Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
– A nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény – A szakképzésről szóló évi CLXXXVII. törvény – A nevelési-oktatási intézmények működéséről.
Advertisements

1 (törvényi, rendeleti szabályozás) Molnárné Ditzendy Judit főigazgató helyettes.
Akkreditált Felnőttképzési Intézmény Együttműködés a szakképzés területén a kamarák és az érdekképviseleti szervek között Dávid Lajos FMKIK alelnök Székesfehérvár,
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
MENTORHÁLÓZAT SZEREPE A KIVÁLTÁSI FOLYAMATBAN Intézményi Férőhely Kiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó November 17.
Pedagógus Hivatás Munkacsoport dr. Liptai Kálmán az MRK alelnöke dr. Gloviczki Zoltán az MRK Pedagógusképzési bizottságának elnöke.
Az OKKER Pedagógiai Szolgáltató Intézet FODOR GÁBOR október 10. ÉRTÉK ÉS MIN Ő SÉG AZ OKTATÁSBAN.
Aktualitások és változások a pedagógiai szakszolgálati feladatellátásban 2016 őszén 1.
A Mi Házunk Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
M ESTERPEDAGÓGUS SZAKTANÁCSADÓK FELADATAI. Megállapodás megkötése-aláírás után a HMPI-nek visszaküldeni, melyet az OFI-ba továbbítunk aláírásra Útiköltség.
NTP-TSZV- M CSEÖH MŰHELYFOGLALKOZÁS Kutatási eredmények ismertetése Szegő Dóra.
AZ ISKOLA–EGÉSZSÉG KÖZPONT – FORMA ÉS TARTALOM A TÁMOP KIEMELT PROJEKT KÖZNEVELÉSI ALPROJEKTJÉNEK CÉLJAI, A MEGVALÓSÍTÁS MÓDSZEREI ÉS A SZAKMAI.
A Műszaki menedzserek elégedettségének a szintje a Dunaújvárosi Főiskolán! Készítette: Németh Nóra Nikoletta Konzulens: Dr. Keszi-Szeremlei Andrea.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
Összefüggő, egyéni gyakorlat. Bologna rendszerű mestertanárképzés.
NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési rendszer A képzett szakemberekért Információgyűjtés.
1 Helyi szintű egyeztetés a köznevelés terén KEF országos konferencia Budapest, március 06. Simonyi István Emberi Erőforrások Minisztériuma KÖZNEVELÉS-FEJLESZTÉSI.
A Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely munkája – EFOP VEKOP/15 TÁRS PROJEKT bemutatása EFOP VEKOP
Work-based Learning in CVET Az ALFA KISOSZ Érdekvédő és Képző Egyesület szerepe a projekt megvalósításában Előadó: Czibula Zoltán igazgató ALFAKÉPZŐ.
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Dobrik-Lupták Sára szeptember 19.
Törökszentmiklósi Tagintézmény
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Az „első lépés” TÁMOP
Szaktanácsadás 2015/2016 Készítette: Szabó Klára.
Adottságok tényszerű megfogalmazása 4.6. előadás
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Munkaközösségek támogatása, bemutatófoglalkozások szervezése
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Tájékoztató a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatról
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Pályaválasztási tanácsadás
Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat
Gondoskodás Gyermekeinkért Közhasznú Alapítvány (Budapest)
Működését meghatározó törvények,rendeletek
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
Kispálné Horváth Mária
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Vörös-Gubicza Zsanett képzési referens MKIK
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
Monostoriné Hörcsik Renáta
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
1993-as közoktatási törvény
A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet Konferenciája
MEGKEZDTÜK A FELKÉSZÜLÉST A TANULÓI LAPTOP PROGRAMRA
Intézmény-akkreditáció szakképző intézmények kérelme esetén
HHR.
Tanfelügyelet, önértékelés tapasztalatai
Dr. Hubai Ágnes Közbeszerzési Tanácsadók Országos Szövetsége, elnök
Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola
Bemutatkozik az iskolapszichológus
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
Felhasználóképzés a kórházban
Sajben - Kenyeres Márta munkaközösség-vezető
Budapest, február 5. Reszeginé Erdélyi Beáta
Zanáné Haleczky Katalin október 09.
BTMN.
ÉRINTŐ Sajátos nevelési igényű gyermekek és fiatalok integrációs programja óvodától a munkába állásig TÁMOP A/
A pszichológiai segítségnyújtás lehetőségei
A BTMN és SNI tanulókról (jogszabály-változások, vezetői feladatok)
Érettségi tájékoztató 2019
Felvételi a középfokú iskolákban a 2016/2017. tanévben
Iskolai szociális segítő
Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület – TÁMOP 5.6.1/C projekt
Az iskolai szervezet és fejlesztése
a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola
Az ELTE Fogyatékosügyi Központ bemutatása
KONFERENCIA Adminisztráció Óvári Márta
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Előadás másolata:

Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet Cegléd, 2017. január 19. Cegléd, Malom tér 3.

