„Alacsony képzettségűek és közfoglalkoztatottak képzése”

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A időszak végrehajtási intézményrendszere
Advertisements

A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
Felnőttképzési rendszer kialakítása, a TISZK felnőttképző intézményei közös kínálattervezési, értékesítési és kontrolling rendszerének kialakítása Bikal,
A MENTOROK SZEREPE A KOMPLEX REHABILITÁCIÓ FOLYAMATÁBAN Tengelic.
A TÁMOP /1 projekt működési modelljéről, a megvalósult fejlesztésekről Budapest, november 19.
Szép őszi napot kívánok!. MÉRFÖLDKŐ NAP NOVEMBER 4. Helyszín: Villa Pelikán télikertje (9700 Szombathely, Deák F. u. 3.)
Szakképzési szakemberek kompetenciáinak meghatározása
Kiss Pál /04/05 Igazgató Fejlesztési Igazgatóság
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt projekt Elítéltek többszakaszos,
Európai Uniós támogatásokat kezelő intézményrendszer a környezeti fejlesztésekben Kiss Pál 2007/04/20 Igazgató Fejlesztési Igazgatóság Környezetvédelmi.
Szervezetfejlesztési Program
A kormányhivatal képzési, továbbképzési, vizsgáztatási tevékenysége
TÁMOP fenntartás és további fejlesztések tervek november 17. Szeged Németh Antal Educatio Nonprofit Kft. felsőoktatási osztályvezető.
Integrációs és képesség-kibontakoztató felkészítés az intézményekben Bedőné Fatér Tímea IPR szakértő Integrációs szaktanácsadó
Főigazgatói értekezlet november 27–28. Sárvár „Út a munkához” program bemutatása.
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
OFA Hálózat évi tevékenységei
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési fejlesztési munkája
Mentorhálózat a A-11/1 pályázatban A-11/1 „Bentlakásos intézmények kiváltása” Információs nap Budapest, március 1.
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
A Nógrád TISZK nyomonkövetési és pályakövetési rendszer modelljének, ezen belül a partneri igény és elégedettség mérési rendszerének kidolgozása. Salgótarján.
NAK, Szakképzési Igazgatóság
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.

