NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
MŰSZAKI ANYAGTUDOMÁNYI KAR T ÁJÉKOZTATÓ A DUÁLIS KÉPZÉS NYÚJTOTTA LEHETŐSÉGEKRŐL ÉS ENNEK A M ŰSZAKI A NYAGTUDOMÁNYI K AR, J ÁRMŰIPARI Ö NTÉSZETI T ANSZÉKÉN.
Advertisements

Áttörés a hazai távközlésfejlesztésben A Matáv első évtizede Hogyan nőtt a hitelünk? Az út finanszírozása ( ) Készítette: Kis Péter.
A Szociális Szövetkezeti forma bemutatása Tanai Tünde Rehabilítációs tanácsadó.
Aktualitások és változások a pedagógiai szakszolgálati feladatellátásban 2016 őszén 1.
FOGLALKOZTATÁSPOLITIKAI TÁMOGATÁSI ESZKÖZÖK Szombathely, november 19.
Bemutatkozás Fodor Noémi Gépészmérnök – mérnöktanár Környezetirányítási szakértő TAR-ZERT Auditor Minőségirányítási vezető.
A képzett szakemberekért AZ ÖNÉRTÉKELÉS FOGALMA, LÉNYEGE, SZEREPE A MINŐSÉGFEJLESZTÉSBEN 3.2. előadás.
1 Az önértékelés mint projekt 6. előadás 1 2 Az előadás tartalmi elemei  A projekt fogalma  A projektek elemei  A projekt szervezete  Projektfázisok.
BINARIT TIMESHEET Több, mint munkaidő nyilvántartás Virág Zsolt (BINARIT Informatikai Kft.)„Hogyan legyek milliomos?” konferencia – BKIK ( )
AZ ELEKTRONIKUS KÉPZÉS MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSA INFORMATIKA A FELSŐOKTATÁSBAN DEBRECEN DR. ZÁRDA SAROLTA GÁBOR DÉNES FŐISKOLA.
NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési rendszer A képzett szakemberekért Információgyűjtés.
Környezeti fenntarthatóság. A KÖRNYEZETI FENNTARTHATÓSÁG JELENTÉSE A HELYI GYAKORLATBAN Nevelőtestületi ülés,
Továbbképzési konferencia II december 16. Kőnig Éva.
Kiszervezés szolgáltatói szemmel Tóth Zoltán november 9.
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
BEST-INVEST Független Biztosításközvetítő Kft.. Összes biztosítási díjbevétel 2004 (600 Mrd Ft)
A év értékelése és a év újdonságai
időskorban felmerülő Problémák és megoldásmódok
Gazdasági informatika - bevezető
A vállalati érdekek és a család összhangjának megteremtése
Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárság
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Az „első lépés” TÁMOP
TÁMOP / „A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban)”
Adottságok tényszerű megfogalmazása 4.6. előadás
Egészségügyi Menedzserképző Központ
Új továbbképzési lehetőségek tanároknak és oktatóknak
Esélyek a munkaerőpiacon
„Csellengő fiatalok” Az ifjúságpolitika komplexitása
Mayer József Budapest február 27.
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
Vállalati Humánmenedzsment III.
Menedzsment és Vállalatgazdaságtan PhD Menedzsment alapok
A cégvezetők problémái az informatikával kapcsolatban
Teljesítményértékelési rendszer
Az ifjúsági közösségek szerepe a helyi kulturális életben
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
Szervezetfejlesztés II. előadás
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
A szaktanácsadásról.
A kiváltást tervezők / megvalósítók és Az fszk TÁRS projektje közti együttműködés rendszere EFOP VEKOP TÁRS projekt.
Munkavégzésre irányuló jogviszonyok
HHR.
STRATÉGIAI ÉS ÜZLETI TERVEZÉS 9. előadás
„Út a munkához” program
Cipész, maradj a kaptafánál!
Az egyéni és Szociális kompetenciák szerepe a karrierindításban
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
Közfoglalkoztatásból a versenyszférába- segítő munkaerőpiaci program
főigazgatóhelyettes, NSzFI
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
Környezeti Kontrolling
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Regionális workshop Zétényi Ákos.
Zanáné Haleczky Katalin október 09.
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Vállalati emberi erőforrás menedzsment Teljesítmény-menedzsment.
Emberi erőforrás menedzsment
Ösztönzés-menedzsment
Az iskolai szervezet és fejlesztése
Pénzügyi kontrolling bemutatása
Stratégiai szemléletű munkakörlemezés és kompetencia-modellezés
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 8
HIRING 101: BEVEZETÉS A TOBORZÁS-KIVÁLASZTÁSBA
SOTER-LINE Soter-Line Oktatási, Továbbképző és Szolgáltató Kft.
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Családi vállalkozások
A foglalkoztatáspolitika kihívásai Magyarországon 2009
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 7
A foglalkoztatáspolitika kihívásai Magyarországon 2009
AC/DC Találd meg a helyed! Előadó: Fodor Ágnes, a VGYKE elnöke
Előadás másolata:

NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési rendszer A képzett szakemberekért Emberi Erőforrás Menedzsment 2. előadás

NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési TerületEEM = az alkalmazottak kompetenciáját és motivációját maximálja, célja a teljesítmény fokozása

NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Az emberi erőforrás menedzsment rendszere  Munkaerő-tervezés, munkakörelemzés  A munkatársak kiválasztása, felvétele az intézménybe  Betanítási rend; mentorálás  Ösztönzési rendszer  Teljesítményértékelési rendszer  Karriertervezés  Fejlesztés, továbbképzés  Kivezetés a munka világából  Vezetőértékelés

NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési TerületMunkaerő-tervezés A munkaerő-tervezés lényege, hogy a szervezeti célok eléréshez szükséges számú és összetételű alkalmazott rendelkezésre álljon. A munkaerő-tervezés egyszerűen fogalmazva annak a tervezését jelenti, hogyan biztosítsuk a szükséges munkaerőt a szervezet számára. Célja:  Az emberi erőforrás hatékony és gazdaságos felhasználása  Elégedettebb és jobban képzett alkalmazottak.

NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület

NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési TerületMunkakörelemzés Az a folyamat, amely feltárja és meghatározza a munkakör tartalmát, (célját és funkcióját, a munkakörbe tartozó feladatokat, a kapcsolódó hatáskört és felelősséget), kapcsolatrendszerét, valamint a munkakör sikeres ellátáshoz szükséges kompetenciákat (képességeket és készségeket, elvárt magatartást, tudást és tapasztalatot). Hogyan tudunk meggyőződni ezek meglétéről vagy hiányáról?

NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület A munkatársak kiválasztása, felvétele az intézménybe  Megüresedett munkakör (pótlás, más megoldások)  Toborzás (professzionális cégek, személyes kapcsolatok, hirdetés)  Kiválasztás – Jelentkezési lap – speciális információk – Önéletrajz, resume – Referenciák – Tesztek – Interjú(k)

NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület A kiválasztás „A jelentkezők, sajnos, hajlamosak arra, hogy más képet alakítsanak ki magukról a jelentkezési lapon vagy az interjúk során, mint a valóság. Az Egyesült Államokban végzett felmérések például kimutatták, hogy a jelentkezők 7-10%-a nem rendelkezik azokkal az ismeretekkel és háttérrel, mint amit állítanak.”

NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Betanítási rend; mentorálás  Operáns kondicionálás  Helyi szokások, elvárások megismertetése, eligazodás a helyi viszonyok között

NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Ösztönzési rendszer Az ösztönzésmenedzsment fő céljai, hogy a dolgozókat ösztönözze  a munkaidő ledolgozására,  a szaktudás és képességek szerinti munkavégzésre,  a szaktudás és képességek fejlesztésére,  a szervezet eredményeihez való hozzájárulásra.

NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület

NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Ösztönzési rendszer  Motivációs elméletek (Maslow, Herzberg, X-Y elmélet, elváráselmélet, igazságosságelmélet  Az ösztönzést meghatározza: stratégia, kultúra, törvényi szabályozás  A jó ösztönzési rendszer: hatékony, rugalmas, differenciálni képes, nem túl költséges  Főbb elemei: alap- és változó bér, juttatások

NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési TerületJuttatások  Nyugdíjbiztosítás  Személyes biztonság növelése (életbiztosítás, baleset- biztosítás, egészségügyi biztosítás stb.)  Pénzügyi támogatás (kedvezményes hitel, albérleti hozzájárulás, szakmai szervezeti tagdíj átvállalása stb.)  Személyes szükségletek kielégítése (szabadnap, alkotói szabadság, tanulmányi szabadság stb.)  Vállalati gépkocsi  Egyéb juttatások (étkezési, ruhapénz, mobiltelefon, hozzájárulás tanfolyami költséghez stb.)  Nem specifikálható juttatások (képzési lehetőség, konferencia, munkafeltételek javítása stb.)