ÚTI BESZÁMOLÓ Tanártovábbképzés Barcelonàban

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Life through the lenses Enikő Bereczki 2RF. Egy kép többet ér ezer szónál Mitől jó egy sajtófotó? Milyen hatással van a közvéleményre? Milyen a sajtófotós.
Advertisements

Kompetencia alapú oktatás TÁMOP pályázat Rumi Rajki István ÁMK Rum.
Tehetségazonosítás gyakorlata
Eszköszkölcsönzési szolgáltatások bemutatása
G YAKORLATI MÉDIAOKTATÁS Produktív média - Budai Középiskola.
Komplex Instrukciós Program
Tisztelt Látogatóink! Szeretnénk rövid tájékoztatást adni az általános iskolában megvalósuló új tanulásszervezési eljárásokról és azok tartalmáról a TÁMOP.
Pápa Városi Televízió.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Széchenyi tehetségműhely
Angol nyelvi kompetencia
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
JÓ GYAKORLATOK AZ IKT ISKOLAI ALKALMAZÁSÁBAN
„Let’s speak!” angol nyelvi diákkör Jónás Lászlóné.
Hagyományos szemléltető eszközök
Szegedi Tudományegyetem TÁMOP „XXI. Századi kompetenciaalapú gyakorló iskolák Szegeden – az óvodától az egyetemig.” „XXI. Századi kompetenciaalapú.
NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS.
A „Storyline” - módszer alkalmazása a tanulásban akadályozott gyermekek ismeretszerzésében Szakál Judit Siteri Anikó Bárczi Gusztáv EGYMI Debrecen.
JÓ GYAKORLAT Digitális taneszközök használata történelem órán
Az olvasás olyan piknik, ahová a szerző hozza a szavakat,
Az e-portfólió használati köre
Projektmunka.
SZTE BTK Spanyoltanár MA
„Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben” TÁMOP / /0065 Moduláris oktatás Az egészséged a Te kezedben van!
Feladatnaptár Április 27. (kedd) Migráns-project megbeszélés (érintett ofők és ofő-h) Április 29. (csütörtök) Osztályozó értekezletek Április 30. (péntek)
Vizuális nevelés tantárgypedagógia
Kaposvári Általános Iskola II. Rákóczi Ferenc Tagiskola
Innováció Intézményi fejlesztés Egyenlő hozzáférés
Simon Gabriella A papíralapú portfólió
Budapest IX. Kerületi Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium
Az oktatási gyakorlat fejlesztése
Bánki Hírmondó november. Novemberben történt velünk…
A Magyar Nyelv Napja kezdőkép Tarczal-Márta Edit
„Migráns tanulók a magyar közoktatásban” Oktatási és Kulturális Minisztérium Társadalmi Megújulás Operatív Program „BÁBEL- interkulturális pedagógia porjekt”
DIDAKTIKA ÉS OKTATÁSSZERVEZÉS II.
PROJEKT OKTATÁS.
Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Általános Iskolája
Hogyan válasszunk iskolát, tudnivalók iskolaválasztás előtt! 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek tartandó értekezletre 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek.
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN.
LEGO Dacta program.
Az Alkalmazott bábjáték pedagógiájának Adaptálása
A jogszabályi változások megvalósulása és hatása intézményi szinten Fővárosi helyszín Készítette: Kállai Gabriella ONK, Budapest november 4.
Bánki Hírmondó Szeptember. SZEPTEMBERBEN TÖRTÉNT…
A virtuális víz nyomában. A témaválasztás indoklása: A környezetért érzett felelősség Ökoetika Vízkészlet végessége környezeti, társadalmi és szellemi.
Az idegen nyelv oktatása a Darusban 1990-ig kötelező az orosz nyelv társadalmi igény:német angol mindennapos német a két tannyelvű oktatás – 2000-ben.
Bemutatkozik A Debreceni Szakképzési Centrum Péchy Mihály Építőipari Szakközépiskolája NYITOTT KAPUK NAPJA
1. Témakör. A tanév feladatai A terem rendje Ülésrend kialakítása Érintés és-balesetmegelőzés Eszközök bemutatása.
Mérés-értékelés konferencia március 28. Eger.
Köszöntelek Benneteket! Tanár neve. Osztály órarendje 8:20 - 8:45 Tanítás kezdete, névsorolvasás 8:45 - 9:30Olvasás és írás 9: :15Helyesírás és.
Tanfolyam címe TANÁR NEVE | TANFOLYAM SZÁMA. Tanfolyam leírása  Írja be a tanfolyam anyagának rövid összefoglalását.  Hely  Előadások: hétfőn, szerdán,
avagy egy új eszköz a társadalmi szemléletváltásra
DARUS a gyermekekért.
Tehetséggondozás mozgóképkultúra és médiaismeret
Kandó Kálmán Szakközépiskola és Szakiskola
1 WEEK COURSE FOR EUROPIAN TEACHERS OF GEOGRAPHY AT SECONDARY LEVEL
István Király Általános Iskola
Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola
Álmodtunk egy iskolát magunknak
Digitális világ Rólunk a világnak Írjunk blogot!
Nemzeti Köznevelési Portál
Szakiskolai kompetenciamérés tapasztalatai
A mozgókép kultúra és médiaismeret tantárgy lehetőségein keresztül
DARUS a gyermekekért.
2009–2010. évi iskolai naptár Ezt a sablont kinyomtatva falinaptárként használhatja, vagy bármely hónap diáját saját bemutatójába másolhatja. Ha meg szeretné.
Balázsi Ildikó Oktatási Hivatal
ERASMUS PLUS TANÁRI MOBILITÁS
Tanár neve | Kurzus száma
DARUS a gyermekekért.
Üdv, tanulók! Tanár neve.
Ponte de Lima- Freixo 3. projekttalálkozó (2017. október )
Előadás másolata:

