Az energiaital igazi arca

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Föld 71%-át víz borítja, édesvíz készletének 90 %-a hó
Advertisements

Egészséges életmód Az egészség és az egészséges életmód megfogalmazása elég nehéz. Mivel minden ember különböző igényekkel, és adottságokkal, rendelkezik.
A program, amire szüksége van! Valós testsúlycsökkentő program igényes hölgyeknek – uraknak - gyermekeknek!
Táplálkozási alapfogalmak
2012 Március 22:A Víz világ napja.
Hogyan éljünk egészséges és hosszú életet?
Alap Termékek.
A DROGOKRÓL HáziPatika.com
A napsugárzás jótékony hatásai:
Kémia 6. osztály Mgr. Gyurász Szilvia
B6 vitamin Horváth Ronald Horváth Ronald. Miben található   Szerepe van a vörösvértestek képződésében, az egészséges bőr, az idegrendszer egészséges.
Egészséges környezet - egészséges gyermek
ANYAGCSERE BETEGSÉGEK DIÉTÁS KEZELÉSE
Sportolás hatása szervezetünkre
Egészséges táplálkozás
Egészséges táplálkozás középiskolásoknak
Az egészséges fogyás útja 1. A túlsúly oka 2. A túlsúly típusai 3
A vitaminok és ásványi sók
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
Flavon max termékcsalád
Mennyi mindenre képes a fahéjas Méz ?!?
A CUKORBETEGSÉG.
Alkoholizmus.
A mellékvese.
Legyen szép napod! 1.
SPORTTÁPLÁLKOZÁS.
A magas vérnyomás Készítette: Simofi-Ilyés Beatrix.
Mozgás, pihenés, egészség
A helyes táplálkozás.
Самовар=Szamovár.
Génmanipulált növények biztonsága Smeller Margit
Az alkohol Készítették Csébi Reni Ferenczi Maxim Gelléri Peti
C-vitamin Készítette Skrován Mónika.
B6 vitamin Raffael Zsolt. Miben található  A B6-vitamin az egyik legtöbb feladatot ellátó vitamin, naponta több mint százféle feladatot lát el. Elsősorban.
Szívünk napja - Szív Világnapja SZEPTEMBER 24.
Keszitette:Szilagyi Emese
NÖVÉNYI ALAPÚ, INSTANT ITALPOROK HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI KIVONATOK A MODERN VILÁGUNKBAN.
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
Nyugalom! Meditáljunk együtt A szorongás Normális, kóros Súlyos betegségeket kiindulópontja Betegségek is okozhatják Kémiai anyagok.
Tápanyagok.
Egészséges életmód Élj így!.
Készítette:Nievel Lajos. Az első és legkézenfekvőbb dolog az, hogy igyekszünk étrendünket alapanyagokból összeállítani. A hús, a zöldség, gyümölcs, magvak,
Az egészséges életmód és a stressz
HOGYAN ÉLJÜNK EGÉSZSÉGES,HOSSZÚ ÉLETET ? Azt mondják naponta meg kell enni egy almát, mert: " mindennap egy alma az orvost távol tartja „
Egészséges életmód Egészségmegőrzés
A helyes táplálkozás.
Ismétlés Heterotróf életmód Mindenevő Táplálkozás folyamata
Testi - lelki egyensúly
Testünk építőkövei – a vitaminok
Erdélyben járunk, a bennszülöttek egy része vámpír. Az emberek mindig azt mondják, amit igaznak hisznek, a vámpírok az ellenkezőjét. De az embereknek és.
Az állandó küzdelem A szabadgyökök olyan agresszív molekulák, melyek sejt- és DNS- károsodást idéznek elő Az antioxidánsok semlegesítik a szabad gyököket,
Az algák világa A 3,5 milliárd éves élet a Földön 1.
Táplálkozás A mai táplálkozás legfőbb problémái Káros hatások
Veszélyhelyzet: „Energiaital” Vizsgáztatásaink alkalmával is egyre több problémával találkozhatunk Ugye nem ezt akarjuk? Egészségünk érdekében ne tegyük!
10. rész :Táplálékunk összetevői Fehérjék Klikk a folytatáshoz.
Kvíz, bor, kávé Agyunk és a nagy hármas. Mit szeret az agyunk? Aludni és melatonint termelni Omega 3-6 zsírsavakat (pl.halolaj, ligetszépe, olíva) Tanulni.
10. rész :Táplálékunk összetevői Ásványi anyagok Klikk a folytatáshoz.
10. rész :Táplálékunk összetevői Szénhidrátok Klikk a folytatáshoz.
7. rész. A magas vérnyomás okairól Klikk a folytatáshoz.
Biyovis Egészség Koncepció a napi gyakorlatban A Biyovis összegyűjtötte az Ön számára, a modern tudományt, medicinát, és a múlt tapasztalatát amelyet ötvözött.
Az energiaital igazi arca Az energiaital olyan ital, amely egy bizonyos ideig fokozza az emberi szervezet anyagcseréjét, az ébrenlétet és a teljesítőképességet.
Káros szenvedélyek.
Káros szenvedélyek Az extasy.
Káros szenvedélyek Készítette: Fördős Beatrix
10. rész :Táplálékunk összetevői
A hasznos kender Cannabis sativa L..
TIENS KANGLI.
Magvas gondolatok a FruitCafé-ról
Előadás másolata:

Az energiaital igazi arca Az energiaital olyan ital, amely egy bizonyos ideig fokozza az emberi szervezet anyagcseréjét, az ébrenlétet és a teljesítőképességet.