1 8/1993.(III.31.) NM rendelet Szakmai felügyelet A jogszabály módosítás okai: –Az Eü. Reform kiemelt feladata a szakfelügyelet erősítése –Nem minden orvosi.
MINŐSÉG A SZAKFELÜGYELETBEN
Hazai vámhatósági tapasztalatok és legjobb gyakorlatok az AEO-kal való együtt működés terén Konopás András százados2014. június 24. NAV KAVIG Konopás András.
Az új típusú szakképzési rendszer főbb jellemzői MÁV konferenciasorozat 2. rendezvény április 29. Dr. Szivi József SZMM Felnőttképzési és Szakképzési.
2008. június 12. MÁV Baross Gábor Oktatási Központ.
INNOLEARN KONFERENCIA Gödöllő, szeptember 26.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
A gazdaság szerepvállalása a képzési és beiskolázási szerkezet alakításában Budapest április 29. Dr. Szilágyi János.
1 TÁMOP A-13/ A TÁMOP A-13/1 „Társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése a Konvergencia Régióban” Pénzügyi tájékoztató
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
AZ IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER ÉS A GINOP 5. 2
A Nagykátai Járás munkaerő-piaci helyzete Pest Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja TÁMOP /1/KMR
Modellprogram a szociális szövetkezetek hálózatosodása érdekében TÁMOP /1.
TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.
A kistelepülési könyvtári ellátáshoz kapcsolódó támogatások hatékony felhasználása Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárság Kulturális.
A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT ÉS TERÜLETI GYERMEKVÉDELMI SZAKSZOLGÁLAT PÁLYÁZATAI A TÁMOP KERETÉBEN PROJEKT ZÁRÓ NAP:
IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER GINOP munkaerő-piaci program Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály Szolnok.
A projekt megvalósítását támogatja a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsa „A legkisebb ellenállás” – bűnmegelőzés a szépkorúak körében BM –
TÁMOP „Munkaerő-piaci program a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép-magyarországi Régióban” - Budapest.
TÁMOP /1 Bács-Kiskun megyében Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Szegfű Rita projektvezető Kecskemét, február 27.
Belügyminisztérium Önkormányzati Koordinációs Iroda ÁROP „Önkormányzati fejlesztések figyelemmel kísérése”
OPTOMEHU projekt bemutatása Dr. Kiss András Projekt menedzser Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
Megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatását elősegítő támogatások és módszerek Tatosné Takács Andrea december 18.
A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT ÉS TERÜLETI GYERMEKVÉDELMI SZAKSZOLGÁLAT PÁLYÁZATAI A TÁMOP KERETÉBEN PROJEKT ZÁRÓ NAP:
Helyi esélyegyenlőségi programok elkészítése Záró konferencia Budapest, december 8. ÁROP Esélyegyenlőség-elvű fejlesztéspolitika.
A KORMÁNYZATI ELLENŐRZÉSI HIVATAL - új szabályozás, új feladatok január 1-jétől - Dr. Tari Beatrix – főosztályvezető április 19.
MAGYAR AGRÁRKAMARA Dr. Laczkó András „A kompetencia alapú moduláris szerkezetű új agrár szakmastruktúra bevezetésének elősegítéséhez és meggyorsításához.
EFOP CSALÁS ELLENES INTÉZKEDÉSEK MÁJUS 12. DR. SÁGI ZSOLT EU FEJLESZTÉSEK KOORDINÁCIÓJÁÉRT ÉS STRATÉGIÁKÉRT FELELŐS HELYETTES ÁLLAMTITKÁR.
Tájékoztató az Ifjúsági Foglalkoztatási Kezdeményezés (Youth Employment Initiative - YEI) végrehajtásáról Jogszabályi háttér 1304/2014 EU Rendelet IV.
Tájékoztató a HEFOP 1.1 „A munkanélküliség megelőzése és kezelése” című intézkedés eredményeiről Rózsa Zoltán ESZA Kht. programvezető november 29.
Társadalmi tudatformálás
A helyi identitás és kohézió erősítése TOP TOP
Foglalkoztatáspolitika a gazdaságfejlesztés szolgálatában
Társadalmi integráció a kistelepüléseken A közfoglalkoztatás 2017
Kormányzati kép az önkormányzatok helyzetéről
Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések SIPOS-KOVÁCS MÓNIKA PROJKETMENEDZSER.
Foglalkoztatási együttműködések szabolcs-Szatmár-bereg megyében
A Heves Megyei Kormányhivatal Európai Uniós források keretében folyó foglalkoztatási és képzési programjai.
Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program RSZTOP-3 Tájékoztatás a Kísérő Intézkedések részprogram Adatszolgáltatási folyamatairól Hajléktalanokért.
A megyei paktum keretében megvalósuló munkaerő-piaci program
„Foglalkoztatási Szövetkezés Baranya Felzárkózásáért 2020” Dézsi-Kocsis Viktória Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály december 13.
„Út a munkához”program
Székesfehérvár, július 14.
A közbeszerzési törvénynek a Közbeszerzési Hatóság
DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS PAKTUM KONFERENCIA
Előadás másolata:

„Alacsony képzettségűek és közfoglalkoztatottak képzése” GINOP-6.1.1-15-2015-00001 „Alacsony képzettségűek és közfoglalkoztatottak képzése” A belügyminisztérium szerepe a GINOP-6.1.1 kiemelt projekt megvalósításában

