Tájékoztató az „Otthon Melege Program” önkormányzati támogatásáról

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A fogyasztóvédelmi hatóság hatásköre, illetékessége és eljárása a villamosenergia-, földgáz-, víziközmű-, távhő- és hulladékgazdálkodási közszolgáltatás.
Advertisements

DSC TÁMOP Munkahelymegőrző támogatás munkaidő csökkentéssel és képzéssel kombinálva 2009.
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
Alapítva 2000-ben KÉSZÜLJÜNK EGYÜTT A JÖVŐRE! 1.Rólunk 2.Pályázatról 3.Sikeres benyújtás ZFR-TH/15.
A Végrehajtó Ügynökség, a pályáztatást támogató elektronikus rendszerek, valamint az elszámolhatóság főbb kérdéseinek bemutatása Németh Veronika – NFFKÜ.
Az új közbeszerzési törvény megalkotásának körülményei, várható jövőbeli változások május 26. Dr. Kovács László Miniszterelnökség Közbeszerzési Szabályozási.
A családsegítő és gyermekjóléti szolgálatokat érintő változások A család és gyermekjóléti szolgáltatás.
A kifizetési kérelem összeállítása TÁMOP-3.2.9/B-08 Audiovizuális emlékgyűjtés.
Kocsis Tibor Kaposvár, március 01. Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása.
Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Értékesítendő ingatlanok Készítette: dr. Zelenyánszki Miklós.
PROJEKT INDÍTÓ KONZULTÁCIÓ TÁMOP B-15/1/KONV
ELTINGA és MTA KRTK KTI Horváth Áron április 7. Lakásárak, támogatások és energiahatékonyság.
Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Szőke István szakmai igazgató Pécs, január 29. A gazdasági válság foglalkoztatásra gyakorolt hatásának.
A munkahelymegőrző támogatás. Alapja  Az évi IV. tv. (a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról) 18. §.  A 6/1996. (VII.16.)
1 NEMZETI KULTURÁLIS ALAP ORSZÁGOS ELŐADÁS-SOROZAT Megyeháza Kecskemét.
TÁMOP program a Dél-alföldi Régióban Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ.
Mindent a „Vállalkozások komplex infokommunikációs és mobilfejlesztéseinek támogatása” című pályázati kiírásról.
TARTALOM BREVIÁRIUM – RÖVID MAGYARÁZATOK NÉGY ESZKÖZ BERUHÁZÁSTERVEZÉS ÉS -MENEDZSMENT Bevezetés Főszereplők Az eszközök Tanulság ESZKÖZÖK és ERŐFORRÁSOK.
Előadó: Bali Kornél Mikro-, kis-és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása.
MINTAKÉRDÉSEK. A pénzügyi számvitel információs rendszere elsősorban a gazdálkodó szervezetek vezetőinek információs igényeit elégíti ki. A beszámoló.
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
GINOP ENERGETIKAI PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK
A hitel program pénzügyi kötelezettségei és lehetőségei
Pénztárgépek beszerzésének támogatása 2016
„Szeptember végén” A felsőoktatási pályázati tevékenység jelene és jövője Szitáné dr. Kazai Ágnes Semmelweis Pályázati és Innovációs Központ.
A szerkezetátalakítási programban bekövetkezett változások
Teljesítési garanciák a svájci építőiparban
Tájékoztató a munkahelyteremtő pályázati programról
Fenntartható utak Jogi Bizottság
Energetikai és élelmiszeripari beruházások megvalósítása
Kína üzleti szemmel június 24..
Összeállította: Horváth Józsefné
Kertészet korszerűsítése - ültetvénytelepítés támogatására öntözés
A FELÜGYELŐBIZOTTSÁG BESZÁMOLÓJA A VSZT
A víziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX
ŐRSÉGI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS
Hitelkonstrukciók a pályázati rendszerben
Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése
Szupergyors Internet Program (SZIP) Jogi akadálymentesítés megvalósítása: Jogalkotással is támogatjuk a fejlesztéseket dr. Pócza András főosztályvezető.
A konszolidáció módszertanáról
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatal
Tóth Gábor Heves Megyei Kormányhivatal Jogi és Koordinációs Főosztály
A kollektív szerződés Dr. Fodor T. Gábor Ügyvéd
Az „Út a munkához” program évi változásai
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ február 6.
JELENTÉS a Nemzeti Civil Alapprogram működésének-támogatásának hatásáról, figyelemmel a társadalmi és civil kapcsolatok fejlődésére, egyes kiemelt fontosságú.
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
A kiváltást tervezők / megvalósítók és Az fszk TÁRS projektje közti együttműködés rendszere EFOP VEKOP TÁRS projekt.
Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatal
A évi pályázati felhívás legfontosabb szabályai
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
Közfoglalkoztatásból a versenyszférába- segítő munkaerőpiaci program
TÁMOGATÁS ÖSSZEGE (Ft)
Budapest, február 5. Reszeginé Erdélyi Beáta
SZÉCHENYI PROGRAMIRODA
LEADER LEADER Intézkedések a Déli Napfény LEADER Egyesület területén
Hallgatói ösztöndíjak
Köszöntjük kedves vendégeinket!
Lorem ipsum.
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról
Értékeink mentén TOP Pályázat benyújtása.
Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület – TÁMOP 5.6.1/C projekt
Az „Út a munkához” program évi változásai
Erdőtelepítések, fásítások támogatási lehetőségeinek várható alakulása
Energiahatékonysági és Megújuló Finanszírozási Program Erste Bank Hungary Budapest,
Szabálytalanságkezelés
Előadás másolata:

