Segédlet a Főpolgármesteri Hivatal

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Hogyan készítsünk e-adóbevallást?
Advertisements

BIG FISH PAYMENTGATEWAY PAYPAL SEGÉDLET. Confidential and Proprietary 1. ÜZLETI FELHASZNÁLÓI FIÓK (BUSINESS ACCOUNT) NYITÁSA 2.
Statisztika 2008 Az elektronikus program használata.
Pannónia Kincse LEADER Egyesület
Kormányzati Portál Iránytű a közérdekű információkhoz
Elektronikus Ügyfélkapu – kapcsolat az ügyfél és a közigazgatás között
Elektronikus levelezés [webmail]
1 ‘Bakonyalja-Kisalföld kapuja’ Vidékfejlesztési Egyesület évi ÚMVP monitoring adatszolgáltatási kötelezettség Kisbér,
E-ügyintézés.
LEADER pályázat beadásának menete Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa.
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
Az IngatlanMax nyitó oldalának bal oldalán, a gyorsabb tájékozódást és információ-szerzést segítő „box”-k találhatók: A kiválasztott ajánlatokat.
SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ
COMMERCEGATE Az új fizetési mód rövid bemutatója.
Pannónia Kincse LEADER Egyesület 27/2014. (II. 17.) számú MVH Közlemény az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) támogatott intézkedések.
Pannónia Kincse LEADER Egyesület
Készítette: Farkas Éva, Ilon Gergely, Kleinhappel Miklós, Sándor Kinga Internet Fiesta 2007 március
Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal
Az Ügyfélkapu TÁMOP /2-2F A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása.
Regisztráció és a felvételi lap kitöltése a kar.mek.nyme.hu-n by UF jbebesi,
Elektronikus kérelem benyújtás
Cég RegisztrálásaCég Regisztrálása > 1. Lépés > 2. Lépés > 3. Lépés > 4. Lépés | Céges Felhasználó Regisztrálása > 1. Lépés > 2. Lépés > 3. Lépés > 4.
AZ ÜGYFÉLKAPU ÉS AZ ÜGYFÉLKAPU REGISZTRÁCIÓ FOLYAMATA
A WEB-GN BEADÁSÁVAL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK, BEADÁSI TAPASZTALATOK, ÉS VÁRHATÓ TECHNIKAI FEJLESZTÉSEK Várszegi Gábor osztályvezető október 18.
AlertPay regisztráció Az AlertPay regisztráció feltételei közt szerepel a legalább 18 éves korhatár betartása. Az alábbi regisztrációs lehetőségek közül.
Kormányzati portál, ügyfélkapu és az e-közszolgáltatások
FTP File Transfer Protocol. Mi az FTP? Az FTP egy olyan protokoll, amely fájlok interneten keresztül végzett átvitelére szolgál. A felhasználók többsége.
AlertPay regisztráció Az AlertPay regisztráció feltételei közt szerepel a legalább 18 éves korhatár betartása. Az alábbi regisztrációs lehetőségek közül.
Elektronikus kérvénykezelő rendszer
Erdei István - APEH Hajdú-Bihar Megyei Igazgatósága-1 Bevallási és adatszolgáltatási kötelezettség elektronikus úton történő teljesítése január 01-től.
Elektronikus adóbevallás
A JÜB fogalma és funkciói
LEADER – 2013 pályázáshoz szükséges feltételek megteremtése Mezőföld Helyi Közösség Egyesület – LEADER HACS.
Support.ebsco.com Saját EBSCOhost oktatóprogram Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Keresési figyelő létrehozása Oktatóprogram.
Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
Regisztráció és a felvételi lap kitöltése a kar.mek.nyme.hu-n by UF roli by UF jbebesi,mb.
ELTE WIFI Beállítási útmutató MS Windows XP-hez
A regisztráció megkezdése: Kattints a SIGN UP NOW gombra
Kérelem elektronikus benyújtása a Szolgáltatói Nyilvántartásba
Regisztráció és a felvételi lap kitöltése a Kollégiumi Adminisztrációs Rendszerben (KAR), a kar.mek.nyme.hu weboldalon. by UF roli.
rendszer intézményértékelés és projektértékelés Felhasználói segédlet 2005.
Egyszerű ügyiratok.
Oktatóprogram Saját EBSCOhost oktatóprogram
Elektronikus jelentéstovábbító portál vagyonkezelő szervezet számára Ügyfélkapu használatával.
Az elektronikus vizsgázás menetének rövid ismertetője.
- Regisztrációs útmutató - Participant Portal (URF)
Regisztráció és a felvételi lap kitöltése a Kollégiumi Adminisztrációs Rendszerben (KAR), a kar.sek.nyme.hu weboldalon. by UF 2015.
Eu-háló Tanácsadói Kommunikációs Center január 29.
Regisztráció és a felvételi lap kitöltése a Kollégiumi Adminisztrációs Rendszerben (KAR), a kar.mek.nyme.hu weboldalon. by UF 2015.
‘08 bevallás önellenőrzése, helyesbítése UJTB program esetén
HELIXMONEY Pénz feltöltése váltón keresztül, a Bchangerrel A váltó működése PayPal-ról való utaláson Keresztül lett kipróbálva!
Személyi jövedelemadó 1+1% felajánlása, fogadása Simon Réka adóügyi ügyintéző NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága Eljárási Osztály Eger, április.
ELEKTRONIKUS ADATFELDOLGOZÁS, ADMINISZTRÁCIÓ Az MLSZ ügyviteli rendszerének bemutatása, a regisztráció folyamata.
Ha még nem regisztrált korábban oldalunkon, kérjük válassza a regisztráció gombot.
Iskolai nevezési és monitoring rendszer
legkésőbb augusztus 5-ig legkésőbb augusztus 20-ig
A pénz- és hitelpiaci szervezetek adatszolgáltatási kötelezettségeiről szóló 51/2016. (XII. 12.) MNB rendelet 8. számú mellékletében foglaltak teljesítésével.
Közigazgatási alapvizsga a Probono rendszerben
E-ügyintézés az adózásban 2006.
Regisztráció és a felvételi lap kitöltése a Kollégiumi Adminisztrációs Rendszerben (KAR), a kar.nyme.hu weboldalon. by UF roli.
Foglalkoztatási – Munkavédelmi – Munkaügyi Elektronikus ügyintézés.
2016. december 2., EU ETS szakmai konzultációs nap
VPN kapcsolat a Központi Könyvtár honlapján
VPN kapcsolat a Központi Könyvtár honlapján
Hozzáférés az Ügyfél portálhoz szeptember 27.
VPN kapcsolat a Központi Könyvtár honlapján
fellebbezési kérelem leadása a kar.nyme.hu-n
Szegedi Tudományegyetem
VPN kapcsolat a Központi Könyvtár honlapján
Előadás másolata:

Segédlet a Főpolgármesteri Hivatal Adó Főosztálya által biztosított elektronikus szolgáltatások eléréséhez Készítette: Főpolgármesteri Hivatal Adó Főosztály 2018.04.09.

Mire van szüksége elektronikus szolgáltatásaink használatához? Folyamatos internetkapcsolat A központi ügyfélkapu szolgáltatáshoz való hozzáférési lehetőség Az Ügyfélkapu a magyar kormányzat elektronikus ügyfélbeléptető és azonosító rendszere. Biztosítja, hogy felhasználói a személyazonosság igazolása mellett, egyszeri belépéssel, biztonságosan kapcsolatba léphessenek az elektronikus közigazgatási ügyintézést és szolgáltatást nyújtó szervekkel. További részletek az ügyfélkapu létesítéséről: Segítség az ügyfélkapus regisztrációhoz 2

Hol találja az Adó Főosztály oldalait? Gépelje be a böngészője címsorába: www.budapest.hu Maecenas faucibus interdum. Commodo Nibh Ridiculus. Budapest 2016 3

Hol találja az Adó Főosztály oldalait? Válassza ki a kék főmenüsor „Ügyintézés” főlmenüpontjából a „Helyi adó” almenüpontot! 4

Regisztráció az Adó Főosztály oldalán Kattintson a képernyő jobb felső sarkában található ÜGYFÉLKAPU ikonra!

Regisztráció az Adó Főosztály oldalán Az ügyfélkapus felhasználónév és jelszó megadása után a program automatikusan vissza fogja irányítani az Adó Főosztály oldalára.

