Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén 2015.02.13 DR. TÖRÖK KRISZTINA.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TÁMOP A-14/ „Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú.
Advertisements

– A nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény – A szakképzésről szóló évi CLXXXVII. törvény – A nevelési-oktatási intézmények működéséről.
Ráczné Dr. Rózsa Katalin projektvezető A DASZK fő feladatai TÁMOP /2-2F
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. ÚJSZÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT „21. századi módszerek.
„Adj egy esélyt!” Sajtónyilványos projektzáró rendezvény Fekete Gabriella projektmenedzser.
Akkreditált Felnőttképzési Intézmény Együttműködés a szakképzés területén a kamarák és az érdekképviseleti szervek között Dávid Lajos FMKIK alelnök Székesfehérvár,
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
MMIK – „a befogadó intézmény” tradicionális múlt tradicionális múlt felkészült szakember gárda (humán erőforrás) felkészült szakember gárda (humán erőforrás)
AZ OEFI TÁMOP / SZÁMÚ ”EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI SZAKMAI HÁLÓZAT LÉTREHOZÁSA” CÍMŰ KIEMELT PROJEKT KÖZNEVELÉSI ALPROJEKTJE FELADATAI
Az OKKER Pedagógiai Szolgáltató Intézet FODOR GÁBOR október 10. ÉRTÉK ÉS MIN Ő SÉG AZ OKTATÁSBAN.
Dr. Vandlik Erika OEFI - Országos Addiktológiai Centrum Ifjúsági addiktológiai ellátás feltételeinek kialakítása a Norvég finanszírozási mechanizmus keretein.
M ESTERPEDAGÓGUS SZAKTANÁCSADÓK FELADATAI. Megállapodás megkötése-aláírás után a HMPI-nek visszaküldeni, melyet az OFI-ba továbbítunk aláírásra Útiköltség.
Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése és a szolgáltatást támogató eszközök beszerzése a sajátos.
1 „Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, július.
AZ ISKOLA–EGÉSZSÉG KÖZPONT – FORMA ÉS TARTALOM A TÁMOP KIEMELT PROJEKT KÖZNEVELÉSI ALPROJEKTJÉNEK CÉLJAI, A MEGVALÓSÍTÁS MÓDSZEREI ÉS A SZAKMAI.
TÁMOP A-14/ „Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú.
Solymosy József Bonifácz Egészségfejlesztési Osztályvezető NEFI Budapest, szeptember 29. Egészségfejlesztés az iskolai színtér vonatkozásában.
TÁMOP B-13/ SZAKMAI-MÓDSZERTANI TÁMOGATÁS A KOMPLEX TELEPPROGRAM ÉS AZ ELNÉPTELENEDŐ FALVAK TÁRSADALMI GAZDASÁGI FOLYAMATAINAK MEGFORDÍTÁSÁT.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
Összefüggő, egyéni gyakorlat. Bologna rendszerű mestertanárképzés.
TÁMOP / Képzésfejlesztés ma és holnap EU-s forrásból a KIH-ben.
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési rendszer A képzett szakemberekért Információgyűjtés.
Az iskola, mint egészségfejlesztő műhely Setényi János
Projekt módszer óvodai alkalmazásának egy lehetséges változata Encsen „Jó gyakorlat” bemutatása Sárospatak, Léportné Temesvári Ildikó és Zsiros.
1 Helyi szintű egyeztetés a köznevelés terén KEF országos konferencia Budapest, március 06. Simonyi István Emberi Erőforrások Minisztériuma KÖZNEVELÉS-FEJLESZTÉSI.
{ Fokról fokra a cél felé NYITÓRENDEZVÉNY Azonosító szám: TÁMOP B Fokról fokra a cél felé NYITÓRENDEZVÉNY Azonosító szám: TÁMOP B
A Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely munkája – EFOP VEKOP/15 TÁRS PROJEKT bemutatása EFOP VEKOP
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
Dobrik-Lupták Sára szeptember 19.
Lendületben a Pénziránytű Iskolahálózat
Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárság
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Szaktanácsadás 2015/2016 Készítette: Szabó Klára.
NÉPEGÉSZSÉGÜGY MEGELŐZÉS, FEJLESZTÉS JÖVŐKÉP a Köz- egészségügye
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Barcsák Marianna KPSZTI
KSH Statisztikai koordinációs főosztály
EFOP „Tehetségek Magyarországa” kiemelt projekt
Mayer József Budapest február 27.
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
ÚJ UTAKON A SZAKKÉPZÉS Társy József
Kispálné Horváth Mária
A MOTIVÁCIÓ SZEREPE ÉS HATÁSKÖRE A KÖZOKTATÁSBAN ÉS A FELSŐOKTATÁSBAN
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ február 6.
Tematika, bemutatkozás
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
A kiváltást tervezők / megvalósítók és Az fszk TÁRS projektje közti együttműködés rendszere EFOP VEKOP TÁRS projekt.
1993-as közoktatási törvény
AZ INTÉZMÉNY KÜLSŐ KAPCSOLATAI
Intézményvezetői célkitűzések
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
A gyermeki jogok érvényesítése
Budapest, február 5. Reszeginé Erdélyi Beáta
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Regionális workshop Zétényi Ákos.
BTMN.
ÉRINTŐ Sajátos nevelési igényű gyermekek és fiatalok integrációs programja óvodától a munkába állásig TÁMOP A/
Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 8
Lorem ipsum.
Családi vállalkozások
Felvételi a középfokú iskolákban a 2016/2017. tanévben
Iskolai szociális segítő
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 7
Az Ökoiskola hálózat helyzete és tervei
Intézményvezetők tájékoztatása Nyíregyházi Egyetem
a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola
KONFERENCIA KAFFEE projekt Óvári Márta Köznevelési Főosztály
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Előadás másolata:

Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén 2015.02.13 DR. TÖRÖK KRISZTINA

AZ OEFI ISKOLAI EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI PORTFÓLIÓJA Kiemelt projektek által biztosított fejlesztési források a hozzárendelt célokkal Jogszabályi kötelezettségek az iskolai egészségfejlesztéssel kapcsolatosan (20/2012. EMMI- rendelet) Saját erőből megvalósítandó fejlesztések a következő időszakban a legfontosabb hiányzó elemek pótlására (a kiemelt projektek zárása után induló és definiálandó feladatok)

A TÁMOP-6.1.1-12/1-2013-0001 projekt Köznevelési alprojekt célja az iskolai egészségfejlesztési gyakorlat előmozdítása, olyan szervezeti-intézményi modellek kialakítása, melyek a köznevelési intézmények számára támogatást jelentenek a kötelezően megvalósítandó egészségfejlesztési feladatok elvégzésében. Felsőoktatási alprojektben készülnek tananyagok és képzési kimeneti követelmény-javaslatok a leendő pedagógusok egészségfejlesztési felkészítésére. Népegészségügyi alprojekt keretében az SZTH tagjai workshopjai között szerepel az iskolai egészségfejlesztés témaköre, várhatóan májusban. Továbbá folyamatosan gyűjtik az ehhez kapcsolódó jó gyakorlatokat.

Az iskolai egészségfejlesztési programok szakmai ajánlási rendszerének működtetése, fejlesztési elképzelések Jogszabályi háttér: 20/2012 EMMI rendelet Szakmai ajánlási rendszer működésének kezdete: 2013. február 1. Az azóta beérkezett 178 kérelemből eddig 29 kapott tanúsítványt. A TÁMOP-6.1.1-12/1-2013-0001 projekten belül feladat a: - Későbbi akkreditációs rendszerre való felkészülés érdekében szakmai irányelvek kidolgozása - Dokumentált, komplex, egymásra épülő modellprogramok elkészítése az iskolai színtérre - Iskolai egészségfejlesztési programok előzetes értékelési szempontrendszerének kidolgozása

A TÁMOP-6.1.2.A-14/1-2014-0001 projekt - TIE Feladata „a komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú intézményekben, valamint szabadidős közösségi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az iskolán kívüli szereplők bevonásával”. A feladatmegvalósítás során: elkészültek az „Egészségfejlesztési Programelemek Szakmai Ajánlása” (EPSZA) füzetek, összesen 10 db, melyek az IT platformon megtalálhatóak. A közülük kötelezően megvalósítandó 8 programban ebben a tanévben, a KLIK állami intézményfenntartóval közösen kiválasztott 288 iskolai színtéren, 18 megyében az I. ütemben mintegy 30.000 tanuló és 825 pedagógus vesz részt. A II. ütemben, márciustól a „Hétpróbák” program valósul meg a kiválasztott iskolákban, legkevesebb 25.000 tanuló bevonásával. További feladat a kutatások elvégzése, melyek a mérhető ismeretbővülés és attitűd változás realizálása mellett a programok megvalósításának monitorozását is tartalmazzák. Koordinálják egyúttal megyei szinten, a fenntartási időszakban a hálózatok közötti kapcsolattartást. Elősegítik a nem állami fenntartású intézmények nyertes pályázó iskolák és diákok bevonását a megyei rendezvényekbe.

KÖSZÖNÖM A FIGYELMüket!