„Egzotikus turisztikai desztinációk az EU-ban” HU1-LEO

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„Egzotikus turisztikai desztinációk az EU-ban” HU1-LEO „EU – trendek a szállodaiparban” Ldv-HU-12-IVT-1128 Külföldi nyári programlehetőségek.
Advertisements

„Egzotikus turisztikai desztinációk az EU-ban” HU1-LEO „EU – trendek a szállodaiparban” Ldv-HU-12-IVT-1128 „Turizmus-ötletek és tippek.
„Egzotikus turisztikai desztinációk az EU-ban” HU1-LEO „EU – trendek a szállodaiparban” Ldv-HU-12-IVT-1128 „Turizmus-ötletek és tippek.
TAMOP B-11/ „A fiatalok családi életre nevelését, a kismamák munkaerő piaci elhelyezését segítő, innovatív családbarát szolgáltatások.
A kártyanyomtatás fortélyai Csákvári Krisztián Kártya és címke gyártás
MMIK – „a befogadó intézmény” tradicionális múlt tradicionális múlt felkészült szakember gárda (humán erőforrás) felkészült szakember gárda (humán erőforrás)
Text Pioneers into Practice 2016 Hungary. 2 A Pioneers into Practice program célja, hogy elősegítse az alacsony széndioxid kibocsátással működő, versenyképes.
KÖZÖS UTAKON – PÁRBESZÉD A TÁRSADALMI FELZÁRKÓZÁSÉRT KONFERENCIA DECEMBER 2. DR. GARAI PÉTER EU FEJLESZTÉSEK VÉGREHAJTÁSÁÉRT FELELŐS HELYETTES-ÁLLAMTITKÁR.
A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Safer Internet oktatási programjának tapasztalatai a közötti időszakban Sterner Zoltán VIII. Nemzetközi.
Készítette: Gondos Borbála
ÖVEGES KONFERENCIA Mosonmagyaróvár június 27.
ALKOHOLIZMUS ELLENI MEGYEI EGYESÜLETEK ÉS KLUBOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE, MAGYAR KÉKKERESZT EGYESÜLET, KATOLIKUS ALKOHOLISTAMENTŐ SZOLGÁLAT HÁLÓZAT ÉPÍTÉSE.
AZ ISKOLA–EGÉSZSÉG KÖZPONT – FORMA ÉS TARTALOM A TÁMOP KIEMELT PROJEKT KÖZNEVELÉSI ALPROJEKTJÉNEK CÉLJAI, A MEGVALÓSÍTÁS MÓDSZEREI ÉS A SZAKMAI.
Intézmények közötti egyéni átvezetést segítő programok.
Turisztikai desztináció- menedzsment és klaszter Tóthné Bánszki Zsuzsa Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht.
MH 5. BOCSKAI ISTVÁN LÖVÉSZDANDÁR. A MISSZIÓBA JELENTKEZÉS ÉS KIUTAZÁS KAPCSÁN FELMERÜLŐ PROBLÉMÁK A PSZICHOLÓGIA SZEMSZÖGÉBŐL Készítette: Choma Krisztina.
A vállalatok marketingtevékenysége és a Magyar Marketing Szövetség megítélése Kutatási eredmények az MMSZ részére (2008. július)
Környezeti fenntarthatóság. A KÖRNYEZETI FENNTARTHATÓSÁG JELENTÉSE A HELYI GYAKORLATBAN Nevelőtestületi ülés,
Légy több, mint a diplomád!
