Utazási Irodák Speciális Felelősségbiztosítás 2017

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TSzVSz Közgyűlés JogSzerviz Sipos Tamás Dr. Bezzegh Edina.
Advertisements

A jog Önt védi. Mi az Ön jogait.
Közérdekből közkedvelt közreműködést Avagy közreműködői szerződés és szakmai felelősség.
Vállalkozói jogvédelmi biztosítás.
Biztosítás. Mi jelent a biztosítás? •A biztosítás a nyugalom megvásárlásának egy formája •Ha valamilyen szerencsétlen előre nem látható veszteséget szenvedsz.
Biztosítani kívánt kockázatok fedezetlensége a vállalati biztosítások
Általános biztosításmatematika
Aon – tények és számok Az Aon világ legnagyobb
Biztosítók. Bevezetés  Biztonság  A biztosítások célja, hogy előre nem látható, esetleg- vagy biztosan bekövetkező, anyagi következményekkel is járó.
A magyar biztosítási rendszer és a vállalkozási tevékenységhez kapcsolódó főbb biztosítási formák Előadó: Rácz Zoltán.
Polgári jog Biztosítási szerződés PTK XLV. fejezet a biztosítás
A legfontosabb tudnivalók a Generali mezőgazdasági biztosításairól
SIGNAL Biztosító Partnereink a szakszervezetek
1 Felszámolók Országos Egyesülete Balatonalmádi Szeptember 6.

Szavatosság, jótállás, termékfelelősség
Felszámolók Országos Egyesülete Balatonalmádi Szeptember 14.
Szállítmányozási és fuvarozási szerződés
2005. március 23. Vezérigazgatóság 3. divízió/Felelősség- és agrárbiztosítási osztály Az egészségügyi szolgáltatók felelősségbiztosításának értékelése.
UTAZÁSI IRODÁK A KULISSZÁK MÖGÖTT
Szakmai kártérítési felelősség magán- egészségügyi sajátosságai A felelősség bárkit levetkőztet.
Felelősséggel a vállalkozókért! Vezető tisztségviselő felelősségbiztosítása, mint megoldás. Hány vezető beosztású embert kell bebiztosítani? Megnövekedett.
Ügynök.
Biztosításgazdaságtan 9. téma
Biztosításgazdaságtan 6. téma
© dr. Horváth Zsófia – Ujváriné dr. Antal Edit. Általánosságban A kötelezett helytáll azért, hogy a termék vagy szolgáltatás 1. megfelel a minőségi követelményeknek,
Menedzselem a vállalkozásom Társasági jog, szakjogok
Törzsutas program.
1. tétel Ön a munkahelyén az iroda kialakításáért felel. Tervezze meg az irodában milyen eszközök szükségesek ahhoz, hogy adminisztrációs munkáit pontosan.
Utazási iroda alapítása
Kártérítési felelősség
Polgári jog Szerződések joga évi IV. törvény:
Kórházi eredetű fertőzések-kártérítési felelősség
Mediátor képzés Kártérítés.
TÁMOP Fogyasztóvédelmi ismeretek az utazások területén Dr. Eitmann Norbert Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület október 6-8.
RSM DTM Hungary Adótanácsadó és Pénzügyi Szolgáltató Zrt. A személyi jövedelemadó évi változásai Lucz Zoltánné főosztályvezető Pénzügyminisztérium.
OEP tartalékok a KGFB károkra a Posta Biztosítónál Péli Árpád
A 40 éves MUISZ tevékenysége, tapasztalatai Miért érdemes MUISZ tagnak lenni.

