Széchenyi Programirodák szervezete és működése

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Olasz Nap Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Március 20. “Olasz Külkereskedelmi Intézet (ICE): Promóciós tevékenység és szolgáltatások.
Advertisements

A Baranya Paktum a gazdaság fejlesztéséért Március 24. Dr. Tótsimon Péter.
DSC TÁMOP Munkahelymegőrző támogatás munkaidő csökkentéssel és képzéssel kombinálva 2009.
GYAKORLATORIENTÁLT MEGOLDÁSOK A FELSŐOKTATÁSBAN A TEAM ACADEMY Tasi Péter team coach BGE Team Academy.
MENTORHÁLÓZAT SZEREPE A KIVÁLTÁSI FOLYAMATBAN Intézményi Férőhely Kiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó November 17.
MMIK – „a befogadó intézmény” tradicionális múlt tradicionális múlt felkészült szakember gárda (humán erőforrás) felkészült szakember gárda (humán erőforrás)
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
BEPTRA „Legjobb Gyakorlatok” kis- és középvállalkozások számára Szakmaspecifikus képzéssorozat Projektsz á m: HURO/0901/138/2.1.2 HURO0901/138/2.1.2 A.
„NŐ AZ ESÉLY” TÁMOP B-2- 12/ A romák munkaerő-piaci reintegrációjának elősegítése, -A TÁMOP B-1-11/1kiemelt projektre épül,
Az OKKER Pedagógiai Szolgáltató Intézet FODOR GÁBOR október 10. ÉRTÉK ÉS MIN Ő SÉG AZ OKTATÁSBAN.
„KAPASZKODÓ” SZOCIÁLIS BÖRZE november 24. Szakmai programok és kihívások az FSZK jelenében és jövőjében.
1/31 Elkötelezettség a Kiválóságért /31 Elkötelezettség a Kiválóságért A kiválóság európai elismerési szintjei Elismerés a Kiválóságért 300 pont.
M ESTERPEDAGÓGUS SZAKTANÁCSADÓK FELADATAI. Megállapodás megkötése-aláírás után a HMPI-nek visszaküldeni, melyet az OFI-ba továbbítunk aláírásra Útiköltség.
1 „Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, július.
ALKOHOLIZMUS ELLENI MEGYEI EGYESÜLETEK ÉS KLUBOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE, MAGYAR KÉKKERESZT EGYESÜLET, KATOLIKUS ALKOHOLISTAMENTŐ SZOLGÁLAT HÁLÓZAT ÉPÍTÉSE.
AZ ISKOLA–EGÉSZSÉG KÖZPONT – FORMA ÉS TARTALOM A TÁMOP KIEMELT PROJEKT KÖZNEVELÉSI ALPROJEKTJÉNEK CÉLJAI, A MEGVALÓSÍTÁS MÓDSZEREI ÉS A SZAKMAI.
A munkahelymegőrző támogatás. Alapja  Az évi IV. tv. (a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról) 18. §.  A 6/1996. (VII.16.)
TÁMOP B-13/ SZAKMAI-MÓDSZERTANI TÁMOGATÁS A KOMPLEX TELEPPROGRAM ÉS AZ ELNÉPTELENEDŐ FALVAK TÁRSADALMI GAZDASÁGI FOLYAMATAINAK MEGFORDÍTÁSÁT.
Az akkreditáció szerepe a megváltozott munkaképességű munkavállaló személyének társadalmi reintegrációjában Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest,
TÁMOP program a Dél-alföldi Régióban Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ.
1 A magyar fejlesztéspolitika irányai Dr. Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter szeptember 27. Miskolc Miskolc / Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
„A kis- és középvállalkozások együttműködésének erősítése a szlovák-magyar határmenti régióban” Projekt indító konferencia Losonc, szept. 27. Időtartam:
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
Pályázati lehetőségek Nagy Réka Közművelődési és kulturális intézmények pályázati lehetőségei.
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési rendszer A képzett szakemberekért Információgyűjtés.
Előadó: Bali Kornél Mikro-, kis-és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása.
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
A év értékelése és a év újdonságai
A Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely munkája – EFOP VEKOP/15 TÁRS PROJEKT bemutatása EFOP VEKOP
Work-based Learning in CVET Az ALFA KISOSZ Érdekvédő és Képző Egyesület szerepe a projekt megvalósításában Előadó: Czibula Zoltán igazgató ALFAKÉPZŐ.
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Az „első lépés” TÁMOP
Szaktanácsadás 2015/2016 Készítette: Szabó Klára.
TÁMOP / „A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban)”
Tájékoztató a munkahelyteremtő pályázati programról
Barcsák Marianna KPSZTI
Tájékoztató a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatról
Csongrád Megyei Önkormányzat Gyarmati Zoltán
Kihívások a LEADER program eredményes végrehajtásában
Óvodától az érettségiig - a kompetencia-alapú oktatás Szegeden
„Társadalmi Innovációk generálása Borsod-Abaúj-Zemplén megyében”
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
A közigazgatással foglalkozó tudományok
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Menedzsment és Vállalatgazdaságtan PhD Menedzsment alapok
TOP SO „Foglalkoztatási paktum Barcs és térségében” A Foglalkoztatási stratégia célrendszere tervezett programok BARCS VÁROS.
SZÁMVITEL.
TÁMOP / FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban kiemelt projekt
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
A kiváltást tervezők / megvalósítók és Az fszk TÁRS projektje közti együttműködés rendszere EFOP VEKOP TÁRS projekt.
SZÁMVITEL Dr. Ormos Mihály egyetemi tanár
Intézmény-akkreditáció szakképző intézmények kérelme esetén
A Zala megyei innovatív foglalkoztatási paktum bemutatása Kovács Károly Paktummenedzser Zala Megyei Önkormányzat.
A Zala megyei innovatív foglalkoztatási paktum bemutatása pácsonyi imre alelnök Zala Megyei Önkormányzat.
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
Sajben - Kenyeres Márta munkaközösség-vezető
Budapest, február 5. Reszeginé Erdélyi Beáta
Új pályainformációs eszközök - filmek
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Szakképzési Önértékelési Modell II. Fejlesztési szint EREDMÉNYEK 4. 8
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Iskolai szociális segítő
Baranya Megyei Önkormányzat
Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület – TÁMOP 5.6.1/C projekt
Intézményvezetők tájékoztatása Nyíregyházi Egyetem
Előadás másolata:

Széchenyi Programirodák szervezete és működése

Tartalom 1. Célkitűzések 2. Folytonosság biztosítása 3. Az új hálózat prioritásai 4. Szervezetrendszer 4.1. A Széchenyi Programiroda a fejlesztéspolitika intézményrendszerében 4.2. A Központi Programiroda 4.3. A megyei programirodák 4.4. A tematikus munkacsoportok 4.5. Kapcsolatrendszer 5. Tanácsadói tevékenységek 6. Perspektívák

1. Célkitűzések Az Új Széchenyi Terv célkitűzése: hatékony pályázati rendszer működtetése a kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése érdekében. A Széchenyi Programirodák célkitűzése: Új Széchenyi Terv stratégiai céljainak megvalósulását előmozdító projektötletek támogatása, folyamatban lévő projektek szabályos megvalósításának elősegítése Fő feladatuk a pályázatok gyors és hatékony közvetítése a potenciális pályázók irányába; a megvalósítás támogatása

2. Folytonosság biztosítása A Széchenyi Programirodák a Kistérségi Koordinációs Hálózat feladatát veszik át, több területen is építve elődjük eredményeire és tapasztalataira: kiterjedt pályázói ügyfélkör és kapcsolatrendszer; gyakorlatorientált tanácsadási módszerek, kiforrott szakmai eljárási sémák; működő informatikai rendszerek; intakt és teljes körű szakmai képzési tematika; világos helyzetértékelés, tervezhető stratégiák.

3. Az új hálózat prioritásai A Széchenyi Programirodák az elődszervezettől örökölt eredmények megtartása mellett a következő területekre kívánnak komoly figyelmet fordítani: a hálózatváltás ne okozzon törést a pályázók számára; továbbra is biztosított legyen a kistérségek közvetlen elérhetősége; kiemelt figyelmet kapjanak a leghátrányosabb helyzetű kistérségek; megfelelő szakmai támogatást kapjon a Roma Fejlesztési Támogatási Iroda.

4. Szervezetrendszer 4.1. A Széchenyi Programiroda a fejlesztéspolitika intézményrendszerében

4. Szervezetrendszer 4.2. A Központi Programiroda

4. Szervezetrendszer 4.3. A megyei programirodák

4. Szervezetrendszer 4.4. Tematikus munkacsoportok munkacsoport vezető, fejlesztési tanácsadók

4. Szervezetrendszer 4.5. Kapcsolatrendszer

5. Tanácsadói tevékenységek Tájékoztatás  a potenciális pályázók teljes körű, hiteles és naprakész informálása, pályázatok közvetítése  a pályázók számának növelése  eredményesség Tanácsadás  a projektgazdák támogatása a projektmegvalósítási szakaszban, projektgenerálás, problémakezelés, pályázók motiválása, visszacsatolás  sikeresen benyújtott, szabályoknak megfelelő pályázatok arányának növelése  hatékonyság, szabályosság Hálózatműködtetés  kapcsolattartás, együttműködés, tapasztalatcsere  egységesség, közös gondolkodás Intézményrendszert támogató feladatok  információgyűjtés, javaslatok a Központi Programiroda felé, aktív részvétel a pályázatok társadalmasítási folyamataiban  hatékonyság

6. Perspektívák Letisztult és költséghatékony szervezetrendszer Hiteles, naprakész, teljes körű, személyre szabott informáltság Pályázók számának emelkedése Kevesebb szabálytalanság és hiánypótlás, „előregondolkodás” Sikeres pályázatok számának emelkedése Pályázói igények visszacsatolása Pályázói elégedettség növekedése

Köszönöm a figyelmet!