Előadó: Burcsik István főosztályvezető Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási Képzési és Szolgáltatási Főosztály e-mail: kozfoglkepzszolg.foosztaly@bm.gov.hu Tel.: 06-1/8961-814 GINOP-6.1.1-15 kiemelt projekt 2017. május 10. Budapest 1 év van mögöttünk, eljött az ideje egyfajta időszakos visszatekintésnek, számvetésnek. 2

GINOP-6.1.1. néhány újdonsága, sajátossága Programba vonáskor pályaérdeklődési kérdőív Egyéni képzési terv Felnőttképzést kiegészítő tevékenységek Folyamatos mentori segítség Közfoglalkoztatási háttér Keresetpótló juttatás Megélhetést biztosító támogatás Közfoglalkoztatási bér Azt gondolom, s a felsorolt kiragadott események is azt mutatják, hogy az elmúlt 1 év eseményekkel volt teli. 3

Magvalósíthatósági Tanulmányban részletezett feladatok - I. Projekt megvalósítással kapcsolatos általános feladatok: Saját tevékenységhez kapcsolódó beszerzések, közbeszerzések lebonyolítása Saját tevékenységre vonatkozó kifizetések és kapcsolódó feladatok ellátása Kifizetési igénylések összeállítása saját költségvetés tekintetében, megküldése a pénzügyi bonyolításért felelős konzorciumvezető részére Saját tevékenységhez és költségekhez kapcsolódó változás bejelentések összeállítása, kezdeményezése a Konzorciumvezető irányába Azt gondolom, s a felsorolt kiragadott események is azt mutatják, hogy az elmúlt 1 év eseményekkel volt teli. 4

Magvalósíthatósági Tanulmányban részletezett feladatok - II. A Belügyminisztérium sajátos feladatai: A közfoglalkoztatás egységes szakmai koordinálása Szakmai értekezletek szervezése, lebonyolítása Informatikai fejlesztés lebonyolítása IR töltöttségének folyamatos biztosítása, nyomon követése, a Kormányhivatalokkal, mint konzorciumi tagokkal Mentori tevékenységhez kapcsolódó szakmai koordináció és ellenőrzési feladatok ellátása A célcsoport létszám megyei allokációjára, valamint ennek esetleges módosítására vonatkozó javaslattétel Az ajánlattételi felhívást megalapozó szakirányok és létszámigények felmérésének összesítése, javaslattétel a képzési szakirányok és kapcsolódó létszámok meghatározására Azt gondolom, s a felsorolt kiragadott események is azt mutatják, hogy az elmúlt 1 év eseményekkel volt teli. 5

Magvalósíthatósági Tanulmányban részletezett feladatok - III. A Konzorciumvezetővel közös feladatok: A projekt megvalósításához szükséges eljárásrendek, útmutatók elkészítése és folyamatos aktualizálása a feladatmegosztás szerint Részvétel a képzési és felnőttképzést kiegészítő tevékenység nyomon követésében Szakmai beszámolók összeállításában, adatszolgáltatások elkészítésében való közreműködés Azt gondolom, s a felsorolt kiragadott események is azt mutatják, hogy az elmúlt 1 év eseményekkel volt teli. 6

A közfoglalkoztatás egységes szakmai koordinálása Közfoglalkoztatási és képzési programok összehangolása Közfoglalkoztatási források biztosítása, azok felhasználásának figyelése A megvalósítás folyamatos nyomon követése Napi kapcsolattartás a Kormányhivatalokkal Szükség szerint tájékoztatók, állásfoglalások kiadása Szakmai rendezvények, konzultációk megtartása Azt gondolom, s a felsorolt kiragadott események is azt mutatják, hogy az elmúlt 1 év eseményekkel volt teli. 7