Regisztráció az Adó Főosztály oldalán Kérjük a viszontazonosítás érdekében adja meg személyes adatait. A sikeres regisztrációt követően a jövőben a központi ügyfélkapus azonosító adataival bármikor beléphet a rendszerbe.

E-ügyintézési igény /meghatalmazás bejelentése Amennyiben Ön egyéni vállalkozó, sikeres regisztrációt követően azonnal hozzáfér saját adataihoz és elektronikus szolgáltatásainkhoz, nincs szükség további űrlap kitöltésére.

E-ügyintézési igény /meghatalmazás bejelentése Amennyiben Ön vállalkozás képviselője/meghatalmazottja, sikeres regisztrációt követően válassza az E-ügyintézési igény/meghatalmazás bejelentése (2018-30) almenüpontot!

E-ügyintézési igény /meghatalmazás bejelentése Az űrlap I. blokkjában a legördülő menüből válassza ki a bejelentés típusát. A lenti példa az ügyvezető által kiválasztandó sort mutatja. 10

E-ügyintézési igény /meghatalmazás bejelentése Amennyiben Ön meghatalmazott és nem csatolja meghatalmazását, kérjük hagyja üresen a jelölőnégyzetet és az űrlap teljeskörű kitöltésével hozzon létre egy új meghatalmazást. Ebben az esetben az elkészülő nyomtatványt Önnek is és a Meghatalmazónak is alá kell írnia. A meghatalmazás érvényességéhez cég esetén cégszerű aláírás, természetes személy adózó esetén két tanú aláírása is szükséges. 11

E-ügyintézési igény /meghatalmazás bejelentése Amennyiben Ön meghatalmazott és a nyomtatványhoz mellékelni fogja érvényes meghatalmazását, kérjük ezt jelölje a jelölőnégyzetbe történő kattintással. Ebben az esetben a bejelentést csak Önnek kell aláírnia. 12

E-ügyintézési igény /meghatalmazás bejelentése A II. blokkban az adózó adatait kérjük beírni 111111111 13

E-ügyintézési igény /meghatalmazás bejelentése A III. blokkban a meghatalmazott (bejelentő) jogszabály szerinti képviseleti jogcímét kérjük kiválasztani 14

E-ügyintézési igény /meghatalmazás bejelentése A V. blokkban nem természetes személy adózó képviselőjének adatait kérjük beírni, kivéve, ha az űrlapot a törvényes képviselő tölti ki, mert akkor a VI. pontba kerülnek be az adatok. 15

E-ügyintézési igény /meghatalmazás bejelentése Amennyiben Ön meghatalmazott, hibátlan kitöltés esetén az „ellenőrzés” funkciógombra kattintva az alábbi bizonylat-állapot jelenik meg. A „Nyomtatási kép” funkciógombra kattintva a bizonylat kinyomtathatóvá válik. A kinyomtatott és megfelelően aláírt bizonylatot postai úton kell az Adó Főosztályra beküldeni. 16

E-ügyintézési igény /meghatalmazás bejelentése Amennyiben Ön törvényes képviselő, hibátlan kitöltés esetén az „ellenőrzés” funkciógombra kattintva az alábbi bizonylat-állapot jelenik meg. A „Mentés” funkciógombra kattintva a bizonylat a dokumentumtárba mentésre kerül. Mentés után a „Beadás” funkciógomb jelenik meg, melyre kattintva a bizonylat benyújthatóvá válik. 17

E-ügyintézési igény /meghatalmazás bejelentése Törvényes képviselő esetén a „Benyújtás” gombra kattintva a bizonylat visszavonhatatlanul benyújtásra kerül az Adó Főosztályhoz. Ezt követően a bizonylat a dokumentumtárban tekinthető meg. 18

E-ügyintézési igény /meghatalmazás bejelentése A dokumentumtárban nyomon követhető a bizonylat állapota. A nem feldolgozott bizonylat szerkeszthető, vagy törölhető. A feldolgozott bizonylat már nem módosítható. Az elektronikus szolgáltatások az adott adózónál kizárólag feldolgozott bizonylat-állapot esetén válnak lehetővé. 19

Köszönjük a figyelmet!  webado@budapest.hu  +361 411-7000