A dohányzás megelőzése

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szenvedélyek fogságában - a dohányzás
Advertisements

Dohányzás Európában az elkerülhető halálesetek kiváltó okainak listáját a dohányzás vezeti. A dohánytermékek egészségkárosító hatásával azonban egyre többen.
Egészséges életmód Az egészség és az egészséges életmód megfogalmazása elég nehéz. Mivel minden ember különböző igényekkel, és adottságokkal, rendelkezik.
A TINIK LEMONDANAK A DOHÁNYZÁSRÓL REFORMÁTUS KOLLÉGIUM KÉZDIVÁSÁRHELY Október - December 2011.
„Felnőtteknek akartuk érezni magunkat, hogy megtudjuk, milyen is az”
Mit tennél, ha minden egyes alkalommal, amikor szerelmes leszel valakibe el kell tőle búcsúznod?
Dohányzás.
GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
Bemutatkozik az iskolapszichológus
Egészségérték-gazdálkodás: Mitől függ az egészségünk?
Leszokás a dohányzásról
Készítette: Sági Richárd 10.A
NEMZETKÖZI KITERJEDÉS, HAZAI DATFELVÉTELEK
“13 tanács egy életre".
Ha oly’ sok problémád okoz fejtörést... és úgy érzed, hogy az életed egy hajszálon függ csak...
ÉLETBÖLCSESSÉGEK Picasso illusztrációkkal.
A dohányzás, mint „világjárvány”
Este negyedhét van, autózol hazafelé egy szokásos nehéz munkanap után. Fáradt és frusztrált vagy és természetesen egyedül vagy……
10 kérdés, melyeket az Úr nem fog neked feltenni azon a napon… 10 kérdés, melyeket az Úr nem fog neked feltenni azon a napon… Kattints a folytatáshoz.
Gyermek és fiatalkori devianciák kialakulása
Az egészséges mosoly titka: Dent  med Perfect-Team.
Mit tennél, ha minden egyes alkalommal, amikor szerelmes leszel valakibe... el kellene tőle búcsúznod?
Asztma Asztmás állapotban a légutakat a hörgő-nyálkahártya speciális gyulladása miatti duzzanat és a hörgők simaizomzatának görcsös összehúzódása beszűkíti.
A magas vérnyomás Lakatos Dalma 10.b.
Ismertető prezentáció a dohányzásról
Dollzonevelde! Csinálj magadnak saját Dollit!. Dolli nevelés szabályai Minden héten minimum egyszer látogasd meg! Ne feledd megetetni! Amint a kedve 0%
A DOHÁNYZÁS.
Buja költemény... Engedélyed nélkül közelítek majd feléd, egész testedhez érek, körbeölellek és megkaplak. Akaratomnak engedelmeskedve, ledöntve, fáradság.
SZMOG. Köztudomású, hogy a nagyvárosok levegője meglehetősen rossz minőségű, a szmog megnehezíti a lélegzést. Az ablakok résein a lakásba szivárgott szennyezett.
10 kérdés, melyeket az Úr nem fog neked feltenni azon a napon kérdés, melyeket az Úr nem fog neked feltenni azon a napon...
Az egészségtelen táplálkozás és a túlsúly
Egészséges életmód: a testmozgás élettani hatásai
SEGÍTSÉGET KÍNÁLOK, HOGY A PTC OLDALAKRA VALÓ REGISZTRÁCIÓ NE VEGYE EL A KEDVEDET A MUNKÁTÓL. HA SIKERREL JÁRSZ, NEKED IS LESZNEK KEDVENC PTC OLDALAID,
Egészség Betegség.
Egyik évben legjobb barátok lehettek,
Rowena Morill és Bob Ross festményeivel
10 kérdés, melyeket az Úr nem fog neked feltenni azon a napon...
Horoszkóp teszt!.
És ez így vagyon….
Este negyedhét van, autózol hazafelé egy szokásosan nehéz munkanap után. Fáradt és frusztrált vagy és természetesen egyedül vagy……
jozefusz Andre Rieu A krónikás feljegyzései a nagy forradalmár életéből.
Egészséges életmód Egészségmegőrzés
Átmegyek öt percre a szomszédba, keverd meg félóránként a levest...
Miért van egyes férfiaknak kutyájuk nő helyett? 1. Minék később ér a férfi haza, a kutya annál inkább örül.
K LÍMA TESZT OKTÓBER Témakörök: - Későbbi tanórakezdés - Étkezés - Dohányzás.
A káros szenvedélyek hatása egy fiatal szervezetre
I. A dohányzás története. A dohányzás története A dohányzás, a dohánylevelek használata először Amerikában és Ausztráliában terjedt el. A dohánynövény.
3. Mi van a cigiben?. Mi van a cigiben? Formaldehid (konzerválás) Kadmium (akkumulátor) Nikotin (rovarirtó szer) Aceton (körömlakklemosó) Ammónia (WC.
A dohányzás hatása az egészségre Készítette: Keilbach Józsefné, FMISZI Bicske Felhasznált irodalom: Ember I. (Szerk.) Népegészségügyi orvostan A dohányfüstben.
6. Függőség-leszokás. Függőség Vannak olyan ösztönző motivációs tényezők, melyek kiemelten fontos szerepet játszanak a dohányzó viselkedési mód erősítésében.
MIÉRT „JÓ” DOHÁNYOZNI ÉS MIK A VESZÉLYEI ? D R. E GERSZEGI S ÁNDOR OSZTÁLYVEZETŐ FŐORVOS U ZSOKI U TCAI K ÓRHÁZ T ÜDŐOSZTÁLY.
Kedvezményes ajánlat a Biorezonanciás dohányzás leszokást elősegítő kezelésre Gyógyerő Egészségközpont Oláh Tamás e.v. tel:
4. A passzív dohányzás káros hatásai. A passzív dohányzás káros hatásai A cigarettázó ember nem csak a saját, hanem a szoros környezetében élők, azaz.
Iskola és család Eltérő és hasonló megközelítések a prevenciós beavatkozások tervezésében A magára hagyott nemzedék A drog veszélyes - veszélyben van a.
A dohányzás káros hatása a szervezetre
Ciki a cigi! Dohányzás.
I-091.
Készítette: Szabó Gizella Az álmok nyomában című cikkhez
Káros szenvedélyek Dohányzás.
KÁROS SZENVEDÉLYEK - Kábítószerek (illegális szerhasználat)
A mi apró örömeink.
Fáradt és frusztrált vagy és természetesen egyedül vagy……
Miért van egyes férfiaknak kutyájuk nő helyett?
10 kérdés, melyeket az Úr nem fog neked feltenni azon a napon...
Elveszíti a fényét; kipirosodik a szemfehérje.
Madách Imre: Útravaló verseimmel
“13 tanács egy életre".
13 tanács egy életre.
10 kérdés, melyeket az Úr nem fog neked feltenni azon a napon...
Előadás másolata:

A dohányzás megelőzése 5. A nemdohányzó életmód előnyei

A nemdohányzó életmód előnyei A nemdohányzó életmódnak csak előnyei vannak, méghozzá nem is akármilyenek! A dohányosokhoz képest valószínűleg sokkal jobban fogsz kinézni, fiatalosabb és egészségesebb maradsz.

A nemdohányzó életmód előnyei Ha nem dohányzol: megőrizheted, illetve fokozhatod erőnlétedet, sportteljesítményedet bőröd lassabban öregedik, később és kevésbé alakulnak ki ráncaid fogaid nem színeződnek sárgára zavartalanul érezheted az illatokat, az ételek ízét könnyedén veszel levegőt, kisebb a hajlamod a megfázásra

A nemdohányzó életmód előnyei Ha nem dohányzol: elkerülheted a dohányzás okozta betegségeket (érszűkület, szívbetegség, tüdőrák) megmenekülsz a nikotinfüggőségtől, amelyet nagyon nehéz leküzdeni a lakás és a ruhák nem bűzlenek a cigarettaszagtól rengeteg pénzt takaríthatsz megvéded a környezetet: a cigarettacsikk is szemét!!!

A nemdohányzó életmód előnyei A dohányzás már rövidtávon érzékelteti káros hatásait, pl.: romló sporteredmények, megemelkedett anyagi kiadások, elszíneződött ujjak, idő előtti őszülés és kopaszodás, rossz lehelet, köhögés, légzési zavarok Az évek során pedig ezek a hatások csak fokozódnak, sőt nagyon sok esetben betegségek alakulnak ki.

A nemdohányzó életmód előnyei Attól persze, hogy a nemdohányzó életmódot választod, nem jelenti azt, hogy nem leszel folyamatosan kitéve mások dohányfüstjének, illetve a kísértésnek, hogy esetleg te is rágyújts.

A nemdohányzó életmód előnyei A kísértésnek három fő formája van: Társasági: pl. barátaid a buliban, diszkóban, közös összejöveteleken kínálnak cigivel. Hangulati: rossz kedved van, unatkozol, stresszes vagy, ideges, nyugtalan vagy feszült. Valami nem sikerült az iskolában, úgy érzed a szüleid nem értik meg a problémáidat, stb. Függővé válás: aki már a rendszeres dohányzás miatt nikotinfüggővé vált, az folyamatosan kívánni fogja a cigarettát, nem tud tőle megszabadulni.

A nemdohányzó életmód előnyei A társasági kísértések, illetve a hangulati ingadozások téged is érinthetnek. Ne feledd azonban, hogy mindkettőre van megoldás: a cigarettát nem kell soha elfogadnod, ha nem akarod, a rossz hangulatodat, illetve a stresszt ezerféleképpen tudod kezelni.

Köszönöm a figyelmet!