„ Egy csónakban evezünk” Mesterpedagógusok III

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A tanulást és a megértést segítő módszerek alkalmazása
Advertisements

Tájékoztatás a szakmai programok megvalósításáról június 26. BARTÓK TAMÁSNÉ.
Az előadás témái Az ellenőrzés-értékelés-minősítés értelmezése, kapcsolata A portfólió fogalma, fajtái Érvek és ellenérvek a portfólió alkalmazásáról.
Horizontális tanulás intézményi hálózati együttműködés
Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Tehetségsegítő Tanács június 04.
TÁMOP Nagyrendezvény. Az ifjúságsegít ő esetmenedzser létrejötte – case Manager.
A tevékenység neve „Fiatalból felnőtt” Ifjúsági Multiplikátor Képzés.
Szemléletformálás és minőség kulcsa: a K É P Z É S Móri TDM Konferencia november 10.
A koragyermekkori nevelésről
Hogyan készítsünk pedagógusi portfóliót?
Tudomány Társadalom Kommunikáció Pojekt-bemutató.
Záró Konferencia Nógrád Megyei Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Gyermekotthon TÁMOP /
A pedagógusminősítési rendszer
KORSZERŰSÉG AZ ERKÖLCSTAN / ETIKA TANÍTÁSBAN
A TISZK támogató szerepe a szakképzésben április 18. Szebenyiné Csóka Beáta szakmai vezető.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
Minőségi oktatás hatékony vezetéssel az európai dimenzióban
Közösségfejlesztés a debreceni városrészekben
Sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelése Együtt egy-másért! TÁMOP-3.4.2/09/ október 28.
Pályaorientáció ÁMK Báta Hunyadi János Általános Iskola
A közösségfejlesztés hatásai Vizsgálat a debreceni tégláskert közösségének körében Név: Johanics Tünde Tanszék: Debreceni Egyetem Szociológia és Szociálpolitika.
Iskolahálózatok itthon és külföldön Pénziránytű műhelymunka MNB, november 10.
A tanulási eredmények értelmezése és funkciója Vámos Ágnes (ELTE)
Az intézményi önértékelés és kapcsolódása a külső értékeléshez
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
A diákok/fiatalok és az aktív államporság „Civil szervezetek és a közoktatási intézmények közösségi kapcsolatai” Salgótarján, január 29.
Leading Change A változás vezető szemmel. Hogyan lehet sikeresen levezetni egy változási folyamatot?
Az intézményvezetők szerepe az oktatási intézmények fejlesztésében
Csoportindítás Az első csoportülés megtervezése 0. szakasz - Felkészülés cél meghatározása módszer kiválasztása keretek meghatározása a környezettel való.
Történelemtanítási stratégiák a nemzetközi történelemdidaktikai koncepciók tükrében F. Dárdai Ágnes
Egészségfejlesztés/ egészségnevelés Reproduktív egészség Barabás Katalin Szegedi Magatartástudományi Intézet.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
1 Mit vártunk, mit kaptunk, mit remélünk ? Összeállította: Kálóczi Katalin projektvezető december 8. EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM EGYETEMI KÖNYVTÁRI.
A gyakorlati képzés megújítása a pedagógia szakos képzésben
Pedagógiai szempontok a szakmai vizsga során
Avagy: Mit lát a pitypang magja repülés közben?
Az út………….. Gondolatok az executive coach képzés módszertana mentén
Simon Gabriella A papíralapú portfólió
Felkészülés a pedagógusok szakmai ellenőrzésére
AZ ÚJ TÍPUSÚ SZAKTANÁCSADÁS Szabó Klára január 28.
MODERN ÜGYVITELI GYAKORLÓHELY KIALAKÍTÁSA A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁN
A Magyar Tehetséggondozó Társaság tehetségfejlesztést segítő tevékenysége a gyakorlati programokban Debrecen, szept Dr. Polonkai Mária a.
Hatékonyság. Ügyfélközpontúság. Modernizáció. Diplomás pályakezdők kiválasztása és beillesztése a MÁV csoportnál Kiss Mária Humánerőforrás fejlesztés vezető.
A felnőttképzés tervezése, szervezése szervezeti formái Összeállította: Marton Eszter.
Pedagógus értékelési rendszer
A TÁMOP / projekt jelene és jövője.
Graciela Sbertoli / Vox A kisebb települések önkormányzatainak támogatása az életen át tartó tanulás szemléletének népszerűsítésében MANORKA – zárókonferencia.
TÁMOP / A Megyei Művelődési és ifjúsági Központ szerepe a felnőttképzésben előadás.
Társadalmi felelősségvállalás a felsőoktatásban Horváth Ágnes.
TÁMOP A-14/ „Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú.
Szolgáltató Város ® Szolgáltató Szolnok projekt címszavas bemutatása Dr. Kállai Mária kormánymegbízott, Szolgáltató Város ® Szolgáltató Szolnok integráló/kohéziós.
Pedagógusok felkészítése a pedagógusok előmeneteli rendszeréhez kapcsolódó feladatok ellátására Kontakt képzés TÁMOP „Köznevelési reformok.
Az általános iskolából kilépő SNI tanulók pályaválasztását segítő ÁTVEZETÉSI terv Jálics Ernő Közoktatási Intézmény Kadarkút Mecsárné Jády Geraldine.
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM „A” komponens Schottner Péterné komponensvezető
Önértékelési kézikönyv október 5-i módosítása alapján
Vállalkozói Klub indítása a Szegedi Tudományegyetemen.
Csökkentsük a túlterheltséget, tanítsuk többet a diákokat! Varga Attila február 4.
Az OEFI TÁMOP / számú ”Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása” című kiemelt projekt köznevelési alprojektje ELKÉSZÜLT SZAKMAI.
Az üzletek operatív működtetése
Pedagógusok felkészítése a pedagógusok előmeneteli rendszeréhez kapcsolódó feladatok ellátására Kontakt képzés TÁMOP „Köznevelési.
SZÖM II. ÖNÉRTÉKELÉS TAPASZTALATAI
„Egy csónakban evezünk” Mesterpedagógusok III. Sonkádi Szabadegyeteme
főosztályvezető-helyettes
SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK „ Az intézményi felelősök felkészítése a Szakképzési Minőségbiztosítási Keretrendszer (SZMBK) követelményeinek figyelembevételével,
TANULÓINK SZFP-II programban résztvevő osztályok:
Tájékoztató a Református Tananyagfejlesztő Csoport munkájáról
PROJEKTMÓDSZER Tratnyek Magdolna PhD
Králik Tibor igazgató, minőségfejlesztési szakértő
Szakiskolai fejlesztési program
Az SZMBK Intézményi Modell
Előadás másolata:

