Tanuló szervezetek előadás és szeminárium

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Befektetett eszközök, tárgyi eszközök, forgóeszközök
Advertisements

A MINŐSÉG MEGTERVEZÉSE
Mikroökonómia szeminárium 4. Termelés elmélet
SMED.
Teljesítménytervezés
I. AZ EMBERI ERŐFORRÁS MENEDZSMENT SZEREPE A SZERVEZETEKBEN
Az üzleti rendszer komplex döntési modelljei (Modellekkel, számítógéppel támogatott üzleti tervezés) Hanyecz Lajos.
Emberi Erőforrás Menedzsment Az emberi erőforrások fejlesztése
Eredménytervezés Fedezeti összeg számítás: Értékesítés árbevétele
Tökéletes verseny és monopólium
Alapfogalmak Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
Előadás 31 Pénz vagy értékpapír? -- a háztartások pénzigénye Előnyök és hátrányok :  A pénznek nincs hozadéka - hátrány  Az értékpapírnak vannak költségei.
SZERVEZETFEJLESZTÉS Dr. Magura Ildikó.
Készletgazdálkodás 5. Előadás.
V. A készletezés logisztikája
Segédlet a Kommunikáció-akusztika c. tárgy tanulásához
Digitális képanalízis
Műszaki haladás közgazdasági szempontból Meyer Dietmar március 3.
A projektmenedzsment funkciói és területei
tételsor 2. tétel A kistérség a korábbi együttműködési lehetőségek alapján megtartotta a soron következő ülését. Az ülés célja a logisztikai.
Készletgazdálkodás 7.előadás.
Feladatmegoldás Készletgazdálkodás.
Közbeszerzési, Pályázati és Beruházási ismeretek
Konzulens: Dr. Boda György Készítette: Kovács Katalin
Projektkontrolling A dolgozatot készítette: Bodnár Zsuzsanna Buskó Nóra Csépe Krisztina Szőke Zoltán Varga Nóra.
Egészségügyi finanszírozás
A fogyasztó optimális választása
Fazakas Gergely Részvények árazása
Termelésmenedzsment Production Management
Kapacitás, átbocsátóképesség, időalapok, az erőforrás nagyság, átfutási idő, a termelő-berendezések térbeli elrendezése. Átfutási idő számítások.
Szervezeti kultúra A szervezeti kultúrát meghatározó kategóriák
FOGLALKOZTATÁSPOLITIKAI ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM I. TÁVMUNKA KONFERENCIA A REGIONÁLIS MUNKAERŐFEJLESZTŐ ÉS KÉPZŐ KÖZPONTOK FELADATAI A TÁVMUNKA PROGRAMBAN.
Szervezeti viselkedés Bevezetés
Az EEM helye a menedzsmentben
Gyártási folyamatok tervezése
Gazdálkodás és gazdaságosság a vállalatban
Nyereség, fedezetei pont fedezeti hozzájárulás
Munkaszervezés Az emberi tevékenységek megszervezése vállalati szinten
Gépészmérnöki kar BSc Levelező képzés szeptember-október
A logisztikai rendszer beszerzési alrendszerének jellemzői és modellje
Az üzleti rendszer komplex döntési modelljei (Modellekkel, számítógéppel támogatott üzleti tervezés) II. Hanyecz Lajos.
A KOMPLEX DÖNTÉSI MODELL MATEMATIKAI ÖSSZEFÜGGÉSRENDSZERE Hanyecz Lajos.
LOGISZTIKA Előadó: Dr. Fazekas Lajos Debreceni Egyetem Műszaki Kar.
A termelési függvény.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Közgazdaságtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Nyitó konferencia szakmai elemei 1.Duális képzési filozófia alapelemei (10 parancsolata) 2.Duális képzések nemzetközi gyakorlatának összefoglalása 3.Duális.
Nyitó konferencia szakmai elemei 1.Duális képzési filozófia alapelemei (10 parancsolata) 2.Duális képzések nemzetközi gyakorlatának összefoglalása 3.Duális.
Avagy 10 perces szerszámcsere.  Manapság a fogyasztók elvárják, hogy a termékekhez megfelelő minőségben, mennyiségben, árban, időben jussanak hozzá.
Tanulás.
Szeretnéd, hogy gyermeked szívesen és gátlások nélkül beszéljen majd angolul? Szeretnéd, ha minél korábban, Te magad vezethetnéd be játékosan az angol.
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 5.1. előadás
ECONOMSOL a Kis- és Középvállalkozások kontrolling szolgáltatója
Kockázat és megbízhatóság
Ellátási lánc menedzsment
Reflexferseny Lévai Levente Borbényi Dániel
MRP számítás.
Kapacitás, átbocsátóképesség, időalapok, az erőforrás nagyság, átfutási idő, a termelő-berendezések térbeli elrendezése. Átfutási idő számítások.
Munkagazdaságtani feladatok
dr. Kőmíves Péter Miklós ügyvivő-szakértő
Kapacitástervezés.
Tanulási görbék.
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Kapacitástervezés.
Munkagazdaságtani feladatok
Gazdaságinformatika MSc labor
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Készletek – Állandó felhasználási mennyiség (folyamatos)
Készletek - Rendelési tételnagyság számítása -1
Cím Alcím.
Kiegyenlítő (kompenzációs) bérkülönbségek
Előadás másolata:

