„Egy Lélek által mi is mindnyájan egy testté kereszteltettünk, akár zsidók, akár görögök, akár rabszolgák, akár szabadok és mindnyájan egy lélekkel itattattunk.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Íme, az én anyám és az én testvéreim
Advertisements

Isten célja a gyülekezettel 2: Közösség
Milyennek akarta Jézus Krisztus a közösséget?
Krisztus uralma alatt élni 3. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
Az Eukarisztia titkáról elmélkedve az első kérdés, amelyet szemlélünk, hogy mi is az
MONDJÁTOK EL AZ EMBEREKNEK
Közösség 3. Isten családjában 2008 febr. 17 de. B.Gy. TM.
valkói egyházközségben
IDÉZEZEK „Nem kívánok ragyogást,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Feladatsor A mi világunk 1. c. tankönyvhöz
Tisztelet - dicsőség Jon Palmer.
Férfivá és nővé teremtve
Az egymáshoz tartozás gyakorlata
Jézus (tudományos) halála
Hirdetések FIKE Főiskolások Ifjúsági Keresztyén Egyesülete.
Hirdetések FIKE. Lánykör – két hetente este 20:00 órától FIKE Barlangba (Bocskai/Avram Iancu tér 15. szám) Október 24. első alkalom Hétfő.
Isten hozott!. Húsvétra hangoló hét április Minden este 19:00 órától bűnbánati alkalom Helyszín: IKE-klub Bocskai(Avram Iancu) tér 15. szám.
Isten hozott!.
Napra Valentin.
Zsolt 6,3-5 Kegyelmezz, Uram, mert elcsüggedtem, gyógyíts meg, Uram, mert reszketnek tagjaim! Lelkem is csupa reszketés, és te, Uram, meddig késel? Fordulj.
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
„Sok a tag, de a test csak egy.” (1 Kor 12,20)
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Koinónia a gyakorlatban
Gyülekezet Koinónia - Közösség.
ISTEN hozott köztünk!.
Folyamodjatok az Úrhoz,
EGYHÁZI IMATALÁLKOZÓ AZ EURÓPAI ROMÁKÉRT április 12. csütörtök KDOBVI baracskai objektum.
Tudod-e, hogy szükséged van rá? „A bölcs ember nyitott szemmel jár, a bolond pedig sötétben botorkál” (Prédikátor 2, 14)
(A tudomány szemszögéből)‏
Egy nép sötétségben élt és várta az áldott fényt. Nyomorúsága az égbe kiált, és Istene meghallja szavát.
ÚJRAÉLESZTÉSI KÍSÉRLET
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
Antropológia VII. Személy - Lélek I..
Mi a gyülekezet? Mi a célom? Bibliai gyülekezetplántálás
Mai alkalmak Vasárnap17.00Istentisztelet 18.15Gyülekezeti tanácskozás.
JÓ REGGELT !.
2014. szeptember Az Élet Igéje „Fogadjátok el egymást, amint Krisztus is elfogadott titeket Isten dicsőségére.” (Róm 15,7)
Mai programok Vasárnap17.00Istentisztelet 18.30Gyülekezeti tanácskozás.
JÓ REGGELT !.
Az Élet Igéje január A világ sok részén január 18. és 25. között tartják az imahetet a keresztények egységéért, más helyeken Pünkösdre teszik ezt.
a dicsőség örök Királyát! Mind az ő szent nevét áldják!
Református istentisztelet 2014 december 21 advent negyedik vasárnap.
Milyen szép a világ Készítette: Süni.
Ó jöjjetek hívek ma lelki nagy örömmel, A jászolhoz Betlehembe jöjjetek el! Megszületett az angyalok Királya: Ó jöjjetek, imádjuk, Ó jöjjetek,
Hirdetések március 11.. Isten hozott! „Nagyböjti időutazás” élménykiállításra kerül sor március 14-e és 29-e között a Reményik Sándor Evangélikus.
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET Jöjj, égi szent láng, Szentlélek Isten, Hű támasz minden ínségben, Kit trónusáról jó Atyánk És Jézus Krisztus küld.
„A MAGYARORSZÁGI REFORMÁTUS EGYHÁZ KÖZNEVELÉSI FELADATAINAK TÁMOGATÁSA” TÁMOP
Újszövetség Az 1. és 2. Korinthusi levél. Korintus története: Homérosz említi Ephira néven Kr. e. 146 Mumiusz lerombolja Caesar újraalapítja Kr. e. 40.
vasárnapi istentisztelet. Énekek Olyan békét, mint a folyó Olyan békét, mint a folyó, Olyan békét kaptam Tőled lelkembe. (2X)
Krisztus feltámadt – valóban feltámadt !
Református istentisztelet
FOGADJUK A PÁLYÁZATI TEVÉKENYSÉGEKET
JÓ REGGELT !.
Református istentisztelet
Évközi 3. vasárnap Január 22. – „A” év.
Áldozatkész szolgálat János 12,20-26
Karcag, 2013 június 02. Gyülekezetnövekedés Durkó István
Vecsés gyülekezet látása
„Eljön az az idő – így szól az Úr –, amikor új szövetséget kötök Izráel és Júda házával.” … „…ilyen lesz az a szövetség, amelyet Izráel házával fogok kötni,
Háború és béke. háború és béke békesség fejedelme az úr vitéz harcos.
Törvény alatti állapot:
Ökumenikus imahét bezárása
Húsvét VII Vasárnapja C - év.
REFORMÁTUS TEMPLOM SOPRON
a reformáció 500 éve ünnepe
Református istentisztelet
Isten hozott, hogy megáldjon!
Előadás másolata:

