MKSZ Kongresszus Siófok 2017

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Olasz Nap Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Március 20. “Olasz Külkereskedelmi Intézet (ICE): Promóciós tevékenység és szolgáltatások.
Advertisements

FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Ruska Mónika – Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat - Fiatalok Lendületben Programiroda.
MMIK – „a befogadó intézmény” tradicionális múlt tradicionális múlt felkészült szakember gárda (humán erőforrás) felkészült szakember gárda (humán erőforrás)
BEPTRA „Legjobb Gyakorlatok” kis- és középvállalkozások számára Szakmaspecifikus képzéssorozat Projektsz á m: HURO/0901/138/2.1.2 HURO0901/138/2.1.2 A.
Az Országos Felnőttképzési Szakmai Központ éves tevékenysége, eredményei Évzáró értekezlet Budapest, december 16.
Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése és a szolgáltatást támogató eszközök beszerzése a sajátos.
1 „Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, július.
ALKOHOLIZMUS ELLENI MEGYEI EGYESÜLETEK ÉS KLUBOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE, MAGYAR KÉKKERESZT EGYESÜLET, KATOLIKUS ALKOHOLISTAMENTŐ SZOLGÁLAT HÁLÓZAT ÉPÍTÉSE.
AZ ISKOLA–EGÉSZSÉG KÖZPONT – FORMA ÉS TARTALOM A TÁMOP KIEMELT PROJEKT KÖZNEVELÉSI ALPROJEKTJÉNEK CÉLJAI, A MEGVALÓSÍTÁS MÓDSZEREI ÉS A SZAKMAI.
Dr. Jakab Julianna Budapest, október 29.. A projekt célja, hogy támogassa a nők által tulajdonolt és irányított vállalkozások életlehetőségeinek,
Okok Piaci környezet – több mint 70 felsőoktatási intézmény, ezek közül több szinte ugyanolyan képzési palettát, hasonló lehetőségeket kínál Társadalmi.
A képzett szakemberekért AZ ÖNÉRTÉKELÉS FOGALMA, LÉNYEGE, SZEREPE A MINŐSÉGFEJLESZTÉSBEN 3.2. előadás.
A Képzési Csoport tevékenysége Budapest Esély Nonprofit Kft
Választott megoldás Együttműködő partnereink Választott csatorna Elért eredmények A projekt célja, célcsoportja PwC Magyarországi Vezérigazgató Felmérés.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
1 Az önértékelés mint projekt 6. előadás 1 2 Az előadás tartalmi elemei  A projekt fogalma  A projektek elemei  A projekt szervezete  Projektfázisok.
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
A KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZER HATÉKONY MŰKÖDTETÉSE ÉS A SZOLGÁLTATÁS NÉPSZERŰSÍTÉSE VI. KSZR MŰHELYNAP – ZALAEGERSZEG NOVEMBER 11. A KSZR.
„ Tágas városom kis lakásra cserélem” Hajléktalanok önálló lakhatásának elősegítése, munkaerő-piaci integrációjának megalapozása TÁMOP /
NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési rendszer A képzett szakemberekért Információgyűjtés.
Környezeti fenntarthatóság. A KÖRNYEZETI FENNTARTHATÓSÁG JELENTÉSE A HELYI GYAKORLATBAN Nevelőtestületi ülés,
Projekt módszer óvodai alkalmazásának egy lehetséges változata Encsen „Jó gyakorlat” bemutatása Sárospatak, Léportné Temesvári Ildikó és Zsiros.
NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési.
