Csoportmunkát támogató szoftverek

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kreitl Péter Gemini-IT Magyarország Kft.
Advertisements

>>0 >>1 >> 2 >> 3 >> 4 >> Gyülekeznek a felhők a felsőoktatás egén - avagy a cloud learning szárnyalása a kibertérben SERES – MISKOLCZI - FÓRIKA - LENGYEL.
IKT = információs és kommunikációs technológia
SZOFTVER MINT SZOLGÁLTATÁS: ÜZLETI HATÉKONYSÁG A FELHŐBEN Nagy Levente Üzletágvezető Microsoft Office.
Virtuális oktatási környezet kialakítása
Iroda a felhőben.
Pénz, de honnan?. Office 365 Eszközök 1 milliárd Okostelefon 2016-ra, ebből 350 milliót használnak majd munkára Emberek 82 % A világ online népességének.
Hatékonyságnövelés Office System alapon az E.ON csoportnál
A számítógépes kommunikáció illemszabályai, különös tekintettel az internetre Netikett.
HIDASNÉMETI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE E-KÖZIGAZGATÁSI ALAPISMERETEK AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS ÉS HATÓSÁGI SZOLGÁLTATÁS.
Windows SharePoint Services 3.0
A portál zártkörű, online, virtuális intranet hálózata A Google segítségével, a drseres.com domain keretein belül létrehoztunk egy online virtuális intranet.
Hálózati alapfogalmak, topológiák
Az Exchange/Outlook rendszer n Ebben a részben az olvasó megismerkedik – Az Exchange serverrel – Az Outlook 97 csoportmunka szoftverrel.
Használata Készítette: Medve Tamás.
A könyvtár mint a felnőtt képzés helyszíne Tapasztalatok a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központban.
E URÓPAI P EDAGÓGIAI IKT J OGOSÍTVÁNY EPICT tanfolyam a Calibrate projektben Kárpáti
Kőnig Tibor főmérnök Microsoft Magyarország. Ma a vállalatok elsősorban olyan szoftvereket használnak, amelyeket maguk futtatnak ez a helyben telepített.
Hol szökik a hatékonyság
Települési Testületi adat Tár - TTT 2008 – Törökbálinti Önkormányzat Papíralapú munkafolyamatok kiváltása Testületi munka teljes körű támogatása Naprakész.
Levelező program beállítása webmail-hez
13.a CAD-CAM informatikus
Számítógép-hálózat • Önálló számítógépek összekapcsolt rendszere
Iskolai Hálózat Létrehozása
A Tudásközpont levelezőrendszerének rövid bemutatása
Nagyvállalati projektmenedzsment GTM szeminárium sorozat A Microsoft nagyvállalati projektmenedzsment megoldása Előadó:Kőnig Tibor
Microsoft® Lync™ 2010 Meghatalmazás – oktatás
Elektronikus levelezés
TT Kovács Sándorné.
Mi is tulajdonképpen SprintWealth üzlet? A SprintWealth weboldalról szoftvereket és e-könyveket tölthetsz le 29 USD regisztrációs díj ellenében. Az oldal.
Outlook 2003 Második rész.
A gyógyító információ Dr. Vasas Lívia MOKSZ elnök Január 12. Nyíregyháza.
Hálózat kiépítésével lehetőségünk nyílik más számítógépek erőforrásainak használatára. Osztott háttértár használat: egy számítógép merevlemezének megosztásával.
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Az Interneten az állományok mozgatására leggyakrabban az FTP program használatos. Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek: kapcsolódás.
Levelezési alapismeretek
Support.ebsco.com Saját EBSCOhost oktatóprogram Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Keresési figyelő létrehozása Oktatóprogram.
Nagy teherbírású rendszerüzemeltetés a felhőben. Miről lesz szó? Cloud áttekintő Terheléstípusok és kezelésük CDN Loadbalancing Nézzük a gyakorlatban.
Internet, Elektronikus levelezés
Kérelem elektronikus benyújtása a Szolgáltatói Nyilvántartásba
LÉPÉSELŐNY EGYESÜLET. LEGYEN JOB(B) A NŐKNEK! LEGYEN MUNKA A NŐKNEK !
Lehetséges együttműködési területek az internetes bankkártya elfogadás területén.
Hálózatok.
A Digitális Pénz Kállay Petra Zsirkai Noémi.
Levelezési alapismeretek
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
WORKFLOW MENEDZSMENT MUNKAFOLYAMAT KEZELÉS
E-larning és M-learning nemzetközi viszonylatban és Szerbiában (egy saját fejlesztésű oktatási keretrendszer bemutatása) Előadók: Kőrösi Gábor és Esztelecki.
E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS . E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS Az elektronikus posta ( ) olyan rendszer, amelynek segítségével más felhasználók számára.
Felsőoktatás és a közösségi hálózatok
Jogi informatika1 INFORMATIKA III. alkalom szeptember ELŐADÓ.
A Google Drive használata. Mire jó? A Google Drive segítségével a fotókat, videókat, fájlokat és sok más tartalmat egy biztonságos felhőtárhelyen keresztül.
Hálózatok Számítógépek és egyéb hardvereszközök összekapcsolva valamilyen kommunikációs csatornán. Felkínált lehetőségek: –Kommunikáció –Hardver megosztás.
Gyakorlat. postafiók készítése: 1. Nyissuk meg a oldalt! 2. Válasszuk a Fiók létrehozása gombot! 3. Töltsük ki az űrlapot! 4. A nyitólap.
FELHŐ ALAPÚ INFORMATIKAI RENDSZEREK VS. LEXIKÁLIS ISMERETEK Networkshop 2016 Konferencia Debrecen Antal Péter, Eszterházy Károly Főiskola,
eeszt A csatlakozás feltételei és körülményei
Számítógépes bűnözés.
Hálózatok Számítógépek és egyéb hardvereszközök összekapcsolva valamilyen kommunikációs csatornán. Felkínált lehetőségek: Kommunikáció Hardver megosztás.
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 5.1. előadás
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Informatikai klub „Itt az IT”
Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek:
Internet, Elektronikus levelezés
5 tipp a munka egyszerűsítésére
Hálózati struktúrák, jogosultságok
Internet és kommunikáció
Internet-szolgáltatások I/13. évfolyam
Informatika Oktató: Katona Péter.
Kisvállalati hálózat kialakítása raspberry szerverrel
Előadás másolata:

Csoportmunkát támogató szoftverek

Csoport, team A csoport (team) általában valamilyen feladat munka elvégzéséhez szükséges sokszor különböző végzettségű munkatársak együttese arra az időre, amíg a munkát végzik. A csoport tagjai közös eredményes munkájának feltétele a csoport tagjai közötti hatékony kommunikáció.

A csoportmunkát támogató kommunikációs eszközök: Levelezés (e-mail) Névjegyalbum, címtár Naptár használat csoportosan Feladatok nyilvántartása Tevékenységek naplózása Nyilvános mappák használata Feljegyzések készítése

Felhő technológia (Cloud Computing) Az adattárolás és a számítási feladatok az Interneten lévő nagy teljesítményű szervereken történik; A felhasználó csupán egy egyszerű, kis teljesítményű számítógéppel, és egy böngészővel rendelkezik; Az Interneten található szerverek összessége a cloud computing, számítási felhő használója számára nem látható, de érzékelhető, “eltakarja a felhő”. Az erőforrásokat a felhő szolgáltató biztosítja, nem a felhasználó problémája.

Felhő technológia modellje

A felhők 3 fő modellje A privát felhő egy adott szervezetnek dedikált és rendszerint helyben üzemeltetett számítástechnikai erőforrások együttese. A kihelyezett privát felhő olyan dedikált infrastruktúrával rendelkezik, amelyet külső fél üzemeltet, de más ügyfelek számára nem érhető el. A nyilvános felhő számítástechnikai erőforrásait külső fél üzemelteti, de több szervezet megosztva használja. A szolgáltatások nyújtása dinamikusan, a díjfizetés pedig a tényleges használat alapján történik

Felhő technológia előnyei Megtakaríthatjuk a hardvereszközökre költött pénzt. Energiát takaríthatunk meg, mert a működési költségek nem ránk hárulnak. Az emberi erőforrásokat is alaposan csökkentheti használata, hiszen különböző tevékenységeket szervezhetünk ki a szolgáltatókhoz. Licencdíjak megtakarítása. Folyamatos képzési költségek megtakarítása. Az alkalmazások frissítésének járulékos költségei is megtakaríthatók.

Google, példa a felhő technológiára Címtár, névjegyek E-mail Közös naptár használat Közös dokumentum használat Kérdőív készítés

Nyissa meg a saját google-s e-mail fiókját (ha nincs, akkor hozzon létre)! Küldjön egy legalább 5 e-mailt egyet tanárának, 4-et 4 csoport társának! A küldött üzenetek címzettjét és a kapott üzenetek küldőjét vegye fel a címtárába! Hozzon létre csoportokat! Hozzon létre egy saját naptárat, a naptár neve legyen az ön neve, ellenőrizze a beállításokat (megosztás)! Megosztásra kerül egy autó naptár! Jelölje, be mikor van szüksége az autóra! Készítsen meghívót 2013.április 15. 16 órára egy „bulira”. A meghívót csatolt fájlként küldje el a naptár értesítővel! Készítsen egy excel dokumentumot, melyben barátainak címét, telefonszámát, e-mail címét szeretné összegyűjteni. Töltse fel a google dokumentumok közé, úgy, hogy azok, akikkel megosztja a dokumentumot szerkeszteni tudják!

Készítsen egy eseményt 2013. május 20 Készítsen egy eseményt 2013. május 20. 8 és 10:30 között Üzleti informatika teszt lesz Küldjön erről az eseményről értesítőt a címlistán szereplőknek! Írja be a naptárba az órarendjét.(ismétlődő esemény)! Töröljön az egyik ismétlődő események egyik alkalmát! Vegyen fel egy magán eseményt! Akikkel a naptára meg van osztva, április második felére tervezzen egy közös programot, küldjön erről értesítést, válasz után!

Készítsen meghívót 2013. április 15. 16 órára egy „bulira” Készítsen meghívót 2013.április 15. 16 órára egy „bulira”. A meghívót csatolt fájlként küldje el a naptár értesítővel! Készítsen egy excel dokumentumot, melyben barátainak címét, telefonszámát, e-mail címét szeretné összegyűjteni. Töltse fel a google dokumentumok közé, úgy, hogy azok, akikkel megosztja a dokumentumot szerkeszteni tudják!

Készítse el a következő kérdőívet: Hány éves Ön? Az Ön neme? Az Ön legmagasabb iskolai végzettsége Milyen gyakran vásárol tejet, kenyeret, sajtot, felvágottat Közüzemű számláját hogyan fizeti (kp, internetes átutalás, interneten kártyával, csekken, csoportos beszedés)