Információ 3eme osztályok részére

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A magyar felsőoktatás.
Advertisements

Induló képzéseink – 2008/2009-es tanév Lovassy László Gimnázium  :  : Lovassy László Gimnázium Induló képzéseink 2008/2009-es.
Bókay János Humán Szakközépiskola tanév
Tájékoztató az emelt szintű érettségiről a 10-dik évfolyamosoknak
Kompetencia alapú oktatás TÁMOP pályázat Rumi Rajki István ÁMK Rum.
Tisztelt Látogatóink! Szeretnénk rövid tájékoztatást adni az általános iskolában megvalósuló új tanulásszervezési eljárásokról és azok tartalmáról a TÁMOP.
A filozófia helye a középiskolai oktatásban
Társadalmi Megújulás Operatív Program Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben.
TÁMOP Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés
LKG–HEFOP Szakmai Nap, / Kompetensek leszünk!? Bánhegyesi Zoltán Leövey Klára Gimnázium
NAT, kerettantervek, helyitantervek ( ember és természet műveltségi terület) 2013.
„Lépj feljebb! Tanulj tovább! Segítünk! A sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban”
Arany János Általános Iskola Kisújszállás, Kálvin u. 3.
Új oktatási/nevelési célok: a kulcskompetenciák
„Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben” TÁMOP /
A szakképzési rendszer modellje. 1. sz.m.2. sz.m.3. sz.m. 4. sz.m.5. sz.m. 6. sz.m. Kötelező szakmai tantárgyak Tantárgyi vizsgák Választható szakmai.
Méltányossági elvek a közoktatásban
Szegedi Tudományegyetem TÁMOP „XXI. Századi kompetenciaalapú gyakorló iskolák Szegeden – az óvodától az egyetemig.” „XXI. Századi kompetenciaalapú.
Esélyegyenlőségen alapuló tehetség- felismerés, tehetséggondozás egy innovatív Észak-Pest megyei gimnáziumban (TÁMOP 3.4.4/B-08/2/KMR) Az Európai Unió.
Innováció Kecskéd közoktatási intézményeiben
A felnőttoktatás funkciói Magyarországon
„EU-s tartalmak az oktatásban" Pedagógustovábbképzési program Budapest, 2008 április 1 MIT KEZDÜNK AZ EU-VAL? Az unió megjelenési formái az oktatási intézményekben.
Orosházi Evangélikus Általános Iskola és Gimnázium
NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM REGIONÁLIS PEDAGÓGIAI SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT 1 A KOMPETENCIA ALAPÚ PEDAGÓGUSKÉPZÉS ELŐKÉSZÍTÉSÉNEK (HEFOP PROJEKT) EREDMÉNYEI.
Közismeret Osztályfőnöki Kommunikáció-magyar ( KO-MA) Matematika Idegen nyelv Természetismeret Társadalomismeret.
Kompetencia alapú oktatás elterjesztése Hajdú-Bihar megyében Herpai Imre igazgató, HBMPI.
Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium
 SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK VENDÉGEINKET  A TÁMOP Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben pályázat projektindító.
Tájékoztató az emelt szintű érettségiről a 10-dik évfolyamosoknak
Innováció Intézményi fejlesztés Egyenlő hozzáférés
Összeállította: Kovács Tibor igh. A NDRÁSSY GYULA G IMNÁZIUM ÉS K OLLÉGIUM Nyílt nap
Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
KOMPETENCIA ALAPÚ TANÁRKÉPZÉS FÓKUSZBAN A GYAKORLATI KÉPZÉS
Készítette: Kocsis Erzsébet
F AKULTÁCIÓ A P ÉCSI L EŐWEY K LÁRA G IMNÁZIUMBAN Tájékoztató a 10.a, 10.b, 10.d és 10.f osztályokban tanulók és szüleik számára.
Összeállította: Kovács Tibor igh. A NDRÁSSY GYULA G IMNÁZIUM ÉS K OLLÉGIUM Nyílt nap
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN.
Informatika tanítása ea. Csernoch Mária
Kétszintű érettségi. tartalom érettségi érettségi és nyelvvizsga emelt szint szerepe emelt szintű oktatásra jelentkezés pontszámítás jogszabályi háttér.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Beszámoló a projekt megvalósításának tapasztalatairól.
1075 BUDAPEST, WESSELÉNYI U. 38. Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum II. Rákóczi Ferenc Közgazdasági Szakközépiskolája REFERENCI A INTÉZMÉNY.
4 éves általános tantervű képzés 4 éves, emelt szintű angol nyelvi képzés 5 éves, magyar-német két tanítási nyelvű képzés 4 éves emelt szintű kommunikáció.
VÁCI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM Tanulási karrierutak a Váci Szakképzési Centrumban.
Az idegen nyelv oktatása a Darusban 1990-ig kötelező az orosz nyelv társadalmi igény:német angol mindennapos német a két tannyelvű oktatás – 2000-ben.
ÉRETTSÉGI 2016 Általános tájékoztató az érettségiről
ÉRETTSÉGI VIZSGA A XÁNTUSBAN A XÁNTUSBAN Fehérvizi Judit közismereti igazgató helyettes.
AZ ÉRTÉKELÉS RENDSZERE Soproni Szakképzési Centrum Porpáczy Aladár Szakgimnáziuma, Kollégiuma és Általános Művelődési Központja 9431 Fertőd, Joseph Haydn.
1961-ben alapított intézmény Létszám: 770 fő Osztályok száma: 24 Az engedélyezett pedagógus státusz: 63 Az engedélyezett pedagógiai munkát segítő: 9,5.
A mentorálási gyakorlat komplex terve (portfólió) A tanárjelölt heti órarendje a mentorálás első, második és harmadik fázisában.
Barcsák Marianna - KPSZTI
ANDRÁSSY GYULA GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM
DARUS a gyermekekért.
Érettségi eredmények 2016.
Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar
VÁCI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM
„Lépj feljebb. Tanulj tovább. Segítünk
KOMPETENCIA ALAPÚ TANÁRKÉPZÉS FÓKUSZBAN A GYAKORLATI KÉPZÉS
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
magyar nyelv és irodalom
NÓGRÁD MEGYEI VÁCI MIHÁLY GIMNÁZIUM
Kétszintű érettségi 2018 május
TÁJÉKOZTATÓ A FAKULTÁCIÓ VÁLASZTÁSHOZ
TÁJÉKOZTATÓ Soproni Szakképzési Centrum
Tájékoztató az emelt szintű érettségi felkészítésről 10. évfolyam
Kompetencia alapú szakoktatás
Gimnáziumi statisztika
Emelt szintű érettségi előkészítő választás 2019/2020.
423/2012 (XII. 29.) Korm. rendelet alapján
Előadás másolata:

Információ 3eme osztályok részére 3A osztályfőnöke : M. Muzsnay (dmuzsnay.lfgeb@gmail.com) 3B osztályfőnöke : M. Monnot (omonnot.lfgeb@gmail.com)

A 3A osztály diákképviselői és helzetteseik Diákképviselők Helyettesek SZABO Holda RIKK-PÁKAY Lili BYUMA Sem CLOIX Maxime

A 3B osztály diákképviselői és helzetteseik Diákképviselők Helyettesek SAUTRIOT Thomas KALMAR Nikolett SZABO Bence SZUCS Benjamin

Ami a 2016 tanévben megváltozik A pedagógiai programok különböző ciklusokra illetve un. alapokra (socle) vannak felosztva Új tantárgyak - un. kiegészítő oktatások: Személyreszabott pedagógiai felügyelet (« AP ») Interdiszciplináris Gyakorlati Képzés (« EPI »)

Az új pedagógiai ciklusok A 2016-os tanévtől kezdve az összes osztály a CP-től a 3e-ig az új, ciklusokra osztott rendszert követi majd 2014 Tanév 2016 tól ELSŐ CIKLUS Bevezető Ismeretek Óvoda (Maternelle) MÁSODIK CIKLUS Alapvető Ismeretek Általános Iskola (CP, CE1, CE2) HARMADIK Megerősítés Általános Iskola (CM1, CM2. 6e) NEGYEDIK CIKLUS Elmélyítés Gimnázium (5e, 4e, 3e) Általános Iskola Gimnázium

Az új képzések közös alapjai 1. Gondolkodni és kommunikálni a nyelvek segítségével Helyes értelmezési és kifejezési formák elsajátítása szóban és írásban franciául Helyes értelmezési és kifejezési formák elsajátítása szóban és írásban egy második idegen- vagy regionális nyelven Matematikai, tudományos és informatikai nyelvek elsajátítása Művészeti és testdinamikai kifelyezési formák elsajátítása 5 Képzési Terület Specifikus Kompetenciákkal 2. A tanulás eszközei és módszertana 3. Állampolgári alapismeretek 4. Természeti és technikai rendszerek 5.A világ és az emberi tevékenységek értelmezése

Interdiszciplináris Gyakorlati Képzés (EPI) Az EPI foglalkozások átfogó interdisziplináris kezdeményezések amelyek egy egyéni vagy csoportos projekt gyakorlati megvalósítását teszik lehetővé Az EPI a 4. ciklus három éve alatt kerül megvalósításra és minden diákra vonatkozik Az EPI segít a diákoknak abban, hogy a tananyagban elsajátított tudást konkrétan alkalmazzák, átlássák a különböző tantárgyak és tudományok közötti kapcsolatokat, ahogy azt a mindennapi életben is tapasztalni és használni fogják Az EPI órákon a diákok egyéni vagy csoportos projektek megvalósításán dolgoznak Az EPI foglalkozások teljes értékű tanórák

