BGE KVIK Kari Könyvtár Olvasószolgálat Útmutató - elsősöknek

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Üdvözöljük a Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtárban! Vegyen részt nálunk egy képzeletbeli sétán, hogy otthon érezze magát akkor is, ha először érkezik hozzánk!
Advertisements

SZTE Klebelsberg Könyvtár
A Savaria Egyetemi Könyvtár Katalógusa Böngészés Keresés Találatok megjelenítése Adatbázis választás Olvasói tranzakciók.
A Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár hat fiókkönyvtárat is működtet, hogy a város távolabbi részén lakók is könnyen hozzájussanak a számukra fontos információkhoz.
A könyvtár és az Internet mindenkié A világ a könyvtárban, a könyvtár a világban.
A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér hét fiókkönyvtárat is működtet, hogy a város távolabbi részén lakók is könnyen hozzájussanak a számukra.
A Krúdy Gyula Városi Könyvtár katalógusának használatáról…
Matl Gábor osztályvezető Diákhitel Központ Zrt. Budapest, július 10.
Távmunkások informatikai alapképzése
Könyvtári munkafolyamatok. Főfolyamatok Alfolyamatok Részfolyamatok Támogató folyamatok.
Savaria Egyetemi Könyvtár Katalógusa Böngészés Keresés Találatok megjelenítése Adatbázis választás Olvasói tranzakciók.
A projekt az Európai Unió támogatásával az Európai Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg BÁCSKIR TIOP / LAKITELEK Könyvtári.
Alap és járulékos szolgáltatások A dokumentumok és szolgáltatások rendelkezésre bocsátásának formái és eszközei.
Online Katalógus aleph.nyf.hu.
WELCOME! Bevezető könyvtárbemutató
Minkó-Csontos Anna SZTE EK Könyvtárhasználati tájékoztató.
RÓDER IMRE VÁROSI KÖNYVTÁR VECSÉS
ALEPH Integrált könyvtári rendszer
Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum.
Berzsenyi Dániel F ő iskola Regionális Fels ő oktatási Forrásközpont Épült: november november 06.
Az Internet kultúra népszerűsítését szolgáló, világméretű programsorozatot, az Internet Fiestát évente rendezi meg az Internet Society ben az Internet.
A BDF elektronikus könyvtárának szolgáltatásai Csuk Csaba május 4.
Az Óbudai Egyetem Könyvtárának bemutatója lib.uni-obuda.hu 2011.szeptember.
Digitális információink védelme Borbély András, Grepton Rt.
A „Nekünk bejössz, ha a könyvtárba bejössz!” című Országos Tini Könyvtári Napok keretén belül a következő programokkal várjuk a Kedves Érdeklődőket: 2008.
Kedves Elsőéves Hallgató!
A DEENK szervezete, munkafolyamatai
Az Interneten az állományok mozgatására leggyakrabban az FTP program használatos. Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek: kapcsolódás.
KIEGÉSZÍTŐ KÖNYVTÁRI SZOLGÁLTATÁSOK MINDAZ, AMI KÍVÜL ESIK AZ ALAPSZOLGÁLTATÁSOK FOGALMÁN.
Szakirányválasztási eljárás - Orientációs eljárás.
Prezentáció KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT.
Tanulási útmutató Tanulási Útmutató Az Észak-magyarországi Regionális Távoktatási Központ által a TÁVHÁLÓ projektben kifejlesztett e-learning környezethez.
SDI Selective Dissemination of Information Az Aleph integrált rendszer szolgáltatása az SDI, amely egy elektronikus témafigyelés a könyvtári rendszeren.
Tájékoztató a kollégiumi díj fizetéséről 2014/2015 tanév
Szakirodalomkeresési lehetőségek Sporttudomány és határterületei.
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
Könyvtárak.
Óbudai Egyetem Könyvtár Olvasószolgálat. Helyben olvasás Kölcsönözhető és nem kölcsönözhető dokumentumok, folyóiratok, hetilapok, jegyzetek, CD-ROM-ok.
Az Óbudai Egyetem előfizetett adatbázisai szeptember.
SZTE OPAC, adatbázisok A szakirodalmi keresés kezdő lépései Aranyi Zoltán SZTE Klebelsberg Könyvtár
Az Óbudai Egyetem Könyvtárának bemutatója lib.uni-obuda.hu szeptember.
Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum
Tendenciák a felsőoktatási könyvtári szolgáltatások területén március 10. Batiz Judit szolgáltatásvezető 1.
Nyilvános könyvtárak működésének dokumentumai 1. Alapító okirat /A fenntartó adja ki. Meghatározza benne, hogy milyen céllal milyen elnevezéssel, mikor,
Felvételivel kapcsolatos információk Hrabacsik Mihály.
Az Orvosi Könyvtártól az Egészségügyi Szakkönyvtárig A nyilvános könyvtárrá válás útja.
A Z Ó BUDAI E GYETEM K ÖNYVTÁRÁNAK BEMUTATÓJA lib.uni-obuda.hu 2016.
Könyvtárhasználati ismeretek BSC A TF könyvtárának bemutatása Tájékoztatási segédletek Weboldal használata Salamin Krisztina
1. ábra T HE G ALLUP O RGANIZATION BUDAPEST © 2009 The Gallup Organization FSZEK- Könyvtár – Üllői út 255. Közvéleménykutatás március.
A TextLib használata egy felsőoktatási könyvtárban Lőrincz Andrea BGE Külkereskedelmi Kar Könyvtára V. Országos TextLib Konferencia Tatabánya, február.
Kölcsönzések nyilvántartása Nyilvántartási követelmények Pontos és gyors Egy adott időpontban: milyen dokumentumokat kölcsönöztek ki mely dokumentumok.
Alapfogalmak, értelmezések a könyvtári statisztikában
Szándékolatlan roaming június 26.
A felsőoktatási felvételi eljárás
A SEAS Library bemutatása
Bartók Györgyi Mire jó az ODR lelőhely adatbázis?
Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek:
Munkanapló – Beiratkozási napló
Az Orvosi Könyvtártól az Egészségügyi Szakkönyvtárig
DARUS a gyermekekért.
Integrált könyvtár rendszer (IKR)
Rövid ismertető a gyűjteményről és a szolgáltatásokról
Rendszerfejlesztés gyakorlat
VPN kapcsolat a Központi Könyvtár honlapján
A SEAS Library bemutatása
DARUS a gyermekekért.
VPN kapcsolat a Központi Könyvtár honlapján
VPN kapcsolat a Központi Könyvtár honlapján
VPN kapcsolat a Központi Könyvtár honlapján
GDPR és a szikla 1. személyes felelősség megvalósítása
Előadás másolata:

BGE KVIK Kari Könyvtár Olvasószolgálat Útmutató - elsősöknek

uni-bge.hu/kvik könyvtár katalogus.kvik.uni-bge.hu (Aleph katalógus) http://konyvtar.kvik.uni-bge.hu (könyvtári honlap) http://facebook.com/bgekvik

Beiratkozás Kölcsönzés Személyi igazolványt kérünk, Beiratkozási díj 500 Ft évente. Kölcsönzés A könyvtár szolgáltatásait csak személyesen, érvényes olvasójeggyel lehet igénybe venni. Az olvasójegy esetleges átruházásából eredő bármilyen probléma kizárólag az olvasójegy tulajdonosát terheli. A személyes adatokban történt változásokat azonnal jelezni kell.

Azoknak, akik CSAK a könyvtár alapszolgáltatásait vennék igénybe  Látogatójegyet kell váltani, mely ingyenes, és regisztrációhoz kötött Ingyenes szolgáltatások: - napilapok, folyóiratok olvasása - könyvtári katalógus használata - tájékoztató a könyvtár és a könyvtári rendszer szolgáltatásairól - az internet használata A látogatójegyet belépéskor minden alkalommal fel kell mutatni!

Mit látunk a monitoron a kölcsönzés folyamán?

Visszavétel

Fontos! A kölcsönzés és visszavétel folyamatát kísérje mindig figyelemmel a külső monitoron, mert utólagos reklamációkat nem tudunk elfogadni. Egyszerre 10 különböző dokumentumot lehet kölcsönözni. A hosszabbítási szándékot külön kell jelezni. Gépi kölcsönzésnél a régebbi kölcsönzések lejárati ideje nem változik automatikusan! Hosszabbítani a lejárat napjáig lehet, telefonon, személyesen vagy Interneten keresztül. Kivételt képez az előjegyzés alatt álló dokumentum, amit nem lehet hosszabbítani! A késedelmi díj 30 Ft / munkanaponként dokumentumonként.

Hosszabbítás a Web Opac-on http://konyvtar.kvik.uni-bge.hu

Előjegyzés Előjegyzést tenni csak kölcsönzés alatt álló dokumentumra lehet. Beérkezett előjegyzés értesítése sms-ben történik a Kari Könyvtárból, e-mailben az Elektronikus Könyvtárból. Értesítés után 5 munkanapig tartjuk a dokumentumot. Az előjegyzés nem ingyenes szolgáltatásunk, 50 Ft-ot kérünk érte. Ha már nem aktuális az előjegyzés, azonnali (az sms-től számított egy munkanapon belüli) visszajelzést kérünk a lemondásról!

Fénymásolás Fénymásolás a Kölcsönzésben elhelyezett fénymásológépen lehetséges. A fénymásolás 15 Ft oldalanként (A4/fekete/fehér) Nyomtatás fekete/fehérben 15 Ft, színesben 150 Ft (A4) Szkennelés 50 Ft Fontos: az olvasótermi jegyzetek közül csak a munkafüzetekből/feladatgyűjteményekből lehet fénymásolni!

Fontos! Fontos! Szánja ránk az idejét a kölcsönzés-visszavétel ideje alatt. Figyeljünk egymásra! A sorban állás alatt lehetőség szerint halkan beszéljen a csoporttársakkal. Ételt – italt csak a könyvtáron kívül lehet fogyasztani. Kérjük, hogy a könyvtárban ne telefonáljon, ha megszólal a telefonja, fáradjon ki a folyosóra.

Könyvtárunk szeretettel várja Önöket! Viszontlátásra – személyesen!