Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az Internet kultúra népszerűsítését szolgáló, világméretű programsorozatot, az Internet Fiestát évente rendezi meg az Internet Society. 2005-ben az Internet.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az Internet kultúra népszerűsítését szolgáló, világméretű programsorozatot, az Internet Fiestát évente rendezi meg az Internet Society. 2005-ben az Internet."— Előadás másolata:

1

2 Az Internet kultúra népszerűsítését szolgáló, világméretű programsorozatot, az Internet Fiestát évente rendezi meg az Internet Society. 2005-ben az Internet Fiesta Kolumbiából jelentkezik. Március 14. és 27. között kerül sor a programok megszervezésére a világ országaiban. A Fesztivál hetedik alkalommal kerül megrendezésre, amelynek középpontjában az információs és kommunikációs technológiák témajavaslat áll.

3 A 2000. évtől Magyarország is csatlakozott az Internet Fiesta akcióhoz, amelyben a legnagyobb szerepet a könyvtárak vállalják évek óta programok szervezésével, szolgáltatások népszerűsítésével. A főiskola könyvtára is bekapcsolódik a programokba. Fel kívánja hívni a hallgatók figyelmét az internet adta lehetőségekre. Néhány hasznos interneten elérhető szolgáltatás :

4 A BDF könyvtárának internetes szolgáltatásai: Itt éred el a katalógust

5 A BDF könyvtárának internetes szolgáltatásai: Itt választod ki, melyik adatbázisban keresel ( pl.: könyvek, folyóiratok, szakdolgozatok) Itt éred el a keresőfelül etet. Itt van lehetőséged a saját kölcsönzéseid megtekintésére.

6 A BDF könyvtárának internetes szolgáltatásai: Ide kell kétszer beírnod az olvasójegyed vonalkódját, és megtudhatod milyen kinnlevőségeid vannak.

7 Digitális könyvárak az interneten. Ide írod be a keresendő személy nevét. Magyar Elektronikus Könyvtár: www.mek.oszk.hu

8 Digitális könyvárak az interneten. A címre kattintva megtekintheted a művet

9 Digitális könyvárak az interneten. Kiválaszthatod milyen formátumban akarod megnézni, vagy letölteni a művet.

10 Digitális könyvárak az interneten. Neumann-ház: www.neumann-haz.hu Itt éred el a Neumann-ház szolgáltatásait

11 Digitális könyvárak az interneten.

12 Digitális gyűjemények az interneten. www.irodalmiakademia.hu Kiválaszthatod azt a magyar szerzőt, akinek a művei érdekelnek.

13 Digitális gyűjtemények az interneten. Mindent megtudhatsz a kiválasztott szerzőről.

14 Digitális gyűjtemények az interneten. Ide írod be, amire vagy akire rá szeretnél keresni

15 Digitális gyűjtemények az interneten. www.diafilmmuzeum.hu

16 EISZ EISZ - Elektronikus Információszolgáltatás Az Elektronikus Információszolgáltatás (EISZ) nemzeti program célja, hogy a felsőoktatás és a tudományos kutatás számára nélkülözhetetlen elektronikus információforrásokat központilag, nemzeti licenc alapján vásárolja meg, melynek eredményeként az eddigieknél lényegesen több információt tud biztosítani. www.eisz.hu

17 EISZ Itt tudod regisztrálni magadat

18 EISZ Itt érheted el az EISZ szolgáltatásait

19 EISZ WEB OF SCIENCE A Web of Science (WoS) az ISI (Institute for Scientific Information) bibliográfiai adatbázis csomag és citációs indexszolgáltatása. Interdiszciplináris adatbázis, amelynek heti frissességgel közreadott anyaga az egész tudomány területére kiterjed. Tudományos szempontok szerint rendszerez, valamint sokoldalú keresést biztosít. Tartalmában lehetőség van tudományos konferenciák és jelentések, illetve cikkek rövid összefoglalóinak megkeresésére is. (Az interneten keresztül az utolsó 5 évfolyam kereshető, az archív évfolyamok és a heti frissítés pedig az intranetre tölthető le.)

20 EISZ ScienceDirect A Science Direct az Elsevier tudományos kiadó fulltext és adatbázis szolgáltatása. Fő profilja a természettudományos, műszaki és orvosi folyóiratok nyomtatott és elektronikus formában való terjesztése. Teljes szövegű hozzáférést biztosít a saját kiadású papír alapú folyóiratok elektronikus változatához, illetve más kiadók e-folyóirataihoz.

21 EISZ Nyelvvizsga teszteket is kitölthetsz, angol, német és francia nyelvűt.

22 MATARKA ( www.matarka.hu Ide írod be a kifejezés, amivel kapcsolatban cikket keresel.

23 MATARKA A találati listán megnézheted a cikk melyik folyóiratban jelent meg Ha a folyóirat teljes szövege elektronikusan elérhető arra egy kapcsolódási pont mutat.

24 MATARKA A folyóiratok listája betűrendben is megjeleníthető. Kiválaszthatod milyen szakterülettel foglalkozó folyóiratok listája jelenjen meg.

25 MATARKA

26 MOKKA (Magyar Országos Közös Katalógus) Ide írod be a keresendő kifejezést. Ide írod be, hogy mire akarsz rákeresni.

27 MOKKA (Magyar Országos Közös Katalógus) Kijelölheted azokat a műveket, amelyek jobban érdekelnek.

28 MOKKA (Magyar Országos Közös Katalógus) Megtudhatod a kijelölt dokumentumok hol vannak, mikor adták ki.

29 HUNOPAC www.mek.iif.hu/porta/virtual/magyar/opac.htm

30 OSZK ( Országos Széchenyi Könyvtár) www.oszk.hu/index

31 IKB (Magyar Periodika Adatbázis)

32

33

34 IKER (Magyar Időszaki Kiadványok Repertóriuma) Az IKER adatbázis az 1993 óta feldolgozott, Magyarországon megjelent és az Országos Széchényi Könyvtárhoz kötelespéldányként beszolgáltatott időszaki kiadványok válogatott társadalom- és természettudományi cikkanyagának bibliográfiai tételeit tartalmazza. Feldolgozza a tudományos, irodalmi, művészeti szaklapokat, az évkönyveket, valamint az országos napilapokat.

35 IKER (Magyar Időszaki Kiadványok Repertóriuma

36 IKER (Magyar Időszaki Kiadványok Repertóriuma)

37


Letölteni ppt "Az Internet kultúra népszerűsítését szolgáló, világméretű programsorozatot, az Internet Fiestát évente rendezi meg az Internet Society. 2005-ben az Internet."

Hasonló előadás


Google Hirdetések