Munkaközösség neve: Konduktív nevelés Munkaközösség vezetője: Pistai-Király Erika A munkaközösség legfontosabb eredményei a 2014/2015 tanévben: Itt még munkacsoportban voltunk a korai fejlesztéssel és a fejlesztő neveléssel együtt. Részt vettünk a Szülő-csecsemő konzulensi konferencián az ELTE Bárczi Gusztáv főiskolai karán . Az integrált szülő–csecsemő konzultáció és a gyógypedagógia találkozási pontjai, Tapasztalatok az „Integrált szülő-csecsemő konzultáció” (Hédervári-Heller és Németh) felsőfokú szakirányú továbbképzésről és gyakorlatáról c. konferencia) Részt vettünk egy konferencián a Pető Intézetben - A Selective Dorsal Rhizotomy (SDR) neurológiai kiválasztásának szempontja és a műtét utáni rehabilitáció kérdései címmel.

A munkaközösség legfontosabb eredményei a 2015/2016 tanévben: Itt már önálló munkaközösségként működtünk. Ez stabilizálta a helyünket a szakszolgálatban. Sikerült a kapcsolatfelvétel a Pető András Főiskola Pedagógiai Intézetével. Az első alkalommal két konduktor - akik a pedagógiai intézet munkatársai – vett részt az értekezletünkön. / Mátyásiné Kiss Ágnes, Sárkányné Máthéi Krisztina / Megpróbáltuk összegyűjteni, hogy mit várunk a Pedagógiai Intézettől, s ők miben tudnák a mi munkánkat segíteni. Szakmai fórum keretében Mátyásiné Kiss Ágnes konduktor, aki a Pető Intézet Pedagógiai Intézetének megbízott vezetője tájékoztatást adott nekünk a Tanfelügyeleti Útmutatóról, s a konduktorokat érintő főbb változásokról. A munkaközösség írásbeli megállapodása a Pető Intézettel folyamatban van.

A munkaközösség legfontosabb célkitűzései a 2016/2017 első félévében:   A szakszolgálati adminisztráció átnézése a konduktív pedagógiai protokoll alapján. A szakmai segítség igénybevétele – további kapcsolatépítés a Pető András főiskola Pedagógiai Intézetével. Látássérült gyerekek a korai fejlesztésben – Hospitálás a Pomázi tagintézményben

A munkaközösség legfontosabb eredményei a 2016/2017 első félévében: 2016. október 15-én hospitáltunk a Pomázi tagintézményben. Látássérült gyerekek a korai fejlesztésben címmel - Aranyosi Mónika tiflopedagógus szakmai előadása kapcsán sok gyakorlati választ kaptunk a mozgássérült, és látásproblémával küszködő gyermekek fejlesztéséhez. Vendégünk volt egy fórum keretében Barabásné Szőllősi Katalin a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat MOZGÁSVIZSGÁLÓ Gyógypedagógiai Tanácsadó, Korai Fejlesztő Oktató és Gondozó tagintézmény-vezetője, és Forgách Katalin konduktor a Mexikói útról. Esetmegbeszéléseket tartottunk. Mit várnak el ők tőlünk, kiket küldjünk hozzájuk vizsgálatra? Mit várunk el mi tőlük, mint szakértői bizottságtól?

A munkaközösség legfontosabb nehézségei az elmúlt két és fél évben: Kérték tőlünk a minimális eszközigények listáját, amit tagintézményekre lebontva leadtunk, de sajnos nem kaptunk semmilyen eszközt. Tudnunk kell, hogy a konduktív fejlesztés speciális eszközöket igényel. Az eszközök hiányában sajnos nem tudunk minőségi munkát végezni. Az SNI-s kérdés – kiket láthatunk el a szakszolgálaton belül? Több tagintézményben hiányoznak az alapvető feltételek a munkavégzéshez. pl. nem megfelelő hőmérsékletű fejlesztő szoba, lyukas linóleum a tornateremben, a mozgássérült gyermekek speciális higiéniás feltételeinek a hiánya…

A munkaközösség legfontosabb kérdései: Mi a konduktor helye és feladata a szakszolgálatokon belül? Jelenleg 18 konduktor dolgozik a tagintézményeinkben, s ez országos szinten jónak mondható. Miután a szakszolgálat több szakfeladatát is elláthatjuk ( korai, fejlesztés nevelési tanácsadás, szakértői tevékenység ) így lehetőségünk nyílna minden korosztályt a kezdetektől – a vizsgálattól, a tanácsadáson és a fejlesztésen át a beintegrálásig nyomon követni. Kiket, s milyen formában láthatunk el a konduktív nevelésben? Mikor lesz lehetőség a minimális eszközök beszerzésére? Ellentmondás, hogy némely tagintézményben sok fejlesztő eszköz van, de ezeket sajnos a fejlesztő szobák adottságai miatt nem lehet felszerelni, így nem tudjuk azokat használni.

A munkaközösség szakmai területén bevezetett jogszabályi változások 2013. február 26.-tól (EMMI rendelet) – 2017. február 04-ig. A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény módosítása 25. § utazó konduktori hálózat 8. melléklet az 53/2016 ( XII.29 ) EMMI rendelethez A nevelési tanácsadásba bekerült a konduktor

Köszönöm a figyelmet!