Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A baromfitartás munkaszervezése

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A baromfitartás munkaszervezése"— Előadás másolata:

1 A baromfitartás munkaszervezése

2 A broilernevelés A rotációs viszonyszám: 365 = 6/év 61
A broiler (pecsenyecsirke) az 1,5 kg-on felüli élőtömegű fiatal (7 hetes) ún. sütni való csirke. Egy rotáció elemei az épület előkészítése, pihentetése 10 nap a naposcsibe betelepítése nap a hízlalás ideje (42) nap értékesítés (elszállítás) nap a termelési ciklus időtartama 61 (54) nap A rotációs viszonyszám: 365 = 6/év 61

3 A pecsenyecsirke hízlalása
mélyalmos tartásban állítják elő állománysűrűség kg/m2 Takarmányozás ad libitum takarmányozzák indító, nevelő, majd befejező táppal az etetőhossz 4cm/állat 49 napos korra 2 - 2,2 kg-os átlagos élőtömeg érhető el takarmányértékesítés 1,8 - 2,3 kg. Vízfogyasztás: 3 m távolságon belül találjon vizet vályúitató: itatóhossz 1 cm/állat szelepes itatóvonal

4 Önetető berendezések

5 A telepek elhelyezése, kialakítása
Az elhelyezés megszervezése a nagyüzemi baromfitartás megjelenésével vált szükségessé. Üzemnagyság szorzószámának megállapítása, az 1 dolgozó által gondozható állománynagyság volt. Rendkívül előrehaladott a technikai színvonal (a broiler db-ról indult, jelenleg db.)

6 A munkaerő felkészítése
A képzési igény eltolódik a berendezések kezelése, karbantartása felé. (felügyelet) A termelésirányítók feladata a munkaszervezés és tenyésztés-szervezés. A munkafolyamatok szervezése: Naposcsibe vásárlása: telep kapacitás istállók területe: (20)16-18 db/négyzetméter (vagy 34kg/nm)


Letölteni ppt "A baromfitartás munkaszervezése"

Hasonló előadás


Google Hirdetések