Közfoglalkoztatás Szombathely városban Előadó: Horváth Olga.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
1 „Út a munkához” program tapasztalatai Szűcs Erika Balatonvilágos november 10.
Advertisements

Az önkormányzatok feladata a közfoglalkoztatási programban
Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központjának feladatai és lehetőségei a hátrányos helyzetű álláskeresők munkerő-piaci integrációjának elősegítése.
A SZOCIÁLIS TÁMOGATÁSI RENDSZER MUNKÁRA ÖSZTÖNZŐ ÁTALAKÍTÁSA ÚT A MUNKÁHOZ február.
A közfoglalkoztatás tervezése és szervezése
MUNKAÜGYI POLITKA  Alkotmányos jogokra épül  Kollektív autonómia  A foglalkozás és a munkahely szabad megválasztása  A munkahely védelme  Az igazságos.
A komplex felülvizsgálatok és a fogyatékos emberek foglalkozási rehabilitációját megvalósító intézményrendszer működésének tapasztalatai,  a megváltozott.
A közmunkaprogramok tapasztalatai,
Baranya Megyei Munkaügyi Központ
Változó Világért Alapítvány
SZEREP TANMŰHELY ESÉLYEGYENLŐSÉGI RENDEZVÉNY március 25. West Hungary Humán Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
TÁMOP /A
Civil szervezetek részvétele a munkaerőpiaci szolgáltatások ellátásában a Közép-magyarországi régióban.
1 „Út a munkához” program tapasztalatai Szűcs Erika Siófok szeptember 17.
Tájékoztató az aktuális foglalkoztatási és képzési programokról.
Főigazgatói értekezlet november 27–28. Sárvár „Út a munkához” program bemutatása.
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
Dr. Bálint József JOSZ elnöke
Segélyezési rendszer átalakítása
Munkaasszisztensi tevékenységek Regionális Szociális Forrásközpont Nonprofit Kft. ___________________________ Integrált Foglalkoztatást Segítő Szolgálat.
Társadalmi Megújulás Operatív Program Munka és rehabilitáció nemzetközi konferencia A munkaadói kapcsolattartás jelentősége a program végrehajtása.
Együttműködési lehetőségek és megoldások a foglalkoztatási és szociális terület munkájában Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális.
Közfoglalkoztatás ’2011 Szolnok, október 26. Dr. Czomba Sándor Foglalkoztatáspolitikáért felelős Államtitkár.
A „Sorsfordító – sorsformáló”munkaerő- piaci program keretében bonyolított képzések bemutatása Dömötör Csaba főigazgató, FVM Dunántúli Agrár-szakképző.
Kunszentmártoni kistérség munkaerő-piaci helyzete, támogatási lehetőségek Készítette: Deák István kirendeltség-vezető.
Képzések finanszírozása SZTE JGYPK Felnőttképzési Intézet Szeged, 2008/2009. I. félév.
Kitagolás – foglalkoztatás – életminőség Az intézményi kiváltás foglalkoztatási szempontú aspektusai.
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
Közmunkaprogram kórházaknak Budapest, április. 27 SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM KÖZMUNKA TANÁCS KÖZMUNKA TANÁCS.
Közfoglalkoztatás Budapesten Adatok* budapesti országosLakónépesség: Munkanélküliségi ráta : 3,5 % 7.8 % Magát munkanélkülinek.
Közfoglalkoztatás és értékteremtés Szűcs Erika miniszteri megbízott Szociális és Munkaügyi Minisztérium Cegléd, április 15.
Út a munkához program Regionális Államigazgatási Kollégium március 20. Székesfehérvár.
Pedagógusképzést segítő hálózatok fejlesztése a Dél-Dunántúlon Pécsi Tudományegyetem TAMOP 4.1.2B.2-13/ projektje Pécs, november 25. Janovics.
Közfoglalkoztatás Magyarországon
„Határon innen és határon túl – integráció és migráció a Kárpát-medencében” A Szociális és Munkaügyi Minisztérium és a munkaerő-migráció Korózs Lajos államtitkár.
A munkavégzéssel kapcsolatos legfontosabb munkavédelmi ismeretek
Előadó: Horváth Olga Közfoglalkoztatás Szombathely városban.
TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.
Szociális földprogram és foglalkoztathatóság Szociálpolitikai és Munkaügyi Intézet Konferencia szeptember 29.
Digitális kompetencia fejlesztés Digitális írástudással a munkaerő- piaci aktivitás elősegítéséért.
IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER GINOP munkaerő-piaci program Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály Szolnok.
„Gondoljunk a jövőre!” - szakmai nap Előadó: Pántya Erika projektmenedzser Szombathely, június 22.
TÁMOP „Munkaerő-piaci program a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép-magyarországi Régióban” - Budapest.
„ Út a munkaerőpiacra” GINOP / projekt Jász-Nagykun-Szolnok megyei megvalósítása.
TÁMOP /1 Bács-Kiskun megyében Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Szegfű Rita projektvezető Kecskemét, február 27.
MUNKAERŐPIACI FOLYAMATOK Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ, Szombathely Szentgotthárd, február 15.
Magán erdőgazdálkodók szerepe a évi közfoglalkoztatásban Szulimán Zsolt osztályvezető Stratégiai és Forráskoordinációs Osztály.
A közfoglalkoztatás tervezése és szervezése Kovács Ibolya szociálpolitikus - főosztályvezető Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
„Gondoljunk a jövőre” Szakmai nap előadó: Magyar Mariann projektmenedzser Regionális Szociális Forrásközpont Kht. Szombathely június 22.
Az „Út a munkához” program tapasztalatai és eredményei a munkaügyi szervezet tevékenységében Székesfehérvár, július 14.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
Szociális foglalkoztatás szerepe a rehabilitációban Csicsely Ágnes Nemzeti Erőforrás Minisztérium Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Főosztály.
A BMSZki szakmai irányainak tervezett változásairól, vázlatosan
„Út a munkához” program „Jó gyakorlatok” 2009
Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések SIPOS-KOVÁCS MÓNIKA PROJKETMENEDZSER.
„Út a munkához” program tapasztalatai
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
HEFOP /1 „Lépj előre” – Őrségi kistérségi összefogás a szociális szakemberek képzésével a munkanélküliség hatékony kezelése érdekében HEFOP / /4.0.
A szociális támogatási rendszer munkára ösztönző átalakítása
„Első lépés” a Zemplénben TÁMOP C-09/
Út a munkához program Pécs
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Puskás Hajnalka szakmai vezető, Bács-kiskun Megyei Nőközpont
„Út a munkához”program
Székesfehérvár, július 14.
Új lehetőség? – Új lehetőség!
A közfoglalkoztatás tervezése és szervezése
„Út a munkához” program „Jó gyakorlatok” 2009
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Előadás másolata:

Közfoglalkoztatás Szombathely városban Előadó: Horváth Olga

A közfoglalkoztatás szervezése 2009. január NYDRMK kezdeményezésre a város vezetőivel tárgyalást folytattunk a közfoglalkoztatás szervezésről 2009. január- február hónapok A helyi igények feltérképezése- munkák számbavétele 2009. február Elkészült a Közfoglalkoztatási terv A Közgyűlés elfogadja a Közfoglalkoztatási tervet , s kijelöli a munkáltatókat 2009.június Közfoglalkoztatási terv módosítása

Tanulságok , avagy milyen kockázatokkal kell szembe nézni a tervezés során Kinek a feladata a közfoglalkoztatás? Ki miért felel? Mit jelent a foglalkoztatói status? Milyen munkák tervezhetők, mire van pénz? Hol vannak a foglalkoztató garanciái ?

Közfoglalkoztatás célja Átfogó cél: Szombathely városban a közfoglalkoztatás járuljon hozzá a tartós munkanélküli emberek társadalmi és munkaerő-piaci integrációjához. Konkrét célok: A közfoglalkoztatás keretében folyamatos és értékteremtő munka biztosításával a résztvevők szerezzenek munkatapasztalatot, elevenítsék fel tudásukat, váljanak képessé a folyamatos és minőségi munkavégzésre, készítsen fel az elsődleges munkaerőpiacra való kilépésre. A résztvevők közösségi munkavégzés keretében járuljanak hozzá a település közfeladatainak ellátásához. A megélhetés forrása ne a segély, hanem az értelmes, értéket termelő munka legyen.

Forrás: NY-D.. Regionális Munkaügyi Kp. Mi a baj a célokkal: Reális cél-e a munkaerőpiacra történő kivezetés? Forrás: NY-D.. Regionális Munkaügyi Kp.

Forrás: Ny-D. Regionális Munkaügyi Kp.

Forrás: Ny-D. Regionális Munkaügyi Kp.

A közfoglalkoztatás célcsoportjairól Álláskeresők RÁT-ban részesülők, 55 év feletti „munkát vállaló” rszs-ben részesülők

Kihívások Üzemszerű működés, munkaszervezet létrehozása „Piacon” működni előítéletes környezetben Közbeszerzés Állami támogatással szemben árbevétel Elfogadtatás, előítéletek oldása („Vegyenek komolyan bennünket!”) Komplex hátrányokkal terhelt életvitel, munkanélküli létre szocializált emberek nemcsak munkáltatói feladatokat jelentenek. Megfelelés a munkavédelmi és munkaügyi szabályoknak. A foglalkoztatás forrásigénye

A közfoglalkoztatás szervezésének folyamata Szombathely városban A hatóság megállapítja a közfoglalkoztatásba való belépésre való jogosultságot Foglalkoztathatóság vizsgálata Munkába áll Munkába állására később kerül sor Eü. állapota miatt nem foglalkoztatható

Végzett munkák Munkanem13 Ütemezés ( hó/ fő) Átlaglétszám (fő) 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 Parkőrzés 6 Fametszés 1 2 1,16 Takarítás 3 7 13 10,25 Fűkaszálás 19 23 38 33 21,25 Kertészeti Karbantartási tevékenység 9 20 21 49 35 32,34 Egyéb karbantartási, takarítási, segédmunka 4 8,25 Szociális- ápolási tevékenység 0,75 Összesen 22 36 83 100 130 114 65 87

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!