Tájékoztató az „Otthon Melege Program” önkormányzati támogatásáról ZFR-TH/15 „Társasházak energiamegtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása” Oroszlány, 2015.01. 29. Németh Gábor, szakmai alpolgármester

Az állami pályázat főbb ismérvei Rendelkezésre álló keretösszeg bruttó 10.000.000.000 forint. A forrás elosztása régiónként történik, a régiók közötti forrás átcsoportosítás lehetséges. Pályázatok tervezett benyújtásának, elektronikus pályázati adatlap elérhetőségének ideje: 2015. március 9. (régióként eltérő lehet!) Pályázó szervezetek köre A 22/2014. (III.13.) KIM rendelet a (statisztikai számjel) alapján az alábbi szervezetek pályázhatnak: 692 Gazdálkodási formakóddal rendelkező szervezetek – Társasházak 593 Gazdálkodási formakóddal rendelkező szervezetek – Lakásszövetkezetek A pályázatokon való részvétel, Támogatási Szerződés feltétele az összes tulajdoni hányadnak több mint 51%-ával rendelkező tulajdonostársak támogatása. A tervezőkkel, szakértőkkel, kivitelezőkkel a Támogató és a Kedvezményezett közötti Támogatási Szerződés megkötéséhez kötött feltételes szerződések aláírása javasolt. A beruházást 2 éven belül meg kell valósítania. A pályázati konstrukció nem engedélyezi előleg felvételét.

Az állami pályázat főbb ismérvei Pályázattal érintett épületek köre Kizárólag több mint 4, de maximum 60 lakással rendelkező, 1946. után épült, de 2006. december 31. napjáig kiadott építési engedély alapján épült távfűtéssel, házközponti fűtéssel illetve lakásonként egyedi fűtéssel rendelkező lakóépületek tulajdonosi közösségei igényelhetnek támogatást. Olyan épület vagy dilatációval határolt épületrész vehet részt, amelyben az épület vagy dilatációval határolt épületrész hőszabályozása és mérése már megoldott, vagy a pályázat keretén belül megoldásra kerül. Épület/épületrész a beruházást megelőzően nem éri el a C minősítési osztályt, a beruházás befejezésével legalább a C minősítési osztályba sorolhatóvá kell válnia. Amennyiben egy épület/épületrész a beruházást megelőzően eléri a C minősítési osztályt, a beruházás megvalósításával legalább két minősítési osztállyal javulnia kell a besorolásának, illetve a fejlesztésnek kötelezően megújuló energia alkalmazásával kell megvalósulnia. Kötelező statikai nyilatkozattal igazolni, hogy az épületnek/épületrésznek nincs állékonysági problémája fejlesztés előtti állapotban, illetve fejlesztés hatására sem lesz.

Az állami pályázat főbb ismérvei Támogatás mértéke: Miniszteri döntéssel kerül meghatározásra, mely összeg a kifizethető támogatási összeg felső határa. A támogatás formája vissza nem térítendő, az elszámolás elfogadását követő finanszírozású támogatás, amely pályázatonként egy társasházra igényelhető. Az állami támogatás aránya: Az energetikai tanúsítvánnyal igazolt minden megtakarított CO2 kg/év-re: 750 forint Homlokzati nyílászárók cseréjét és Homlokzatok/Záró födémek hőszigetelését is megvalósító beruházások esetén; 950 forint Megújuló energia hasznosítást elősegítő beruházások esetén; 450 forint a fentiekbe nem tartozó beruházások esetén. DE a pályázattal elnyerhető támogatás nem haladhatja meg az elszámolható költségek (támogatható munkák) maximum 50%-át! Állami támogatás folyósítása: A támogatás folyósításának feltétele a sikeres záró helyszíni ellenőrzés! A támogatás 95%-a egy összegben kerül folyósításra az elszámolást követően, a fennmaradó 5% pedig letétbe kerül a társasháznál, melyhez a 3 éves monitoring időszakot követően juthat hozzá.

