A kiváltást tervezők / megvalósítók és Az fszk TÁRS projektje közti együttműködés rendszere EFOP-1.9.1-VEKOP-15-2016-00001 TÁRS projekt.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
1 MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2008 Versenyképesség Minőség Boldogulás Menner Ákos.
Advertisements

FogLak projekt2 Az utcán élő hajléktalan személyek társadalmi visszailleszkedésének, sikeres munkaerő-piaci integrációjának megalapozása TÁMOP /
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
MENTORHÁLÓZAT SZEREPE A KIVÁLTÁSI FOLYAMATBAN Intézményi Férőhely Kiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó November 17.
MMIK – „a befogadó intézmény” tradicionális múlt tradicionális múlt felkészült szakember gárda (humán erőforrás) felkészült szakember gárda (humán erőforrás)
„Dolgozva tanulj!” Tájékoztató a „Gyakorlati oktatók továbbképzése a szakképzésben” című TÁMOP B-13/ projekt feladatairól
Intézményi Férőhelykiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó Kalocsai Szociális Szakellátási Központ kiváltása.
A Végrehajtó Ügynökség, a pályáztatást támogató elektronikus rendszerek, valamint az elszámolhatóság főbb kérdéseinek bemutatása Németh Veronika – NFFKÜ.
Az új közbeszerzési törvény megalkotásának körülményei, várható jövőbeli változások május 26. Dr. Kovács László Miniszterelnökség Közbeszerzési Szabályozási.
A családsegítő és gyermekjóléti szolgálatokat érintő változások A család és gyermekjóléti szolgáltatás.
Az OKKER Pedagógiai Szolgáltató Intézet FODOR GÁBOR október 10. ÉRTÉK ÉS MIN Ő SÉG AZ OKTATÁSBAN.
Dr. Vandlik Erika OEFI - Országos Addiktológiai Centrum Ifjúsági addiktológiai ellátás feltételeinek kialakítása a Norvég finanszírozási mechanizmus keretein.
„KAPASZKODÓ” SZOCIÁLIS BÖRZE november 24. Szakmai programok és kihívások az FSZK jelenében és jövőjében.
M ESTERPEDAGÓGUS SZAKTANÁCSADÓK FELADATAI. Megállapodás megkötése-aláírás után a HMPI-nek visszaküldeni, melyet az OFI-ba továbbítunk aláírásra Útiköltség.
Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése és a szolgáltatást támogató eszközök beszerzése a sajátos.
1 „Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, július.
AZ ISKOLA–EGÉSZSÉG KÖZPONT – FORMA ÉS TARTALOM A TÁMOP KIEMELT PROJEKT KÖZNEVELÉSI ALPROJEKTJÉNEK CÉLJAI, A MEGVALÓSÍTÁS MÓDSZEREI ÉS A SZAKMAI.
TÁMOP B-13/ SZAKMAI-MÓDSZERTANI TÁMOGATÁS A KOMPLEX TELEPPROGRAM ÉS AZ ELNÉPTELENEDŐ FALVAK TÁRSADALMI GAZDASÁGI FOLYAMATAINAK MEGFORDÍTÁSÁT.
A FELNŐTTKÉPZÉSI A FELNŐTTKÉPZÉSI INTÉZMÉNYEK HATÉKONYSÁGÁNAK VIZSGÁLATA Felnőttképzők Szövetsége Borsi Árpád Budapest, december 10.
A Képzési Csoport tevékenysége Budapest Esély Nonprofit Kft
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
Pályázati lehetőségek Nagy Réka Közművelődési és kulturális intézmények pályázati lehetőségei.