Tanuló szervezetek előadás és szeminárium Tanulási görbék Tanuló szervezetek előadás és szeminárium

Alternatív elnevezései Tanulási görbe = learning curve Tapasztalati görbe = experience curve Termelékenységi görbe = productivity curve

Mitől függ? Egy kísérlet egerekkel 2013-ból A kutatók azt a feladatot adták a kísérleti egereknek, hogy különböztessenek meg két hangot egymástól. Ha az egyiket hallják ("A" hang), akkor jutalmat kapnak, ha a másikat ("B" hang), akkor viszont semmit. Az egyik kutató, Simon Rumpel neurológus elmondta:”Rengeteg türelem kellett az egerek oktatásához. A kísérletet legalább kétezerszer kellett megismételni, s közben azt figyeltük meg, hogy van egy pont, ahonnan kezdve a tanulási görbe meredeken ível felfelé. Az ezredik ismétlésnél a kis állatok hirtelen gyorsabban kezdtek tanulni. Tehát a tanulási görbe nem egyenletesen halad, hanem egérről egérre változó hosszúságú tanulási szakasz után, egyszer csak felszökik.” Ebből alkották meg a kutatók az elméleti modellt: először az ismételt stimulusok segítségével kiépülnek az idegsejtek között az ingerületátvivő helyek, vagyis szinapszisok, és ezek segítik az ismeretek gyorsabb elsajátítását. Azt is megállapították, hogy az egyszer már kiépült, erős szinapszisok a későbbi tanulást is gyorsítják. A kísérletet megismételték, ám a szabályt az ellenkezőjére módosították: az "A" hang után hirtelen nem járt jutalom, a "B" után viszont annál inkább – magyarázta a másik kutató, Brice Bathellier. A kísérleti állatok ezt az új szabályt már sokkal gyorsabban tanulták meg, ez pedig arra utal, hogy az első kísérletsorozatnál létesült idegi kapcsolatok hasznosultak az új szabállyal folytatott tanulási próbálkozások során. Rumpel szerint ez azt jelenti, hogy ha valaki például megtanult egy idegen nyelvet, az a másodikat gyorsabban sajátítja el. A tanulás folyamata ugyanis felkészíti az agyat arra, hogy a hasonló kihívásokat edzettebben várja. Forrás: http://www.ng.hu/Tudomany/2013/11/a_gyors_tanulas_titka_

Miért fontos a tanulás termelékenységi szempontból? Hatással van a műveletekhez szükséges időre, annak változására, a selejtarányra stb. Ezeken keresztül hat a fajlagos változó költségre (így a fedezetre is). A minőségre gyakorolt hatáson keresztül az árbevételre, a vállalat érdekeltek általi megítélésére is. Optimális hatás eléréséhez figyelembe kell venni a munkavégzési rendszerek kialakításánál.

Ki vagy mi tanul? Közvetlenül CSAK az emberek tanulnak. Közvetve, az embereken keresztül, tanulhat: szervezet, csoport, rendszer. Tanuláshoz hasonlóan az ismétlődés által növelheti teljesítményét (bizonyos feltételek mellett) gép, számítógép is.

A tanulási görbe A termelékenység változásának grafikus megjelenítése az idő függvényében. A tanulási görbe időben viszonylag stabil, ezért perdikciókra alkalmazható. A munkatermelékenység tanulási görbéjét Theodore Paul Wright dolgozta ki formálisan 1936-ban. A termelékenység ábrázolható a költségek csökkenéseként (pl. idő per darab) de az output növekedéseként is (pl. darab per időegység).

