1 Budai Attila Költséghatékony e-learning képzés Tananyag és támogatás új ILIAS felhasználók számára Vitaindító előadás 8. Nemzetközi ILIAS Konferencia.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Moodle tapasztalatok, megoldások a Széchenyi István Egyetemen
Advertisements

Urbán Ferenc Ábel: A KIR megújítási lehetőségei
Tájékoztatás a szakmai programok megvalósításáról június 26. BARTÓK TAMÁSNÉ.
D ISSZEMINÁCIÓS K ONFERENCIA „KEZEK” TÁMOP C-12/1/KONV Miskolci Egyetem Eszterházy Károly Főiskola Károly Róbert Főiskola VII. alprogram: Közös tananyagfejlesztések.
A Leonardo kísérleti projekt célja: Az AIFSZ (illetve az ISCED szintnek megfelelő) képzések európai és hazai felmérése, elemzése Egy konkrét AIFSZ képzés.
TÁMOP projekt szakmai feladatai és eredményei Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Topár Gábor szakmai projektvezető Minőségügyi Konferencia ZMNE.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
2005. november 18. Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Tevékenységi Prezentáció VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM Jászfényszaru Molnár Katalin elnök.
ÚJ DIMENZIÓK A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSBEN Dr. Sediviné Balassa Ildikó: A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS SZERKEZETI, TARTALMI ÉS MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A LEONARDO KÍSÉRLETI.
Alprojektek eTanulás rendszer fejlesztése
Bemutatkozik a Nagykapos és Vidéke Társulás
Kulturális értékek digitalizálása az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében Dippold Péter.
„Kutatás az atipikus tanulási formák (távoktatás/e-learning) modelljeinek kifejlesztésére célcsoportonként, a modellek bevezetésére és alkalmazására” Megbízó:
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
E-learning és a multimédia
A „TRUEFOOD” projektről  Az Integrált projekt teljes címe: Hagyományos európai élelmiszerek fejlesztése innovatív módszerekkel  Tematikus prioritás:
Pedagógusképzési hálózat Közép-Magyarországon TÁMOP /02/B/KMR ELTE Pedagogikum Központ Szakmai vezető: Hunyady György Pénzügyi vezető: Bartha Edit.
INFOTÁRS A Társadalomtudományi és Informatikai Kar közös projektje.
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
Gazdaságinformatikai és kapcsolódó fejlesztések
Interregionális Disszeminációs Konferencia Eger, A Határtalan felnőttképzés projekt tananyagainak hasznosítási lehetőségei a Magyar Virtuális.
D ISSZEMINÁCIÓS K ONFERENCIA „KEZEK” TÁMOP C-12/1/KONV Miskolci Egyetem Eszterházy Károly Főiskola Károly Róbert Főiskola VI. alprogram: Karrierszolgáltatások.
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
Minerva projekt és digitalizálási tapasztalatok Moldován István OSZK MEK Osztály NDA Konferencia december 14.
Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Nemzetközi összefogás az ökológiai gazdálkodás e-learning oktatásáért
Az E-TANÁR portál. A digitális olvasás-tudás már széles körben elterjedt. A digitális írás-tudás széleskörű alkalmazásához azonban alkotói közösségi fórumok.
Az E-TANÁR portál.
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
ÚMFT TÁMOP / „A képzés minőségének és tartalmának fejlesztése” Juhászné Víg Éva programvezető május 26.
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
Disszeminációs Konferencia Budapest, december 2. dr. Sediviné Balassa Ildikó TANÁRTOVÁBBKÉPZÉS A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSHEZ.
Döntéselőkészítő tanulmányok Mihálffy Krisztina – KKK,Kerékpáros Infrastruktúra Fejlesztési Osztály.
Önkormányzati ASP központ felállítása projekt összefoglaló EKOP
2014. június 12. Lackó Péter Clarity
A Calderoni Program helye és szerepe a HEFOP-ban Záró-konferencia március 27. Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u. 8. Telefon:
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN.
Szaktanácsadói tevékenységek, kompetenciák
1 Kézfogás a Magyar Vidék fejlődéséért : Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH)
HEFOP és projekteredmények, hasznosíthatóság és egymástól tanulás Dr. Podruzsik Szilárd.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Készítette: Tóth Györgyné Szakmai konferencia HEFOP Felkészítés a kompetencia alapú oktatásra.
Az IKT fejlesztési folyamat- szaktanácsadó felkészítése a digitális kompetencia-fejlesztés támogatására Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
AZ ASEDEM ÉS A QF EMBODIMENT. 2 Spanyol Multimédia Szövetség Célja:  A multimédiával és az új technológiákkal kapcsolatos képzés és ismeretterjesztés.
Korszerű, hatékony képzési megoldás E-Learning - SzITÁR június 13.
2009. november Nemzetközi ILIAS Konferencia1/20 Az ILIAS közösség Magyarországon, az együttműködés fejlesztése Berecz Antónia.
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
EDUTUS FŐISKOLA EDUTUS FELNŐTTKÉPZÉSI AKADÉMIA
Szeged M. J. Város Önkormányzata FLOSS bevezetése az önkormányzatnál Szabad Szoftver Konferencia Szeged, Szegfű László szegfu.laszlo [at] szeged.eu.
Miskolc, Innovációs tapasztalatok az oktatás-fejlesztésben Kocsisné dr. Baán Mária egyetemi docens, Miskolci Egyetem elnök, Magyar Virtuális.
Tananyagfejlesztő és távoktató e-learning keretrendszer intézményi szintű működtetése MELLearN, ELTE Az ILIAS alkalmazása.
Az ILIAS e-learning keretrendszer magyarországi adaptálása és felhasználása az informatika oktatásban, különös tekintettel a szolgáltatások testre szabására.
Smart Hospitality a PTE-n Informatikai projektek az egészségügy területén Múlt és jövő Uherkovich Péter - Pécsi Tudományegyetem Informatikai Igazgatóság.
IKER felülvizsgálata, referenciakeret bemutatása IKER társadalmasítás workshop Budapest, április 12.
TÁJÉKOZTATÓ AZ ÖNKORMÁNYZATI ASP ORSZÁGOS KITERJESZTÉSE KAPCSÁN A CSATLAKOZTATÁSI KONSTRUKCIÓRÓL SZEPTEMBER 15. ELŐADÓ: DR. SZEPESI GÁBOR OPERATÍV.
Az e-portfolió lehetőségei az ILIAS 4.2 verziójában Budai Attila
KEHOP azonosítószámú, „Veszprém Megyei Klímastratégia” című projekt bemutatása Takács Balázs Veszprém, április 25.
A köznevelési intézmények művészetpedagógiai módszertani megújítása
PROCSEE projekt 1. Szakértői Fórum disszeminációs esemény Racsko Réka
Az ILIAS keretrendszer használatának beépülése az oktatói és a hallgatói munkába a Gábor Dénes Főiskolán Berecz Antónia, Balogh Anikó, Littvay László
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TERVEI 2008
Az ORACLE JDE EnterpriseOne ERP rendszer bevezetésének tapasztalatai
Digitális szakadék csökkentése Bálint Ákos projektvezető, KIFÜ
Információtechnológiák és tudásbázis az Agrof-MM Leonardo+ projektben M=Mountain; M=Mediterranean
Horváth Ferenc MTA Ökológiai Kutatóközpont
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TÖREKVÉSEI 2007
A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése
Lorem ipsum.
„ÉLETREVALÓ – U4 LIFE” TPPA/2012/03/30
Előadás másolata:

