Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Illetéktörvény KATA KIVA Készítette: Wünsch József NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatósága Ügyfélkapcsolati Osztály.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Illetéktörvény KATA KIVA Készítette: Wünsch József NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatósága Ügyfélkapcsolati Osztály."— Előadás másolata:

1 Illetéktörvény KATA KIVA Készítette: Wünsch József NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatósága Ügyfélkapcsolati Osztály

2 KATA

3 Az ügyvédi iroda is választhatja a KATA-t
Az ügyvédi iroda is választhatja a KATA-t. Nem akadálya a választásnak, ha az SZJA szerint átalányadózó volt, vagy ha az EVA hatálya alatt volt. Hatályba lépés: Nem minősül főállású kisadózónak az, aki a nemzeti köznevelésről szóló törvény, valamint a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény szerinti közép- vagy felsőfokú oktatási intézményben, az Európai Gazdasági Térség tagállamában vagy Svájcban közép- vagy felsőoktatási intézményben nappali rendszerű oktatás keretében folytat tanulmányokat, vagy az előzőekben nem említett államokban folytat ez előbbieknek megfelelő tanulmányokat.

4 Megszűnés A kisadózó vállalkozások tételes adója szerinti adóalanyiság megszűnik, ha az adóalanyiság megszűnéséről rendelkező határozat véglegessé válása hónapjának utolsó napjával, ha a kisadózó vállalkozás állami adó- és vámhatóságnál nyilvántartott, végrehajtható, nettó módon számított adótartozása a naptári év utolsó napján meghaladja a 100 ezer forintot. Ha adózó a határozat véglegessé válásáig tartozását megfizeti és ezt igazolja, az adóhatóság a határozatot visszavonja és az adóalanyiság nem szűnik meg. Hatályos:

5 Egyebek A főállású kisadózó ellátási alapja forint, a magasabb összegű tételes adót fizető kiadózó esetén az ellátási alap Hatályos: A bevételi nyilatkozat bevallásnak minősül, ezért helyesbíthető, önellenőrizhető, ugyanakkor elmulasztás, hibás vagy késedelmes teljesítés esetén adózó felszólítható a kötelezettség teljesítésére, illetve szankcionálható is.

6 KIVA

7 Adóalanyiság keletkezésekor a korábbi időszak tekintetében az üzleti év lezárul és a KIVA időszakra új üzleti év kezdődik. A KIVA adóalanyiság megszűnése esetén a megszűnéskor üzleti év lezárul, és új üzleti év kezdődik. Mindkét esetben az üzleti év zárás miatt beszámolót kell benyújtani, a változás napját megelőző nappal.

8 Veszteségelhatárolás
Tőke és osztalékműveletek eredménye negatív  veszteség Ez a veszteség elhatárolható, és a következő adóévekben (időkorlát nélkül!) csökkenti a tőke és osztalékműveletek eredményét. Elhatárolt veszteségként figyelembe vehető a korábbi negatív TAO alap fel nem használt része és a adóévet megelőző korrigált pénzforgalmi eredmény fel nem használt része. Hatályba lépés de a 2017-es adóévre is alkalmazható!

9 Veszteségelhatárolás új beruházás esetén
Új beruházás a kisvállalati adóalanyiság időszakában beszerzett, előállított, korábban még használatba nem vett tárgyi eszközökkel (beruházással), szellemi termékekkel, kísérleti fejlesztés aktivált értékével kapcsolatos adóévi kifizetések összege, függetlenül attól, hogy az érintett eszközöket rendeltetésszerűen használatba vették-e az adóévben. Annak érdekében, hogy a személyi jellegű kifizetéseken felüli adóalap-módosító tételeknek az új beruházások finanszírozása kapcsán keletkezett negatív egyenlege gyorsabban érvényesíthető legyen, az általános veszteségelhatárolási szabályoknál rugalmasabb szabályozás biztosítja az adóalap-csökkentés lehetőségét az új beruházás erejéig.