A tanulási görbe változatlan feladatokkal Ismétlések száma (tapasztalat) Műveleti idő

Ugyanez logaritmikus-skálákon (log-log ábrán) Műveleti idő logaritmusa Ismétésszám logaritmusa

A tanulási görbe változó feladatokkal Műveleti idő Átlag-görbe Idő Feladat változása

A függvény alakját befolyásoló tényezők Munkavégzés előtti tényezők: Képzés Szerszámok és berendezések Design (gyártáshoz történő kialakítás) Változtatások átmeneti hatása Munkaelemzés, munkatanulmányok Egyéni munkavállalói jellemzők.

Empirikus tapasztalatok Minden ismétlésszám-duplázódás konstans arányú (%) műveleti idő csökkenést eredményez. Tipikus értéke 10% és 20% között mozog. Elnevezés: a 90%-os tanulási görbe ismétlésenként 10%-os műveleti idő csökkenésre utal.

Példa Ha egy művelet 80%-os tanulási görbével jellemezhető, és egy munkavállalónak 10 órájába kerül az első esetben, akkor mennyi lesz a műveleti idő a 2., 4., 8. és 16. ismétlésnél? 2. alkalom: 10*0,8 = 8 4. alkalom: 8*0,8 = 6,4 8. alkalom: 6,4*0,8 = 5,12 16. alkalom: 5,12*0,8 = 4,1

Általános megoldás (n-dik ismétlődésre) 1) Képlet az n-dik egységre: Tn = T1 * nb b = ln(tanulási százalék) / ln2 A 3. és 4. elemre tehát: T3 = 10*3(ln0,8/ln2) = 7,02 T4 = 10*4(ln0,8/ln2) = 6,40 2) Táblázat: Tn = T1 * koefficiens

Tömeggyártás és tanulási görbe Egys. ssz. idő Kum.

Példa 2. T20 = 400*20(ln0,8/ln2) = 152,48  T20 = 400*10,485 = 4194 Cél 20 db termék legyártása. A tanulási százalék 80%, az első egység legyártása 400 órát vesz igénybe. Mennyi lesz a 20. darabhoz szükséges idő (képlettel)? Mennyi lesz az összes gyártási idő (táblázatból)? Mennyi lesz az átlagos műveleti idő? T20 = 400*20(ln0,8/ln2) = 152,48  T20 = 400*10,485 = 4194 4194/20 = 209,7

Példa 3 Tudjuk, hogy a harmadik egység legyártása 276 órát vett igénybe. 80%-os tanulási görbét feltételezve határozzuk meg egy 10 egységből álló sorozat legyártásához szükséges időt (aminek része az első 3 egység is). Meghatározni az első egységhez szükséges időt: T1 = 276/3(ln0,8/ln2) = 393,10 Meghatározni a táblázat segítségével az első 10 egységhez szükséges kumulált időt: 393,10*6,315 = 2482,43

Tömeggyártás és tanulási görbe Műveleti idő Mennyiség (gyakoriság) Indulás Tömeggyártás Tanulási folyamat vége

Alkalmazhatóság Előnyök Korlátok Munkaerő tervezése Költségvetés tervezése Ütemezéssel szembeni elvárások azonosítása Korlátok Termék változtatásai Tanuláson kívüli faktorok Nem általánosítható szervezeten, munkakörön kívül

Felhasználási területek Emberi erőforrások értékelése, feladathoz/munkakörhöz rendelés Létszámtervezés Határidők (beszerzés, leszállítás) Árazás (projekt, sorozat – a rabatt egyik forrása!) Készletgazdálkodás, ütemezés Kapacitás-tervezés …

Munkavállalók értékelése Képzési/betanulási idő sztenderd alulképzett átlagos túlképzett Feladat elvégzésének ideje

Példa 4 Mennyi ismétlés szükséges, hogy egy munkavállaló elérje a 6 perc per darab termelési rátát, ha az első darabot 10 perc alatt gyártotta le és a tanulási görbe 90%-os? Táblázattal: koefficiens = Tn / T1 = 6/10 = 0,6 Innen: n = 29. Képlettel: Tn = 10*n(ln0,9/ln2) = 6 Vagyis: n = 28,81 azaz 29 ismétlés.

Jelenségek és tanulási görbéik Forrás: http://poziteam

A felejtési görbe Emlék Napok Ahol M az emlékek megtartása, E az emlék arányos erőssége, t pedig az idő.

A teszt hatás Nem az ismétlés számít igazán Hanem az előhívás (pl. számonkérés)