„ Egy csónakban evezünk” Mesterpedagógusok III „ Egy csónakban evezünk” Mesterpedagógusok III. Sonkádi Szabadegyeteme 2017. június 28 – július 1.

TÉMASZIGET „A nagyság ára a felelősség. ” (Churchill) Vitassuk meg TÉMASZIGET „A nagyság ára a felelősség.” (Churchill) Vitassuk meg ! Az intézményvezetői feladatellátás kihívásai, lehetőségei Vezetői klubok  

VEZETŐI KLUBOK MŰKÖDTETÉSE a Vezetői munka szakmai támogatására „ A jövő arca ránk fog hasonlítani…” (Ágai) SZAKMAI KONCEPCIÓ A Projektgazda Szervezet:FPF Együttműködő Szervezetek:Klebelsberg Központ Tankerületi Központok Tanuló szakmai közösségek(TSZK): Intézmények

„Szívvel és ésszel….” (Kalász L.) 1. ALAPELVEK SZA SZAKMAI KONCEPCIÓ „Szívvel és ésszel….” (Kalász L.) 1. ALAPELVEK A Vezetői Klub ( VK.) működtetésének fókusza: A vezetőkkel szemben támasztott elvárás- rendszernek való megfelelés szakmai támogatása A Tanuló Szakmai Közösség (TSZK)alakítása, terjesztése Nyitottság Nyilvánosság Önkéntesség Hasznosság

SZAKMAI KONCEPCIÓ „ A célig pedig meg kell tenni az utat…” 2. CÉLKITŰZÉSEK A vezetői igény felkeltése az önfejlesztésre,a változtatás menedzselésére A vezetői tudás bővítése,elmélyítése (elvárásrendszer) Új együttműködések,horizontális tanulás, bencmarking alkalmazása A TSZK. építésének támogatása , tudatos hálózattervezés és működtetés

