Hatósági Ellenőrzések.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezés szabályai (Seveso II.) - polgármesterek felkészítése Lakossági tájékoztatás A lakosság.
Advertisements

Hiányzással kapcsolatos szabályok 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 51. §
26. § (1) A Hivatal a köznevelési intézmény és fenntartója ellenőrzésére jogosult szervek számára a KIR honlapján zárt rendszert biztosít annak érdekében,
Molnár László tanügy-igazgatási igazgatóhelyettes BPI
PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓS OSZTÁLY Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnoksága Budapest, április 16.
Polgári védelmi feladatok a nem rendszeres hulladékszállítás során
Az IKSZT címbirtokos szervezetek működtetési kötelezettségeiről VM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet Budinszki István szeptember.
Szociális igazgatási-szociális szolgáltatási ismeretek
A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztályának feladatai a 2011/2012. tanévben Némethné Fülöp Terézia oktatási főosztályvezető
MEGBÍZOTT ELSŐSEGÉLYNYÚJTÓK KÉPZÉSE / TOVÁBBKÉPZÉSE
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőség
A kibocsátási jelentések elkészítésével kapcsolatos tapasztalatok a Holcim Hungária Zrt. Hejőcsabai cementgyáránál június 27.Balatoni István.
A 100%-os helyszíni ellenőrzés koncepciója
Beszámoló a 2013-ban a programot érintő ellenőrzésekről és ezek eredményéről KÖZOP Monitoring Bizottsági ülés
ELŐADÁS ÁTTEKINTÉSE Az ellenőrzés jogi háttere
Állam munkavédelmi feladatai
kapcsolatos tennivalók
ÜZEMBENTARTÓI BALESETVIZSGÁLAT első tapasztalatok
Polgári védelmi feladatok a nem rendszeres hulladékszállítás során
Dr. Farkas Hilda Főtanácsos KvVM
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
NVT AKG kötelező képzés 2006 FVM Képzési és Szaktanácsadási Intézet Gazdálkodási Napló (2.modul) Várszegi Gábor Dr. Lucskai Attila Földművelésügyi és Vidékfejlesztési.
Az FVM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet megbízásából készült KÖLCSÖNÖS MEGFELELTETÉS Készítette:Almási István.
szerepe a köznevelésben
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) szerepe a távmunka fejlesztésében Pirisi Károly főigazgató VI. Országos Távmunka Konferencia december.
A veszélyes áruk vasúti szállításának szabályozása
Tisztelettel köszöntöm a konferencia résztvevőit! Nagy Endre bányafelügyeleti főmérnök Pécsi Bányakapitányság Nagy Endre bányafelügyeleti főmérnök Pécsi.
Közúti baleseti statisztikák elemzése. Közúti baleseti adatok eredete Rendőrség által helyszíni adatrögzítésből nyert adatok.
KÖZBESZERZÉSEK ELLENŐRZÉSE
Az új pénzmosási törvény alkalmazásának gyakorlati tapasztalatai a biztosítóknál.
Az igénybevevői nyilvántartás
A NEMZETI KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁG Dr. Kerekes István.
A személyes gondoskodást nyújtó szociális szolgáltatások január 1- jétől hatályos képesítési feltételeinek változásai Szakmai Nap – január.
Készítette: Gellénné dr. Nagy Valéria igazgató
14/1994 MKM r. változásai Nevelési tanácsadásra vonatkozó részek Dr. Szakács Katalin Készült az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásával.
Előadó: Bellovicz Gyula igazságügyi szakértő
A vis maior esemény bekövetkezését követően az érintett Önkormányzatnak 5 munkanap áll rendelkezésére, hogy azt bejelentse az ebr42 rendszeren, valamint.
Beszámoló a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság tevékenységéről (2010. október – május) 1/13.
Európai uniós tagállami tapasztalatok az AEO monitoring területén
„Jogszerű? Legyen!- JOGSEGÉLY+ Mini Szakmai Konferencia”
Elmúlt évek eredményei, tapasztalatai
AZ IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER ÉS A GINOP 5. 2
A Bit módosítása évi LXXXVI. tv június január január 1.
Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala
A munkavégzéssel kapcsolatos legfontosabb munkavédelmi ismeretek
A gyógyszertárak és az ÁNTSZ feladatai a megváltozott jogszabályi környezetben Dr. Bódis Lászlóné országos tisztif ő gyógyszerész.
A munkavédelmi hatóság évi ellenőrzési tapasztalatai és az idei évi célkitűzések Munkavédelmi és Katasztrófavédelmi (ADR) Konferencia a Zala Megyei.
Szakképzési hozzájárulás legfontosabb szabályainak változása, az éves elszámolással kapcsolatos tudnivalók 2014.
Molnár Attila Károly H9QG5B HATÓSÁGI JELLEGŰ KÉPZÉSEK A gépjárművezető-képzés.
ORSZÁGOS KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FŐFELÜGYELŐSÉG 1 Gábriel Edit Engedélyezési Főosztály január 21. felsőfokú ügyintéző.
A munkavédelmi hatóság évi ellenőrzési tapasztalatai és az idei évi célkitűzések „A biztonságos és egészséges munkahelyekért” Munkavédelmi konferencia.
A munkáltató munkavédelmi kötelezettségei Összeállította: Dr. Váró György.
Dr. Dávid Ivett Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Hatósági és Jogi Főosztály április 22. Várható szankcionálási eszközök.
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
MUNKAÜGYI FELÜGYELŐSÉGI NYÍLT NAP ÁPRILIS 03.
VASÚTI VIZSGAKÖZPONT KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont Novák László igazgató.
SIMANECZ TÜNDE FŐTANÁCSOS ADATSZOLGÁLTATÁS ELLENŐRZÉS BÍRSÁGOLÁS HADITECHNIKAI ÉS EXPORTELLENŐRZÉSI HATÓSÁG.
A foglalkoztatáshoz nyújtható támogatás forrása, célja, alanya és felhasználása Magyar Köztársaság éves költségvetéséről szóló törvényében Célja: foglalkoztatás.
Tájékoztató az Ifjúsági Foglalkoztatási Kezdeményezés (Youth Employment Initiative - YEI) végrehajtásáról Jogszabályi háttér 1304/2014 EU Rendelet IV.
(A Szerződéskötési Szabályzat tükrében)
Budapest I Kerületi Kosztolányi Dezső Gimnázium
Szociális foglalkoztatás aktualitásai
MAGYAR VASÚTI MAGÁNKOCSI SZÖVETSÉG
VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS
Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program RSZTOP-3 Tájékoztatás a Kísérő Intézkedések részprogram Adatszolgáltatási folyamatairól Hajléktalanokért.
ETS-létesítményeket, EU-ETS hitelesítőket
Nemzeti tengelysúly-, és kapcsolódó ellenőrzéseket támogató hálózat - TSM Közúti ellenőrzési szemszögből Rónay-Tobel Beatrix Közúti Közlekedési Ellenőrzési.
Szakfelügyeleti tapasztalatok
VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS
AZ EURÓPAI UNIÓ JOGA NKE.
Előadás másolata:

Hatósági Ellenőrzések

Éves közúti- és telephelyi ellenőrzési terv alapján dolgozik A hatósági ellenőrzések koordinálásának, szervezésének, szakmai irányításának fő felelőse a   Éves közúti- és telephelyi ellenőrzési terv alapján dolgozik Évente legalább hat alkalommal összehangolt közúti ellenőrzést tart a szomszédos tagállamokkal egyidejűleg A külföldi járművek ellenőrzése során feltárt hiányosságokról államonként külön nyilvántartást vezet, a többi tagállammal kölcsönös adatszolgáltatási kötelezettséggel

Ellenőrző szervek: OMMF   a) közúti ellenőrzés keretében: az NKH, a rendőrség, a Határőrség és a vámhatóság b) telephelyi ellenőrzés keretében az NKH, valamint a munkaügyi hatóság Az ellenőrzések éves száma el kell, hogy érje: a) 2007. december 31-éig a járművek száma, valamint az éves munkanapok szorzataként számított összes munkanapok számának 1 %-át, b) 2008. január 1-jét követően ennek 2 %-át, c) 2010. január 1-jét követően pedig 3 %-át OMMF

Kiemelt szerepet kapnak a Telephelyi ellenőrzések   2007. december 31-ig az ellenőrzött munkanapok: legalább 15 %-át közúti ellenőrzés keretében, és legalább 30 %-át telephelyi ellenőrzés keretében, 2008. január 1-jét követően az ellenőrzött munkanapok: legalább 30 %-át közúti ellenőrzés keretében, és legalább 50 %-át telephelyi ellenőrzés keretében kell ellenőrizni

Kockázatértékelő rendszer: Új elem az ún. Kockázatértékelő rendszer:   A vállalkozásokat az ellenőrzési tapasztalatok alapján értékeli Gyakrabban és részletesebb módon kell ellenőrzést végezni azoknál a vállalkozásoknál, akik a szociális előírást rendszeresen, vagy súlyosan megsértik

okmányok átvételéről elismervényt Kényszervárakoztatás elrendelésekor az okmányok átvételéről elismervényt kell kiállítani   Biztosítani kell, hogy a gépkocsivezető a visszatartott okmányt a kényszervárakoztatás elteltével haladéktalanul átvehesse Ez a visszatartás nem minősül helyszíni elvételnek Amennyiben szabálysértési eljárás kezdeményezése érdekében az adatrögzítő lap helyszíni elvételére kerül sor, arról is részletes átvételi elismervényt kell adni

Közúti ellenőrzési jegyzőkönyv Az ellenőrzések során alkalmazandó Új okmány a Közúti ellenőrzési jegyzőkönyv Az ellenőrzések során alkalmazandó   Egy példányát ellenőrzést követően át kell adni a gépkocsivezetőnek, és annak azt meg kell őriznie Egy esetleges következő ellenőrzés során ez részletes információt nyújt arról, hogy a gépjárművet előzőleg mikor, hol, ki ellenőrizte, történt-e szabálysértés, illetve szankcionálás

Köszönöm a figyelmüket! MKFE – A Szolgáltató Érdekvédelem www.mkfe.hu