Házassági Vagyonjogi Szerződés

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szakképzési hozzájárulás év. Legfontosabb változások Új törvény: évi CLV. törvény Módosult a felnőttképzésről, és a felsőoktatásról szóló.
Advertisements

A gazdálkodóknál folyó gyakorlati képzés jogi szabályozásának és finanszírozási rendszerének változásai. Tóth László szakképzési osztályvezető január.
Egyéb adók változásai Törvénytervezetek alapján. ART változásai 1) Munkáltatói adó-megállapítás, egyszerűsített bevallás lehetősége  Az új szabályok.
A HELYI ÉS A TELEPÜLÉSI ADÓRENDELETEK SZABÁLYOZÁSÁNAK EGYES KÉRDÉSEI.
A fogyasztóvédelmi hatóság hatásköre, illetékessége és eljárása a villamosenergia-, földgáz-, víziközmű-, távhő- és hulladékgazdálkodási közszolgáltatás.
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
Készítette: Dr. Peres Zsuzsanna Budapest, március 8. A nők házassági vagyonjogi helyzete egykor és ma.
KÖZHASZNÚSÁG MEGTARTÁSA, - MEGSZERZÉSE Molnár Elvira Bács-Kiskun Megyei Civil Információs Centrum 2014.
Aktualitások és változások a pedagógiai szakszolgálati feladatellátásban 2016 őszén 1.
A kifizetési kérelem összeállítása TÁMOP-3.2.9/B-08 Audiovizuális emlékgyűjtés.
A fogyasztóvédelemről szóló évi CLV. törvény módosításáról szóló évi LV. törvény A békéltető testületeket érintő változások Dr. Szomori Béla.
Csődeljárás 1. Megindítási szakasz 33/2009. (VIII.26.) IMR r. kizárt 7. § (2) bekezdés korlátozott 7. § (3) bekezdés Azonnali ideiglenes fizetési haladék.
ELTINGA és MTA KRTK KTI Horváth Áron április 7. Lakásárak, támogatások és energiahatékonyság.
A munkahelymegőrző támogatás. Alapja  Az évi IV. tv. (a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról) 18. §.  A 6/1996. (VII.16.)
NKE. Az Európai Unió elsődleges joga Az alapító szerződések, illetve azok módosításai (a hozzájuk fűzött Jegyzőkönyvek, Nyilatkozatok) Csatlakozási Szerződések.
1 Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége szeptember 24. Győr Változások a szavatosság, jótállás témakörében.
MINTAKÉRDÉSEK. A pénzügyi számvitel információs rendszere elsősorban a gazdálkodó szervezetek vezetőinek információs igényeit elégíti ki. A beszámoló.
ART és egyéb adók ART 1) Bejelentési szabályok: Készpénzfizetés bejelentése→5 millió Ft-ról 2 millió Ft-ra csökken Munkaerő-kölcsönzéssel összefüggő.
Dr. Pók László SZECSKAY ÜGYVÉDI IRODA Köthetünk-e útján szerződést? „INFORMÁCIÓVÉDELEM MENEDZSELÉSE” LXII. SZAKMAI FÓRUM szeptember.
A TANULÓSZERZŐDÉS, MINT A DUÁLIS KÉPZÉS MOTORJA InnoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozat Szeptember 8. Soproni kereskedelmi.
Kereskedelmi jog V. Előadás Egyes társasági formák A korlátolt felelősségű társaság.
Gazdasági jog IV. Előadás Egyes társasági formák Közkeresleti társaság, betéti társaság.
Gazdasági jog III. Előadás Általános szabályok A Gt. általános része.
1 Számvitel alapjai Gazdálkodás:a társadalmi újratermelési folyamat szakaszainak (termelés, forgalom, elosztás, fogyasztás) megszervezésére, az ahhoz rendelkezésre.
Előadó: DDr. Alpár Erzsébet LL.M (München)
Pásztorné Szerezlai Márta
HÁZASSÁGI PEREK február 27. Jogász szak, nappali
Pénztárgépek beszerzésének támogatása 2016
Tanulószerződés-kötés
Adományok adózási kérdései
Törvényes öröklés és végrendelet
2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről
Részekre bontás tilalma
A rehabilitációt segítő támogatások, jogszabályi változások
KSH Statisztikai koordinációs főosztály
1Transzplantációs Alapítvány
Elővásárlási, visszavásárlási, vételi és eladási jog
Összeállította: Horváth Józsefné
Közjegyzői nemperes eljárások II.
A FELÜGYELŐBIZOTTSÁG BESZÁMOLÓJA A VSZT
A víziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX
Jogi alapismeretek 2013.
2009. évi LXXVIII. Törvény 242/2009. Kormányrendelet Szabó Gabriella
A család „menedék egy szívtelen világban”
Szupergyors Internet Program (SZIP) Jogi akadálymentesítés megvalósítása: Jogalkotással is támogatjuk a fejlesztéseket dr. Pócza András főosztályvezető.
Öröklési szerződés és Köteles rész
A magyar társadalom a népszámlálás tükrében
A kollektív szerződés Dr. Fodor T. Gábor Ügyvéd
Elektronikus irat (elektronikus dokumentum) és elektronikus aláírás
Az „Út a munkához” program évi változásai
TERMÉKFELELŐSSÉG Dr. Gályász József.
Kereskedelmi szerződések joga
Piaci kockázat tőkekövetelménye
Munkavégzésre irányuló jogviszonyok
A jogviszonyok sajátosságai
A FIZETÉSI MEGHAGYÁSOS ELJÁRÁSSAL ÖSSZEFÜGGŐ PEREK SZABÁLYAI
A KÖZIGAZGATÁSI PERRENDTARTÁSRÓL SZÓLÓ ÉVI I
Illetéktörvény KATA KIVA Készítette: Wünsch József NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatósága Ügyfélkapcsolati Osztály.
Kalibrálásról… egy kicsit másképpen
Tájékoztatás a évi Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) teljesüléséről az Országos Statisztikai Tanács és a Nemzeti Statisztikai Koordinációs.
Könyvbemutató rendezvény, OEE Bajai Csoport, Pörböly,
Adatszolgáltatás a számlákról
Kérdőív a Pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzésének és megakadályozásának ellenőrzésére Készítette: Dancsné Veres Mária 2/24/2019.
A MATARKA és az EPA közötti együttműködés
Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ
SzZrt. felelős játékszervezési tevékenysége
Az identitástudat kialakulásának tényezői kisebbségi közegben
Az iskolai szervezet és fejlesztése
Az „Út a munkához” program évi változásai
Generali Alapkezelő beszámolója Gyöngyház Nyugdíjpénztár részére
Előadás másolata:

Házassági Vagyonjogi Szerződés Előadók : Nyíri Sharon Nóra Gáspár Dóra

Törvényes vagyonjogi rendszer A házassági szerződés 2015. március 15. 2013. évi V. törvény Törvényes vagyonjogi rendszer

5 éves szabály vagyonjogi szerződés Csak ügyvéd es közjegyző készíthet Különvagyon Vagyontárgyak 5 éves szabály vagyonjogi szerződés Csak ügyvéd es közjegyző készíthet Országához nyilvántartásba vétel Közjegyzői kamara 100 évig őrzi

Kötelmi jog XXV. Cím alatt rendelkezik az élettársi kapcsolatról Élettársi vagyonjog Kötelmi jog XXV. Cím alatt rendelkezik az élettársi kapcsolatról Az élettársi vagyonjogi szerződés Élettársak közötti törvényes vagyonjogi rendszer Lakáshasználat szerződés rendezése

A házassági vagyonjogi szerződés típusai Házasulók és házastársak maguk határozzák meg a vagyonjogi viszonyt, amelyet alkalmazni fognak Két típus a 2013. évi V. törvény (új Ptk.) hatályba lépésével Két típus : - közszerzeményi szerződés - vagyonelkülönülési szerződés + vegyesen is alkalmazhatóak

I. Közszerzeményi szerződés Közszerzeményi rendszer kikötése Érvényesülnek a vagyonelkülönítés szabályai Vagyonszaporulat megosztása az életközösség megszűnése után Közszerzemény: az a tiszta vagyoni érték, amely a házastársnak az életközösség megszűnésekor meglévő vagyonában a házastársakat terhelő adósság ráeső részének és a különvagyonának a levonása után fennmarad.

II. Vagyonelkülönítési szerződés Házastársi Vagyonközösséget kizárták a házastársak a jövőre nézve, Vagy tartozások, terhek tekintetében zárták ki Vonatkozhat a teljes vagyonra, vagy annak egyes részeire Önállóan használják és kezelik a vagyonukat (önállóan rendelkeznek vele és a tartozásukért önmaguk felelnek)

Kivéve a házastársak különvagyona Közös a különvagyon haszna A házasságkötés után mi kerül a házastársam tulajdonába vagyonszerződés megkötése nélkül ? Házastársak osztatlan, közös tulajdonába kerül, amit a házasság alatt együtt vagy külön szereztek Kivéve a házastársak különvagyona Közös a különvagyon haszna Közös a szellemi alkotás után járó díj

Minta – Egy Házassági Szerződés Eleje amely létrejött egyrészről: Feleség Éva (született: Budapest, 1978. július 14. , anyja neve: Ó Ida, személyi igazolvány száma: 12345AB, személyi szám: 2 780714 1234, lakik: 1234 Budapest, Házasság u, 12..) feleség, a továbbiakban, mint Feleség, másrészről: Férj Ádám (született: Budapest, 1975. augusztus 03., anyja neve: Bé Zsuzsanna, személyi igazolvány száma: 67890CD, személyi szám: 1 740803 5678, lakik: 1567 Budapest, Esküvő u. 1.) férj, a továbbiakban, mint Férj, együttes említésük esetén: Házastársak között a mai napon az alábbi feltételek szerint:    A Házastársak megállapítják, hogy egymással 2009. január 03-án kívánnak házasságot kötni. Jelen házassági szerződésük a házasságkötés napján lép hatályba. / vagy a Házastársak megállapítják, hogy egymással 2008. március 17.-én a budapesti XXX. kerületi anyakönyvvezető előtt 176/2008/W számon kötöttek házasságot. A Házastársak megállapodnak, hogy jelen szerződésben szabályozni kívánják a házassági életközösség előtt, illetve az az alatt keletkezett vagyonuk sorsát. …

Köszönjük a Figyelmet !