Eötvös Loránd tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar
INTÉZMÉNYI KÖR NYILVÁNTARTÁS AKKREDITÁCIÓ ENGEDÉLYEZÉS.
1 Genertel Kgfb kiegészítő szolgáltatások Kiegészítő biztosítások miniCasco Extra: A saját gépjárművén keletkezett töréskárra térít, olyan esetben,
Biztonság és motiváció Biztosítási megoldások a kis és középvállalkozások működésére leselkedő veszélyek ellen © Jogi személyiség Hajas Gábor vállalati.
Az áfa-törvény jövő évi változásai
Munkaerő-kölcsönzés A munkaerő-kölcsönzés különös szabályai.
1458/17. tétel. 17/A Ez ideig ismeretlen külföldi partner kereste fel ben, és ajánlott fel a Földközi-tenger egyik szigetén szolgáltatásokat az.
GP Consulting Pénzügyi Tanácsadó Kft.
Tulajdonos és ügyvezető közötti viszonyok megváltozása „Az ügyvezetői tévedés ára” konferencia május 8. dr. Fehérváry Ákos, ügyvéd / partner Kajtár.
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia fedezet nélkül a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés.
Jótállás. Kisajátítás Építési jog április 3. Készítette: Dr. Pintér Szilvia.
TÁJÉKOZTATÓ A 2013-tól érvényes biztosításokról Szeged
Nyugat – dunántúli Igazgatóság Értékesítési Osztály A gépjárművek biztosítása múlt jelen jövő.
VÁLLALKOZÁSOK MUNKÁLTATÓI FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁSA. Jogi szabályozás (Ptk. szerint) A kártérítésről: „Aki másnak jogellenesen kárt okoz, köteles azt megtéríteni”
 6:142. § Felelősség szerződésszegéssel okozott károkért  Aki a szerződés megszegésével a másik félnek kárt okoz, köteles azt megtéríteni. Mentesül.
Hogyan biztosítsuk vállalkozásunkat? Vagyonbiztosítások Győr, október 12. Németh Attila.
Az utasbiztosítás.
A közbeszerzések elméleti háttere I. A szeptember 15-től hatályos Kbt. alapján.
1990. évi C. törvény a helyi adókról MUISZ közgyűlés, Sousse.
A Polgári törvénykönyv vállalkozásokat érintő legfontosabb változásai Előadó: Dr. Halmos András ügyvéd 3300 Eger, Széchenyi u. 2.
Nyugat-dunántúli Igazgatóság A VÁLLALKOZÁSOK FELELŐSSÉGI VISZONYAI, EZEK BIZTOSÍTHATÓSÁGA Csala László október 12.
PTE tevékenységével összefüggő külföldi kiküldetések, valamint a kiküldetésnek nem minősülő külföldi utazások PTE ÁOK, GYTK, KK.
Kötelező Tervezői - kivitelezői felelősségbiztosítás tájékoztató
Met. módosítás július 01..
ÁFA – évi változások (Horányi Márton).
Polgári perjog előadás
Kompetenciák 1. Joghatóság
Utazási Irodák Speciális Felelősségbiztosítás 2017
A közbeszerzés és a biztosítás kérdései
Építés- szerelési biztosítások
TÁJÉKOZTATÓ A 2013-tól érvényes biztosításokról
Előadás másolata:

Utazási Irodák Speciális Felelősségbiztosítás 2017 Bemutatjuk a Colonnade Insurance S.A. utazási irodák felelősségbiztosítási ajánlatát, amely a MUISZ felkérése alapján a Willbot & Kopking’s Hungary Zrt. Biztosítási alkusz közreműködésével készült

Mire terjed ki a termék? Kombinált felelősségbiztosítási fedezet Általános felelősségbiztosítási fedezet Munkáltatói felelősségbiztosítási fedezet Speciális szolgáltatói felelősségbiztosítási fedezet Utazásszervezői tevékenységre (a bővebb fedezeti opció választása esetén) Szakmai felelősségbiztosítási fedezet utazásközvetítői tevékenységre Bérlői felelősségbiztosítási fedezet (beleértve a kárigénnyel kapcsolatosan felmerülő jogi védelem költségeket is)

Utazásszervezői felelősségbiztosítási fedezet Utazásszervezés Utazásszervezői felelősségbiztosítási fedezet Miért is szükséges? 218/2008 Kormányrendelet az Utazási szerződésről: 11. § (1) Az utazásszervező felel az utazási szerződés nem-teljesítéséből vagy hibás teljesítéséből eredő károkért, illetve a személyiségi jogsértésért járó sérelemdíjért, kivéve, ha a nem-teljesítés, illetve a hibás teljesítés sem az ő, sem az általa igénybe vett közreműködő magatartására nem vezethető vissza 12. § (1) Az utazásszervező a szolgáltatás teljesítéséhez igénybe vett közreműködő magatartásáért úgy felel, mintha maga járt volna el, kivéve, ha a közreműködő felelősségét jogszabályban kihirdetett nemzetközi egyezmény korlátozza

Utazásszervezői felelősségbiztosítási kárpélda Utazásszervezés Utazásszervezői felelősségbiztosítási kárpélda Elmúlt évek legsúlyosabb utazásszervezőt érintő kártérítési pere Best Reisen buszbaleset 2012 Egyiptom: a kár az utazásszervezési szolgáltatás során (szerződés részét képező transzfer út) keletkezett a kárt a közreműködő hibája okozta (megállapításra került a sofőr felelőssége) az utazásszervezőnek kártérítési kötelezettsége keletkezett a hatályos jogszabályok alapján

Kizárások az utazásszervezői felelősség alól* Utazásszervezés Kizárások az utazásszervezői felelősség alól* USA, Kanada joghatósága (az USA-ban és Kanadában érvényesített kárigényekre nem vonatkozik a fedezet, de pl. az USÁ-ban bekövetkezett kár kapcsán Magyarországon érvényesített kárigényre, viszont igen.) háború, terrorizmussal kapcsolatban felmerült kárigények légiközlekedéssel kapcsolatos balesetek gépjárművek, tengeri/vízi és légi felelősség (ha a felelősség ezek az eszközök a biztosított általi vagy a nevében történő birtoklása vagy használata miatt terheli a biztosítottat) személyiségi jog megsértése saját károk * a felsorolás nem teljes

