Elnöki beszámoló Dr császár-Nagy Noémi

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
GYERMEK- ÉS IFJÚSÁG- ADDIKTOLÓGIA HELYZETE, FEJLESZTÉSÉNEK IRÁNYAI/THE STATE OF THE CHILD AND YOUTH ADDICTOLOGY CARE, TRENDS IN DEVELOPMENT DR. VARGA GÁBOR.
Advertisements

Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
A környezetvédelmi megbízott szerepe a vállalkozások tevékenységében és Önkormányzati munkakörben Önkormányzati munkakörben.
„Dolgozva tanulj!” Tájékoztató a „Gyakorlati oktatók továbbképzése a szakképzésben” című TÁMOP B-13/ projekt feladatairól
Nagyprezentáció Társaság a Lakásépítésért Egyesület lobby tevékenység a magyarországi lakásépítések élénkítése érdekében Előadó:
Bevándorlók társadalmi beilleszkedése európai politika – közép európai valóság Kováts András Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület.
Dr. Vandlik Erika OEFI - Országos Addiktológiai Centrum Ifjúsági addiktológiai ellátás feltételeinek kialakítása a Norvég finanszírozási mechanizmus keretein.
Aktualitások és változások a pedagógiai szakszolgálati feladatellátásban 2016 őszén 1.
MESZK Gyermekápolási Szakmai Tagozat Beszámoló Bognár Lászlóné tagozatvezető.
Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése és a szolgáltatást támogató eszközök beszerzése a sajátos.
1 „Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, július.
AZ ISKOLA–EGÉSZSÉG KÖZPONT – FORMA ÉS TARTALOM A TÁMOP KIEMELT PROJEKT KÖZNEVELÉSI ALPROJEKTJÉNEK CÉLJAI, A MEGVALÓSÍTÁS MÓDSZEREI ÉS A SZAKMAI.
A munkahelymegőrző támogatás. Alapja  Az évi IV. tv. (a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról) 18. §.  A 6/1996. (VII.16.)
Varga Aranka Inkluzív oktatási rendszer. Iskola funkciói – társadalmi elvárások Funkciók: Tudásszerzés és kompetenciafejlesztés folyamatának terepe Formális.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése.
TÁMOP / Képzésfejlesztés ma és holnap EU-s forrásból a KIH-ben.
Tájékoztató a Mágocsi Közös Önkormányzati Hivatal munkájáról december 10. Készítette: dr. Morvay Klaudia jegyző.
Közigazgatási szervezetrendszer II. Az államigazgatás szervei – központi és dekoncentrált szervek.
1 Helyi szintű egyeztetés a köznevelés terén KEF országos konferencia Budapest, március 06. Simonyi István Emberi Erőforrások Minisztériuma KÖZNEVELÉS-FEJLESZTÉSI.
időskorban felmerülő Problémák és megoldásmódok
A Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely munkája – EFOP VEKOP/15 TÁRS PROJEKT bemutatása EFOP VEKOP
Sallai Ilona - ÉFOÉSZ Szeged,
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
Lendületben a Pénziránytű Iskolahálózat
Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárság
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Szaktanácsadás 2015/2016 Készítette: Szabó Klára.
NÉPEGÉSZSÉGÜGY MEGELŐZÉS, FEJLESZTÉS JÖVŐKÉP a Köz- egészségügye
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
LEHET JOBB A GYEREKEKNEK!
Munkaközösségek támogatása, bemutatófoglalkozások szervezése
Tájékoztató a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatról
KSH Statisztikai koordinációs főosztály
ŐRSÉGI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS
„Csellengő fiatalok” Az ifjúságpolitika komplexitása
Mayer József Budapest február 27.
A lifelong guidance (LLG) rendszer magyarországi megalapozásának kvalitatív vizsgálata (6 fókuszcsoport) július Kovács Attila
Szupergyors Internet Program (SZIP) Jogi akadálymentesítés megvalósítása: Jogalkotással is támogatjuk a fejlesztéseket dr. Pócza András főosztályvezető.
Az Áldozatsegítő Szolgálat átalakulása
Kispálné Horváth Mária
A közigazgatással foglalkozó tudományok
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
I N N O V Á C I Ó KUTATÁS-FEJLESZTÉSI HAJLANDÓSÁG A RÉGIÓBAN
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ február 6.
A kistérségi gyerekesély programok eredményei
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
Tájékoztató a évi OSAP teljesüléséről
A szociális gazdaság jogi háttere Szlovákiában
Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola
Bemutatkozik az iskolapszichológus
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
INFOÉRA Zsakó László Informatikai tanárszak problémái ELTE Informatikai Kar Juhász István-Zsakó László: Informatikai.
Új pályainformációs eszközök - filmek
Szabványok, normák, ami az ÉMI minősítési rendszerei mögött van
Zanáné Haleczky Katalin október 09.
Európai és Magyar Építésügyi Technológiai Platform
ÉRINTŐ Sajátos nevelési igényű gyermekek és fiatalok integrációs programja óvodától a munkába állásig TÁMOP A/
A turizmus tendenciáinak vizsgálata Magyarországon
Lorem ipsum.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
A Tanácsadók Virtuális Közösségének
Iskolai szociális segítő
Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület – TÁMOP 5.6.1/C projekt
Az iskolai szervezet és fejlesztése
Az MKET új stratégiája – Szolgáltató MKET
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Intézményvezetők tájékoztatása Nyíregyházi Egyetem
Előadás másolata:

Elnöki beszámoló Dr császár-Nagy Noémi A Magyar Pszichológusok Érdekvédelmi Egyesületének 2015 májusától 2016 májusáig tartó időszakáról

Elvégzett feladatok Elnökként alapvetően 6 csoportba sorolnám az elvégzett feladataimat: Kamaráért tett aktivitás: ismét társadalmi vitán vittük át a kamarai törvénytervezetet Tagtársainkért tett aktivitás MPÉE-ért tett aktivitás: új alapszabály, Új Facebook oldal, hírlevelek…stb Kóklerek elleni fellépés Jogalkotóval folytatott párbeszéd: EMMI, azon belül Egészségügyi és Oktatási Tárca leginkább Társ Egyesületekkel, szakmán belüli szervezetekkel végzett munka: pl. MOK, MPT, Pszichiátriai Társaság: viták, levelezések, közös megállapodások

ÜGYEK 1. a kamaráért végzett aktivitás A Magyar Pszichológus Kamarai törvény újbóli elővetetésében és társadalmi vitájában való munka Aktív kapcsolattartás az EMMI-vel. Csak e hónapban 135 állami vezetővel tárgyalok, ebből 35 államtitkárral és helyettes államtitkárral MPÉE Kamarát megerősítő Közös, összegyetemi, MPT, MPÉE Állasfoglaláskialakítása a társadalmi vitában Új MPÉE által működtetett Facebook oldal kialakítása: Pszichológus Kamarát-Jogszerűen a szakmáért és a kliensekért! 6266 tagja van!! Napi szinten frissül az MPÉE által létrehozott csoport és válaszolunk a kérdésekre. Számos szakmai háttéranyag készült, többek között 30 oldalas szakmai összefoglaló a tervezet megalapozására 2016-ban felfrissült a Magyar Pszichológus Kamarát Támogatók honpapja, ahol 11 szakmai cikk, bejegyzés keletkezett. A kamarával kapcsolatos 20 sajtómegjelenés (TV, rádió, írott sajtó) elérése