„Egy Lélek által mi is mindnyájan egy testté kereszteltettünk, akár zsidók, akár görögök, akár rabszolgák, akár szabadok és mindnyájan egy lélekkel itattattunk meg.”

Hajnali imaközösség a Gellért hegyen

Dél-Budapesti lelkipásztorok találkozója Kispesten – 2016 Dél-Budapesti lelkipásztorok találkozója Kispesten – 2016. szeptember 12. hétfő

Bibliai Szabadegyetem Kispest Minden csütörtök este 6 órakor interaktív bibliatanulmányozást tartunk Szeretettel várunk mindenkit! Kispesti Baptista Gyülekezet

Hirdetés Szeptember 11. Vasárnap 9:30 Imaközösség: Bognár Attila 10:00 Igehirdető: Mészáros Kálmán / Bognár Benjamin teol. 17:00 Előadás: Bognár Benjamin teol. Szeptember 15. Csütörtök 18:00 Igehirdető: Mészáros Kálmán Elöljárósági tanácskozás Szeptember 18. Vasárnap 9:30 Imaközösség: Zsigmond István 10:00 Igehirdető: Mészáros Kálmán / Pollák Dávid teol. 17:00 Előadás: Pollák Dávid teol Szeptember 22. Csütörtök: 18:00 Bibliaóra: Mészáros Kálmán Szeptember 25. Vasárnap 9:30 Imaközösség: Égető Sándorné 10:00 Igehirdető: Mészáros Kálmán / Tóth Benjamin teol. 17:00 Templomban & Házanként (?) Szeptember 29. Csütörtök:

„Egy Lélek által mi is mindnyájan egy testté kereszteltettünk, akár zsidók, akár görögök, akár rabszolgák, akár szabadok és mindnyájan egy lélekkel itattattunk meg.”

Krisztus teste és tagjai 12. Mert ahogyan a test egy, bár sok tagja van, de a test valamennyi tagja, noha sokan vannak, mégis egy test, ugyanúgy a Krisztus is. 13. Hiszen egy Lélek által mi is mindnyájan egy testté kereszteltettünk, akár zsidók, akár görögök, akár rabszolgák, akár szabadok, és mindnyájan egy Lélekkel itattattunk meg. 14. Mert a test sem egy tagból áll, hanem sokból. 15. Ha ezt mondaná a láb: "Mivel nem vagyok kéz, nem vagyok a test része", vajon azért nem a test része-e? 16. És ha ezt mondaná a fül: "Mivel nem vagyok szem, nem vagyok a test része", vajon azért nem a test része-e 17. Ha a test csupa szem, hol lenne a hallás? Ha az egész test hallás, hol lenne a szaglás? 18. Márpedig az Isten rendezte el a tagokat a testben, egyenként mindegyiket, ahogyan akarta.

19. Ha pedig valamennyi egy tag volna, hol volna a test? 20. Így bár sok a tag, mégis egy a test. 21. Nem mondhatja a szem a kéznek: "Nincs rád szüksé-gem", vagy a fej a lábaknak: "Nincs rátok szükségem!" 22. Ellenkezőleg: a test gyengébbnek látszó részei nagyon is szükségesek, 23. és amelyeket a test tisztességtelen részeinek tartunk, azokat nagyobb tisztességgel vesszük körül, és amelyek ékesség nélkül valók, azok nagyobb megbecsülésben részesülnek: 24. az ékeseknek azonban nincs erre szükségük. Isten szerkesztette így a testet egybe: az alacsonyabb rendűnek nagyobb tisztességet adva, 25. hogy ne legyen meghasonlás a testben, hanem kölcsönösen gondoskodjanak egymásról a tagok. 26. És így ha szenved az egyik tag, vele együtt szenved valamennyi, ha dicsőségben részesül az egyik tag, vele együtt örül valamennyi. 27. Ti pedig Krisztus teste vagytok, és egyenként annak tagjai. (1. Korintus 12,12-27)

„Egy Lélek által mi is mindnyájan egy testté kereszteltettünk, akár zsidók, akár görögök, akár rabszolgák, akár szabadok és mindnyájan egy lélekkel itattattunk meg.”