Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Pénzügyi kontrolling bemutatása

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Pénzügyi kontrolling bemutatása"— Előadás másolata:

1 Pénzügyi kontrolling bemutatása
Összeállította: Bátka Csaba Márton János Török Marianna Gyakran olyan hallgatóságnak kell szakmai előadást tartani, amely nem ismeri a témát vagy a szakszavakat. Az anyag esetleg összetett és rengeteg adatot tartalmaz. A hatékony előadáshoz alkalmazzuk a Dale Carnegie Training® által kialakított irányelveket. Vegyük figyelembe a rendelkezésre álló időt és rendszerezzük megfelelően a tananyagot. Szűkítsük le a témakört. Osszuk fel a bemutatót világosan elkülönített részekre. Állítsunk fel logikus sorrendet. Végig egy témára összpontosítsunk. A bemutatót összefoglalással zárjuk, ismételjük meg a fontos lépéseket vagy vonjunk le következtetést. Ne feledkezzünk el a hallgatóságról. Fontos például, hogy az adatok érthetőek és lényegesek legyenek a téma szempontjából. Az adatok és a szakszavak mennyiségét igazítsuk a hallgatósághoz. A fontosabb pontok és lépések magyarázatához használjunk szemléltetőeszközöket. Mindig tartsuk szem előtt a hallgatóság igényeit, és akkor képesebbek lesznek az elhangzottak befogadására.

2 Pénzügyi kontollingról általában
A kontrolling: a felső-vezetés szintjén érvényesül a vagyont, a likviditást és az eredmény-tervezést helyezi a középpontba, éves üzleti tervek költség- és eredménykalkulációs feladatait, illetve azok megvalósulásának elemzését végzi A pénzügyi kontrolling: A vállalat céljaihoz elvezető pénzügyi döntések megalapozásához szükséges. A bevezető mondatokban ismertessük a téma fontosságát a hallgatóság számára. Nyújtsunk rövid betekintést a bemutatóba és érzékeltessük a hallgatósággal az értékét. Vegyük figyelembe a hallgatóság érdeklődését és a témával kapcsolatos szaktudását a nyelvezet, a példák és a szemléltetés megválasztásában. Összpontosítsunk arra, hogy mennyire fontos a téma a hallgatóság számára, és akkor jobban oda fognak figyelni.

3 A pénzügyi kontrolling célja és területei:
Maximális nettó cash flow, nettó jelenérték és vállalati üzleti érték A vállalati beruházások és befektetések gazdaságosságának kontrollingja A vállalati külső forrásigény finanszírozásának kontrollingja A hitelmenedzsment kontrollingja Pénzszükséglet és pénzfedezet, likviditás-kontrolling Mérleg és tőkeszerkezet kontrollingja A pénzgazdálkodás konszolidált külső és belső kapcsolat- és szervezetrendszereinek biztosítás Pénzügyi adósságpolitika, tartalékpoliika, pénzügyi kockázatok kontrollingja A menedzsment pénzügyi döntéstámogatása, informálása Ha több pontot, lépést vagy ötletet tárgyalunk, használjunk több diát. Döntsük el, hogy mi a hallgatóság feladata: egy új ötlet megismerése, egy folyamat megértése vagy nagyobb elmélyedés egy ismerős témában. Lássuk el megfelelő magyarázattal az egyes pontokat. A bemutatót támaszuk alá szakmai adatokkal, amely lehet könyv, vagy lemezen tárolt anyag, elektronikus üzenet vagy Interneten található adatok. Az egyes pontokat a hallgatósággal folytatott beszélgetés és visszajelzések mellett fejtsünk ki.

4 A pénzügyi kontrolling célja és területei:
Maximális nettó cash flow, nettó jelenérték és vállalati üzleti érték A vállalati beruházások és befektetések gazdaságosságának kontrollingja A vállalati külső forrásigény finanszírozásának kontrollingja A hitelmenedzsment kontrollingja Pénzszükséglet és pénzfedezet, likviditás-kontrolling Mérleg és tőkeszerkezet kontrollingja A pénzgazdálkodás konszolidált külső és belső kapcsolat- és szervezetrendszereinek biztosítás Pénzügyi adósságpolitika, tartalékpoliika, pénzügyi kockázatok kontrollingja A menedzsment pénzügyi döntéstámogatása, informálása

5 Pénzügyi kontrolling-jelentések rendszere
A kontrolling eltéréselemzés célja: A terv-tény adatok összevetése a tervszámok megvalósulásának ellenőrzése, valamint az eltérések elemézésével beszámolók készítése a menedzsmentnek, mind stratégiai, mind pedig operatív szinten. Terv- és tény adatok elemzése történhet: Hetente Havi, negyedéves rendszerességgel ,Éves esetleg többéves szinten

6 Kontrolling (terv-tény) eltéréselemzés
Beszámolási rendszer Táblázatok Interaktív számítógépes képeryők Grfikonok Intézkedések


Letölteni ppt "Pénzügyi kontrolling bemutatása"

Hasonló előadás


Google Hirdetések