1 Budai Attila Költséghatékony e-learning képzés Tananyag és támogatás új ILIAS felhasználók számára Vitaindító előadás 8. Nemzetközi ILIAS Konferencia 4. Workshop

2/9 ILIAS Inkubátor Program új felhasználók számára/1 Az ILIAS Magyar Közössége több éve a gyakorlatban használja az ILIAS keretrendszert. Jelentős szakmai tapasztalatok halmozódtak fel, például: Szervezeti integráció, projektmenedzsment; Rendszer és munkaszervezés, testreszabás; Az ILIAS-al való képzés módszertana, didaktikai kérdései; Az ILIAS tananyagok fejlesztése; A bevezetéshez és a működtetéshez szükséges képzések; A szerver és hálózati infrastruktúra és üzemeltetés.

3/9 ILIAS Inkubátor Program új felhasználók számára/2 Inkubátor Program: ennek keretén belül lehetne az ILIAS Közösségnek rendszerezni, és szervezetten átadni az új felhasználó szervezeteknek az ILIAS alkalmazásának kezdeti lépéseihez szükséges tapasztalatokat. Ezáltal jelentősen csökkenthetőek a keretrendszer bevezetésének költségei.

4/9 Mire terjed ki az ILIAS Inkubátor Program? Probléma: rendkívül heterogén a potenciális ILIAS felhasználók szervezeti környezete, eltérőek a követelmények (pl. felsőoktatás, államigazgatás, nagy és közepes gazdálkodó szervezetek stb.). Megoldás: egy működőképes pilot ILIAS rendszer létrehozása, azaz mintainstallálás, alap ILIAS képzés, egy-két on-line kurzus ILIAS tananyagokkal és szolgáltatásokkal.

5/9 A pilot projekt előnyei Lehatárolható a támogatás (pl. dokumentációk) az ILIAS közösség részéről. Az ILIAS felhasználó szervezetben lehetőség van a vezetés megnyerése (bemutató), a szervezeti, a szocio- kulturális fogadóképesség és technikai infrastruktúra gyakorlati tesztelésére.

6/9 Mit tartalmazzon az Inkubátor Program? Az ILIAS Magyar Közösség weblapjain hozzáférhető dokumentációk, így Projektmenedzsment, testreszabás; Didaktika, módszertan; ILIAS oktatási tartalmak fejlesztése; Felhasználók kiképzése; Installáció, működtetés. Szakértői hozzáférés, kipróbálási tárhely; Szaktanácsadás (ILIAS Közösség szakértői).

7/9 Hogyan valósulhat meg az Inkubátor Program?/1 ILIAS Magyar Közösség weblap: a regisztrált új felhasználóknak hozzáférést biztosítunk a dokumentációkhoz. Ki vállalja a weblap feltöltést és működtetést? Minden ILIAS-t alkalmazó szervezet ad szakértői hozzáférést?

8/9 Hogyan valósulhat meg az Inkubátor Program?/2 Ki és milyen feltételek mellett (személyes, telefonon, ) vállal szakértői segítséget? Ki vállalja az installáció segítését? Van-e lehetőség ASP (Application Service Providing) szolgáltatásra ?

9/9 Állásfoglalás a Magyar ILIAS Közösség továbbépítéséről A 8. Nemzetközi ILIAS Konferencia magyar résztvevői egy workshop keretében vitatták meg az együttműködés továbbfejlesztését. Állást foglaltak arról, hogy a hazai alkalmazások hatékonyságának fokozása, eredményeinek széleskörű elterjesztése és hasznosítása érdekében célszerű lenne a Magyar ILIAS Közösséget képviselő szakmai szervezet létrehozása. Készségüket fejezték ki a szervezeti forma, a működési feltételek kidolgozásában való részvételre, és az ezzel összefüggő koordinációs feladatokkal a Gábor Dénes Főiskola Távoktatási Tagozatát bízták meg.