Díjkalkuláció függ (utazásszervezői felelősség esetén) Utazásszervezés Díjkalkuláció függ (utazásszervezői felelősség esetén) utazási iroda árbevétele : 7 kategória: 50 millió Ft-tól 10milliárd Ft-ig éves biztosítási limit (káreseményenként és összesen): 5 árkategória 25millió Ft-tól 500millió Ft-ig biztosítás területi hatálya: Európa, Európa+Földközi tenger (+10%), egész világ (kivéve USA, Kanada) (+25%) MUISZ tagiroda vagy nem MUISZ tag (20% kedvezmény MUISZ tagirodáknak amennyiben minimum 40 tagiroda megköti a szerződést)

Példák az utazásszervezői felelősségbiztosítási díjak számítására Utazásszervezés Példák az utazásszervezői felelősségbiztosítási díjak számítására Legalacsonyabb díj: 50 millió alatti nettó árbevétel, 25 millió Ft éves biztosítás limit, Európa területi hatály, MUISZ kedvezménnyel: évi 212.000 Ft Közép kategória: 100-500 millió Ft nettó árbevétel, 100 millió Ft éves biztosítási limit, Európa területi hatály, MUISZ kedvezménnyel: évi 452.400 Ft Legmagasabb díj: 10milliárd feletti nettó árbevétel, 500 millió Ft éves biztosítási limit, egész világ területi hatály, MUISZ kedvezmény nélkül: évi 3.746.250 Ft

Utazásszervezés Önrészesedés mértéke függ az alvállalkozó felelősségbiztosításától, annak meglététől amennyiben a biztosítási limittel azonos felelősségbiztosítással rendelkezik az alvállalkozó: 5% de minimum 500.000 Ft/kár amennyiben ilyen felelősségbiztosítással nem rendelkezik az alvállalkozó: 10%, minimum összeg az iroda árbevételétől függően változó (1millió-5millió Ft között)

Utazásközvetítés Utazásközvetítői tevékenység szakmai felelősségbiztosítása mire terjed ki? utazásközvetítői illetve egyéb foglalással kapcsolatos szolgáltatás teljesítése során, illetve hibás teljesítése következtében a szolgáltatás igénybevevő harmadik személyek által elszenvedett tisztán pénzügyi vesztességek kapcsán a biztosítottal szemben érvényesített kárigényekből származó kárt (kártérítés és sérelemdíj), amelyekért a biztosított a vonatkozó jog szabályai szerint kártérítési felelősséggel tartozik

Utazásközvetítői felelősségbiztosítási kárpélda Utazásközvetítés Utazásközvetítői felelősségbiztosítási kárpélda A hibás repülőjegy kiállítás miatt a légitársaság új jegy vásárlására kötelezi az utast. Esetleg szállás költség is felmerül Utazásközvetítő nem tájékoztatja az utast a menetrendváltozásról, annak ellenére hogy az utazásszervező elküldte a helyes adatokat. Az utas lekési a repülőt és nem tud elutazni a nyaralásra, új utazást kell befizetnie

Díj kalkuláció függ (utazásközvetítői felelősség) Utazásközvetítés Díj kalkuláció függ (utazásközvetítői felelősség) utazási iroda árbevétele: 7 kategória: 50 millió Ft-tól 10milliárd Ft-ig éves biztosítási limit (káreseményenként és összesen): 5 árkategória 5millió Ft-tól 100millió Ft-ig biztosítás területi hatálya: Európa, Európa+Földközi tenger (+10%), egész világ (kivéve USA, Kanada) (+25%) MUISZ tagiroda vagy nem MUISZ tag (20% kedvezmény MUISZ tagirodáknak amennyiben minimum 40 tagiroda megköti a szerződést)

Példák az utazásközvetítői felelősségbiztosítási díjak számítására Utazásközvetítés Példák az utazásközvetítői felelősségbiztosítási díjak számítására Legalacsonyabb díj: 50 millió alatti nettó árbevétel, 5 millió Ft éves biztosítás limit, Európa területi hatály, MUISZ kedvezménnyel: évi 65.000 Ft Közép kategória: 100-500 millió Ft nettó árbevétel, 50 millió Ft éves biztosítási limit, Európa területi hatály, MUISZ kedvezménnyel: évi 248.00 Ft Legmagasabb díj: 10milliárd feletti nettó árbevétel, 100 millió Ft éves biztosítási limit, egész világ területi hatály, MUISZ kedvezmény nélkül: évi 1.210.800 Ft

További információk, ajánlatkérés Willbot & Kopking’s Hungary Zrt. Török László Biztosítási alkusz – kárszakértő E-mail: torok.laszlo@wkh.hu Mobil: +36-70-546-3616 vagy a MUISZ titkárságán: info@muisz.com