ÚTI BESZÁMOLÓ Tanártovábbképzés Barcelonàban 2016. június 27. - július 1. Készítette: Dr. Rivóné Darók Ilona dr. Mező Ferenc Általános Iskola Budapest, Ond vezér park 5.

A kurzus adatai Kurzust szervező intézmény EUROPASS Kurzus neve Teaching through video making: creating and adapting visual resources Időpontja 2016.06.27-07.01. Tanórák száma 30 óra Helyszíne Barcelona, Spanyolország Kurzusvezető neve Marta Mandolini Kurzus nyelve angol

A kurzus célja A program a videó készítés technikáira alapul amely egy oktatási eszköz a tanulók motivációjára és a videó készítés alkalmazására a tanítási órákon. A fő cél, hogy ellássa a résztvevőket tippekkel és módszerekkel arra, hogy hogyan használhassák az audio - vizuális eszközöket (fényképeket, filmeket, zenei klipeket, dokumentumokat, híreket, saját videót stb.) minél hatékonyabb módon a tanítási órákon. Az audio-vizuális eszközök használata egyre népszerűbb. A tanulók tevékenyen részt vehetnek a fotó és videó készítésben. Ezek a tevékenységek segítik lekötni figyelmüket, fejleszti kommunikációs, kritikai, szociális és kreatív képességüket. Ennek következtében fejlődik az írás, beszéd, értés és olvasási készségük is.

A kurzus programja Június 27. (hétfő) 1. Kurzusinformációk 2. Én és az iskolám A résztvevők tanárok bemutatkozása 3. Bevezető előadás A fotó és filmtechnikák története 4. Bemutatkozik a program A kurzus céljainak, feladatainak megfogalmazása célkitűzések, ideológiák, tapasztalatok 5. A gyakorlati munka bemutatása vizuális eszközök az osztályban a tanárok célkitűzése és a diákok motivációja

A kurzus programja Június 28. (kedd) 1. Fotózás A fotózás tárgya az én témám a színek voltak 2. Hogyan használhatjuk kreatívan a fényképezőgépet? 3. Fényképezési technikák kimentünk fényképezni az utcára, boltokba stb. fényképek bemutatása és megbeszélése képek feltétele az Instagramra

A kurzus programja Június 29. (szerda) 1. Fotó vágása és albumkészítés 2. A történet témája, szövegkönyv és forgatókönyv írása 3. Hogyan használjuk a kamerát filmkészítés 4. Esti idegenvezetés Barcelonában

A kurzus programja Június 30. (csütörtök) 1. Hogyan használjuk a kamerát filmkészítés folytatása 2. Forgatás különböző helyszíneken fotóstúdió, templomtér, piac, park... Mindenki forgat és mindenki szerepel a filmben.

A kurzus programja Július1. (péntek) 1. Feliratkészítés a filmhez 2. Filmvágás 3. Zenei alátét 4. Filmbemutatás 5. Egyéni és csoportértékelések a közös munka áttekintése; 6. A kurzus elvégzését igazoló dokumentumok kiadása

A kurzus eredménye A kurzus elvégzése során segítséget kaptam az alábbi készségek, képességek fejlesztésében: képes vagyok nem csak nemzeti, de európai polgárként is gondolkodni jobban megértem az unió oktatási célkitűzéseit kapcsolatokat építettem ki más országokban tanító kollégáimmal megtanultam a fotó és videókészítés felhasználási lehetőségeit az órákon, tablet, telefon segítségével készíteni és megosztani képeket, videókat forgatókönyvet írni filmet forgatni, filmvágást, feliratozást, zenei aláfestést készíteni megismertem néhány internetes alkalmazást, melyet képes vagyok sikeresen alkalmazni óráimon, sokkal átfogóbban és mélyrehatóbban vagyok képes audiovizuális eszközök használatát az óráimba illeszteni felismertem az iskolán kívüli oktatásban rejlő lehetőségeket, képes vagyok az audio-vizuális eszközök használata révén fejleszteni a tanulók képességeit és készségeit (kommunikációs, kritikai, szociális, kreatív képességek és írás, beszéd , megértés, olvasási készségek)