Az önkormányzati kiegészítő pályázati támogatás Az állami pályázati felhívás keretében elnyerhető központi támogatás kiegészítése épületenergetikai fejlesztésekhez (energia megtakarítás, energetikai vonzat kötelező!) Az önkormányzati kiegészítő támogatás keretében az állami pályázatban elismerhető bekerülési költségek 20%-ig, de maximum lakásonként 200 000 Ft-ig nyújtható támogatás! Az önkormányzati támogatásra az állami pályázaton induló lakóközösségek jogosultak, az állami pályázati céllal összhangban Az önkormányzati támogatás jogosultsági kritériumi megegyeznek az állami pályázat vonatkozó előírásaival! A költségvetésben a 2015-ös évre jelenleg 38 000 000 Ft került elkülönítésre. Indokoltság esetén további forrásbővítés javasolt! Közel 200 lakás várható támogatása (4-5 tömbház). Az önkormányzati kiegészítéssel mintegy 200 000 000 Ft-nyi fejlesztés megvalósítására van lehetőség!

Az önkormányzati kiegészítő pályázati támogatás Önkormányzati kiegészítő támogatással a lehetséges pénzügyi konstrukció: Beruházás 50%-a ÁLLAMI TÁMOGATÁS („Otthon Melege Program”) 20%-a ÖNKORMÁNYZATI KIEGÉSZÍTŐ TÁMOGATÁS 30%-a SAJÁT ERŐ – HITELFELVÉTEL, FUNDAMENTA, stb 42 lakásos társasház esetén (példa): 50% ÁLLAMI TÁMOGATÁS – 21 000 000 Ft 20% ÖNKORMÁNYZATI TÁMOGATÁS – 8 400 000 Ft 30% SAJÁT ERŐ – 12 600 000 Ft Az önkormányzati támogatás a megvalósítás folyamatába épített előfinanszírozásként kerül kifizetésre (a sikeres állami pályázat keretében szereplő összköltség 20%-a). Folyósítás feltételi: - Sikeres állami pályázat – Támogatási Szerződés megkötése - Megkötött kivitelezői szerződés - Kivitelezésre vonatkozó első, legalább 20%-nyi részteljesítés igazolt megléte

Az önkormányzati kiegészítő pályázati támogatás Az önkormányzati kiegészítő támogatásra vonatkozó pályázat benyújtása: A pályázat kizárólag a pályázati formanyomtatványon nyújtható be az állami pályázattal megegyező műszaki, energetikai, pénzügyi tartalommal és adatszolgáltatással meglévő és tervezett fejlesztés utáni állapot energiatanúsítványa a tervezett állapot eléréshez lehetséges fejlesztési javaslatok és kiválasztási szempont tervezett energetikai állapot eléréshez rendelt kivitelezési munkák bemutatása az elérhető CO2 megtakarítás bemutatása és az annak alapján igényelt állami támogatási összeg részletes műszaki leírás előzetes költségvetés (valós árajánlatok alapján) fejlesztés előtti és utáni állapotra vonatkozó statikai nyilatkozat az állékonyságról támogatásokkal nem fedezett önerő biztosítására vonatkozó kötelező érvényű hitelígérvény, finanszírozási ajánlat Benyújtás helye és formája: 2015. február 20-tól a Polgármesteri Hivatal Jogi Osztályán Elektronikus adathordozón, zárt borítékban, pályázati kódszám feltüntetésével ZFR-TH/15

Az önkormányzati kiegészítő pályázati támogatás Elbírálás: A benyújtott pályázatokat a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság Bírálja el a rendelkezésre álló támogatási keret figyelembe vételével, annak erejéig Az elbírálásról a döntést követően 3 munkanapon belül elektronikus úton kap tájékoztatást a lakóközösség A sikeres pályázati döntést követően az önkormányzat által kiállított, vissza nem térítendő önkormányzati támogatásról szóló támogatási ígérvényt megkapja a lakóközösség Lehetséges folytatás… Az állami pályázat lezárását és az eredmények összesítését követően az önkormányzat a fennmaradó önkormányzati források felhasználásra vonatkozóan saját programot és rendeletet dolgoz ki. Ennek keretében a kisebb léptékű és nem csak a komplex beruházások kaphatnak önkormányzati kiegészítő támogatást a távfűtéses, társasházi energetikai beruházásokra.

Az önkormányzati kiegészítő pályázati támogatás KÖSZÖNÖM A MEGTISZTELŐ FIGYELMET! SIKERES FELKÉSZÜLÉST ÉS EREDMÉNYES PÁLYÁZÁST KÍVÁNOK! TOVÁBBI INFORMÁCIÓRA VONATKOZÓAN KERESSÉK A POLGÁRMESTERI HIVATAL JOGI OSZTÁYLÁT BIZALOMMAL! Németh Gábor, szakmai alpolgármester nemeth.gabor@oroszlany.hu