ÜGYEK 2. Az elmúlt évben 3300 emailt kaptam MPÉE elnökként és mindegyikre válaszoltam MPÉE ügyekben. Ez minimálisan napi 16 levél, melynek nem része az egyéb érdekvédelmi aktivitás levelezése. A jogi munkákra való igény, azaz Dr Kovács Zsófi bevonására körülbelül 880 órában volt szükség a 11 hónap alatt. Ez kb. 80 óra/ hónap. Bekapcsolódott munkánk segítésébe Dr Német Borbála is havi 80 óra jogi munkával 2015 szeptembere óta. Ő írja a havi hírleveleket! Tagtársainknak nyútott szakmai és jogi segítség heti szintű feladat: 38 tagtársunk jogi ügyének végigvezetése 26 megkeresés különböző állami hatóságoktól vagy feléjük: ebből 11 ÁNTSZ bejelentés, 3 fogyasztóvédelmi ügy Kókler ügyek kezelése: levelezés, bejelentések írása heti tevékenység 335 tagja van a szaknévsorunknak a Kamarát Támogató honlapunkon Rendbetettük az MPÉE taglistáját (friss és naprakész)

3. Új Facebook oldalunk van, melyet napi szinten kezelünk 6266 tagja van

Az állandóan frissülő kamarát támogató honlapunk, mely 2. éve működik:

ÜGYEK 4. kóklerek elleni fellépés Nagyon nehéz küzdelem. Jelenleg is feljelentett Czonev József (alias Joskó) alaptalanul, hamis vád ügyében. Továbbra is hatalmas számú bejelentés érkezik.

ÜGYEK 5. aktív kapcsolattartás a jogalkotóval Aktív kapcsolattartás az EMMI-vel: Csak e hónapban 135 állami vezetővel tárgyalok, ebből 35 államtitkárral és helyettes államtitkárral. Kamara ügyben más eddig egyeztettem Lázár Miniszter Úrral, Varga Miniszter Úrral, az Igazságügyi Minisztériummal, Kövér Elnök Úrral, de támogatásáról biztosította az MPÉE-t immár az EMMI összes tárcája is. 2015 február 15-e óta erősíti a kamara ügyének támogatását, hogy Balog Miniszter Úr felkért a Klinikai pszichológiai tagozat vezetésére.

21. ÚJ ALAPSZABÁLYUNKAT ELFOGADTÁK ÜGYEK 6. 21. ÚJ ALAPSZABÁLYUNKAT ELFOGADTÁK

2016 évi feladatok listája teljesség nélkül Kamara ügyének tovább lökése a kormány felé Minimum feltetel rendelet atirasa, módosítása július 1-ig! Szakképzési rendelet átírása Kódrendelet átírása: “sima” pszichológus kód visszaállítása, alkalmazott egészségpszichológusoknak szakmakód, igazságügyi szakpszichológus szakmakód Az igazságügyi szakértői tevékenységekkel kapcsolatos problémák összefoglalása, Iagzságügyi szakképzés elindítása A módszerspecifikus képzések ügyének jogi rendezése A pszichoterapeuta képzés módoítása: irányelv fejlesztés Tesztmódszertani irányelv Lehetne-e a “sima pszichológusoknak”, ha már lesz kódjuk (7100) ún. Alapnyilvántartási számuk, ha az egészségügyben akarnak dolgozni? Tehát még 2 évig nem kezdik el a szakképzést, de addig is kaphatnának alapnyilvántartási számot. Kéne a kutatásokra vonatkozó javaslat az ETT TUKEB felé Munkapszichológusok, iskola és pedagógiai és tanácsadó szakpszichológusok beemelése a minimumfeltétel rendeletbe, STB

Nehézségek Tagok nem fizetnek tagdíjat Sok feladat hárul az elnökre: sokszor érzem egyedül magam (de gyorsabban megcsinálom, mint elmagyarázom, és a kapcsolatokat is magam építettem, nekem kell kezelnem) Nincsenek anyagi forrásaink, ezért az elnök magánvagyonát kell költse adományból a szakma ügyeire Nagyon lassan haladnak a hivatali ügyek (pl. kamara ügye)

Továbbra is a legfontosabb célkitűzésünk A magyar pszichológusok szakmai, jogi, nyilvántartási és érdekvédelmi egységének létrehozása önálló pszichológus kamara szervezeti formában.