Megőrzött állatfajaink és fajtáink, mint a vidékfejlesztés lehetőségei Seregi János, Szeremley Huba, Varga Ottó, Holló Gabriella Georgikon Napok Keszthely - 2005. szeptember 29-30.
A vidékfejlesztés főbb területei társadalom gazdaság környezetvédelem
Nyugat-dunántúli társadalmi hagyományok
Megőrzött fajok és fajták
Gazdaság Öko termelés - elsősorban a környezetileg érzékeny és egyéb területeken A tradicionális magyar fajok és fajták felhasználása A legeltetés = értékmegőrzés Alapanyag és termék előállítás A piac, a marketing Tagozódás nagy – közepes – családi egységek (Teleki Pál után)
Integráció szarvasmarha borjú kihelyezés üszônevelés sertés vemhes koca kihelyezés malac felvásárlás, egységes extenzív hízlalás
baromfi tenyészállat (kakas) elônevelt csirke karácsonyi pulyka, kappan vízi szárnyas A takarmány ellátás biztosítása kihelyezés
Környezetvédelem
Legeltetés = értékmegőrzés
A fejlesztés lehetőségei oktatás
„Új módszerek” kappan előállítás
Közvetlen értékesítés
CORKI deklaráció
Termék kínálat, keresleti piac
A vidékfejlesztés célja: Mi éljünk jobban, ne kezelőorvosaink! „Az ember az elfogyasztott táplálék negyedéből él. A többiből meg kezelőorvosa.” (Adam Riese) A vidékfejlesztés célja: Mi éljünk jobban, ne kezelőorvosaink!