Összetevők: cukor Cukor: 2 dl energiaital elfogyasztása 6 – 6,5 kockacukor elrágásával egyenértékű, tehát hizlal

Összetevők: koffein Koffein: 2 dl energiaital 2 adag erős feketekávé elfogyasztásának felel meg.

Összetevők: taurin Taurin: Egy teljesítményfokozó antioxidáns: főképpen az agyban található meg a legnagyobb mennyiségben és a memóriádat tartja karban, fokozza a tanulási képességeid és azonnali hatásként hangulatjavító hatással rendelkezik. A taurin természetes úton termelődik testedben! Tehát: már van a szervezetedben!

A túlzott energiaital-fogyasztás hatása lehet Szívre: megemeli a pulzusszámot és a vérnyomást Vesére: vízhajtó hatása miatt kiszáradást okozhat és magas szénsav tartalma miatt akár vesekőképződéshez is vezethet Idegrendszer: stimulációt okoz, tehát felpörget ezáltal kiszámíthatatlan az egyénre gyakorolt hatása

Tájékoztatásul… Az energiaital összetevői: Ginzeng – Segíti csökkenteni a stresszt, emeli a szervezet energiaszintjét. Karnitin – Olyan aminosav, amely segít a zsírsavak metabolizálásában. Gingko Biloba – A gingko fa magjából készítik, azt állítják róla, hogy javítja a memóriát. Taurin – Természetes aminosav, amelyet az emberi test is termel, segít szabályozni a normális szívritmust, az izom-összehúzódásokat. Inozitol – B-komplex vitaminok közé tartozik, közreműködik a sejtek közötti információ-továbbításban. Önmagában nem vitamin. Guarana mag – Brazíliában és Venezuelában termő mag, és olyan stimuláns, melynek a kávénál is magasabb a koffeintartalma.

Fontos a mértékletesség! Még 3000 mg feletti napi taurin fogyasztása is bizonyos esetekben biztonságos lehet. Nem árt azonban jelentősen ez alatt az érték alatt maradni, ugyanis minden felesleges taurint a vese választ ki. Nagymértékű vagy hosszú távú használatának komoly következményei lehetnek.

Energiaital és alkohol gáz és fék Nagyon veszélyes, mert a szervezet reakciója kiszámíthatatlan!!!!!!! Energiaital: stimulál és dehidratál Alkohol: tompít és dehidratál Szénsav: a felszívódást gyorsítja Együtt a kontroll és a helyzetfelismerés elvesztését okozhatják. „Egyszerre lépni gázra és fékre beláthatatlan következményekkel járhat!”

Üzenet:láss a dolgok mögé! A multinacionális cégek igyekeznek egyre okosabb marketingfogásokkal előrukkolni, hogy megfogják a vásárlókat. Ezért elég tudatos vásárlónak kell lennünk, hogy a dolgok mögé látva felfedezzük a hamis állításokat. Legyél kritikus, mikor a címkét olvasod! Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, az valószínűleg nem az! Ha az energiaszeletek és a különféle italok, már egy külön csoportot alkotnak az étrendedben, emlékezz, hogy mindenből lehet fogyasztani, de csak módjával! Viszont sajnos a hirdetések nem ezt sugallják. Az igazság az, hogy a tiszta energia nem az italokban és a szeletekben rejlik. Mindez az egészséges életmódból ered. Aki rendszeresen és egészségesen étkezik, elég vizet iszik, eleget pihen, és nem terheli agyon magát, nos annak igazán mindenféle segédanyag nélkül is több energiája lesz, mint bárki másnak, aki az energiaitalokkal élt.

Természetesen fogyaszthatod, de mértékkel! Az energiaitalok és a különféle tápanyag szeletek mindig nagy szavakkal és ígéretekkel kecsegtetnek minket. Némelyik azt mondja, hogy növeli az energiát és az éberséget, mások extra tápanyagokat ajánlanak, és van, amelyik azt állítja, hogy növeli a teljesítő és koncentrációképességet! De miután elnézel a reklám mellett, és beleolvasol a tápanyaglistába, a legvalószínűbb, hogy egy nagy adag cukrot fogsz kapni, koffeinnel körítve! Szóval tényleg fogyasztanod kéne ezeket a termékeket? A válasz ugyanaz, mint mindenre. Természetesen fogyaszthatod, de mértékkel! Néha-néha egy energiaital rendben van, ugyanúgy, ahogy egy ilyen energiaszelet is reggel, főleg akkor, ha egyáltalán nem reggeliztél semmit. Viszont azok az emberek, akik naponta 3-4 energiaitalt fogyasztanak, és több tucat energiaszeletet tömnek magukba, már rég leléptek az egészséges életmód útjáról!