10 A fő szabálytól eltérően a személyi jellegű kifizetések terhére is csökkentheti az adóalapját a kisvállalati adóalany az új beruházás összegéig, a korábbi évek elhatárolt veszteségének és az adóalap-módosító tételek tárgyévi negatív egyenlegének az összegével Az új beruházások esetén nemcsak a következő adóévek adóalapja csökkenthető, hanem már a tárgyévi adóalap is csökkenthető. A korábbi adóévekben keletkezett elhatárolt veszteség összegéből az az összeg, amellyel a korábban még használatba nem vett új beruházás után teljesített kifizetésekre tekintettel az adózó a évet megelőzően döntése szerint teljes mértékben csökkenthette az adóalapját, azonban a évet megelőzően az adóalap csökkentéseként nem vette figyelembe, a adóévben az új beruházás érvényesítésére vonatkozó szabály alkalmazásában adóévi kifizetésnek minősül.

11 Adó mértéke től 13%.

12 Illetéktörvény

13 Lakáscsere - cserétpótló vétel
2018. január 1-jétől lakások cseréje esetén a magánszemélyt a kedvezmény akkor is megilleti, ha nem magánszemélytől szerzi meg a lakástulajdont Cserétpótló vételnél a lakásingatlan vásárlását megelőző három évben eladott ingatlan vehető figyelembe. Átmeneti rendelkezés hiányában a január 1-jén vagy azt követően illetékkiszabásra bejelentett ügyekben kell alkalmazni.

14 Földműves termőföld szerzése
Év közben is több módosítás Az Itv. 26. § (1) bekezdés p) pontja szerinti feltételek fennállásáról és vállalásáról a fizetési meghagyás jogerőre emelkedéséig (véglegessé válásáig) nyilatkozhat a vagyonszerző. Hatályos jánius 20-tól. Az állami adóhatóságnak így nem kell előzetesen vizsgálnia, hogy a vagyonszerző földműves-e vagy sem, elegendő a nyilatkozat.

15 E tekintetben nem minősül a vállalt feltételek megszegésének, ha a vagyonszerző a termőföld használatát a földforgalmi törvény szerinti mezőgazdasági termelőszervezet javára engedi át. A feltételek vállalásáról a használati jogot szerzőnek nyilatkoznia kell!

16 Azokban az ügyekben is alkalmazni kell, amelyekben
a 26. § (1) bekezdés p) pontja szerinti 5 éves időtartam még nem telt el vagy az állami adóhatóság 26. § (18a) bekezdés szerinti eljárása jogerősen vagy véglegesen nem zárult le.

17 Korábban a vagyonszerzőnek vállalnia kellett azt is, hogy földművesként fogja a termőföldet mező-, illetve erdőgazdasági tevékenység céljára hasznosítani. 2018. január 1-jétől nem feltétel, hogy a vagyonszerző földművesként hasznosítsa a termőföldet. A rendelkezést a hatályba lépés napján az állami adóhatóság által jogerősen vagy véglegesen még el nem bírált illetékügyekben is alkalmazni kell.

18 Forgalmi érték 2018. január 1-ig az adóhatóság az ingatlanok forgalmi értékét kizárólag egy módon, összehasonlító értékadatok alapján állapíthatta meg. Problémák

19 Liszt Ferenc Repülőtér

20 Budaörsi repülőtér

21 2018. január 1-jétől a forgalmi érték megállapításban szokásos módszerek mindegyikét alkalmazhatja.
Így a nettó pótlási költségalapú értékbecslést, hozamszámításon alapuló értékbecslést, az összehasonlító értékadatok alapján történő értékbecslés stb. is alkalmazható.

22 CSOK és forgalmi érték A megkapott CSOK összege minden olyan kedvezmény esetén levonható, amelyben az ingatlan forgalmi értéke szerepe játszik, illetve kedvezmény hiányában is csökkenti az illeték alapját. 35 év alattiak kedvezménye, cserétpótló vétel, új lakás szerzése.

23 A további módosítások lényegében jogtechnikai pontosítások, adminisztrációt csökkentő módosítások, illetve az új jogszabályok (Ákr, Pp., Art. Stb) hatályba lépésével kapcsolatosak.

24 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Illetéktörvény KATA KIVA Készítette: Wünsch József NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatósága Ügyfélkapcsolati Osztály."

Hasonló előadás


Google Hirdetések