SZAKMAI KONCEPCIÓ „ Ha összejövünk, az a kezdet, Ha együtt maradunk, az már haladás, Ha együtt dolgozunk, az a siker!”(Ford) 3.SZAKMAI TARTALOM, TEVÉKENYSÉG 3.1. Célcsoport: int.vez.,tag int.vez., helyettesek 3.2. Működtetés, helyszín,működési rend: szabályozás 3.3. Módszerek: World café,projektmunka, előadás, vita, reflexió, önreflexió, moderációs és tréningtechnikák, esettanulmány készítése, elemzése, innováció, mint módszer, szerepjáték

SZAKMAI KONCEPCIÓ A leghosszabb út is egyetlen lépéssel kezdődik! 3.4.A klubprogramok leírása Bemutatkozás (15’) Beszélgetés az előző klub hasznosságáról(15’) Új elméleti téma felvezetése,probléma meghatározás((30’) Jó gyakorlatok gyűjtése, prezentációja (90’) Ajánlható vezetői továbbképzés, szakirodalom (20’) A visszajelző lapok kitöltése(5’) A következő klub témájának kihirdetése(5’)

VEZETŐI KLUBOK MŰKÖDTETÉSE Mert a teknősbéka biztosan áll a földön, az nem ok arra, hogy szárnyát szegjék a sasnak! Újszerűség! Klubszerű élmény A vezetői eszköztár gazdagítása Hálózatépítés

ÚJSZERŰSÉG "Kudarc nincsen, csak tanulság! (Slemmer) A vezetői klub, mi nem? A vezetői klub, mi igen? értekezlet irányítottan kötetlen műhely jogszabályi ismertetés továbbképzés felülről jövő kommunikáció leginkább tapasztalatcsere, egymástól való tanulás a panaszkezelés helye egyéni és közös problémákra közös megoldás keresése mellébeszélés szakmai, elméleti háttérrel irányított beszélgetés kötelező önkéntes részvétel klubvezetői előadás klubvezetés a háttérben marad - facilitálás kényszerű ülés és jegyzetelés aktív részvétel, közös gondolkodás, miközben mindenki érezze jól magát megfelelés a fenntartó felé vélemények cseréje, ütköztetése, őszinte beszéd helye média nyilvános beszélgetés problémafelvetések helyszíne, lehetősége, az együttgondolkodás terepe kívülállás érzése, kívülmaradás, külső szemlélődő attitűd flow élményt adó, vezetői öntudatot, önismeret fejlesztő műhely; motivál, és felébreszti a felelősségérzetet „ugyanaz a személy megy ki, mint aki a műhely foglakozásra bejött” pozitív változást idéz elő a vezető attitűdjében, kompetenciáinak fejleszthetőségében új dimenziókat ébreszt személytelen jelenlét kapcsolatépítés, benchmarking helye, informatikai felületek bemutatása tartalom- és gondolkodásfejlesztés, értelmezések megosztása megmondja a tutit az aktív résztvevő összegyűjthet jó gyakorlatokat, adaptálható megoldásokat kötöttség, merevség módszertani sokszínűség, változatosság, rugalmasság addig tart, amíg ott vagyunk foglalkozások utóélete a nevelőtestületben, a témák továbbgondolása

„A vezető minőségét az mutatja meg, milyen mércét állít saját magának „A vezető minőségét az mutatja meg, milyen mércét állít saját magának.” (Ray Croc) JÓ EZ NEKEM? KELL EZ NEKÜNK? IGEN Mert az út vezet… Lehet,hogy más irányba mész Lehet, hogy kényszer hajt Lehet,hogy Te választottad Lehet, hogy lemaradsz Lehet, hogy mások visznek Lehet,hogy Te követsz másokat Lehet, hogy Téged követnek Lehet, hogy Te építed Lehet, hogy Te vagy az ÚT!

Dr. Csontos Jánosné csenejutka5@parisat.hu Köszönöm a figyelmet! Dr. Csontos Jánosné csenejutka5@parisat.hu