Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

SZAKMAI MUNKÁNK MISKOLC Készítette: Machán Jánosné.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "SZAKMAI MUNKÁNK MISKOLC Készítette: Machán Jánosné."— Előadás másolata:

1 SZAKMAI MUNKÁNK MISKOLC Készítette: Machán Jánosné

2 Óvodák  Miskolci Diósgyőri Óvodához integrálták a Bulgárföldi Tagóvodát, a Stadion Sport Tagóvodát és a Lorántffy Zsuzsanna Tagóvodát.  A székhely és a tagóvodák szinte azonos működési területet lát el.  A Kilián Északi és Déli a Diósgyőri lakótelepről érkeznek a gyermekek, de a szabad óvodaválasztás, a szakmai kínálat a város minden pontjáról vonzza a gyermekeket.

3 Óvodák pedagógiai programja Székhely Óvoda: „Csemeték” kiemelt a differenciát személyiségfejlesztés és a speciális nevelés. Bulgárföldi Tagóvoda: „Gyermekvilág”prioritást élvez az egészséges életmódra és a környezeti megismerésére nevelés. Stadion Sport Tagóvoda: „Mozgásműveltség fejlesztés” prioritást élvez az egészséges életmódra nevelés./ úszni, korcsolyázni járnak a gyermekek heti rendszerességgel/ Lorántffy Zsuzsanna Tagóvoda: „Harmonikus személyiségfejlesztés egészséges környezetben” Kiemelten kezeli a helyi környezeti értékek megismerését, védelmét, megőrzését, erre építik a nevelés tartalmát.

4 Zöld óvoda, bázisintézmény Lorántffy Zsuzsanna Tagóvoda 3533 Miskolc Lorántffy Zs.út.28. Tel.:46 / 370-327 E-mail: lorantffyovi@gmail.com

5 Lorántffy Zsuzsanna Tagóvoda bemutatása  Bükk-hegység lábánál a Kilián lakótelepen található. 1964-től működik mint óvoda, jelenleg 4 csoporttal.  Helyi nevelési programunk a „Harmonikus személyiségfejlesztés egészséges környezetben  Az óvoda évek óta kiemelkedő munkát végez az óvodai környezeti nevelés terén.  Elnyertük az örökös „Zöld Óvoda” címet  „Zöld Óvoda” Bázisóvodai feladatokat is végzünk.  A neveléshez szükséges csoportszobák, szociális helyiségek jó beosztásúak, szépen, esztétikusan berendezettek.  Külön teremben végezzük az oktatóközponti feladatokat.

6 Felzárkóztatás, egyéni fejlesztés Aktív részvétel pályázati programokban Egyéni szükségletek-egyéni fejlesztési terv

7 Tehetséggondozás Korcsolyázás Úszás

8 Tehetséggondozás BirkózásDVTK-nál foci

9 Közösség fejlesztés Sportverseny

10 Közösség fejlesztés Nyíltnap Parlamenti látogatás Cirkuszba voltunk

11 „Év múlik, évet ér…” Csanádi Imre: Négy testvér Év múlik, évet ér, egymást hajtja négy testvér: víg tavasz, virághintő, koszorús nyár, kalászdöntő, ősz, gyümölcsérlelő, tél, havat terelő.

12 „ Év múlik évet ér…” Hagyományaink Márton napNagyszülők napja

13 „ Év múlik évet ér… ” Hagyományaink Maci nap Mikulás vonattal utaztunk Mesebirodalomba

14 „Év múlik évet ér…” Karácsonyi készülődés szülőkkel Farsang

15 Zöld jeles napok Állatok világnapja Föld napjaVíz Világ napja

16 Környezetvédelem Erdei óvodaTakarítási világnap

17 Bázis óvodai „bemutató”

18 Terveink, céljaink  Elkötelezett környezet nevelés  További európai pályázatokon való részvétel  Zöld óvodai bázisintézmény további működtetése  Oktató központ hatékony működése a KOKOSZ aktív tagja.

19 Büszkeségünk: látogató az Oktatási Minisztériumból

20 Köszönöm a megtisztelő figyelmet.


Letölteni ppt "SZAKMAI MUNKÁNK MISKOLC Készítette: Machán Jánosné."

Hasonló előadás


Google Hirdetések