk motiválni a lakókat a munkavégzésre? Milyen tényezők befolyásolják a foglalkoztatás helyszíneinek kiválasztását? Milyen rendszerben fog működni a foglalkoztatás a kiköltözést követően?

Miért kiemelt téma a foglalkoztatás a jelenlegi kiváltási körben? Az előadás témái Miért kiemelt téma a foglalkoztatás a jelenlegi kiváltási körben? A foglalkoztatási komponens megtervezése – IFKT A TÁRS projekt szakmai támogató tevékenysége a foglalkoztatás terén az intézmények számára Az intézményi férőhely kiváltás foglalkoztatási komponensének általános folyamata

Az intézményi férőhely kiváltás foglalkoztatási komponensének általános folyamata http://fszk.hu/wp-content/uploads/2017/01/FR_folyamat_leiras_20170125_03.v.pdf Ez egy általános folyamatleírás, nem az egyetlen jó megoldás, amit meg kell valósítani a kiváltás során. Az intézményeknek szabad keze van abban, hogy ellátottaik képességeinek, elvárásainak, valamint az egyedi adottságoknak, lehetőségeknek megfelelően a kiváltás során a foglalkoztatás, illetve a foglalkozási rehabilitáció kialakításának, fejlesztésének területén a hangsúlyokat egyedileg alakítsák. Folyamatábra – 5. oldal

Az intézményi férőhely kiváltás foglalkoztatási komponensének általános folyamata 6.oldal

Az intézményi férőhely kiváltás foglalkoztatási komponensének általános folyamata 13.oldal

Az intézményi férőhely kiváltás foglalkoztatási komponensének általános folyamata

Hasznos elérhetőségek Kiadványok elérhetősége: http://fszk.hu/kiadvany-tematerulet/intezmenyi-ferohely-kivaltas/ Foglalkoztatás szempontjából a legfontosabbak: http://fszk.hu/kiadvany/az-intezmenyi-ferohely-kivaltas-foglalkoztatasi-komponensenek-altalanos-folyamata/ http://fszk.hu/kiadvany/segedlet-az-intezmenyi-ferohely-kivaltas-program-foglalkoztatasi-komponensenek-koltsegvetes-tervezesehez/ http://fszk.hu/kiadvany/megjelent-a-foglalkozasi-rehabilitacios-szolgaltatasok-cimu-kiadvany/ http://fszk.hu/kiadvany/akkreditalt-foglalkoztatas/ - ebben van a térkép (hivatkozás a 19. oldalon) Ajánljuk még: http://www.kormanyhivatal.hu/hu/budapest/hirek/rehabilitacios-szolgaltatast-vegzo-akkreditalt-szolgaltatok http://www.kormanyhivatal.hu/hu/budapest/jarasok/foglalkoztatasi-rehabilitacio