1 Az önértékelés mint projekt 6. előadás 1 2 Az előadás tartalmi elemei  A projekt fogalma  A projektek elemei  A projekt szervezete  Projektfázisok.
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési rendszer A képzett szakemberekért Információgyűjtés.
Környezeti fenntarthatóság. A KÖRNYEZETI FENNTARTHATÓSÁG JELENTÉSE A HELYI GYAKORLATBAN Nevelőtestületi ülés,
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
A Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely munkája – EFOP VEKOP/15 TÁRS PROJEKT bemutatása EFOP VEKOP
Széchenyi Programirodák szervezete és működése
Work-based Learning in CVET Az ALFA KISOSZ Érdekvédő és Képző Egyesület szerepe a projekt megvalósításában Előadó: Czibula Zoltán igazgató ALFAKÉPZŐ.
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
NIIF Behívás projekt aktualitások
Az „első lépés” TÁMOP
Szaktanácsadás 2015/2016 Készítette: Szabó Klára.
A felsőoktatási tanácsadás országos módszertani fejlesztése
Tájékoztató a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatról
A rehabilitációt segítő támogatások, jogszabályi változások
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
Kihívások a LEADER program eredményes végrehajtásában
„Csellengő fiatalok” Az ifjúságpolitika komplexitása
Szupergyors Internet Program (SZIP) Jogi akadálymentesítés megvalósítása: Jogalkotással is támogatjuk a fejlesztéseket dr. Pócza András főosztályvezető.
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
TÁMOP / FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban kiemelt projekt
Intézményi Férőhely Kiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó Budapest, november Mentorálási tapasztalatok – Kalocsa.
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
Integrált Közösségi Szolgáltató Tér
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
Intézmény-akkreditáció szakképző intézmények kérelme esetén
Az ÁFSZ feladatai az „Út a munkához” program végrehajtásában
Tatosné Takács Andrea december 18.
Az EQAVET szerepe a szakképzés fejlesztésében
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
A villamos installáció problémái a tűzvédelem szempontjából
Új pályainformációs eszközök - filmek
A felsőoktatási kompetenciamérés bevezetése
ÉRINTŐ Sajátos nevelési igényű gyermekek és fiatalok integrációs programja óvodától a munkába állásig TÁMOP A/
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
I. HELYZETFELMÉRÉSI SZINT FOLYAMATA 3. FEJLESZTÉSI FÁZIS 10. előadás
SOTER-LINE Soter-Line Oktatási, Továbbképző és Szolgáltató Kft.
Értékeink mentén TOP Pályázat benyújtása.
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 7
Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület – TÁMOP 5.6.1/C projekt
Az MKET új stratégiája – Szolgáltató MKET
A részekre bontás tilalma és annak gyakorlati alkalmazása
Intézményvezetők tájékoztatása Nyíregyházi Egyetem
KONFERENCIA KAFFEE projekt Óvári Márta Köznevelési Főosztály
Előadás másolata:

a kiváltást tervezők / megvalósítók és Az fszk TÁRS projektje közti együttműködés rendszere EFOP-1.9.1-VEKOP-15-2016-00001 TÁRS projekt

Alapelvek CÉLORIENTÁLT PÁRBESZÉDEN ALAPULÓ REFLEKTÍV Biztonságosan minél több lakó kiköltözése, az önálló életvitelük és foglalkoztatásuk erősítésével A szolgáltató-rendszer átalakítása (nem csak a kiváltásban közvetlenül érintett intézményekben) Lakók (ön)érdekérvényesítésének támogatása Befogadó (lakó- és szakmai-) környezet kialakítása PÁRBESZÉDEN ALAPULÓ Folyamatos, adekvát információáramlás Mellé- (s nem alá- / fölé-)rendelt szerep REFLEKTÍV A módszertanok kidolgozói támogatják a megvalósítást és a visszajelzések alapján módosítanak A megvalósulás folyamatos nyomon követése, szükség esetén javaslat a korrekcióra A szabályozási, finanszírozási környezet számára folyamatos visszacsatolás GYAKORLATORIENTÁLT A képzések a mindennapokban használható tudást célozzák, az attitűdformálása mellett A korábbi sikeres és problémás tapasztalatokra is építünk

Az együttműködés szakaszai, időtartama A kiváltás tervezése, előkészítése Kezdete: minél korábban, de legkésőbb a pályázat benyújtása előtt legalább 40 munkanappal (regisztráció az FSZK honlapján - http://fszk.hu/szakmai-tevekenysegek/intezmenyi-ferohely-kivaltas/tars-projekt-efop-1-9-1/efop-2-2-2-palyazoi-regisztracio/ ; aláírt együttműködési megállapodás az előkészítésre szükséges)) Zárása: a szakmai terv elkészítése, a pályázat benyújtása A kiváltás megvalósítása Kezdete: a kiváltási projekt megkezdése (aláírt együttműködési megállapodás a megvalósításra szükséges) Zárása: a kiváltási projekt megvalósításának zárása A támogatott lakhatási szolgáltatás működtetése (fenntartás) Kezdete: a kiváltási projekt fenntartási időszakának kezdete (aláírt együttműködési megállapodás a megvalósításra szükséges) Zárása: az FSZK EFOP-1.9.1-VEKOP/15 TÁRS projekt fenntartási időszakának zárása (2026.)

Az együttműködés tartalma A kiváltás tervezése, előkészítése során A TÁRS projekt biztosítja: Az Intézményi Férőhely Kiváltási Terv módszertanát (IFKT), felkészítéssel, folyamatos tanácsadással Intézményi koordinátort (helyi szakember, közvetlenül támogatja az IFKT és a szakmai terv elkészítését) Rehabilitációs szakmérnököt (építész tervező, hozzájáruló nyilatkozata az épületek akadálymentességéről kötelező) Folyamatos tájékoztatást A kiváltást megvalósító intézmény (pályázó) nyújtja: Aktív együttműködést A módszertanon alapulva tervezi a kiváltást Az intézményi koordinátort (el-/be-)fogadja a tervező team részeként A felkészítésen, tanácsadáson résztvevő felelős munkatársakat (biztosítva azok útiköltségét, esetleges szállásköltségét)

Az együttműködés tartalma A kiváltási projekt megvalósítása során A TÁRS projekt biztosítja: A szervezet-átalakítással, lakók részletes egyéni felmérésével, támogatott lakhatással kapcsolatos módszertanokat, továbbá az ezekhez kötődő felkészítést, folyamatos tanácsadást (Tematikus és területi) műhelymegbeszéléseket Akkreditált képzéseket (az intézményi vezetőknek, a leendő esetfelelősöknek, munkatársaknak) Intézményi koordinátort Rehabilitációs szakmérnököt Folyamatos tanácsadást (pl. szupervizor) Országos kommunikációt és a helyi akciók támogatását Lakók (ön)érdekérvényesítését Lakók életminőség-változásának mérését Bevált gyakorlatok, releváns, naprakész információk folyamatos megosztását A kiváltást megvalósító intézmény (pályázó) nyújtja: Aktív együttműködést A módszertanokon alapulva valósítja meg a kiváltást (, s aktívan visszajelez azokról) Az intézményi koordinátort (el-/be-)fogadja a projektmegvalósító csapat részeként A felkészítésen, tanácsadáson, műhelymegbeszéléseken résztvevő felelős munkatársak jelenlétét (biztosítva azok útiköltségét, esetleges szállásköltségét) Intenzíven kommunikál a helyi környezettel Támogatja az érdekvédelmi munkát Információt biztosít, rendelkezésre áll a nyomon követéshez, értékelésekhez

Az együttműködés tartalma A TÁMOGATOTT LAKHATÁSI SZOLGÁLTATÁS MŰKÖDTETÉSE (FENNTARTÁS) során A TÁRS projekt biztosítja: Tematikus műhelymegbeszéléseket Akkreditált képzéseket Folyamatos tanácsadást Bevált gyakorlatok, releváns, naprakész információk folyamatos megosztását A kiváltást megvalósító intézmény (pályázó) nyújtja: Aktív együttműködést A műhelymegbeszéléseken résztvevő felelős munkatársak jelenlétét (biztosítva azok útiköltségét, esetleges szállásköltségét) Intenzíven kommunikál a helyi környezettel Támogatja az érdekvédelmi munkát Információt biztosít, rendelkezésre áll a nyomon követéshez, értékelésekhez

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! Sziklai István vezető szakértő Szakmai Koordinációs Műhely sziklai.istvan@fszk.hu +36-1-4503230 / 157-es mellék