Közösségi szolgálat Mit jelent a közösségi szolgálat?

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A közérdekű önkéntes tevékenységről
Advertisements

Azoknak a tanulóknak, akik január elseje után kezdik meg érettségi vizsgájukat, az érettségi megkezdésének feltétele, hogy 50 óra közösségi szolgálatban.
Közösségi szolgálat megszervezésével kapcsolatos feladatok
- tájékoztató.  Szociális, környezetvédelmi, a tanuló helyi közösségének javát szolgáló, szervezett keretek között folytatott, anyagi érdektől független,
Közösségi pedagógiai gyakorlat
Közösségi szolgálat elkezdése Kövesd az utasításokat!
K özösségi szolgálat „Aranyszabály: mindaz, amit szeretnétek, hogy megtegyenek nektek az emberek, tegyétek meg ti is nekik.” Mt. 7, 12.
 2011 első félévében Magyarország látja el az Európai Unió Tanácsának soros elnöki feladatait  az önkéntesség európai éve  június 4-12.
AZ ÚJ KÖZNEVELÉSI TÖRVÉNY ELŐÍRÁSA
KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT A SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUMBAN
Türr István Gimnázium és Kollégium 8500 Pápa , Fő utca 10
A pedagógus szerepe a közösségi szolgálatban
Zalai Falvakért Egyesület Zala megyei Önkéntes Centrum.
A közösségi szolgálat, mint új lehetőség a köznevelésben
 Európai Parlament és Tanács (2006) – szociális és állampolgári kulcskompetencia fejlesztése  Nemzeti Önkéntes Stratégia (2011), Magyarországi önkéntesség.
Az új Mt. munkaidőre vonatkozó szabályai
Demecser Oktatási Centrum
KOMPLEX TANÁCSADÓI RENDSZER
Összeállította: Sütő Szilvia iskolapszichológus
Iskolai Közösségi Szolgálat Definíció Cél Folyamat Példák Demokratikus Ifjúságért Alapítvány.
Méltányossági elvek a közoktatásban
Az iskolai közösségi szolgálat
A gyakorlatvezető mentor
Az iskolai közösségi szolgálat bevezetése
Tájékoztató a 2011/2012-es tanév legfontosabb feladatairól
KLNOMH Vásárhelyi Pál Általános Iskola OM azonosító: P ÁLYAVÁLASZTÁS- I SKOLAVÁLASZTÁS Továbbtanulási tájékoztató
„XXI. S ZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS KOORDINÁCIÓ ) II. SZAKASZ ” TÁMOP / Feladatok az Iskolai Közösségi Szolgálat kapcsán Dr. Bodó.
Az Iskolai Közösségi Szolgálat jogszabályi háttere
Az iskolai közösségi szolgálat bevezetése
Közösségi szolgálat 2014.
Tájékoztató gimnazista gyerekek szüleinek az 50 órás közösségi szolgálatról Károlyi István Gimnázium január Hirmann László.
Buczkóné Pásztor Melinda Megyei Pedagógiai Szakszolgálat
50 órás közösségi szolgálat
Budapest I Kerületi Kosztolányi Dezső Gimnázium
KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT (intézmény neve) Készítette igazgató.
Az iskolai közösségi szolgálat a koordinátor szemével
Speciális gyermekvédelem
Iskolai Közösségi Szolgálat (IKSZ)
Iskolai közösségi szolgálat
AZ ISKOLAI KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT.  NAT 2012, EMMI-rendelet 2012  2016-tól az érettségi vizsga megkezdéséhez 50 óra közösségi szolgálat teljesítése szükséges.
Közösségi szolgálat elkezdése Kövesd az utasításokat!
K özösségi szolgálat „Aranyszabály: mindaz, amit szeretnétek, hogy megtegyenek nektek az emberek, tegyétek meg ti is nekik.” Mt. 7, 12.
Budapest I Kerületi Kosztolányi Dezső Gimnázium
Közösségi szolgálat Összeállította:
Regisztráció és a felvételi lap kitöltése a Kollégiumi Adminisztrációs Rendszerben (KAR), a kar.mek.nyme.hu weboldalon. by UF 2015.
Pályaválasztási szülői értekezlet
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM. 2 A Fiatalok Lendületben Program számokban Az Európai Bizottság programja Időtartam: Költségvetés:
(Hatályos: I. 1-től) 4.§ (15) A közösségi szolgálat: - szociális, - környezetvédelmi, - a tanuló helyi közösségének javát szolgáló, - szervezett.
Az iskolai közösségi szolgálat “Nem tudom mi a sorsod, de egy dolgot tudok: csak azok lesznek igazán boldogok, akik keresték és megtalálták, hogyan lehet.
2015. október 21. Szakmai gyakorlat. Bemutatkozás Hargitai Ildikó szervezetei kapcsolatok vezetője, Törzskar: kari szervezésű helyek felkutatása Németh.
SZAKMAI GYAKORLAT Levelező tagozatos hallgatóknak SZEDMÁKNÉ DR. LAJTAI VIRÁG.
Szülői értekezlet A KÖZÉPFOKÚ ISKOLÁKBA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉS RENDJE ÉS A FELVÉTELI ELJÁRÁS GYAKORLATI TUDNIVALÓI.
AZ ÉRTÉKELÉS RENDSZERE Soproni Szakképzési Centrum Porpáczy Aladár Szakgimnáziuma, Kollégiuma és Általános Művelődési Központja 9431 Fertőd, Joseph Haydn.
Iskolai közösségi szolgálat
Az IKSZ alapelvei, céljai
Budapest I Kerületi Kosztolányi Dezső Gimnázium
Az IKSZ tevékenység dokumentálása
AZ IKSZ 50 ÓRÁJÁNAK INTÉZMÉNYI SZINTŰ TERVEZÉSE
Iskolai közösségi szolgálat a Borosban
Közösségi szolgálat megszervezésével kapcsolatos feladatok
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
TÁJÉKOZTATÓ A FAKULTÁCIÓ VÁLASZTÁSHOZ
TÁJÉKOZTATÓ Soproni Szakképzési Centrum
Tájékoztató az emelt szintű érettségi felkészítésről 10. évfolyam
SZOKÁS SZABÁLYRENDSZER, NEVELŐMUNKA TERVEZÉSE ELLENŐRZÉS TERÜLETEI FELADATMEGOSZTÁS Farkasné Egyed Zsuzsa
Pályaválasztási szülői értekezlet
„Hagyjátok- mondta-, hadd jöjjenek hozzám a kicsinyek, ne akadályozzátok őket, hisz ilyeneké az Isten országa.” Mk 10,14.
Közösségi szolgálat a közgázban
tanév 1. félévében szakmai gyakorlatot teljesítőknek
Előadás másolata:

Közösségi szolgálat Mit jelent a közösségi szolgálat? nem munka és nem önkéntes munka segítői szerep olyan tevékenység, amelyért nem kapsz pénzt olyan tevékenység, amellyel a helyi közösség javát szolgálod

Területei Hol végezhetem? egészségügyi intézményben szociális vagy jótékonysági intézményben oktatási intézményben kulturális intézményben környezet és természetvédelmi szervezetnél katasztrófavédelmi szervezetnél

Időtartama Hány órát kell teljesíteni? 50 óra – pluszban 5 óra felkészítés 5 óra feldolgozás tényleges szolgálati tevékenység: 50 óra teljesíthető: 9-11. évfolyam teljesítés határideje: érettségire jelentkezés időpontja (adott év január), mert ez az ÉRETTSÉGIRE BOCSÁTÁS FELTÉTELE

Dokumentumok Mit kell kitöltenem? jelentkezési lap – ehhez csatolni kell egy szülői egyetértő nyilatkozatot a szülő aláírásával szolgálati napló → amikor kész, az osztályfőnökömnek leadom

Szabályok Mire kell ügyelnem? csak olyan tevékenységet végezhetek, ami megfelel az életkoromnak, testi, értelmi, erkölcsi fejlettségemnek csak olyan tevékenységet végezhetek, ami nem veszélyezteti mások egészségét, illetve a saját egészségem

az általam végzett tevékenység nem mehet a tanulás rovására 2 tevékenység között 14 óra pihenőidő kell nem végezhetem 2000 és 600 között max. napi 3 óra, heti 12 óra végezhető tanítási napon max. 2 óra, heti 6 óra végezhető

nem végezhetem saját hozzátartozó javára a fogadó intézménynek felügyeletet, szükség esetén mentort kell biztosítania be kell tartanom a fogadó intézmény szabályait, a mentor utasításait a fogadó intézménynek biztosítania kell a feltételeket ( pl. munkaruházat)

Egyéb teendőim felveszem a fogadó intézménnyel a kapcsolatot minden teljesített szolgálati óráról tájékoztatnom kell az osztályfőnököm → bemutatom neki a naplóm a fogadó intézménytől igazolást kapok 2 példányban : 1 példány az enyém, 1 példányt le kell adnom az osztályfőnöknek Hasznos link: www.kozossegi.ofi.hu