EPI projekt példa 3e osztályban Tárgy: Test, Egészség, Jólét és Biztonság Cím A személyes profilom: egészségem és életmódom Cél Egy személyre szabott és bizalmas mappa létrehozása melyben a diákok adatokat és megjegyzéseket gyűjtenek egészségügyi helyzetükről, szokásaikról, életmódjukról. A diákok közvetlenül hasznosíthatják a tanagyagban elsajátított ismereteiket az emberi testről, illetve a fizikai megterhelésről és a sportról. Tantárgyak (SVT) Föld és Élet Tudományai, (EPS) Testnevelés, Technológia

A kiegészítő oktatások céljai A közös pedagógiai alaphoz (socle commun) kapcsolódó kompetenciák elsajátítása innovatív formában Képességfejlesztés – a diákok tanulási eredménye és szintjétől függetlenül A többi tantárggyal egyetemben hozzájárulnak: Az állampolgári alapismeretek képzéshez A művészeti és kulturális oktatásokhoz A « jövőm » képzéshez (parcours avenir) ami a szakmai és gazdasági világ megismerését egy munkagyakorlaton keresztül segíti elő NB: Információs nap az igazgatóval november 8. du 17:30

Az Új Francia Állami « Brevet » Diploma (DNB) Egy Új Diploma Az Új Francia Állami « Brevet » Diploma (DNB) NB: Információs nap az igazgatóval november 8. du 17:30

Évzáró Vizsgák HÁROM ÉVZÁRÓ VIZSGA SZÓBELI ÍRÁSBELI A szóbeli vizsga a diák egy megvalósított projektjét értékeli a 4. pedagógiai ciklusban az interdiszciplináris gyakorlati képzés- (EPI), a « Jövőm » képzés-, az állampolgári alapismeretek- vagy a « művészeti és kulturális oktatások » tárgyak keretében Osztályozás: 100 ponton ÍRÁSBELI Ez a vizsga a francia nyelv-, a földrajz és történelem-, illetve az állampolgári alapismeretek tárgyak tananyagát értékeli Ez a vizsga a matematika-, a fizika-kémia-, a föld és élet tudományai-, illetve a technológia tárgyak tananyagát értékeli

A « Brevet » (D.N.B.) diploma megszerzése A diák abban az esetben jogosult a Brevet diploma megszerzésére, ha a maximális 700 pontból legalább 350 pontot szerez. Az ismeretek és a képességek folyamatos ellenőrzése. 400 pont. Minősítések és határértékek: Megfelelő (assez bien) 420 pont fölött Jó/Dicséretes (bien) 490 pont fölött Kitűnő (très bien) 560 pont fölött

Az ASSR2 közúti közlekedési vizsga A vizsga korlátozott idejű feleletválasztós kérdéssor amely 20 kisorsolt szituációs tételt tartalmaz akárcsak a forgalmi engedély vizsgája: 10 helyes válasz elegendő az ASSR2 vizsgánál Megjegyzés: Kudarc esetén lehetőség van pótvizsgázni Az ASSR2 vizsga franciaországban kötelező a forgalmi engedély megszerzéséhez!

A Szakmai Világ Megismerése: Szakmai Gyakorlat (2017 Április 5 – Április 7)

A Gyakorlat Céljai A szakmai gyakorlatra kizárólag Budapest területén belül és a diák családjának vállalkozásain kívül kerül sor egy (több alkalmazottat foglalkoztató-) cégnél vagy intézménynél ahol a diák megismerheti ezek belső működését. A diák a gyakorlat előkészítése alatt felméri a képességeit, érdeklődési köreit, és elkezdi feltérképezni, milyen továbbtanulási pályák segíthetnek céljai elérésében: egyszóval megtanulnak egyéni továbbatanulási terveket lefektetni. Ez a gondolkodási folyamat 3eme osztályban még általánosabb érdeklődést, affinitást jelent tágabb szakmai területekkel kapcsolatban és még nem céloz meg specifikus hivatásokat – ezt egy évvel később, 2nde osztályban fogalmazzák meg a diákok.

A felkászülési időszak A diákok 2 választott szakterületről készítenek összegzést A diákok egy motivációs levelet fogalmaznak meg gyakornoki szerepkörre A gyakorlat alatt A diákoknak egy digitális, szakmai gyakorlati dossziét kell kitölteniük A gyakorlat után A diákok szóbeliben felelnek az osztályuk és a felelős tanár előtt