Szakirányok és létszámigények felmérése, összesítése Fő cél a munkaerőpiacra történő ki/visszajuttatás elősegítése Felzárkóztatás Kompetenciák fejlesztése Tudás, szakismeret bővítése Képzési igények rendszeres felmérése, aktualizálása Kormányhivatalokon keresztül – alulról építkezés Helyi munkaerőpiaci szereplők bevonása (prognózis, munkaerő-felmérés, kamarák, napi kapcsolattartás) Hiány-szakképesítések, keresett szakmák megjelenítése Évente legalább 2 alkalommal teljes körű felmérés 2016. január 22. + kiegészítések 2016. november 28. + kiegészítések Azt gondolom, s a felsorolt kiragadott események is azt mutatják, hogy az elmúlt 1 év eseményekkel volt teli. 8

Mentori tevékenység szakmai koordinációja Módszertani útmutató mentori tevékenységhez Állásfoglalások kiadása Napi kapcsolattartás - megyefelelősök Szakmai rendezvények Felkészítők Értekezletek Workshopok Esetmegbeszélés Szupervizió Rendszeres adatszolgáltatások – nyomon követés Havi jelentések Negyedéves beszámolók Jó gyakorlatok gyűjtése (BM intranet) Monitoring Azt gondolom, s a felsorolt kiragadott események is azt mutatják, hogy az elmúlt 1 év eseményekkel volt teli. 9

Monitoring tevékenység Azt gondolom, s a felsorolt kiragadott események is azt mutatják, hogy az elmúlt 1 év eseményekkel volt teli. 10

Szakmai rendezvények szervezése, lebonyolítása Szakmai felkészítők projektirányítók, ill. megvalósítók részére 2016.03.17-18; 2016.06.20-21.; 2017.02.08-09. Szakmai értekezletek 2016.03.10., 2017.01.18. Workshopok 2016.11.17. Esetmegbeszélések 2017.02.28., 2017.04.25. Szupervizió 2017.03.07., 2017.05.10. Azt gondolom, s a felsorolt kiragadott események is azt mutatják, hogy az elmúlt 1 év eseményekkel volt teli. 11

Belügyminisztérium szakmai megvalósítóinak szervezeti elhelyezkedése Közfoglalkoztatási és Vízügyi Helyettes Államtitkárság Közfoglalkoztatási Képzési és Szolgáltatási Főosztály – 1 fő projekt asszisztens Képzési Osztály – 7 fő képzési projekt referens Szolgáltatási Osztály - 7 fő szolgáltatási projekt referens Közfoglalkoztatási Statisztikai, Elemzési és Monitoring Főosztály Monitoring és Ellenőrzési Osztály – 4 fő monitoring és ellenőrzési projekt referens Összesen: 19 fő Azt gondolom, s a felsorolt kiragadott események is azt mutatják, hogy az elmúlt 1 év eseményekkel volt teli. 12

A közfoglalkoztatás átalakítása Az egyes munkaerőpiaci intézkedésekről szóló 1139/2017. (III. 20.) Korm. határozat fontosabb elemei 25 év alatti, önállóan elhelyezkedni képes, ill. szakképzettséggel rendelkező személyek csak bizonyos feltételek teljesülése esetén vonhatók közfoglalkoztatásba A közfoglalkoztatásba történő visszatérő bevonás elkerülése érdekében 2018. június 1-jétől felmenő rendszerben, három éves időszakon belül a közfoglalkozatási jogviszonyban eltölthető maximális időtartam egy év legyen, kivéve, ha a versenyszféra nem kínál reális munkalehetőséget az egyénnek, tehát önhibáján kívül nem tud elhelyezkedni a közfoglalkoztatási programokban részt vevők havi átlagos maximális létszámát 2020-ig folyamatosan 150 ezer főre kell csökkenteni Fentiek nem kizárólag a közfoglalkoztatásba, hanem ezzel együtt a képzésbe kerülés feltételeit is jelentősen érintik. Azt gondolom, s a felsorolt kiragadott események is azt mutatják, hogy az elmúlt 1 év eseményekkel volt teli. 13

KÖSZÖNÖM MEGTISZTELŐ FIGYELMÜKET!