Helyi védett értékek bemutatása

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A levéltár Országos Tudományos és Felsőoktatási Szakmai Központ tevékenységei.
Advertisements

FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Ruska Mónika – Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat - Fiatalok Lendületben Programiroda.
MMIK – „a befogadó intézmény” tradicionális múlt tradicionális múlt felkészült szakember gárda (humán erőforrás) felkészült szakember gárda (humán erőforrás)
Nagyprezentáció Társaság a Lakásépítésért Egyesület lobby tevékenység a magyarországi lakásépítések élénkítése érdekében Előadó:
Intézményi Férőhelykiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó Kalocsai Szociális Szakellátási Központ kiváltása.
1 „Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, július.
TÁMOP B-13/ SZAKMAI-MÓDSZERTANI TÁMOGATÁS A KOMPLEX TELEPPROGRAM ÉS AZ ELNÉPTELENEDŐ FALVAK TÁRSADALMI GAZDASÁGI FOLYAMATAINAK MEGFORDÍTÁSÁT.
Az akkreditáció szerepe a megváltozott munkaképességű munkavállaló személyének társadalmi reintegrációjában Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest,
1 Elektronikus adóbevallás. 2 Bevallások, adatszolgáltatások elektronikus úton történő benyújtásának bemutatása Bevallások, adatszolgáltatások elektronikus.
EGT Finanszírozási Mechanizmus Kulturális és természeti örökség megőrzése, megújítása program A kulturális és a művészeti sokszínűség előmozdítása.
Környezeti fenntarthatóság. A KÖRNYEZETI FENNTARTHATÓSÁG JELENTÉSE A HELYI GYAKORLATBAN Nevelőtestületi ülés,
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
A három lépcsőfok… 29% - A megoldás 52 heti stratégia sikeres üzleti kapcsolatépítéshez (Avidor András - Michelle R. Donovan - Ivan R. Misner) Az emberek.
MOBIL – PLT együttműködés
ERASMUS+ DISSZEMINÁCIÓS PLATFORM
Berényi Eszter – Damásdi Judit
Kortárs előadó-művészeti tevékenységek előmozdítása c. intézkedés
vizuális megismerés – vizuális „nyelv” vizuális kultúra
A régészeti örökség védelmének szabályrendszere
A MTVSZ és a Pro Natura együttműködésének erősítése a biológiai sokféleség megőrzésének területén március 1. – május cél: Kölcsönös tudásnövelés,
A kérdőívek, a kérdőívszerkesztés szabályai
Magyar Bibliográfiai Adatbázisok
Integráció a felsőoktatási könyvtárak szolgáltatásfejlesztésében
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Egészségügyi közbeszerzések
Kórházi könyvtárak lehetőségei a tudáspiacon
TAJ KÁRTYA Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
Kérdések és válaszok az előfizetéses rendszerekről
Csongor és Tünde és a Varázsfuvola
A kiváltást tervezők / megvalósítók és Az fszk TÁRS projektje közti együttműködés rendszere EFOP VEKOP TÁRS projekt.
Folyamatosan emelkedik a lakosság
A évi pályázati felhívás legfontosabb szabályai
Nemeskocs Község Önkormányzatának Településkép-védelmi Rendelete
Család és iskola Nevelés.
Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest, december 18.
Miért választottam a BME Mérnökinformatikus Szakot?
Nyílt nap Iskola neve Dátum.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
A Dunához kapcsolódó lehetőségek Budapest közlekedésfejlesztésében
Felhasználóképzés a kórházban
TÉNYEK UTÁN CSELEKVÉS Viziné Molnár Anna Uzsoki Utcai Kórház
Közösen a fogyasztókért! A FŐTÁV Zrt. Közös Képviselők konferenciája
Élj ökosan – generációkon át II.
Kalibrálásról… egy kicsit másképpen
Új pályainformációs eszközök - filmek
Felnőttképzés a közművelődésben
AZ INTÉZMÉNY NEVELÉSI CÉLJAI
Állampolgári jogok és kötelességek
Sigfox technológia és hálózatok
Lapkiadó, rendezvényszervező vállalatirányítási rendszer SQL alapon
Szülői értekezlet 6.B
Természetismereti kirándulásra való felkészüléshez javaslat
Oktatóbemutató címe Előadó név
Miért is szeretjük az óvodánkat?
I. HELYZETFELMÉRÉSI SZINT FOLYAMATA 3. FEJLESZTÉSI FÁZIS 10. előadás
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Erasmus+ hallgatói mobilitásra jelentkezéshez
Magyar Bibliográfiai Adatbázisok
Az „Egyetlen PPG” vagyunk
Áramlástan mérés beszámoló előadás
Szakmai gyakorlat tájékoztató
Az MKET új stratégiája – Szolgáltató MKET
Erasmus+ hallgatói mobilitásra jelentkezéshez
Az Országfásítási Program előkészítésének aktuális kérdései
AC/DC Találd meg a helyed! Előadó: Fodor Ágnes, a VGYKE elnöke
A program értékelése Kerekasztal beszélgetés
Erdősi Debóra Németh Tímea Közösségi szolgálat.
KONFERENCIA KAFFEE projekt Óvári Márta Köznevelési Főosztály
Előadás másolata:

