Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

MURAVIDÉKI PEDAGÓGUSOK

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "MURAVIDÉKI PEDAGÓGUSOK"— Előadás másolata:

1 MURAVIDÉKI PEDAGÓGUSOK
EGYESÜLETE

2 Az egyesület kezdetei Az egyesület 2007. szeptember 25-én alakult meg.
A megalakulásához Muravidéken akkor érett meg a helyzet, az indításkor a többi Kárpát-medencei régióban létező és jól működő szövetségek voltak a példa. Azzal a szándékkal jött létre, hogy tagjai megvalósítják a muravidéki kétnyelvű óvodák, általános iskolák és középiskola szakképzett dolgozóinak érdekeit főleg a továbbképzések területén Idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját.

3 Az egyesület szándéka és céljai:
az anyanyelv ápolása a muravidéki kétnyelvű óvodákban és iskolákban, gondoskodik a tanulók előrehaladási esélyegyenlőségéről, gondoskodik a nemzetiség jogairól a nevelési-oktatási folyamatban, gondoskodik a demokratikus együttélésről az iskolában és az óvodában, gondoskodik a kétnyelvű tanintézményekben folyó nevelő-oktató munka minőségességéről.

4 Intézményei: Dobronaki KÁI és Óvoda Göntérházi KÁI
Pártosfalvi KÁI és Óvoda Moravske Toplicei Óvoda Pártosfalvi Kirendeltsége 1. Sz. Lendvai KÁI 2. Sz. Lendvai KÁI Lendvai Kétnyelvű Középiskola Lendvai Óvoda

5 Együttműködő intézmények:
Szlovén Köztársaság Oktatási Hivatal Muraszombati Kirendeltsége MNMI MMNÖK a többi, térségben magyar jelleggel működő intézmények (könyvtár...)

6 Fő támogatóink: EMMI BGA
Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság MMÖNK MNMI A támogatóknak köszönhető, hogy minden rendezvényünk mindenkinek ingyenes.

7 Főbb tevékenységei: továbbképzések szervezése,
tanintézmények magyar nyelvű könyvekkel való ellátása, segédanyagok készítése, különböző programok kivitelezése óvodások, iskolások számára előadássorozatok szervezése szülők számára, magyar nyelv tanítása a muravidéki szórványban, szakmai segítségnyújtás a magyar mint környezetnyelvet tanítók számára.

8 Főbb prograjmaink Tanévkezdő szakmai nap

9 Ringató (kisgyerekek részére)

10 Magyar fészek (óvodások részére)

11 Magyar fészek (óvodások részére)

12 Tudástér (szülők és pedagógusok részére)

13 Magyar nyelvű könyvek

14 Továbbképzések

15 Muraszombati tanítás

16 Mesefalu látogatása tanulók részére

17 Hogyan tovább? Az egyesület az utolsó két évben olyan mennyiségű feladatot vállalt, hogy alkalmazásba került egy, a folyó ügyekkel foglalkozó ember. Köszönet ezért, mert bekerültünk a nemzeti jelentőségű intézmények közé, így az alkalmazott foglalkoztatása megoldódott. Feladat van bőven, főleg a továbbképzések, a táborok, a versenyek terén tudunk még újat nyújtani.

18 Zárógondolat Aki érti a kultúráját, tud benne mozogni, ezért az a legnagyobb segítség, ha megtanítok valakit érteni a saját kultúráját. Ezt kéne tegye az iskola. Csányi Vilmos


Letölteni ppt "MURAVIDÉKI PEDAGÓGUSOK"

Hasonló előadás


Google Hirdetések