1 Helyi szintű egyeztetés a köznevelés terén KEF országos konferencia Budapest, március 06. Simonyi István Emberi Erőforrások Minisztériuma KÖZNEVELÉS-FEJLESZTÉSI.
Új irányok az emberi erőforrás gazdálkodásban Fiatal regionalisták VIII. országos konferencia Győr, október Szűcs Ágnes Nyíregyházi Főiskola.
időskorban felmerülő Problémák és megoldásmódok
Képzők képzése a vidéki kistelepülések ökológiai szemléletű gazdálkodásának elősegítésére Szakmai rendezvény szaktanácsadók részére Gödöllő,
Széchenyi Programirodák szervezete és működése
Work-based Learning in CVET Az ALFA KISOSZ Érdekvédő és Képző Egyesület szerepe a projekt megvalósításában Előadó: Czibula Zoltán igazgató ALFAKÉPZŐ.
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
Az „első lépés” TÁMOP
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Munkaközösségek támogatása, bemutatófoglalkozások szervezése
Tájékoztató a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatról
A dietetikai tevékenység értékelése fekvőbeteg intézményekben a személyi minimumfeltételek teljesülése tükrében Erdélyi-Sipos Alíz MSc Főtitkár, Magyar.
EFOP „Tehetségek Magyarországa” kiemelt projekt
„Csellengő fiatalok” Az ifjúságpolitika komplexitása
Mayer József Budapest február 27.
„Társadalmi Innovációk generálása Borsod-Abaúj-Zemplén megyében”
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Menedzsment és Vállalatgazdaságtan PhD Menedzsment alapok
TOP SO „Foglalkoztatási paktum Barcs és térségében” A Foglalkoztatási stratégia célrendszere tervezett programok BARCS VÁROS.
Kommunikáció a könyvvizsgálatban
A pedagógus-életpályamodell, a minősítés rendszere
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
A gyermeki személyiségfejlődés nyomon követése a gyakorlatban
AZ INTÉZMÉNY KÜLSŐ KAPCSOLATAI
Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola
„Általunk lesz jobb!” EURÓPAI IFJÚSÁGI HÉT 2008.
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
Felhasználóképzés a kórházban
Sajben - Kenyeres Márta munkaközösség-vezető
„ Egy hatékony iskolai egészségnevelési program – az egyik legköltséghatékonyabb beruházás, amit egy nép (állam) csak megtehet annak érdekében, hogy párhuzamosan.
A gyermeki jogok érvényesítése
Új pályainformációs eszközök - filmek
Zanáné Haleczky Katalin október 09.
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
A Vezetői munka értékelése a szülők szemével
Sebők Sándor projektvezető MKT IG2 fórum, február 8.
Szakképzési Önértékelési Modell II. Fejlesztési szint EREDMÉNYEK 4. 8
A turizmus tendenciáinak vizsgálata Magyarországon
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 8
I. HELYZETFELMÉRÉSI SZINT FOLYAMATA 3. FEJLESZTÉSI FÁZIS 10. előadás
Intézmény minőségirányítási programja
Az AE Szövetség szervezet fejlesztése
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 7
Az Ökoiskola hálózat helyzete és tervei
Az MKET új stratégiája – Szolgáltató MKET
LIA Alapítványi Ált. Isk. és Szki. Piliscsabai Tagintézménye
Előadás másolata:

MKSZ Kongresszus Siófok 2017 Egy vidéki kórházcsoport és a regionális média. Egy a cél? Egészségkommunikáció-egészségtudatosság-elégedett beteg. készítette: Vitkai Éva sajtófőnök MKSZ Kongresszus Siófok 2017

Luxus-e a kommunikáció? - Kommunikációs kultúra és a gyakorlat célzott fejlesztése – kié a felelősség? - Eredményes betegségmegelőzés, színvonalas betegellátás, fenntartható működés háromszögében a hosszú távú stratégiára felépített külső és belső kommunikáció – ágazati vagy intézményi szinten? - Nem luxus, létszükséglet, hiszen egy szervezet eredményes működésének alapfeltétele – ki mondja meg, hogyan? - az emberek a látott, hallott, tapasztalt információk alapján alkotnak véleményt és lesznek lojálisak egy adott szervezethez – az ágazathoz vagy az intézményhez? A média azonnali reakciót vár el, ha nem kap információt, spekulál

Elkötelezettek vagyunk... Kommunikációs eszközeink Elkötelezettek vagyunk... - a professzionális és etikus egészségügyi kommunikációs gyakorlat - az ismeretterjesztés, az egészségnevelés mellett az - egészségügyben dolgozók kommunikációs készségeinek javításában Eszközeink: - rendezvények - sajtótájékoztatók - magazinműsorok, interjúk, riportok - honlap, közösségi oldalak - hirdetések - belső kommunikáció, hírlevelek, intranet, dolgozói fórumok - beteg edukációs csoportok - tréningek - az egészségügyi szakemberek és vezetők kommunikációs készségeinek fejlesztése

A kommunikációs folyamat - Átfogó cél – tömegkommunikáción keresztül egyértelmű és világos képet adni a célcsoport problémáira, a gyógyító munkában résztvevő szakemberek sikereire illetve nehézségeire a társadalom és a törvényalkotók irányába hatásindikátorok – hatékony és eredményes gazdasági és humánerőforrás fejlesztés, tevékenységi kör szélesítés, sajtófigyelés indikátorok forrásai – közvélemény és a szakma által megfogalmazott vélemények, kritikák felmérése - feltételezések – a szervezet belső és külső aktivitása növekszik, hatékonyság növelés,esélyegyenlőség, egészségtudatosság, egészségmagatartás indikátorainak növekedése várt eredmények – partneri együttműködés, tájékozott beteg, tájékozott munkatárs - tevékenységek – belső szervezeti kommunikáció, egyértelmű küldetéstudat, széleskörű együttműködés helyi, kistérségi, megyei és regionális szinten A kommunikációs stratégia több évet átívelő, egymásra épülő folyamat, ha ez megakad, a várt eredmény elmarad.

Kell-e egységes, minden kórházra kiterjesztett kommunikációs stratégia? - A regionális médiát a területileg beágyazott intézmény ismeri, több éves együttműködés jellemző. Elsősorban a prevenciós, ismeretterjesztést segítik a helyi médiumok - felakasztotta magát, kiugrott, leszúrta, elütötték, cserbenhagyták- bulvármédia- országos lefedettség- kevésbé motivált az eredmények bemutatására Itt a feladat: kialakítani egy egységes protokoll mentén alkalmazott kommunikációt, fókuszban a betegjog (beszállították, megműtöttük, válságos az állapota, stb- szükség van-e ezekre az információkra, sérti-e a betegjogot?)

Sajtómegjelenések 2015

Sajtómegjelenések 2015

Sajtómegjelenések 2016

A pozitív tartalmú megjelenések fő témakörei Infrastrukturális, orvostechnológiai fejlesztések (Tömbkórház Projekt fejlesztései, új laparoszkópos torony, új ultrahang készülékek) Munkatársaink kiemelkedő szakmai sikerei (pl. dr. Ágoston Sándor Magyar Orvosi Kamra „Kiváló orvos-díja) Adományátadások (pl. LEGO, Electrolux) Köszönőlevelek osztályaink, dolgozóink részére Rendezvényeink (Szív Világnapja, Semmelweis Nap, Ápolók Napja) Tájékoztatás csak regionális szinten, országos média csak az M1 csatorna tanúsít érdeklődést.

A negatív tartalmú megjelenések fő témakörei - A fejlesztésekkel kapcsolatos, jellemzően politikai színezetű méltatlankodások. (pl. bunkerbontás, - Panaszlevelek (nagyrészt a nem megfelelő orvos-beteg kommunikáció miatt, de teljesen alaptalan panaszok is előfordulnak pl. Gönczi József). - Az országos média a negatív tartalmú hírek iránt lényegesen nagyobb érdeklődést tanúsít.

Pozitív hangvételű cikkek, visszajelzések Infrastrukturális, orvostechnológiai fejlesztések

Kiemelkedő szakmai sikerek

Adományátadások

Rendezvényeink

Köszönőlevelek

Negatív hangvételű cikkek, visszajelzések

Köszönöm a figyelmet!