Boros Péterné SZEF Alelnök SZEF AKADÉMIA Vezetője

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A fogyasztóvédelmi hatóság hatásköre, illetékessége és eljárása a villamosenergia-, földgáz-, víziközmű-, távhő- és hulladékgazdálkodási közszolgáltatás.
Advertisements

Pécs Megyei Jogú Város Ifjúságpolitikai Koncepciója és Cselekvési Terve „Csellengő fiatalok” - Az ifjúságpolitika komplexitása – 2007.március
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Ruska Mónika – Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat - Fiatalok Lendületben Programiroda.
MMIK – „a befogadó intézmény” tradicionális múlt tradicionális múlt felkészült szakember gárda (humán erőforrás) felkészült szakember gárda (humán erőforrás)
„Az esély kis körei” Helyi esélyegyenlőségi programok Magyarországon Záró konferencia Budapest, december 8. ÁROP Esélyegyenlőség-elvű.
Bevándorlók társadalmi beilleszkedése európai politika – közép európai valóság Kováts András Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület.
A Szociális Szövetkezeti forma bemutatása Tanai Tünde Rehabilítációs tanácsadó.
A Mi Házunk Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése és a szolgáltatást támogató eszközök beszerzése a sajátos.
1 A SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEK JOGSZABÁLYI KÖRNYZETE, ÚJ FOGALMAI Laczkovich Jánosné Budapest, május 17.
Országos Cigánymisszió „Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük.” Mt
Intézmények közötti egyéni átvezetést segítő programok.
Integráció-szegregáció:probléma, eszközök, gyakorlat Havas Gábor Lillafüred, április 24.
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
A KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZER HATÉKONY MŰKÖDTETÉSE ÉS A SZOLGÁLTATÁS NÉPSZERŰSÍTÉSE VI. KSZR MŰHELYNAP – ZALAEGERSZEG NOVEMBER 11. A KSZR.
GYERMEKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM A HEVESI KISTÉRSÉGBEN TÁMOP /
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
Gazdasági jog IV. Előadás Egyes társasági formák Közkeresleti társaság, betéti társaság.
1 Számvitel alapjai Gazdálkodás:a társadalmi újratermelési folyamat szakaszainak (termelés, forgalom, elosztás, fogyasztás) megszervezésére, az ahhoz rendelkezésre.
Work-based Learning in CVET Az ALFA KISOSZ Érdekvédő és Képző Egyesület szerepe a projekt megvalósításában Előadó: Czibula Zoltán igazgató ALFAKÉPZŐ.
Az időskorúak dialíziskezelésének epidemiológiája
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
Dobrik-Lupták Sára szeptember 19.
Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárság
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
Duális képzés a társadalmi felelősségvállalás szemszögéből
A víziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX
Mayer József Budapest február 27.
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
A közigazgatással foglalkozó tudományok
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
AZ AUTÓBUSSZAL VÉGZETT MENETREND SZERINTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁS ELINDÍTÁSA, HÁROM HÓNAPOS TAPASZTALATA DEBRECENBEN Budapest, Millenáris,
Az aktív korúak ellátására való jogosultság megállapítása
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
A kistérségi gyerekesély programok eredményei
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
1993-as közoktatási törvény
Az ÁFSZ feladatai az „Út a munkához” program végrehajtásában
Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet
„Általunk lesz jobb!” EURÓPAI IFJÚSÁGI HÉT 2008.
Nyílt nap Iskola neve Dátum.
Bemutatkozik az iskolapszichológus
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Életpálya-tanácsadás Csanádi Nikolett Hényel Anett.
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
Alsó-ausztriai alapfokú oktatási intézmények
Sajben - Kenyeres Márta munkaközösség-vezető
AVL fák.
Új pályainformációs eszközök - filmek
Felnőttképzés a közművelődésben
Zanáné Haleczky Katalin október 09.
A csoportok tanulása, mint a szervezeti tanulás alapja
AZ INTÉZMÉNY NEVELÉSI CÉLJAI
Az iskolai szervezet és fejlesztése
Állampolgári jogok és kötelességek
A többcélú kistérségi társulások közoktatási feladatellátásának elmúlt 6 éve november 30.
Szakképzési Önértékelési Modell II. Fejlesztési szint EREDMÉNYEK 4. 8
A turizmus tendenciáinak vizsgálata Magyarországon
A mérés-értékelés tanulmányozása Dániában
SOTER-LINE Soter-Line Oktatási, Továbbképző és Szolgáltató Kft.
A Szociális Ágazati Regiszter használatával kapcsolatos tudnivalók
Scool-Túra Kft Miskolc Széchenyi út 36.
Iskolai szociális segítő
Baranya Megyei Önkormányzat
LIA Alapítványi Ált. Isk. és Szki. Piliscsabai Tagintézménye
A részekre bontás tilalma és annak gyakorlati alkalmazása
Az aktív korúak ellátására való jogosultság megállapítása
Szabálytalanságkezelés
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Előadás másolata:

Boros Péterné SZEF Alelnök SZEF AKADÉMIA Vezetője

JÖVŐNK ZÁLOGA AZ OKTATÁS Előzetes kérdéseink a tanácskozás előadóihoz: – Hogyan alakult a magyar közoktatás tényleges kimenő teljesítménye az elmúlt negyedszázadban? És a költségvetési részesedése? – Mi következik 15 éven belül abból, ahogy most a (köz)oktatásunk működik? – Lehetséges nemzeti konszenzus az oktatáspolitika céljai és az intézményrendszer működése,  a keretszámok, az oktatási korhatár, az óvodai ellátás általános jellege körül?

„Értetlenkedve és fogyó reménnyel nézünk a társadalomra: mikor születik meg a lakosság többségében a felismerés, hogy a közszolgáltatások további rombolása a lerontott életminőséget is fenntarthatatlanná teszi. Iskola, kórház, tömegközlekedés, közigazgatás, szociális rendszer – minden összeomlással fenyeget. És közben egyre súlyosabb teher a felelősség, amelyet a nemzet és az ország jövőjéért érzünk.” Boros Péterné: „Esély- összeomlás előtt”  

A NEMZET EGÉSZSÉGE >>> A KÖZSZOLGÁLTATÁSOK ÁRA >>> www.szefakademia.hu Már tárgyalt témáink A NEMZET EGÉSZSÉGE >>> A KÖZSZOLGÁLTATÁSOK ÁRA >>> ÁLLAM ÉS TÁRSADALOM >>>

„A magyar szívós és erélyes veszély idejében, s akkor életét is kész feláldozni; de midőn a veszélyt távolinak hiszi, midőn azt még nem látja, gyakran hajlandó a tevékenységet tétlenséggel váltani fel. Ne mentegesse tétlenségét senki azzal, hogy hiszen mások úgy is cselekszenek, hanem tekintse a dolgot úgy, hogy egyesült erőre csak akkor számíthatunk, ha mindenki szükségesnek tekinti magát, és saját körében a maga működését – a kívánt eredmény előidézésére!” DEÁK FERENC

„Eljött ezen időkornak legfontosabb szaka, melyben nem csupán lelkesedésre,de még sokkal inkább hideg, komoly megfontolásra, fáradhatatlan munkásságra van szükség… A megfontolás és cselekvés nehezebb, mint az áldozni kész lelkesedés, a mely az ifjú kornak kitűnő sajátossága, mely lelkesedést némelyek időjártával tán szégyenleni is fognak, ámbár igaz marad, hogy ki férfi korában ifjúsága lelkesedését szégyenleni képes, az a hazát soha nem szereté.”

Köszönöm figyelmüket! Jó munkát kívánók! Szakszervezetek Együttműködési Fóruma ( SZEF ) Levélcím: H-1068 Budapest VI., Városligeti fasor 10.  Telefon: (36-1) 413-1614, (36-1) 413-1615  Fax: (36-1) 413-1605  E-mail: szef@szef.hu http://www.szef.hu/index.php