KAPRUN.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
2006 nyarán ismét Petrozsényban jártunk. Kádár Attila unitárius lelkipásztor és családja vendégei voltunk. Vendéglátónkkal kirándultunk a gyönyörű Déli-Kárpátokba,
Advertisements

Hang Son Doong World’s Largest Cavern Discovered In Viet Nam in1991
World’s Largest Cavern Discovered In Viet Nam in1991 World’s Largest Cavern Discovered In Viet Nam in1991 ` A világ legnagyobb barlangja, 1991-ben Vietnam-ban.
Alp ok területén Berchtesgaden Nemzeti park A németországi Berchtesgaden nemzeti park délkelet Bajorországban, közel a német – osztrák határhoz nevezetes.
Készítette: Tóth Evelin
A Dunakanyar legszebb helyei
Európa fogalma, fekvése, határai
Cseh nyelvről fordította K.P.
VIII.A.3. 3./ 5. óra Programfejlesztési Központ FELSZÍNI VIZEK: ÓCEÁNOK, FOLYÓVIZEK, TAVAK.
Dél Amerika Dél-Amerika területe 17 840 000 km² a Föld felszínének kb. 3,5%-a ös adat szerint népessége több mint 371 000 000. Területe alapján a.
NYON 1.
Róma.
Földtörténet Összefoglalás.
Magyarország Természeti Kincsei
Magyarország természeti csodái
Magyarország természeti csodái
A tundrától a trópusokig
Talpon maradni.
Április végén-május elején virágzanak a növényvilág legszebb növényei közé tartozó rhododendronok (havasszépék). Kerekedjünk fel és nézzük meg virágzásukat.
5. NAP.
3. nap.
FÖLDRÉSZEK.
Cseh nyelvre fordította:
Változó földfelszín.
A középkori világ 7 csodája
Készítette:Szőke Gréta
Készítette: Kálmán Aliz.  Elhelyezkedése  Tudnivalók  Természeti képződményei  Kiránduló célpontok  Építészet  Híres szőlőfajtái  Üdülés.
SOK CSODA, AMIT NEM ISMERSZ
BELLEZAS DE PERSIA IRAN.
Cseh nyelvről fordította K.P.
1. Egy széler ő m ű park építése a tenger közepén A XXI. század néhány mérnöki csodája.
A folyóvízi erózió matematikai leírása
Klímaváltozás van, volt és lesz
Európa fogalma, fekvése, határai
Magyarország természeti kincsei
Aggteleki Cseppkőbarlang
Kialakulása A Medve-barlang a triászkorú kristályos mészkőben képződött mintegy 200 millió évvel ezelőtt. A mészkőben a barlangon átszivárgó víz rengeteg cseppkőképződményt.
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, a közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
Phong nha barlang vietnám a világ legnagyobb barlangja
Románia folyói,borvidéke és barlangjai
7/B A Barlangok típusai.
CAPRI ANACAPRI Továbbítás kattintásra.
Maravillas naturales por accidente A természet véletlenszerű furcsaságai.
Medve-barlang Nevét a barlangban épségben megtalált barlangi medve (Ursus spelaeus) csontvázról kapta.
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
Zene: Wild Theme (The Shadows) (The Shadows) Utazás Norvégiában Kattints az előrehaladáshoz.
DUNAKANYAR I. rész A Dal eredeti címe:Alegria
Szlovénia Készítette: Cseh Fanni.
Felszínformáló erők.
Palota Casertában Luigi Vanvitelli olasz építész tervezte Casertában (Nápolytól északi irányban, mintegy 40 kilométrerre) a Burbon III. Károly által.
Szöveges oldalakon továbblépés saját ütem Hámori-tó, Anna Mésztufa-Barlang, Szent István cseppkőbarlang, Herman.
A kék szépség A Son Doong ötször nagyobb, mint a Phong Nha-barlang, melyet korábban Vietnam legnagyobb barlangjának tartottak. A legtágasabb helyeken.
A Twisted Sifter weblap minden negyedév végén kiválaszt 25 képet az jelenlegi év 100 legjobb képiből. Minden érdem azokat a fotósaokat illet akik csodálatos.
Buzgó-barlang Várhosszúrét
Copacabane Strand mehr USA FELSŐ-TÓ APOSTOL-SZIGETEK JÉGBARLANGOK
régi magyar nevén: Veres-tó)
Un mare monument natural
Elsüllyedt világot rejt a Föld legnagyobb barlangja
Szilvás-kő Előzetes feladat a Bolyai János Gimnázium alapításának 50. évfordulójára Készítette:S.Sz.C.Borbély Lajos Szakgimnáziumának Szakközépiskolájának.
Ausztrália természetföldrajzi nevezetességei
A Békás-szoros egy tektonikus eredetű szurdokvölgy, amelyet 1971-ben védetté nyilvánítottak, jelenleg a Békás-szoros a Nagyhagymás Nemzeti Park része.
TÚRA A A FOGARASI HAVASOKBAN
Ez is Pakistán KATTINTS.
Notre Dame Kolostor MONTSERRAT “A FEKETE MADONNA”.
Bükkzsérc és környéke természeti értékei
Római fürdő Készítette: Szabó Lilla
A M E R I K A Amerika az öt kontinens egyike, területe 42 millió négyzetkilométer, ezzel a második legnagyobb földrész. Amerika lakossága 850 millió fő.
KAPRUN.
Cuha-völgy Készítette: Szabó Lilla
Szabó Eszter Ignácz Bence
Előadás másolata:

KAPRUN

Kaprun - az egyik legszebb és leghíresebb üdülőhely Európában, Salzburgtól 80 km-re, a lábánál a Kitzsteinhorn-gleccser (3.203 m). Tipikusan osztrák hangulatot jól illusztrálják az egyes épületek és a helyi hagyományőrzés.

Sigmund Thun-szurdok

A Sigmund Thun-szurdok Kaprun közelében található A Sigmund Thun-szurdok Kaprun közelében található. Nevét Salzburg akkori kormányzójáról, Sigmund Graf von Thunról kapta. 1934 óta természeti műemlék. Turisták részére kialakított, sziklába vájt pallóút kanyarog a Kapruner Ache patak felett, látványos vízesések mellett és hatalmas sziklafalak között. Késői jégkorszakban, kb 14.000 évvel ezelőtt a Kaprun-völgyet hatalmas gleccserek borították, amelyek arrébb tolták a sziklákat a folyás irányába. Amikor a gleccser megolvadt, egy hegyszorost hagyott maga után.

A végére érve egy csodálatos mesterségesen kiépített vízeséssel találjuk magunkat szembe, amelyen keresztül a felette lévő tó vizét eresztik le.

EISRIESENWELT ÓRIÁS JÉGBARLANG

A jégbarlang bejárata

Az ausztriai Tennen-hegység mélyén rejlik Eisriesenwelt, egy természetes jeges mészkőbarlang, mely a Salzach folyó mentén jött létre Werfenben, mintegy 40 km-re délre Salzburgtól. Eisriesenwelt jelentése: ”Jégóriások világa”. Ez a 42 km-es barlang a legnagyobb jégbarlang a világon. Az óriási barlang 20 m széles és 18 m magas bejárata már messziről látszódik. Anton Posselt természettudós fedezte fel 1879-ben. Mivel egész évben hideg szél éri a bejárat felől a barlangot, a képződmények nem olvadnak meg. Az átlaghőmérséklet nyáron sem emelkedik 0 °C fölé. A jégóriásokat a 2 millió évvel ezelőtt keletkezett mészkőbarlangokba beszivárgott víz hozta létre. Hossza 42 km, de csak az első kilométeren található jég. A turisták által ez látogatható, a barlang többi része mészkőből áll..

Mammut

ROMAN STELA TRANS SIBERIAN ORCHESTRA – MOZART MEDLEY