KÁRPÁT-MEDENCEI REFORMÁTUS OKTATÁSI ALAP

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
Advertisements

„Örvendező szívvel buzdítunk minden gyülekezetet, jöjjetek el minél nagyobb számban, ünnepeljünk együtt Debrecenben május 22-én!” Tarr Zoltán zsinati tanácsosCsányi.
A referencia intézmények szolgáltatói szerepe
Ma –mintegy erdélyi magyar számára vált lehetségessé az internetes kommunikáció –160 hozzáférési pontból álló hálózat –közvetlen kapcsolat jöhet.
Az előminősített referenciaintézményi szerepből adódó gyakorlati feladatok december.
Határokon Túli Magyarságért Alapítvány 7621 PÉCS, János u. 22. Tel.: / , Fax: / fre .hu
ELNÖKI BESZÁMOLÓ Prof. Dr. Hanusz Árpád.
Európai Lányok prezentációja Révai Miklós Gimnázium és Kollégium Győr,
Tisztelt Látogatóink! Szeretnénk rövid tájékoztatást adni az általános iskolában megvalósuló új tanulásszervezési eljárásokról és azok tartalmáról a TÁMOP.
Kárpát-medencei támogatások Gyermekek tanulási támogatása Kalotaszegen Sárvásári iskola és közösségi ház fejlesztése 2008 „Batiz Ágnes emlékére”
Információs Társadalom Parlamentje, június 1., Budapest Magyarság az információs társadalomban Szövetség a Közös Célokért társulás, Felvidék  Az.
határtalan technológia Szülőföldön boldogulás, határtalan technológia Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter Budapest, november.
HATÁRTALANUL! • A pályázati program célja: minden magyar diák tanulmányai alatt legalább egyszer eljusson határon túli, magyar lakta területekre ( Felvidék,
TÁMOP A projekt: Segítség a sikerhez.
TIOP / TÁRSADALMI INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM.
Bemutatkozik a Nagykapos és Vidéke Társulás
Humánszolgáltató Központ, Nagykőrös
„…neveljétek az Úr tanítása szerint…” (Ef 6:4)
Református Montessori Iskola bemutatása. Iskolánk története alapítás éve: alapítás éve: - óvoda: óvoda: iskola: iskola: 2000 alapítás.
BESZÁMOLÓ A ÉVRŐL Horváth Gyula MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG.
Az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés,
A L É V A Y J Ó Z S E F REFORMÁTUS GIMNÁZIUM ÉS DIÁKOTTHON egész közössége nevében szeretettel köszöntjük a Felső-magyarországi református intézmények.
Miskolc-Diósgyőri Református Általános Iskola és Óvoda Nagy Attila
Az Új Széchenyi Terv - Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében kiírt TIOP /1 kódszámú, Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése.
A csendesnap programjai – Zenés áhítat (tornaterem) – KRISZ - Kárpátaljai zenekar – Diakóniánk árnyalatai (tornaterem) Szünet (székek.
Társadalmi Megújulás Operatív Program Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben TÁMOP 3.1.4/08/2. – A kompetencia.
„Határon innen, határon túl – integráció és migráció a Kárpát- medencében” – A projekt eredményeinek bemutatása Eger, február 25. Projekt záró konferencia.
A határon túli magyar nyelvűség
INTERREG IIIC Szolnok, INTERREGIONÁLIS EGYÜTTMŰKÖDÉS ÉS INTERREG PROGRAMOK MAGYARORSZÁGON „Centurio Szeminárium” RÓZSA Diána Program menedzser,
Intézményvezetők válaszai a tanulmány kérdéseire.
Fejlesztes.emagyar.net farkas andrás. fejlesztes.emagyar.net mi ez? A Magyar-magyar Platform – bár még maga is új kezdeményezés – állandó fejlesztést,
Egészséglelkesek az iskolákban Az egészségfejlesztés helyzete az általános iskolákban.
Az iskola tényleges feladata és a valós helyzet
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
Határtalanul II. MédiaMánia határon innen és túl BGA-12-HA /13 Varró István Szakiskola, Szakközépiskola, Általános Iskola és Kollégium Karcag.
BerekfürdőSzórványkonferencia  A Magyaratádi Református Egyházközséghez 3 gyülekezet tartozik (Igal, Kazsok és Büssü).  A Missziói Körzet.
BESZÁMOLÓ A ÉVRŐL Horváth Gyula MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG.
Határtalanul!.
Nyelvet öltünk! Nyelv-történet Nyelv-újítás Nyelv-járás
PROJEKTNYITÓ május 18. MÓRA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA 4400 Nyíregyháza, Fazekas János tér 8. TÁMOP / Referencia-intézmények országos.
Szakmai beszámoló TÁMOP B-13/ Partnerség és hálózatosodás „Az iskola közös ügyünk” „Ki tud többet Szorgalmatosról?”
A vértesi csoda. Egyházközség A vértesi templom között épült, eklektikus stílusban Presbitérium 18 tagú Gyülekezeti lap: Magvető Ifjúság: Létavértesi.
„Van erőm a szembenézéshez” Kisgyülekezetek építkezése.
STATISZTIKAI MUTATÓINK 2014/ LÉTSZÁMOK 1. a1.b1. c2.a2.b2.c2.d3.a3.b3.c3.d4.a4.b4.c5.a5.b5.c6.a6.b7a7.b8.a8.c SZUM
Reformáció Emlékbizottság – az előkészület
K EREKASZTAL - BESZÉLGETÉS FEBRUÁR 15. Nagy Dóra levéltáros
2016. Március 3.. A Határtalanul! program célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése. Keretében magyarországi.
1 Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
CURIE TEHETSÉGPONT. A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács Tehetségpontok mind Magyarországon, mind a határon túl élő magyarlakta részekre kezdeményezi és támogatja.
Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich Kaposvár 2016.
Barcsák Marianna - KPSZTI
TÁMOP B-2-12/ „ÚJ MUNKA – ÚJ ESÉLY” – ROMA NŐK FOGLALKOZTATÁSA A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT.
Kórházi konszolidációra fordítható pályázati források lehetséges keretrendszere Budapest, november.
A szövegértés változásai a PISA 15 éve alatt
FOGADJUK A PÁLYÁZATI TEVÉKENYSÉGEKET
Határon túli magyar tanulók teljesítménye a PISA vizsgálatok alapján
Dr. Somfay Örs - Arcanum Adatbázis Kiadó
Nyugat-Európai Magyar Református Lelkigondozói Szolgálat
TÁMOP B-2-12/ "Munkával a társadalmi integráció elősegítéséért – Roma nők foglalkoztatása a Fejér Megyei Gyermekvédelmi.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott együttműködés
MURAVIDÉKI PEDAGÓGUSOK
Langerné dr. Buchwald Judit Pannon Egyetem Neveléstudományi Intézet
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott együttműködés
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott együttműködés
Család – és Gyermekjóléti Központ
Kompetenciamérés eredményei évfolyam 2013
Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott együttműködés
SZOKÁS SZABÁLYRENDSZER, NEVELŐMUNKA TERVEZÉSE ELLENŐRZÉS TERÜLETEI FELADATMEGOSZTÁS Farkasné Egyed Zsuzsa
Tokaji II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola
Előadás másolata:

KÁRPÁT-MEDENCEI REFORMÁTUS OKTATÁSI ALAP Beszámoló a 2015. évi adománygyűjtésről és működésről

HÁNY ISKOLÁNK IS VAN? Kb 400 HELYEN 65.000 TANULÓ

REFORMÁTUS INTÉZMÉNYI TELEPHELYEK TERÜLETI MEGOSZLÁSA 7 16 317 45 5

Az alap működése Az alapot 2009-ben a Generális Konvent hozta létre. Célja: a) testvéri segítségnyújtás a nehéz helyzetben lévő határon túli intézményeknek b) új intézmények (óvoda, általános iskola) elindításának támogatása.

AZ ALAP CÉLJAI 1. Végvárprogram – óvodaindítási és általános iskola indítási támogatás. A programban Erdélyben, Kárpátalján, Felvidéken, Horvátországban és Szerbiában szeretnénk segíteni magyar református óvodák és általános iskolák indításában. Nagyon fontosak óvodáink, ahol az anyanyelv megerősíthető, a közösségi élmény átélhető. … református közegben, magyarul.  

AZ ALAP CÉLJAI 2. Megmaradási program – a külső-magyarországi református intézmények működési támogatása. Tudjátok azt, hogy az itt lévő intézmények működésükhöz egyáltalán, vagy csak kis mértékben kapnak állami támogatást. Adományainkkal a létezésüket tesszük lehetővé és segítjük.

AZ ALAP CÉLJAI 3. Bibliaprogram – újfordítású teljes bibliát szeretnénk ajándékozni az adománygyűjtésből a Kárpát-medence református intézményei 9. évfolyamos tanulóinak. Ebben a programban az alap támogatója a Magyar Bibliatársulat és a Kálvin Kiadó

 

A 2015. ÉVI ADOMÁNYGYŰJTÉS EREDMÉNYE

A 2015. ÉVI ADOMÁNYGYŰJTÉS FELHASZNÁLÁSA

A 2015. ÉVI ADOMÁNYGYŰJTÉS KIEMELT PROJEKTJEI

A PÁLYÁZATOK ELJUTTATÁSÁNAK RENDJE Hálásak vagyunk az adományokért! Az adományok összegénél többet ér a tanulóink „szociális tanulása” MINDEGYIK GYÜLEKEZETNEK VAN EGY LEGKÖZELEBBI REFORMÁTUS ISKOLÁJA!

A PÁLYÁZATOK ELJUTTATÁSÁNAK RENDJE Egyházkerületek szerződést kötnek a támogatottakkal, és megküldik a Zsinatra A Zsinat átutalja az egyházkerületeknek egy összegben a területileg érintett támogatásokat Az egyházkerületek eljuttatják a támogatásokat, és felügyelik a megvalósítást

KÁRPÁT-MEDENCEI REFORMÁTUS OKTATÁSI ALAP