MTT MA Mérnöktanár mesterszak

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
MTT MA Mérnöktanár mesterszak Elektronikus tanulás 1. konferencia.
Advertisements

A levéltár Országos Tudományos és Felsőoktatási Szakmai Központ tevékenységei.
Ráczné Dr. Rózsa Katalin projektvezető A DASZK fő feladatai TÁMOP /2-2F
Pedagógus Hivatás Munkacsoport dr. Liptai Kálmán az MRK alelnöke dr. Gloviczki Zoltán az MRK Pedagógusképzési bizottságának elnöke.
Környezettan-tanári mesterszak 1. A szakirány célja: A szak célja olyan tanárok képzése, akik képesek a környezettannal, környezetvédelemmel, természetvédelemmel.
Fókuszban az önkormányzati tagsággal rendelkező szociális szövetkezetek _ A pályázatkezelői felület bemutatása.
Tolerancia Erősítő Innovatív Szövetség projektprogram.
Pedagógia szak - szakos tájékoztató -. Mit tanulunk a pedagógia alapszakon? Alapozás:  Tanulás, kommunikáció, szocializáció; Bevezetés a pszichológiába;
8. Nemzetközi ILIAS Konferencia, , Budapest 1 A web 2.0 eszközei és alkalmazásuk jó gyakorlatai a felsőoktatásban Kriskó Edina Gábor Dénes.
1/31 Elkötelezettség a Kiválóságért /31 Elkötelezettség a Kiválóságért A kiválóság európai elismerési szintjei Elismerés a Kiválóságért 300 pont.
M ESTERPEDAGÓGUS SZAKTANÁCSADÓK FELADATAI. Megállapodás megkötése-aláírás után a HMPI-nek visszaküldeni, melyet az OFI-ba továbbítunk aláírásra Útiköltség.
ALKOHOLIZMUS ELLENI MEGYEI EGYESÜLETEK ÉS KLUBOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE, MAGYAR KÉKKERESZT EGYESÜLET, KATOLIKUS ALKOHOLISTAMENTŐ SZOLGÁLAT HÁLÓZAT ÉPÍTÉSE.
AZ ISKOLA–EGÉSZSÉG KÖZPONT – FORMA ÉS TARTALOM A TÁMOP KIEMELT PROJEKT KÖZNEVELÉSI ALPROJEKTJÉNEK CÉLJAI, A MEGVALÓSÍTÁS MÓDSZEREI ÉS A SZAKMAI.
Bemutatkozás Fodor Noémi Gépészmérnök – mérnöktanár Környezetirányítási szakértő TAR-ZERT Auditor Minőségirányítási vezető.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
1 Az önértékelés mint projekt 6. előadás 1 2 Az előadás tartalmi elemei  A projekt fogalma  A projektek elemei  A projekt szervezete  Projektfázisok.
BINARIT TIMESHEET Több, mint munkaidő nyilvántartás Virág Zsolt (BINARIT Informatikai Kft.)„Hogyan legyek milliomos?” konferencia – BKIK ( )
A KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZER HATÉKONY MŰKÖDTETÉSE ÉS A SZOLGÁLTATÁS NÉPSZERŰSÍTÉSE VI. KSZR MŰHELYNAP – ZALAEGERSZEG NOVEMBER 11. A KSZR.
Emberi erőforrás- gazdálkodás A Menedék Alapítvány emberi erőforrás-gazdálkodása.
AZ ELEKTRONIKUS KÉPZÉS MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSA INFORMATIKA A FELSŐOKTATÁSBAN DEBRECEN DR. ZÁRDA SAROLTA GÁBOR DÉNES FŐISKOLA.
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
KÉPZŐ- ÉS IPARMŰVÉSZET ISMERETEK ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA (középszintű) május-június.
A év értékelése és a év újdonságai
A szakiskolák aktuális problémái
A Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely munkája – EFOP VEKOP/15 TÁRS PROJEKT bemutatása EFOP VEKOP
Work-based Learning in CVET Az ALFA KISOSZ Érdekvédő és Képző Egyesület szerepe a projekt megvalósításában Előadó: Czibula Zoltán igazgató ALFAKÉPZŐ.
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
Az „első lépés” TÁMOP
LEHET JOBB A GYEREKEKNEK!
Munkaközösségek támogatása, bemutatófoglalkozások szervezése
Barcsák Marianna KPSZTI
Duális képzés a társadalmi felelősségvállalás szemszögéből
A FELÜGYELŐBIZOTTSÁG BESZÁMOLÓJA A VSZT
Kispálné Horváth Mária

Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Új molekuláris biológiai módszerek
Tájékoztató NGB_ak012.
Szakmai tanárképzés országos módszertani- és képzésfejlesztése
ME Kancellária Hivatal
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
GEIK, Általános Informatikai Intézeti Tanszék
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
A kiváltást tervezők / megvalósítók és Az fszk TÁRS projektje közti együttműködés rendszere EFOP VEKOP TÁRS projekt.
TERPLÁN Zénó Program 2016/2017 Mikáczó Viktória tanársegéd
A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet Konferenciája
Tájékoztató NGB_ak012.
HHR.
Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Életpálya-tanácsadás Csanádi Nikolett Hényel Anett.
Felhasználóképzés a kórházban
Logisztikai Rendszerek Tervezése és Üzemeltetése. Tápler Csaba
INFOÉRA Zsakó László Informatikai tanárszak problémái ELTE Informatikai Kar Juhász István-Zsakó László: Informatikai.
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Regionális workshop Zétényi Ákos.
BTMN.
Ez a formátum csak egy ajánlás, nem kötelező a használata.
Szakképzési Önértékelési Modell II. Fejlesztési szint EREDMÉNYEK 4. 8
A kutatási projekt címe Név Oktató neve Tanulmányi intézmény neve
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 8
KÉT DIPLOMA 10 FÉLÉV ALATT!
Családi vállalkozások
Az AE Szövetség szervezet fejlesztése
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 7
Tájékoztató KGNB_NETM004.
Gyker.uni-eszterhazy.hu A külső szakmai gyakorlatok adminisztrációját támogató rendszer használatának bemutatása EKE  Kutatáshasznosítási Iroda Gyakorlati.
LIA Alapítványi Ált. Isk. és Szki. Piliscsabai Tagintézménye
Pszichológia BA műhelymunka és szakdolgozat tájékoztató
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN
Üzlezi információelemző specializió
A statisztikus elemző specializió
Előadás másolata:

MTT MA Mérnöktanár mesterszak Elektronikus tanulás 1. konferencia MTT MA Mérnöktanár mesterszak

MTT MA Mérnöktanár mesterszak A tantárgy célja: Az elektronikus tanulási környezet pedagógiai, metodikai és fejlesztési lehetőségeinek bemutatása és megismerése MTT MA Mérnöktanár mesterszak

Tantárgyi követelmények: 1. Aláírás megszerzése Félévközi folyamatos munka Elméleti ill. empirikus otthoni feladat kidolgozása és határidőre történő beadása 2. Félévvégi követelmény Szóbeli beszámoló 3. Értékelési szempontok tartalmi formai MTT MA Mérnöktanár mesterszak

A „Módszert a módszerrel” E-learning támogatás „blended-learning” formában MOODLE: elterjedt, bevált keretrendszer Személyes (kontakt) konzultációk Rendszeren belüli, biztonságos kapcsolattartás az oktatóval (tutor) és a hallgatótársakkal A félévközi előrehaladás folyamatos nyomonkövethetősége, naplózása MTT MA Mérnöktanár mesterszak

Felkészülés a választott otthoni feladat megoldására Részvétel a konzultációkon Regisztrálás, bejelentkezés az SZE Moodle rendszerébe (http://moodle.sze.hu) A Moodle-be föltöltött anyagok tanulmányozása MTT MA Mérnöktanár mesterszak

Kötelezően földolgozandó: A kötelező irodalom „A MOODLE keretrendszer használata” c. elektronikus tananyag (http://moodle.sze.hu) MTT MA Mérnöktanár mesterszak

MTT MA Mérnöktanár mesterszak A feladat kidolgozása A moodle rendszerben a félév során „témák” formájában jelennek meg a feladat kidolgozásához előírt mérföldkövek. A hallgatók a Moodle-ben interneten föltöltik a mérföldkövekhez rögzített készültségi foknak megfelelő anyagokat: MTT MA Mérnöktanár mesterszak

A feladat kidolgozása (folyt.) irodalomkutatás tervezett részletes tartalomjegyzék elkészítése fejezetek kidolgozása médiumok (grafikák, képek, fotók, diagramok, táblázatok, esetlegesen flash-animációk, videobetétek) kiválasztása, megtervezése, elkészítése, beillesztése összefoglalás (empírikus feladatnál kísérlet, eredmények értékelése) az anyag véglegesítése MTT MA Mérnöktanár mesterszak 8

MTT MA Mérnöktanár mesterszak A feladat beadása A kész feladatokat elektronikusan fel kell tölteni. Nyomtatott formában is le kell adni a Műszaki Tanárképző Tanszék Titkárságára, legkésőbb az utolsó konzultációkor. A beadott feladatokat a tantárgyfelelős a Moodle-ben is értékeli. MTT MA Mérnöktanár mesterszak

Pedagógiai és informatikai támogatás Ajánlott a Moodle-ben található föltöltött anyagok, irodalmi források és linkek tanulmányozása Folyamatos levelezés a tutorral A fórumok látogatása, a fórumtémákba való aktív bekapcsolódás Ajánlott, hasznos a rendszeren belüli levelezés, chat a hallgatótársakkal Az Egyetemi Informatikai Központ (EIK) – technikai kérdésekben (bejelentkezési, elérési problémák) - folyamatos „Help-desk”-et biztosít e-mailben (max. 48 órás válaszidővel): mestermernoktanar@sze.hu MTT MA Mérnöktanár mesterszak

Köszönöm megtisztelő figyelmüket! ÉLMÉNYEKBEN GAZDAG TANULÁST és ALKOTÓ MUNKÁT, SOK SIKERT KÍVÁNUNK! A tantárgy felelőse és tutora: Dr. Létray Zoltán Egyetemi docens letray@sze.hu +36 30 747-0444 MTT MA Mérnöktanár mesterszak