Helyi védett értékek bemutatása A Főváros területén számos kiemelkedő jelentőségű természeti érték található. Ezek egy része országosan védett, de számos (30 feletti érték) fővárosi védelem alatt álló.   2015-és 2016 évben számos terület megismertetése érdekében természetismereti kirándulásokat, sétákat rendeztünk. A helyi védett területek jobb megismerésével szeretnénk a helyi értékek védelmének szükségszerűségére felhívni a Főváros lakosságának ezen belül a fiatalok figyelmét felhívni és növelni az elkötelezettséget a helyi értékek védelme irányába. Ezek a természeti, kulturális értékek kiváló alkalmat adnak a fővárosi lakosok számára a környezettudatos, egészséges, és valamennyi társadalmi réteg számára elérhető kikapcsolódásra. 2016 őszén azokat a területeket fogjuk végigjárni, és a résztvevőkkel a környezetet megismertetni ahol a közeljövőben változások várhatók. Bízunk benne, hogy ezekkel a sétákkal is hozzájárulunk a területek, parkok, fák, a környezet megismeréséhez. Lényeges hogy a résztvevők ismerjék a környezetükben lévő, ezért nagyon könnyen elérhető – helyi természeti értékeket. Kirándulások, természetismereti rendezvényeink ezt a célt is szolgálják.

A kiadványok letölthetők ide kattintva http://www. mtvsz

Letölthető ide kattintva http://www.btssz.hu/wp/?page_id=266 http://www.mtvsz.hu/kiadvanyok&from=0 Letölthető ide kattintva 10 TUTI tipp a természetbe 1. rész 10 TUTI tipp a természetbe 2. rész

A Városliget függőleges légifotón Városliget Wikipédia https://hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1rosliget A Városliget Budapest egyik városrésze, egyben a második legnagyobb közparkja, a XIV. kerületben. Teljes területe 100 hektár[1] (1 km²). Ebből mintegy 81 hektár a tulajdonképpeni park, és abban kb. 6500 fa áll. A főváros kedvelt pihenőhelye és kulturális centruma, amiben vagy aminek határain számos nevezetesség, látványosság található.  A Városliget története Hogyan vált az 1813–1817 között megtervezett angol tájképi stílusú népkert a széles közönség szabadidőparkjává? Milyen szerepet játszott akkor a Liget a város életében? Dr. Lovas Dániel, az Élet a régi Városligetben című könyv szerzőjének összeállítása a témában. http://www.nlcafe.hu/foto/20141120/a-varosliget-torten A Városliget függőleges légifotón http://www.legifelvetel.hu/magyar/oldalak/a_varosliget_fuggoleges_legifoton/ http://www.zoobudapest.com/pannonpark/orokseg-es-hagyomanyok/vurstli-angolpark-vidampark/a-terulet-tortenete

LIGET BUDAPEST: VAN MÁS ALTERNATÍVA BY HG.HU 2014. FEBRUÁR 13. 10:13 http://hg.hu/cikkek/varos/16452-liget-budapest-van-mas-alternativa

Bővebb információ megtalálható az interneten Bővebb információ megtalálható az interneten. Ide kattintva elérhető néhány írás, videó. Budapest projekt épületeinek élethű látványtervei http://ligetlatvany.hu/ Igy még nem látta a Városliget fáit, de többé nem is fogja https://www.youtube.com/watch?v=1ZsPHFkWFoc „Egy százéves fa csak száz év alatt pótolható” - interjú Lányi Andrással http://varesliget.blog.hu/2016/06/12/_egy_szazeves_fa_csak_szaz_ev_alatt_potolhato_interju_lanyi_andrassal   Tíz kérdés, amelyre mindenki tudja a választ http://varesliget.blog.hu/2016/07/20/tiz_kerdes_amelyre_mindenki_tudja_a_valaszt Városliget-Város-Vár http://varesliget.blog.hu/2016/03/13/varosliget_varos_var Mi a baj a Liget beépítésével? Gyere ide, nézz körül és maradj kicsit csendben! https://www.youtube.com/watch?v=wRKvTiI4lRs Mégis, kinek a Ligete ? http://varesliget.blog.hu/2016/07/07/megis_kinek_a_ligete Itt a városligeti parkpályázat győztese 2016.05. 19. http://index.hu/urbanista/2016/05/19/ilyen_lesz_a_varosliget/

Természetismereti sétáink Október 5 szerda Római part Október 12 szerda Városliget Október 19 szerda Orczy kert Október 26 szerda Nemzeti Múzeum kert Természetismereti sétáink szerdánként 9 órai találkozással kezdődnek. Minden érdeklődőt szívesen látunk.