Work-based Learning in CVET Az ALFA KISOSZ Érdekvédő és Képző Egyesület szerepe a projekt megvalósításában Előadó: Czibula Zoltán igazgató ALFAKÉPZŐ.
Sallai Ilona - ÉFOÉSZ Szeged,
NIIF Behívás projekt aktualitások
Keresztyén Ifjúsági Dicsőítő Csoport
Adottságok tényszerű megfogalmazása 4.6. előadás
LEHET JOBB A GYEREKEKNEK!
Erasmus+ program HU01-KA  
Pályaválasztási tanácsadás
EFOP „Tehetségek Magyarországa” kiemelt projekt
Gyere velünk testvériskolánkba,a németországi Olpe városába !!!
Mayer József Budapest február 27.
6. rész: Otthoni vérnyomásmérés
A lifelong guidance (LLG) rendszer magyarországi megalapozásának kvalitatív vizsgálata (6 fókuszcsoport) július Kovács Attila
TÁMOP E-13/1/KONV „A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások.
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
A kiváltást tervezők / megvalósítók és Az fszk TÁRS projektje közti együttműködés rendszere EFOP VEKOP TÁRS projekt.
Derzsy Márk - Kovács Csaba KSH Könyvtár Szeged, november 9.
MEGKEZDTÜK A FELKÉSZÜLÉST A TANULÓI LAPTOP PROGRAMRA
Geréby-Kúria október 28-29
Bemutatkozik az iskolapszichológus
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Életpálya-tanácsadás Csanádi Nikolett Hényel Anett.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
Változás Egy februári megbeszélés, a márciusi terepszemle és a szóbeli megállapodás után hosszabb távú együttműködésben hittünk – szerveztük a nyári művésztelepet.
Pályázatkiíró: Tempus Közalapítvány Budapest
DARUS.
Környezeti Kontrolling
Budapest, február 5. Reszeginé Erdélyi Beáta
Új pályainformációs eszközök - filmek
Zanáné Haleczky Katalin október 09.
Programjaink fizikából a es tanévben
Az iskolai szervezet és fejlesztése
SOTER-LINE Soter-Line Oktatási, Továbbképző és Szolgáltató Kft.
A KERÉKPÁROS TURIZMUS LEHETŐSÉGEI
travel margie’s margie’s travel
U8 – U10 célok a szezonra.
Scool-Túra Kft Miskolc Széchenyi út 36.
Az AE Szövetség szervezet fejlesztése
Iskolai szociális segítő
Baranya Megyei Önkormányzat
Készítette: Koleszár Gábor
Németország BESZÁMOLÓ 2014
Az identitástudat kialakulásának tényezői kisebbségi közegben
Az MKET új stratégiája – Szolgáltató MKET
LIA Alapítványi Ált. Isk. és Szki. Piliscsabai Tagintézménye
AC/DC Találd meg a helyed! Előadó: Fodor Ágnes, a VGYKE elnöke
Rendezte: Szalai Gergő
Erdősi Debóra Németh Tímea Közösségi szolgálat.
A tehetséggondozás kihívásai
Erasmus+ program HU01-KA  
Miről álmodik a rezidens?
Előadás másolata:

„Egzotikus turisztikai desztinációk az EU-ban” 2011-1-HU1-LEO-01-02778 „EU – trendek a szállodaiparban” Ldv-HU-12-IVT-1128 Külföldi nyári programlehetőségek az iskola tanulói számára júliustól októberig Helyszín: Ciprus

Asterias Beach Hotel**** Ayia Napa Fogadó Szállodák: Asterias Beach Hotel**** Ayia Napa Atlantica Aeneas Hotel***** Ayia Napa Atlantica Hotels & Resorts Limassol

Milyen területen tevékenykedhetünk?  Szállodai étterem  Programiroda  Animáció  Animáció  Idegenvezetés  Szállodarecepció

Mit nyújt a program a résztvevőknek?  nyelvtanulás anyanyelvi környezetben  interkulturális ismeretek bővülése  önálló gyakorlati munka  szakmai ismeretek fejlesztése  kommunikáció javulása, csapatszellem fejlődése  új kapcsolatok, barátságok kialakulása  új ország felfedezése

Bonhardt Ivett Élmények, tapasztalatok, tanulságok összegzése (2011/2012-es pályázati év) Eddig még nem voltam hosszabb időt távol a családtól, a hosszú idő rémisztőnek tűnt. Most már nagyon is jó döntésnek tartom, hogy nem hagytam ki egy ilyen lehetőséget. Az is jó volt, hogy lényegesen több zsebpénzt kaptunk így, mintha otthon lettem volna gyakorlaton. Minden szempontból megérte! Semmibe nem került nekünk, utazás, szállás, ingyen étkezés, néhány szolgáltatás is a rendelkezésünkre állt. Nem kellett keveset dolgoznunk (főszezonban főleg), de nagyon korrektnek tartottam a napi 9 óra munkaidőt, napközben majdnem 2 óra szünettel. Megkaptunk minden segítséget. Sajnos a főszezonban néhányan voltak betegek, de az iskola, amit megkötött biztosítást, azzal mindent tudtunk intézni, nem kellett fizetnünk.

Akármilyen szegény ez az ország, épp annyira kedvez Ciprusnak a fülledt nyár. A program elején még nem gondoltam, hogy júliusra mennyire fellendül itt a túrizmus, idegenforgalom. Jellemzői: sporttevékenységeknél nagyon jól odacsalogatják a turistákat, ahol mindent ki tudnak próbálni, sokszor kedvezményesen is. A ciprusiak ilyenek. Éttermi részlegen megfigyelhető, hogy addig nem vesznek elő újabb edényeket, tányérokat, poharakat, evőeszközt, amíg a régit lehet használni. A szálloda turisztikai tevékenységére jellemző: igényes, ötletes, változatos, családias, sportos programok várják itt a vendégeket. Az animátorok vezetésével a vendégek vizi-aerobikon vehetnek részt, röplabdázhatnak, focizhatnak, teniszezhetnek, konditerembe járhatnak vagy masszőr kényezteti őket. Ha gyerekes család jön, a házaspárok is pihenhetnek, mert a gyerekeknek programokat szerveznek az animátorok a Kids Clubban. Másik fő jellemzője, hogy nagyon jól megismerteti és népszerűsíti a ciprusi kultúrát (pl. görög est). Szórakoztató programok is vannak, mint a papagáj-show.

Music quiz, magic show, Kids Club, hetente egyszer a gyerekeknek külön vagy az asztalnál vacsora lufikkal és díszekkel. Ezeket biztos, hogy otthon is alkalmaznám. Igen, nagyon jó irányba változott a véleményem a szakmám iránt. Vizi aerobik, Kids Club, Music quiz, Bingo, és még sok más program. Minden vágyam, hogy kipróbáljam magam rendezvényszervezésben és utazási irodában dolgozhassak. Néhány tanács: fontos a fegyelem, az érzelmek féken tartása, ha éppen mérges a főnök és hangosabb a megszokottnál! Tanuljanak nyelveket, az fontos! Mindenféleképpen éljenek a lehetőséggel, még ha elsőre hosszúnak is tűnik az idő. Rengeteg tapasztalattal tér haza az ember és nagyon fontos lesz az önállóság, az életcél, talpraesettség, helytállás és KITARTÁS! Számomra nagyon fontos volt a Leonardo program: rengeteget emelt a kitartásomon, türelmemen. Megfontoltabb lettem, megtanultam, hogy kell beszélni főnökeimmel, feletteseimmel. Sokkal önállóbb lettem.

Sok munka után egy kis megérdemelt pihenés. 

Ciprusi élményeink

Kikapcsolódás a pálmafák árnyékában…

A Nagy Csapat 

Munkatársakkal

Szállodák előtt

Jó volt a buli…

Ezek is mi vagyunk! Ha van wifi…

A gyakorlati helyem Oóóó… 

A 2012-2013-as pályázati program Munkahelyünk Cipruson

Az étterem még üresen Indulás a munkába Ayia-Napa Ciprus

A recepción

Túrán Aktív pihenés

A bárban Munka közben Az étteremben

Ciprus téged is vár!

A sikeres pályázati program 2013/2014-ben folytatódik! Ha szeretnél részt venni, keresd a program koordinátort!

Köszönjük a figyelmet!