Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Egészségfejlesztés/ egészségnevelés Reproduktív egészség Barabás Katalin Szegedi Magatartástudományi Intézet.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Egészségfejlesztés/ egészségnevelés Reproduktív egészség Barabás Katalin Szegedi Magatartástudományi Intézet."— Előadás másolata:

1 Egészségfejlesztés/ egészségnevelés Reproduktív egészség Barabás Katalin Szegedi Magatartástudományi Intézet

2 Az egészségfejlesztés oktatása Egészségfejlesztés-kötelezően választható 30 óra+hospitálás Orvos mint egészségnevelő-szabadon választható 30 óra+gyakorlat Egészségfejlesztők klubja, hálózata

3 Oktatási kimenet Olyan fiatal egészségnevelők kibocsátása, akik, felelősséget vállalnak az egyén és a közösség egészségért, ezért képesek adekvát módon az adott közösség számára elfogadható módszerek segítségével tenni is.

4 Igény változások Az elmúlt évben a reproduktív egészséggel kapcsolatos foglalkozások iránt megnőtt az igény. Szexuális kultúra SzTB Fogamzásgátlás Abortus

5 Szexualitás-halál Mind a két terület a médiában túlreprezentált. De a személyes kommunikációban nagyfokú hárítást, ismerethiányt tapasztalunk.

6 Az igény változás oktatási hozadéka Szexuális témák kommunikációs kihívásai A „medikális felvilágosítással szemben” a pszichológiai, művészeti, orvosi antropológiai, élettani megközelítési módok integrációját alkalmazzák a hallgatók a foglalkozásaik során.

7 Egészségfejlesztő programok kialakítása, mint oktatási módszertani lehetőség A hallgatókkal közösen műhelymunka segítségével alakítjuk ki a programokat. Jó alkalom a team munka megtanulására. Jó alkalom a „pendletoni” szabályok gyakorlására. Jó alkalom a vélemények ütköztetésének megtanulására.

8 A hallgatói munka értékelése Többforrású-(multi-sources) értékelés Ki értékel ? Az oktató (szóban és írásban) A hallgatótárs (szóban) Az iskolai tanuló célpopuláció (írásban) Hallgatói önértékelés

9


Letölteni ppt "Egészségfejlesztés/ egészségnevelés Reproduktív egészség Barabás Katalin Szegedi Magatartástudományi Intézet."

Hasonló előadás


Google Hirdetések